Fòrum

Vergonya cavallers, vergonya. La policía de Vichy va a les escoles públiques a retirar llaços grocs...

EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966

Els mossos van a les escoles públiques per fer retirar llaços grocs

Els agents comproven que no hi quedi la simbologia prohibida per la Junta Electoral central

Quim Balaguer 22/03/2019 - 18.38Actualitzat 22/03/2019 - 20.13
 
 

 

Després dels edificis del Govern, ara els toca a les escoles públiques. Els Mossos d'Esquadra han començat a visitar escoles a diferents ciutats catalanes per comprovar que no hi ha llaços grocs en llocs visibles.

Els agents de la policia catalana actuen seguint instruccions de la Junta Electoral Central per comprovar si s'ha complert la seva ordre de retirar tota la simbologia "partidista" de la resta d'edificis públics, escoles incloses.

És el cas de l'escola Planes i Casals de Badalona, tal i com ha denunciat al seu compte de twitter el cap de llista de Junts per Catalunya, David Torrents:

 

 

A l'escola Sagrada Família de Caldes d'Estrac, al Maresme, els uniformats han cridat la brigada municipal perquè tapés amb pintura els llaços grocs que els nens havien pintat en un mural per la pau:

 

 

En les últimes hores les xarxes han recollit els casos d'altres poblacions com ara Arenys de Mar, Perafita, Rubí o les Borges Blanques. La sectoral d'educació de la Intersindical-CSC ha demanat explicacions als consellers s'Interior i Ensenyament.

Respostes

Configuració
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184
  La independència de Catalunya passa, NECESSÀRIAMENT, per la dissolució d'aquest cos i la inhabilitació total de tots els seus membres. No són pas la nostrta policia, són un cos estranger com ho era el RIC a Irlanda.
  • erianocar3.941 1 531👍 2.733
   El problema no són els mossos sinó qui dóna les ordres.
   • Rigel64.535 11 5👍 33.184
    El problema són els mossos. No pots tenir un cos policial format per gent contrària al país pel qual, suposadament, treballen. Fiquem-nos-ho al cap: no hi ha cap camí seriós cap a la independència que no passi per la dissolució del cos i la inhabilitació total i a perpetuïtat de tots els seus membres.
 • Tombatossals3.746 12 552👍 2.171

  COMUNICAT D’USTEC-STES (IAC) SOBRE L’ACTUACIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL CENTRAL CONTRA ELS CENTRES EDUCATIUS DE CATALUNYA

  Alguns claustres ens han transmès que, en alguns casos, la policia ha entrat als seus centres educatius amb instruccions, per part de la Junta Electoral Central, de retirar tots aquells elements que siguin susceptibles de ser interpretats com a elements polèmics, com ara pancartes a favor dels presos polítics, llaços grocs, o tot allò que considerin oportú.

  La Junta Electoral Central, composta, entre altres, per gent procedent del mateix Tribunal Suprem que està jutjant els presos polítics a partir d’una interpretació esbiaixada i interessada de la llei, i que ja va actuar de manera partidista durant les eleccions del 21 de desembre de 2017, que ha actuat al Dictat d’aquells partits que odien i menystenen l’escola pública del nostre país, la nostra llengua, les nostres institucions, no tenen cap autoritat per ordenar la intervenció als nostres centres educatius. La Junta Electoral Central no garanteix cap neutralitat, sinó que amb la seva actuació busca demostrar que, a la pràctica, encara funciona un 155 contra les nostres institucions i contra l’educació pública de Catalunya, i que compta amb la passivitat, quan no el col·laboracionisme d’un Departament d’Educació, que a tall d’exemple, està modificant per la porta del darrere el sistema d’immersió.

  Des d’USTEC·STEs denunciem aquestes actuacions, així com la tebior de la Generalitat, ens posem al servei de cada institut i cada escola, i comminem a la comunitat educativa a actuar d’acord amb la necessitat de defensar la llibertat d’expressió, dret fonamental que, com el dret a l’autodeterminació, la presumpció d’innocència o a la llibertat, estan per sobre de qualsevol constitució. Entenem que tota la simbologia que denuncia l’arbitrarietat de l’estat, ha de mantenir-se per recordar a la ciutadania l’estat d’excepció que vivim.


  https://sindicat.net/2019/marc/defensem_escola/comunicat.php

 • terrae321👍 1
  Que no home, que estem eixamplant la base!! 
 • bifurca2.337 3 764👍 9.714
  Que s'ha de fer una neteja a fons dels Mossos és indubtable.

  Però cal no confondre's. Aquí el problema és que els seus responsables polítics que són el conseller d'Interior i el President de la Generalitat -i solidàriament tot el Govern- no saben, no volen, no poden o totes tres coses alhora, plantar cara i dir-li a Espanya que ja n'hi ha prou.

  Per dignitat nacional, no poden continuar deixant-se humiliar d'aquesta manera, perquè no els humilien a ells personalment -que també- ens estan humiliant com a poble. I el President i el Govern d'un país no poden consentir això sense almenys plantar cara. I no em refereixo a presentar una querella, que tots sabem que la faran servir per netejar-se el cul.

  No, si no volen defensar la dignitat de les nostres institucions que pleguin o que marxin a l'exili que tard o d'hora aquest país trobarà líders que convidaran el poble a no suportar més tanta humiliació, tanta indignitat, tanta covardia. 
  • Rigel64.535 11 5👍 33.184
   Els mossos són un cos policial estranger, no són pas la nostra policia. El que cal és deixar-los sense pressupost, sense cobrar. No pot ésser que els independentistes votem per a què aquests impresentables cobrin per a reprimir-nos.
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184
  Si fos la CUP acceptaria aprovar el pressupost del governet amb una única condició: destinar a mossos la partida de 0 euros.
 • Aufrany4.764 3 455👍 4.702
  Que jo sàpiga els directors són l'autoritat als centres escolars i no tenen perquè deixar entrar els mossos a no ser que portin una ordre.

  Aquesta ordre de la JEC m'agradaria veure-la, sobre tot per veure si realment hi diu això:

  "...o tot allò que considerin oportú"
 • Lluísfrancesc12.742 9 165👍 11.731
  Ni policia de Vichy ni hòsties. És policia espanyola.
 • Defectible7.981 270
  No passa res, també reitra els liles per acontentar els rakkks


  Massa poc.
 • TonixCat3.788 8 546👍 2.378
  Moció de censura ja. Que la cup voti amb l'oposició i fem fora aquest govern de traïdors. I que consti que jo vaig avalar l'abstenció a en Quim Torra. Però ja se li ha acabat el periode de prova. Al carrer.
 • Velafonte30👍 30
  Fora el govern de Vichy, insurrecció, independència!! 
 • Tobies20.318 14 74👍 12.286
  Fa exactament 20 mesos els Mossos van tocar el cel. Per primera vegada en la història la ciutadania sentia orgull de la seva policia. Després d'un atemptat terrorista brutal, i en plena ofensiva de desprestigi contra totes les institucions catalanes per part de la premsa i el govern espanyol, la gent necessitava confiar en la professionalitat i proximitat de la seva policia...

  Avui, per ordre d'un jutge qualsevol, es dediquen a esborrar murals a les escoles de primària i a arrencar llaços d'edificis. Una autèntica gestapo regional al servei del règim... mentre la Generalitat s'ho mira impotent.
 • SEGADOR BLAUGRANA11.651 11 174👍 2.003
  El Govern poca cosa pot fer quan els Mossos ja han deixat clar que ells sempre obeiran les lleis espanyoles.
 • terrae321👍 1
  O el poble català s'organtiza i s'aixeca per tombar el règim espanyol i el seu govern autonomista del Pdcat-ERC o ens queden cinc anys com a màxim com a "poble". Estem abocats a desaparèixer. 
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184
 • RESILIENT2.504 2 734👍 2.056
  Cavallers?, és aquest tema només cosa de testosterònics cavallers?

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.177 missatges
 • 220.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat