Fòrum

Una esportista d'elit rep milers de comentaris masclistes per una foto seva xutant...

EstatpropiUsuari sumador167.327 11 1👍 28.654

Una esportista d'elit rep milers de comentaris masclistes per una foto seva xutant

La jugadora de futbol americà i boxejadora Tayla Harris ha denunciat els comentaris sexistes de milers d'usuaris de les xarxes socials en una imatge on se la veu xutant una pilota

Laura Bernis 22/03/2019 - 13.06Actualitzat 22/03/2019 - 13.32
 
 
Una esportista d'elit rep milers de comentaris masclistes per una foto seva xutant

Tayla Harris, esportista d'elit (Reuters)

Força, agilitat o precisió són alguns dels adjectius que normalment acompanyen les imatges d'esportistes d'elit homes. Tanmateix, la situació canvia quan la protagonista de les imatges és una esportista dona. Aquest és el cas de Tayla Harris, una jove promesa del futbol americà a Austràlia que ha denunciat l'"abús sexual" per milers de comentaris sexistes a les xarxes socials. Es tracta del moment en què salta i xuta la pilota, una jugada que va acabar en gol.

Harris va compartir la seva indignació a Twitter: "Aquesta és una imatge meva treballant...Penseu-hi abans de fer els vostres comentaris despectius, animals":


Aquest dimarts, després d'un partit, el mitjà australià Seven Channel compartia l'espectacular fotografia de la jugadora i les xarxes es van omplir de comentaris sexistes. El mitjà va decidir esborrar la imatge, una decisió molt criticada a les xarxes. Poc després la tornaven a penjar i demanaven disculpes:

"Ho sentim. Esborrar la imatge ha donat el missatge equivocat. Molts dels comentaris fets a la publicació eren condemnables i treballarem intensament per prohibir els 'trolls' a les nostres pàgines. La nostra intenció era destacar l'atletisme increïble de Tayla Harris i seguirem celebrant el futbol femení."


En una entrevista al mitjà esportiu australià RSN, Tayla Harris ha mostrat la seva preocupació perquè considera que "aquesta és la societat avui dia​​":

"Si això pot ajudar una mica o, fins i tot, desmotivar una petita part de la gent a fer aquest tipus de comentaris... això és tot el que puc fer. Com deia, ja no es tracta d'un tema sobre mi. És molt més gran. No estem parlant ja de 'trolls', estem parlant d'una imatge molt més gran. Aquesta és la societat avui dia​."

Harrys ha explicat que en els comentaris ha vist "abús sexual" i que "alguna cosa ha de canviar".La jove esportista, de només 21 anys, ha rebut molt suport. El primer ministre australià, Scott Morrison, que ha qualificat els autors dels comentaris com a "cucs covards" que actuen amb "un odi que els disminueix com a persones". També li han donat suport usuaris anònims, on alguns han comparat la seva imatge amb la d'un esportista home fent el mateix gest.


També l'han recolzat companys i companyes de la professió. Un exemple seria el de la també jugadora de futbol americà Darcy Vescio, que ha participat en el repte #TAYLAKICKCHALLENGE, iniciat per la mateixa Tayla Harris. Nombrosos usuaris famosos i no famosos, han fet la seva versió de la imatge del xut Harrys.


Harris ha dit que no presentarà denúncia i confia que la repercussió de l'incident faci que els mateixos abusadors a les xarxes socials recapacitin. "Em sembla bé que comentin i critiquin el meu futbol, però eren comentaris inapropiats". També ha agraït el gran suport rebut. Opina que "ha callat a qualsevol que hagi fet un comentari".

Harris, que també és boxejadora, tornarà a jugar un partit de futbol americà aquest diumenge a Melbourne.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.966 missatges
  • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat