Fòrum

Arran posa en dubte que FR tingui ėxit i pugui bloquejar res . Hispanocentrisme inside.

Buitraker2.842 2 670👍 4.510

Consideracions en relació a la candidatura Front Republicà a les eleccions generals espanyoles

Publicat el 16 març 2019

Com és conegut la CUP va decidir assembleàriament al Consell Polític del 10 de març no presentar-se a les eleccions generals a l’Estat espanyol, després d’un procés de debat i pressa de decisions amb la militància. Davant d’aquesta situació Poble Lliure ha decidit impulsar una candidatura aquestes eleccions conjuntament amb altres agents. En aquest context, com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem traslladar algunes consideracions com organització:

1) Compartim el posicionament de la militància de la CUP sobre no presentar-se als comicis i entenem que aquestes decisions es van prendre en l’espai assembleari i de representació de la militància pertinent.

 

2) Entenem que concórrer a aquestes eleccions reforça la idea que les conquestes polítiques i socials s’assoliran mitjançant les institucions, quan aquestes han mostrat reiterades vegades els seus límits i quan s’ha pogut comprovar que els moments en què més hem avançat en el nostre alliberament com a poble, classe i gènere han estat aquells en què el carrer i l’organització popular han estat els protagonistes.

 

3) Entenem, també, que presentar-se a les eleccions reforça la idea que defensa que l’extrema dreta s’aturarà des de les institucions. Rebutgem això i insistim a apostar per confrontar el seu discurs i pràctica política des de totes les formes i fronts de lluita necessaris.

 

4) Qüestionem la possibilitat de bloquejar la legislatura i la capacitat d’incidència que podria tenir una candidatura rupturista al Congrés dels Diputats.

 

5) Compartim la idea que, molts cops, és necessari treballar amb la resta de pobles de l’Estat perquè només si estirem des de tots els racons aconseguirem ser més fortes. Entenem que aquesta voluntat no té per què ser expressada a través de candidatures electorals, sinó des d’un treball de base i d’autèntica solidaritat internacionalista, que entengui que els processos d’alliberament de cada poble beneficien l’alliberament de la resta.

 

6) Continuem apostant per l’organització popular, generar contrapoder, mantenint sempre el centre al carrer, treballant incansablement amb el moviment popular per teixir aliances que uneixin totes les lluites. És des d’aquí on assolirem els nostres objectius i des d’on ofegarem el feixisme.

 

Seguim treballant i construint Unitat Popular. Seguim treballant, conscients i organitzades.


Font: https://arran.cat/blog/2019/03/16/consideracions-en-relacio-a-la-candidatura-front-republica-a-les-eleccions-generals-espanyoles/

Endavant no ha tret comunicat però Arran si.
Dues coses m'han cridat l'atenció del seu comunicat:
La primera és el qüestionament de les posibilitats d'ėxit del FR, i la segona és la crida a treballar amb la "resta de pobles de l'estat" de tant en tant.
Més enllà de la xerrameca esquerranista antileninista pròpia de les juventuts d'Endavant, no m'ha estranyat gens veure-hi darrera el vestit radicaloide el rerefons reformista, fins i tot conservador, de la decisión presa pels cupaires i altres. Ja ho deia Lenin, darrera de tot esquerranista, sempre hi ha un oportunista.
De fet, el punt tres és una contradicció en tota regla: justifiquen no confrontar-se amb el feixisme a les eleccions i al parlament caspanyol perquè... cal fer-ho en tots els fronts de lluita i no només a les institucions! Com si fos contradictori fer-ho al carrer i a les institucions al mateix temps.
Tinc la impresió que a molta gent de la CUP i de l'EI li passa el mateix que a Pau Llonch, o als Anticapitalistes dels Comuns: tenen por que no hi hagi un pacte PSOE- Podemos/Comuns,ERC, PDECAT i altres. Tenen por a un pacte PSOE-C's, o a un Trifatxit.
Com que en el fons desitgen que es torni a reeditar el pacte de la moció de censura, i presentar una candidatura rupturista amb una estratègia de bloqueig seria posar-hi pals a les rodes, doncs el millor que es por fer per ajudar és que ERC i Comuns treguin un bon resultat.
Us semblarà una tonteria, però parlant amb militants de la CUP ( no hi milito des d'octubre) un dels problemes presents a les discusions era la qüestió de que pasaria si per culpa de l'estratègia de bloqueig es feia un pacte PSOE-C's. Com s'assumiria i justificaría això? Resistirien un pressing CUP antifeixista? Com justificarien davant les organizacions d'esquerres de "la resta de pobles de l'estat" la possibitat de facilitar un govern més dur contra els drets socials que el format arran la moción de censura? No quedarien com una insolidaris?
Em preocupa molt aquest hispanocentrisme de "tombar el R78" amb la col.laboració de "els pobles de la resta de l'estat; i també la pota reformista que, sota llenguatge esquerranista anti institucional, hi ha en negar-se anar a bloquejar la legislatura i regalar el vot de catalans independentistes a forces reformista.
I la doble moral de voler un pacte PSOE- forces reformista però sense dir-ho clarament.
PD: discussió al Twitter de Pau Llonch:
https://mobile.twitter.com/paullonch/status/1106262555004203008

Respostes

Configuració
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184
  Una de les grans virtuts del procés és que és una piconadora per als espais polítics hertats del 78, CUP inclosa. Va començar amb CiU, ara sembla que entra a la CUP, i acabarà (serà la darrera perquè és el partit ara mateix amb més organització) amb ERC.
 • BarratinaireUsuari sumador8.276 14 260👍 6.123
  Doncs que s'haguessin presentat 
 • Xicoira5.039 2 431👍 4.010
  Per quins set sous no voler presentar-se a les espanyoles és hispanocentrisme, però voler-s'hi presentar no ho és?
  • Buitraker2.842 2 670👍 4.510
   El punt 5 del comunicat assumeix un marc mental i polític espanyol.
   • Xicoira5.039 2 431👍 4.010
    Perquè parla de pobles dins l'estat espanyol? Pot ser, tot i que si t'ho comprés seria amb pinces, atès que avui dia és una realitat. 

    I el comunicat tampoc no diu que vulguin que continui sent una realitat. Per tant... Què hi ha entre línies? 

    Acceptar presentar-se a les eleccions espanyoles, no és acceptar el marc espanyol al menys durant el present i futur propers? Posar a un no independentista de primer a la llista de la capital del país tampoc?

    Que consti que votaré FR, però per molt pragmàtics que es pugui ser,  anar a les espanyoles és literalment acceptat l'estat espanyol.
    • Buitraker2.842 2 670👍 4.510
     Presentar-s'hi a unes eleccions espanyoles no vol dir necesariament assumeix que el teu marc polític o mental sigui l'espanyol, dir el contrato éste el típico argument tipus "que pone en tu DNI..."
     Tenir un marc català autocentrat no està renyit amb anar a les eleccions espanyoles ( HB ho feia des de l'any 1979 i d'hispanocèntrica no en tenía res).
     Tenir un marc polític català és assumir una estratègia de lluita que faci del teu país l'unic espai des d'on assolir els teus objectius polítics. Primer éste el teu país, después hi ha "la resta".
     Fixa't que en el comunicat és diu explícitament que per ser "més fortes" NOMÉS es por fer si "si estirem des de tots els racons". O sigui, que assumeix un marc de lluita espanyol i relega el català a una particularidad del marc general. Fins i tot els redactora del comunicat assumeixen un marc mental espanyol (Som una part d'un tot, la resta....).
     O sigui que no pinces ni res.
     • Xicoira5.039 2 431👍 4.010
      Perquè ho hagi fet HB ara ho hem de fer nosaltres?

      Tenir un marc polític català és assumir una estratègia de lluita que faci del teu país l'unic espai des d'on assolir els teus objectius polítics. 
      Que això m'ho expiquis després de defensar un projecte que vol anar a Mòrdor a muntar un espectacle és, com a mínim, desconcertant.
      • Buitraker2.842 2 670👍 4.510
       A) Revisa la teva comprensió lectora, perquè l'exemple d'HB l'he posat per demostrar que anar a Mordor no és incompatible amb tenir una línea política autocentrada nacionalment, tal i com tothom ha entès perfectament; i no paspcom a argument de pes per anar a Mordor.
       B) Anar a bloquejar la legislatura no és anar a fer cap "espectacle". 
       Per la resta, ja t'he escrit a falta què entenc per marc polític autocentrat nacionalment, com no està renyit amb anar a Madrid o Estrasburg i si que ho està amb considerar-te part d'un tot, fet que implica subordinar-te a un interès superior i prioritari espanyol (derrotar el feixisme).
       M'he explicat prou be i és fàcil d'entendre.
   • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
    El punt 5 és un lliri que assumeix bona part de l'EI doncs. Hispanocentrisme everywere.
  • broquil_is_over2.470 3 741👍 2.903
   Oblidant el context, tindries raó.

   Peró el context, es: els suposadament independentistes volen anar a Madridtz a llepar escrot caspanyol en nom del poble català, i la opció que queda, es l'abstenció, amb el qual, Siudadanos i companyia, lleparan escrot de Ortega Smith en nom del poble català, establint-se el xantatge de votar processista amb la pinça al nas el 28-A

   Vist així, a mi em preserva la dignitat Poble Lliure a les caspanyoles. Ningú més. Si PL no hagués fet el moviment, m'hagués abstingut.
  • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
   Va per barris i segons el llibre, ja saps. 
 • Màgor13.469 10 154👍 3.537
  Sense que constitueixi un precedent estic d'acord amb Arran.

  És com quan en Carretero demanava 68 diputats per proclamar la independència.
 • oprimit19.635 15 79👍 10.080
  I tornaran a demanar el vot per Podemos? 
 • Lyuh Woon-hyung2.483 3 737👍 2.636
  En Pau Llonch és d'alló més hispanocentrista, però molt molt molt. Sector Picazo/ esquerra CTXT
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184


 • venjança_catalana4.649 3 464👍 5.420
  Per desgràcia veig que li estarem donant voltes al tema durant anys. Posats a què sigui així, que serveixi per a donar pel sac i que no tinguin pressupostos i vagin convocant eleccions cada any 

  A veure com Fachin i Podemos, PL i ERC es llencen els plats pel cap. I sobretot, a veure com els bascos es posen nerviosos veient que el "cupo" penja d'un fil sense pressupostos
 • Jaume_I15.729 11 120👍 8.195
  El punt 5 és de traca i mocador 

  5) Compartim la idea que, molts cops, és necessari treballar amb la resta de pobles de l’Estat perquè només si estirem des de tots els racons aconseguirem ser més fortes. Entenem que aquesta voluntat no té per què ser expressada a través de candidatures electorals, sinó des d’un treball de base i d’autèntica solidaritat internacionalista, que entengui que els processos d’alliberament de cada poble beneficien l’alliberament de la resta

  No s'aguanbta per enlloc. Comença criticant les candidatures electorals, parlant de treball de base i per acabar-ho d'adobar solidaritat internacionalista. SOLIDARITA INTERNACIONALISTA quan ni deu ens ha ajudat i encara estem amb això?

  Catalunya només ens té a nosaltres
 • broquil_is_over2.470 3 741👍 2.903

  La CUP és trufada de antisistemes caspanyols. Caspanya és en guerra amb el nostre país, i actuen coordinadament en aquest assumpte tot l'arc, des de Vox fins als "internasionalistas", passant per Podemos etc.

  Antonio Baños:

  " les coses que passin a Espanya amb la seva ultradreta, són el seu problema. La dreta que hi hagi a Catalunya, ja ens encarregarem nosaltres de limitar-la. Jo no donaria el vot a Sánchez. La idea és anar a Madrid a fer blocatge. L’autodeterminació com a línia vermella. La idea no és d’anar a salvar Espanya dels seus pecats, que és que la ultradreta, que és dins el seu sistema de partits, hi entri o no… Aquest és un problema que ha de resoldre el poble espanyol. Però no els independentistes catalans."

  https://www.racocatala.cat/forums/fil/224077/antonio-banos-idea-anar-madrid-fer-blocatge

 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966

  Hispanocentrisme és concòrrer a aquesta merderada. I es clar que no bloquejarà res.

  El punt 5... 
 • DK9.032 9 243👍 4.619
  Doncs no sé què n´opinarà Arran del fil del Llonch, però crec que també legitima les Institucions espanyoles, com si la lluita catalana -i la dels altres pobles dels quals parla Arran- depengués de deixar que governin al Congreso aquells que suposen "un mal menor" 

  De tota manera agraeixo profundament el to respectuós i dialogant dels seus missatges..

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.177 missatges
 • 220.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat