Publicitat

Fòrum

Josep Lluís Albinyana: ‘Compromís impulsa un regionalisme valencianista que considere perillós’

Indesquerra20.636 9 72👍 7.354

Josep Lluís Albinyana (València, 25 d’abril de 1943) va ser el primer president del Consell Preautonòmic del País Valencià. Durant la transició, va militar al PSPV i va ser cap de llista al congrés espanyol a les eleccions de 1977. El 1978, el van triar per unanimitat primer president del Consell (l’antecedent de la Generalitat Valenciana contemporània), des del qual oficialitzà la senyera quadribarrada amb l’escut del Consell i la denominació per al territori de País Valencià. A més, va emprendre una campanya perquè els ajuntaments valencians demanessin l’estatut d’autonomia per la via ràpida, i va aconseguir el suport de més del 90% de consistoris. El seu catalanisme va molestar el PSOE, que li va retirar el suport, i va haver de dimitir. A les eleccions valencianes del 28 de maig tornarà a ser cap de llista, però aquesta volta per Esquerra Republicana del País Valencià. És un viatge cap a l’independentisme que altres socialistes d’arreu dels Països Catalans també han fet. Sempre fidel al valencianisme polític, ha decidit de fer el pas. Ell mateix ens n’explica el perquè:

—Per dues raons. En primer lloc, perquè Esquerra Republicana del País Valencià defensa els valors que jo he defensat tota la vida i, per tant, m’hi trobe còmode. I en segon lloc, perquè en els temps difícils que vivim, vull plantar cara a la injustícia, a aquest intent de sacrificar les llibertats democràtiques. No es poden mirar de costat totes les coses que passen, s’hi ha de plantar cara. És una vergonya.

 

Però és molt difícil que ERPV obtingui representació a les Corts.
—No se sap mai. Els gurus de la democràcia sempre ens expliquen què ha passat, però no l’encerten quan preveuen què passarà. No confie en les enquestes. Les opcions minoritàries són importants per la biodiversitat. Les grans idees comencen essent minoritàries i amb el pas del temps esdevenen majoritàries i acaben transformant la realitat.

Fa quatre anys vau anar de candidat de Compromís al senat espanyol.
—Era una coalició que defensava els valors que jo defense. M’ho van demanar, en una reunió a la seu d’ACPV, Enric Morera, Joan Baldoví i Antonio Montiel, i ho vaig acceptar. La coalició es deia Ara és el Moment.

Ara no repetiríeu?
—Compromís ja no representa els meus valors. No hi he mantingut cap contacte de fa temps.

Per què?
—Per coherència. Culturalment, sóc fusterià i políticament, catalanista. No tinc por de ser titllat de catalanista. No crec que avui Compromís puga assumir això. Avui representa una cosa diferent, amb un regionalisme valencianista que jo considere perillós i que, a més, no va enlloc.

També sou crític amb la tasca que ha fet el govern del Botànic aquests quatre anys?
—El Botànic només ha servit per a fer el joc al PSOE. Després de l’aplicació del 155, queda molt clar que els socialistes s’allunyen de qualsevol projecte democràtic. Ja sé que a Catalunya encara hi ha gent que es pensa que el PSOE pot ser un interlocutor a Madrid. Crec que s’equivoquen, però en tot cas, al País Valencià això és impossible. Amb els socialistes no hi ha res a parlar perquè sempre seran centralistes. Vaig intentar canviar-los a la transició, que assumiren l’estat federal, però va ser impossible.

Vau militar al PSPV.
—I vaig dimitir com a diputat al congrés el 1979, quan vaig veure que el federalisme era inaplicable, ja aleshores.

Com afecta el procés cap a la independència a la política valenciana?
—És una de les raons que m’ha fet tornar a la política. Si repassem la política oficial, sembla que no l’afecte en res. Silenci total, malgrat que els vincles entre el País Valencià i Catalunya són inqüestionables. El País Valencià no pot restar indiferent a les coses que passen a Catalunya. Compartim llengua, cultura, economia, història… Moltes coses! Per raons tàctiques, hi ha un interès perquè la política valenciana no es contamine del que passa a Catalunya. Però això té un nom…

Quin?
—Calle, per no dir-ho. No vull criticar ningú.

Què li van semblar les declaracions de Mònica Oltra contra el president Carles Puigdemont?
—Sense comentaris…. Jo no podria ser en una formació en què els estatuts parlassen dels Països Catalans i després s’ataqués les institucions catalanes. És una contradicció que no sé ni pense viure-la.

Parlem del judici al Tribunal Suprem espanyol, doncs…
—És una farsa. L’objectiu és criminalitzar drets perquè l’independentisme ha fet trontollar el règim del 78 i la monarquia. El relat judicial, que és el mateix que fan els partits unionistes, no se sosté per enlloc. Em preocupa què passarà quan es coneguen les condemnes, que seran dures. És com un déjà-vu molt desagradable.

Respostes

Configuració
 • A la lluna de València486 3👍 340
  Home, encara que és catalanista el senyor President Albinyana, sinó haguera arribat a estar en el PSOE 
 • cobertor1.336 3👍 960
  Aviat es demostarà que Compromís pot viure perfectament sense Albinyana, però que ell no pot viure (políticament) sense Compromís.
  • A la lluna de València486 3👍 340
   A Compromís esta nit no podran dormir sense ell, pobrets 
   • cobertor1.336 3👍 960
    El millor es quan posa en dubte que ERPV no obtindrà representació i culpa a les enquestes 
    • Xicoira5.558 3 390👍 4.616
     Però si als nacionalistes valencians no us volen veure ni en pintura, ni tan sols a can Compromís!

     Qui ets, per tant, per parlar de representació? Almenys ERPV tenen el coratge de presentar les seves idees com cal, no sota una tapadera regionalista.
     • cobertor1.336 3👍 960
      Jo no sóc nacionalista valencià, sóc valencià i prou.

      Sí, tenen les idees i coratge de presentar-se amb EUPV que està plena d'espanyolistes. I a més son tan burros que ho fan justament a les eleccions que els comunistes espanyols no van obtenir representació per l'auge de Podemos 

      Es que ni com a garrapates d'un partit molt més gran entren, es increible.
      • A la lluna de València486 3👍 340
       Després, els erqueros van donant lliçons de valenciania 
       • Sau de Treviac5.652 2 380👍 7.370
        N'estàs segur que la paraula "valenciania" no és un castellanisme?

        Saps què? Quan era petit escoltava un programa de ràdio (per pur morbo) d'un tal Vidal Valle Ortí, tot en castellà i sempre posant-se a la boca una llengua valenciana que ell no parlava mai en el seu programa. Doncs el paio sempre parlava de la "valencianía".
        • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
         En el diccionari de l'AVL figura com a sinónim subaltern de "valencianitat". Sona malament perquè és un dels molts conceptes que el valencianisme fusterià cec i fracassat va abandonar en mans de l'espanyolisme. Com Regne de València i tants altres.      • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
       Clar, i ho dius tu quan el Bloc va amb un partit on la seua líder porta mitja vida on està "ple d'espanyolistes" (sic). 
      • FeloPV117👍 161
       Garrapates? A la coalició Acord Ciutadà (que també comptava amb Els Verds i Izquierda Republicana, a banda d'EUPV i ERPV) Esquerra tancava la llista per València amb Guillem Agulló pare. És a dir, que sabia d'entrada que obtindria ZERO diputats. 

       Si això és parasitar...

       Igual quan el BNV amb Mansanet acceptà d'anar a la llista municipal del PSOE de Rafael Rubio a la ciutat de València... igual llavors hi havia més ganes de "parasitar". No ho sé. 
      • EstatpropiUsuari sumador167.603 11 1👍 28.747
       Jo no sóc nacionalista valencià, sóc valencià i prou. 

       I membre de la comunitat de veïns. xDD

       És clar que no, nacionalistes som els altres!
    • A la lluna de València486 3👍 340
     Jo, la veritat es que no m'explique que fa este senyor, havent sigut President valencià, com te tanta poca vergonya i sentit del ridícul com per a presentar-se amb un grupuscle tan minoritari? Les ansies de protagonisme d'alguns els fan fer coses absurdes. Una miqueta de dignitat, President Albinyana!
     • FeloPV117👍 161
      Si fóra protagonisme el que buscara supose que apostaria a cavall guanyador.

      Per exemple, Ignacio Gil Lázaro encapçalant la llista de VoX per València al Congrés hispànic. 

      No és el cas, d'Albinyana.
    • FeloPV117👍 161
     És evident que ERPV no entrarà a les Corts valencianes. Tan indubtable com que Compromís no obtindrà els cinc escons necessaris per tal de formar el grup parlamentari propi al Congrés espanyol que donen per fet. Més encara, com que Unides Podem no guanyarà les eleccions "generals" per més que afirmen que "ixen a guanyar". 

     En campanya la llengua de classe política va més que meló.
     • willybarna12.991 11 163👍 4.153

      FeloPV escrigué:
      És evident que ERPV no entrarà a les Corts valencianes. Tan indubtable com que Compromís no obtindrà els cinc escons necessaris per tal de formar el grup parlamentari propi al Congrés espanyol que donen per fet. Més encara, com que Unides Podem no guanyarà les eleccions "generals" per més que afirmen que "ixen a guanyar". 

      En campanya la llengua de classe política va més que meló.
      Tu signaries ara mateix perque en 10 anys, a partir d'ara, és a dir com a mínim al 2029, ERPV entres a les Corts valencianes per primer cop?
 • A la lluna de València486 3👍 340
  A vore, avore... Trajectoria política d'este vividor:

  UDPV (Fins al 1975)
  PSOE (1975-1981)
  PNPV (1981-1983)
  UPV (1983-...)
  Compromís (2015-2019)
  ER(C)PV (2019-fins que el cos aguante)

  A tot això, quan era del PSOE i donava suport a la constitució, signava com a José Luis Albiñana (cosa que no critique, tot el món es pot valencianitzar el nom). En fí, que el senyor President (en tot, per a mi ho és, igual que Monsonís i els successors) ha demostrat tindre molts poquets escrupols.
 • esclata-sang1.815 1 891👍 1.592
  ...el vell costum d'atacar-nos entre els valencianistes.

  Compromís ha fet el que ha pogut amb 19 diputats de 99 i les sentències judicials en contra. O tenien majoria absoluta per a canviar l'estatut ???

  • FeloPV117👍 161
   La reciprocitat amb TV3 i IB3 (es disposa de lloc al múltiplex autonòmic valencià, només cal vore com TV3 i el 33 es veuen a les Illes) era tècnicanent ben viable.

   I les declaracions faltones d'Oltra (que si Mónica, que si ella no parla d' ectoplasmas (sic) -en referència als Països Catalans- que si cal muntar un "pollo" (sic) com els catalans per a què el govern espanyol et faça cas, les recents piulades fora de lloc contra Carles Puigdemont, la negativa a admetre la proposició de debat sobre els presos polítics i el procés català a les Corts... tot això, CALIA?
 • Víctor Baeta i Subias119👍 113

  Per fi un que es defineix i es presenta a unes eleccions com a catalanista polític al País Valencià, sense eufemismes, sense ambigüitats.
  Això és el que haurien de fer tots els partits que volen que des de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, tot eixe territori siga un Estat.
  Aplaudisc la seua honradesa i el seu desig de no enganyar a ningú.
  (...)
  Nosaltres, RV/PVE, estem per la sobirania/independència política dels valencians, d'Oriola a Vinaròs... per a poder parlar en pla d'igualtat amb tots els veïns que ens facen propostes.
  (...)
  El regionalisme de Compromís efectivament és espanyol, però el d'Albinyana, també, és un altre regionalisme.
  Nosaltres, RV/PVE, no volem que els valencians siguen una regió de ningú, volem ser lliures i sobirans/independents.
  • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
   No és precís que soltes la matraca regionalista neoblavera per duplicat amb exactament el mateix missatge i a diferents fils, curra-t'ho més enllà del cupiar i enganxar, però vaja, que ja és curiós acusar del que acuses quan només es presenteu a dos províncies...
   • Armillet Lo Groc1.555 970👍 1.056
    Voler un estat independent es regionalista? 
    • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
     Si els de Tabàrnia volgueren separar-se de la CAC tu que diries?
     • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
      Si és per a formar un estat independent, -que no és el cas- serien independentistes. Si és per formar part de l'estat espanyol, tot i separats de Catalunya,  no.

      No li pegues més voltes, xiquet, independentista és qui vol ser independent, no solament qui vol independitzar-se d'algú altre.


      • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
       O siga, i si la CAC fóra independent i després Tabàrnia volguera independitzar-se, aleshores què? Els diries regionalistes o no?

       Les voltes li les pegues tu. Ademés sou tan inútils, que si de veritat volguereu això, a banda de dir-ho clarament i no amb eufemismes, no anirieu "atacant" aquells que també volen independitzar-se d'Espanya ni que siga junt a altres, sinó a qui no us deixa que s'independitzeu. Pur regionalisme.
       • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
        Quines preguntes fas! Si la cosa és molt senzilla. Si Catalunya (això de la "CAC" em ferix als ulls), fora un estat independent i Tabàrnia volguera independitzar-se per a ser ells independents, serien independentistes. Si ho feren per a unir-se a Espanya, -que seria lo normal-, no serien independentistes.

        Respecte a lo regionalisme, és en el fons una qüestió, en el primer cas, no. Serien nacionalistes, de la "nació tabarnesa", en el segon cas serien regionalistes espanyols perquè voldrien formar part de la nació espanyola.

        Si és senzillíssim. Vols ser independent? Nacionalisme. Vols formar part d'un altre estat? regionalista.

        Tu vols, com a valencià, vols formar part d'un estat nacional català?  (federal o no) :  Regionalista. 

        Vols un estat valencià independent (de Catalunya, d'Espanya i de tots): nacionalista.
        • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
         Sí clar, i si com a dianenc vull formar un estat valencià, sóc regionalista, però si vull formar un estat dianenc, sóc nacionalista... li has pegat la volta per tornar al mateix, però no ho veus? Ets tu qui li pega les voltes... a mi això no em preocupa mentre no "ataqueu" a qui també vol independitzar-se. A mi m'interessa independitzar-me dels espanyols i punt i a dia de hui no em puc separar de la CAC perquè no és cap estat i menys que m'oprimisca. A banda de que MAI en la història del PV hem estat separats, federal o confederalment sempre hem anat junts. Aneu contra la història.
         • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
          Vols que Diania siga un estat independent?  Nacionalista dianenc i independentista.

          Vols que Diània forme part d'un estat valencià (o de qualsevol altre )? Regionalista.

          Si és senzillísim. Només cal saber qué vols ser?

          Si vols ser estat independent és que vols ser nació, per tant, nacionalista.
          Si vols ser una part d'un altre estat, és que vols ser regió, per tant, regionalista.

          No sé com explicar-t'ho ja.          • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
           Però si és el que t'estic dient jo... però és tot absurd perquè depèn des d'on ho agafes. Si vols ara pots parlar de barris o de l?unió Europea... Discusions absurdes de les que sols buscar darrerament perquè t'avorreixes. I no dic que quan vols tens nivell, però quan discuteixes absurditatd nominals, terminològiques i conceptuals ets molt pesadet.

           Ho deixe, no em busques fins una bona estoneta. 
          • gerd8.786 12 249👍 1.779
           Tu també ets regionalista perquè València ciutat formaria part del teu hipotètic estat valencià independent. València regió. 

           No veus que el teu argument és, des del punt de vista lògic, absolutament el mateix (i per tant igual d'incorrecte)? 

           A més, quina mania, deixa'l que s'identifiqui com li doni la gana.
          • UsuariV11.647 5 177👍 7.162

           gerd escrigué:
           Tu també ets regionalista perquè València ciutat formaria part del teu hipotètic estat valencià independent. València regió. 


           No t'entenc. Que tè això a vore? És que jo no vull un estat independent per a la ciutat de València, sinó per a tot el País Valencià.


          • gerd8.786 12 249👍 1.779
           Tu on vius? Creia que a la capital.
          • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
           Sí. visc a la ciutat de València, però jo no vull que la ciutat de València siga independent.

           És que ací hi ha gent que confón independitzar-se amb ser independent. Jo vull que la ciutat de València s'independentitze d'Espanya,  en el sentit de que deixe de formar-ne part (així com la ciutat de Castelló, la Costera, Dénia, etc.) però no per a formar una entitat independent per ella a soles sinó amb tot el conjunt del País Valencià, del Sénia al Segura.
          • gerd8.786 12 249👍 1.779
           Efectivament. Per tant vols que València sigui una regió del País Valencià, i això et converteix en regionalista. 
          • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
           No exactament. Jo vull que València siga la capital, i una ciutat no és una regió. De fet, jo, personalment, no crec en una divisió valenciana en regions, el país és menut i no dóna per a tant. Jo faria una divisió comarcal però exclusivament administrativa, basada en mancomunitats municipals, sense contingut polític, només faltaria ara fer trenta-dos miniestats amb presidents, parlaments i aparells administratius abundants per a "endollar" als qui convinga al poder.


          • gerd8.786 12 249👍 1.779
           Doncs aquí el col·lega està pensant en un potencial estat català que inclou València. Per improbable que sigui (em sembla més senzilla la teva opció, i tot i així crec que és impossible), això també el converteix en independentista. Si ell és regionalista, has d'acceptar que a tu també te'n puguin anomenar.

           A mi, que ni em va ni em ve, em sembla senzillament que us aneu tocant les pilotes a cada oportunitat que teniu pel simple plaer de fotre a l'altre.
          • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
           Clar que és independetista, però independentista català, no valencià. U és independentista del conjunt que vol independentitzar i sota el nom que l'hi dona,  no d'una de les parts, si no, acabariem parlant d'independentistes morellans, independentistes xativins, independentistes lleidatans...

           Ell és independntista català i com que en el seu projecte d'independència el País Valencià n'és una part, una part de la nació catalana, és regionalista valencià.

           Ell, no jo.     • Armillet Lo Groc1.555 970👍 1.056
      Tabarnia no existeix. Abasta les comarques on guanyen els unionistes i a més fan trampa perque hi inclouen els comuns que quasi abans son indepes que 'tabarnis.' A cada eleccio els hi canvia el mapa per tant no arriba ni a mem dolent. El PV es un territori historic que ha estat un pais anteriorment ja. No se eh, nomes em sembla logic voler independitzar se com a pas previ abans de federar se amb la resta de paisos catalans. 

     • willybarna12.991 11 163👍 4.153

      Indesquerra escrigué:
      Si els de Tabàrnia volgueren separar-se de la CAC tu que diries?
      Per a constituir uns "Paissos Catalans" com a estat independent, desde una perspectiva valenciana, el primer pas seria independitzar el País Valencia de l'estat espanyol, així una vegada el País Valencia fos un estat independent, la ciutadania d'aquest nou estat independent ja podria decidir lliurement si el País Valencia hauria de formar part o no, d'un nou estat independent anomenat Paissos Catalans.

      Per tant, malgrat les continues discussions que teniu els pro-PPCC amb els pro-Estat Valencia independent, ambdos haureu de fer conjuntament com a mínim una part del trajecte fins a assolir els vostres objectius.

      Sense independencia primer del País Valencia respecte a l'estat espanyol, no hi haura mai Paissos Catalans.

      Us recomano que ambdos grups remeu junts en el mateix sentit, almenys mentre transiteu el mateix camí, i després un cop el País valencia sigue un estat independent, llavors ja que cadascú es posicioni a on cregui millor.

      No comenceu la casa pel terrat, per favor.
      • Víctor Baeta i Subias119👍 113
       Totalment d'acord.
       Des de RV/PVE plantegem tan als federalistes /confederalistes panespanyols com als federalistes /confederalistes pancatalans que l'Estat valencià/la República Valenciana, PER ASSOLIR-LO/LA ha de ser UN OBJECTIU EN SI MATEIXDE TOTS. 
       Sí d'eixida es condiciona la seua existència a futurs pactes la divisió seria un fet i la consecució de la República s'aturaria.
      • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
       El problema és que uns ens dediquem a fer possible que el PV siga independent dels espanyol i altres es dediquen a mirar de posar-se a mig a camí entre els ocupants espanyols (per molt federalistes que diguen ser) i els alliberadors catalanistes del País Valencià amb l'afegitó d'atacar a sobre els darrers.
      • Furs i Nació1.138 3👍 910
       Doncs això tan senzill que has explicat tu no ho acaben d'entedre.
     • Sau de Treviac5.652 2 380👍 7.370
      Entenc què vols dir però no es pot comparar el cas del País Valencià amb el de "Tabàrnia".
  • Xicoira5.558 3 390👍 4.616
   Parla per tu, que en cobertor ja ha dit que ell de nacionalisme no en vol saber res, que és valencià i punt.

   Vinga home, que no t'ho compren ni els teus!
  • EstatpropiUsuari sumador167.603 11 1👍 28.747
   Has trigat poc en tornar. 

   Trobo bé que no amaguis el teu nom ara.
 • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
  Albinyana, aquell que quan era dirigent del PSOE va dir que els socialistes no poden ser nacionalistes peorquè aleshores serien nacionalsocialistes, o siga, nazis. Eixe és el seu nivell polític.


  • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
   Com et pot l'anticatalanisme, tu! A vore, però tu ara el critiques perquè critica Compromís o perquè diu ser catalanista? Ets un regionalista de collons, per molt que ho amagues.
   • UsuariV11.647 5 177👍 7.162
    Jo és que desconfie de tot el que vinga del PSOE. Que quede clar que dic del PSOE, no de l'antic PSPV, que no és el cas.

    De tota manera, em preocupa ben poc. El "fitxatge estrela" que ens vols vendre no li reportarà ni dos-cents vots més a ERC-PV a les pròximes eleccions.


    • Indesquerra20.636 9 72👍 7.354
     Aquest del PSOE té ben poc, ja ho hem dit, 6 anys màxim militant i fa ja un bron grapat d'anys.

     No cregues, a gent com un tiet meu de l'edat l'Albinyana i també exmilitant del PSOE, ell si venia del PSPV, (votant de Compromís fa quatre anys i que ara se'n adona de que no suporta a l'Oltra, ja veus que no sóc l'únic ) els arrossegarà... i precissament a Castelló on votar Compromís és llençar el vot a la paperera més encara. De fet crec que ERPV l'ha posat a Castelló per això, a vore... que aquests tenen assessors a Barna a sou d'ERC (ara, sí) i no es mamen el dit.
   • EstatpropiUsuari sumador167.603 11 1👍 28.747
    Una rata de claveguera que ja hauria d'alimentar cucs fa temps. No se ni com enraones amb ell.
 • esclata-sang1.815 1 891👍 1.592
  Dic la meua......

  Compromís no és un partit regionalista, ni tampoc nacionalista. En realitat és una U.T.E (unió temporal d'empreses per a un fi en concret). O siga una coalició avoresiensvabé.


  Estan fent la politica possible, la que és pot fer ara, no la que voldrien els seus integrants. O és que el bloc s'haguera ajuntat amb iniciativa si arriba a superar el 5% ? Segur que no

  Compromís com a tal no te projecte regionalista o nacionalista per al PV.  El té el Bloc i no és regionalista, és sobiranista valencià amb voluntat d'associació política  amb la resta de catalanoparlants (digues-li com vullgues)


  El que passa és que eixa UTE anomenada Compromís va aconseguir que 452.000 valencians els votaren al 2015 (de 176.000 al 2011 a 452.000 al 2015 !!) 

  I això ho canvia tot perquè és una eina importantíssima per a:

  1. Evitar que governe la dreta espanyolista corrupta i vagen fent-nos desaparèixer com a poble

  2. Anar construint, a pas de llombrígol, un projecte de País Valencià des de la lluita per la llengua, l'escola, les comarques..

  Així ho veig jo

  • Calidoscòpic21.149 15 70👍 14.640
   El principal problema de Compromís, ara per ara, és Mónica Oltra.

   Hi ha gent a Compromís, i em consta, que consideren que Albinyana és un patriota. O sigui que si el valencianisme busqués la transversalitat més que el sectarisme, tots hi sortirien guanyant.

   Però què t'he d'explicar jo de sectarisme des d'aquí a dalt...
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
  "Per coherència. Culturalment, sóc fusterià i políticament, catalanista. No tinc por de ser titllat de catalanista. No crec que avui Compromís puga assumir això. Avui representa una cosa diferent, amb un regionalisme valencianista que jo considere perillós i que, a més, no va enlloc."

   quina gran veritat.

 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.301.994 missatges
  • 221.329 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat