Fòrum

La candidatura del Front Republicà.

autokrator13.371 3 157👍 9.115
La llista del Front Republicà, si no canvia res del que m'han dit, serà molt potent. El primer de la llista serà algú molt conegut i que surt molt als mitjans, i també hi haurà gent que ha patit la repressió i que té un gran valor simbòlic i personal per reivindicar l'1-O. Segurament la persona que més el té. 

Respostes

Configuració
 • Macarronet del meu cor1.553 3 971👍 2.066
  Ja veig la raconairessa del l'any 2018 a les llistes 
 • gosset.inofensiu115 1👍 28
  Aquest matí encara no tenien tots els avals.
 • Menphis46.423 12 11👍 2.426
  Endavant! 
 • Unitat i Orgull9.984 10 217👍 7.226
  " El primer de la llista serà algú molt conegut i que surt molt als mitjans" Et refereixes a Fachin?

  Sobre el que dius de que "i també hi haurà gent que ha patit la repressió i que té un gran valor simbòlic i personal per reivindicar l'1-O. Segurament la persona que més el té." Suposo que et refereixes a Roger Español 
 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.480
   
   
  20/03/2019
   
   

  Guillem Fuster és un activista de l’esquerra independentista que ha heredat la implicació familiar a favor de les llibertats de Catalunya. Actualment és el portaveu de Poble Lliure, formació que ha decidit presentar-se a les eleccions espanyoles amb coalició amb Pirates de Catalunya i Som Alternativa, desafiant així el sector de la CUP d’Endavant-Osan. També és membre del Consell per a la República, activitats que compagina amb la seva professió, tècnic de projectes lingüístics. Parlem amb ell sobre el salt de la seva formació a la política espanyola i els motius d’aquesta decisió tan important.

  Per què decidiu anar a Madrid?

     

  És fruit d’una reflexió política perquè entenem que hi ha un buit en un espai polític nítidament republicà i radicalment democràtic i que porti el llegat de l’1-O com un mandat innegociable, el que nosaltres definim com ‘el cor de la bèstia’. És una oportunitat per a evidenciar el conflicte polític que el nostre poble viu actualment.

   

  Per què pacteu amb Pirates i Som Alternativa?

  Perquè són les formacions que han fet un plantejament similar, per no dir idèntic, a la reflexió que t’he fet ara mateix: Som Alternativa fa temps que planteja la necessitat que hi ha d’haver una candidatura que acompleixi aquest mandat republicà autodeterminista i d’arrel democràtic. Pirates coincideix amb el mateix anàlisi. Estem per un front únic i per això som Front Republicà: entenem que com més serem més riurem. Ens cal anar plegades.

  Potser crea una mica de confusió aquesta coalició perquè, fins ara, la percepció és que aquestes dues formacions no són netament independentistes… ho són?

  Nosaltres hem fet una coalició entre independentistes i sobiranistes.

  Ah…

  I que tots estem compromesos amb la lluita democràtica per la independència i amb la construcció de la República catalana. Creiem que vivim uns moments d’excepcionalitat política imposada però també d’eixamplament de la consciència independentista i autodeterminista on molt de l’espectre de l’esquerra que no es definia en clau nacional ara es defineix com a sobiranista. Ningú qüestiona que el dret a l’autodeterminació és un dret democràtic del nostre poble i, per tant, aquí és on tots coincidim.

  Però és inevitable, doncs, fer un paral·lelisme amb ERC… que amplien la base amb Nuet i Alemany… És el mateix?

  No. Ningú de Pirates o de Som Alternativa ha dit públicament que els llaços grocs s’hagin de treure. Ja partim d’un plantejament bastant diferent. No farem moviments amplis republicans fitxant gent concreta sinó que ho fem amb altres organitzacions que tenen un plantejament similar al nostre i així treballem d’igual a igual. Això és diferent al que està fent ERC.

  Però Dante Fachin ha dit en reiterades ocasions que no és independentista…

  Però és sobiranista!

  Això vol dir que defensa el dret a l’autodeterminació i ja està?

  Ell ha dit públicament que té un compromís inequívoc amb el mandat de l’1-O…

  Encara que votés que ‘No’?

  Ep, que va votar ‘Sí’! Però podria haver votat ‘No’ i després respectar els resultats de l’1-O, com tots els demòcrates que van votar ‘No’. Ell té un compromís clar amb la construcció de la República catalana.

  Això és un matís important…

  Doncs és la clau per analitzar els canvis que el nostre país ha viscut en aquest marc. No només ha fet implosió l’espai de convergència sinó aquell espai d’aquella esquerra que va viure molt bé contra convergència durant molts anys i que ara s’ha hagut de comprometre en l’espai nacional: ho estàs a favor de l’autodeterminació i del que decideixen els catalans i catalanes o hi estàs en contra. No hi ha punt mig.

  Això és donar-li la raó a ERC? Així s’amplia la base?

  Ah caram… Els debats de l’ampliació de la base…! A veure, què és ampliar la base? Un debat estratègic d’un partit polític?

  (Silenci llarg) Doncs… ehem

  Ampliar la base és portar algú als barris parlant simplement en castellà quan durant molts anys hem estat defensant la immersió a l’escola pública i el compromís d’aquests barris?

  Però…!

  O eixamplar la base és que les lleis socials que van ser suspeses el Govern actual les porti al límit i, per tant, tot desafiant l’Estat amplies la base quan la gent veu que les seves necessitats estan cobertes o es volen cobrir? Sí o no? Per a nosaltres ampliar la base és fer polítiques republicanes i això vol dir defensar l’1-O i el dret a l’autodeterminació. Però vaig més enllà: ampliar la base és, també, fer un institut si en algun lloc hi fa falta, o si cal l’ampliació d’una línia del metro o millorar un hospital, fer-ho. Això són les necessitats que la gent necessita, valgui la redundància.

  I això el govern efectiu… Ho fa?

  S’ha de diferenciar, el Govern pre 1-O i un post 155. Ara estem segrestats per la retòrica simbòlica del republicanisme i la poca efectivitat material en fer política com el que et comentava. No hi ha programa de Govern.

  Què és la retòrica simbòlica del republicanisme? Parlar i no fer res?

  Exacte. No podem dir a la gent que segueixi tirant endavant i que l’acció de Govern no l’acompanyi. Un exemple clar: els Mossos d’Esquadra. Malgrat que hi hagi un 155 que els manté curts, tu pots treballar perquè la teva policia estigui al servei dels interessos populars…

  Que ja hem vist amb les declaracions de Trapero que no era així…

  Sí. Tampoc podem tenir un conseller d’educació que de la nit al dia va estar a punt de carregar-se la immersió lingüística, quan va presentar al Petit Palau de la Música un nou model lingüístic anomenat “Un model d’educació plurilingüe i intercultural”. Posem molt en dubte que aquest Govern estigui construint República.

  És un Govern efectiu! Havíem d’acabar amb el 155!

  Això és retòrica i un error de no saber avaluar en la situació que ens trobàvem amb el 155. Al nostre entendre, els fets d’octubre del 2017 es va demostrar que el poble és qui mana.

  “És molt fàcil fer aquest discurs quan no tens gent a la presó!” Això us ho diran segur…

  És molt fàcil també fer el discurs a la inversa: estar constantment jugant amb els sentiments de la gent al voltant de la situació dels presoners i presoneres republicanes. Pels presos polítics, tot! De fet, nosaltres venim d’un moviment que ha patit repressió, presó, exiliats…

  I torturats!

  Sí, exacte. I val a dir que molta de la classe política que ara pateix la repressió s’hi va posar de perfil en el seu moment. Però no parlem d’això, al revés, la nostra màxima solidaritat sempre hi ha estat. Aquí no es tracta de fer un memorial de veure qui en té més o menys d’imputats, detinguts, exiliats i represaliats i agredits en té tothom perquè aquest moviment en som tots i totes. Però s’ha fet una mena de xantatge emocional.

  De fet, treballeu amb gent a l’exili, vosaltres com a Poble Lliure sou al Consell per la República.

  Sempre hem posat com a Poble Lliure els compromisos d’anar més enllà i per això hi som. És un compromís inequívoc i un acord de Govern entre les dues principals formacions polítiques i considerem que el Consell és l’inici de la construcció de la legalitat Republicana.

  El que hàgiu decidit presentar-se al 28-A suposa un trencament total entre Poble Lliure i Endavant-Osan? És salvable?

  No ens preocupen les tensions amb organitzacions determinades. Ens preocupa el projecte comú, que és la Unitat Popular, i que no es vegi perjudicada. Si hi ha tensions, caldrà preguntar-ho a ells. Creiem que presentar aquesta candidatura és una oportunitat per a reformular i eixamplar aquesta Unitat Popular amb nous agents polítics que fins ara veien amb simpaties les Candidatures Unitat Popular però no feien el pas de ser-hi.

  Endavant-Osan són una organització més tancada? Perquè hi ha hagut declaracions que advertien que hi hauria conseqüències!

  Això ho ha dit la CUP. Per nosaltres no hi ha escissió, això està claríssim. Simplement, volem omplir un buit i generar un debat estratègic necessari de l’independentisme d’esquerres i d’Unitat Popular. A partir d’aquí, nosaltres hi serem sempre.

  Hi ha qui us diu que una tercera formació és dividir el vot independentista i afeblir-lo!

  I estar parlant constantment “d’unitat o res” també és una banalització. Tots tenim un comú denominador (així ho vull pensar) que és el compromís de la construcció de la República Catalana però hi ha un seguit de plantejaments que fem des de l’esquerra que no compartim amb ERC i molt menys amb JxCat. Amb la diversitat és on s’ha demostrat que el moviment ha crescut. Hi ha un xic de demagògia sobre això, al nostre entendre.

  Què us ha dit ERC o JxCat? Hi heu parlat?

  No, amb cap de les dues formacions.

  ERC i JxCat són partits independentistes?

  Clar que ho són, no ho posem en dubte i no només perquè tinguin presos i exiliats. El que sí que posem en dubte és que la seva retòrica i simbolisme provoquin que no es faci el que s’ha d’anar a fer al Congreso: anar a crear una situació de bloqueig. Tampoc oferir cap xec en blanc a cap investidura. Nosaltres posarem el nostre objectiu en tres punts claus que hem explicat al nostre manifest. Posem en dubte que ERC i JxCat vulguin jugar a aquest bloqueig.

  Però sembla que la paraula bloqueig ara fa por… Ara es parla que “s’ha de desbloquejar la democràcia” a Madrid. Què vol dir per vosaltres anar a bloquejar? Cadires buides? No participar de cap comissió ni de Pressupostos Generals…? És això?

  Encara hem de decidir quina serà la nostra estratègia de bloqueig. Però és que justament, desbloquejar la democràcia és fer que l’Estat espanyol i les seves forces polítiques majoritàries reconeguin el dret a l’autodeterminació. Què més que això? Jugar a dir: “compte que ve la dreta” i així tenir la coartada per a investir un govern del PSOE no ens val. Sànchez ha deixat morir gent al mar o ha posat traves a les feines d’Open Arms, ha mantingut gent a les presons i els socialistes no han derogat la llei mordassa, entre altres coses… nosaltres no entrarem en aquest xantatge.

  Però alerta, que ve Vox!

  I això vol dir no confrontar-se al PSOE per tot el que he dit? Ara resultarà que el PSOE és el policia bo? Volem o no encarar el debat democràtic de l’autodeterminació i el reconeixement de drets polítics i socials? Quina diferència hi ha entre això i no aprovar uns pressupostos i fer caure un govern espanyol? Ens ho poden explicar? Perquè no acabem d’entendre-ho del tot…

  Anem a pams: és implantejable que des d’Espanya hi hagi un debat en favor d’un referèndum i mai hi haurà una majoria que ho permeti. Està clar que, malgrat que encara no tingueu clara l’estratègia, no podreu fer res sota aquesta premissa!

  No anem a no fer res sinó que anem a complementar l’estratègia republicana que necessita el nostre país. Tens raó, l’Estat espanyol no s’asseurà mai a negociar un referèndum d’autodeterminació ni molt menys un reconeixement de la República catalana fins que no vegi que el compte de resultats amb Catalunya li surt en negatiu i que patirà un desgast tan gran que estarà obligada a seure. Anirem a muntar circs i xous? Hi ha alguns diputats que han fet això, certament. Nosaltres volem complementar l’estratègia republicana de confrontació amb l’Estat.

  Això què vol dir?

  Nosaltres hem dit al moviment republicà que quan vulguin ens trobem per preparar aquesta nova estratègia de confrontació i d’eixamplament de la base social de suport al moviment, que és complementari.

  T’ho formulo diferent: i si hi hagués uns pressupostos molt bons per a Catalunya i que representen una millora social per als ciutadans del Principat, els votareu?

  Amb el reconeixement del dret a l’autodeterminació?

  No.

  Llavors no hi ha debat. Però un moment, què és un pressupost bo?

  Doncs un que…

  Que s’apugi el salari mínim interprofessional? Quan el parlament ho tenia aprovat sobiranament i no han pogut implementar-ho perquè no han volgut desobeir una llei del TS o del TSJC?

  O perquè no tenim diners, ja que els tenen bloquejats…!

  Estàs fent d’advocat del diable?

  Sí.

  Doncs jo també t’ho reformulo: si tu no vas al Congreso a bloquejar per què poses presos polítics a les llistes? Si ho fas, és perquè saps que no podran anar a recollir l’acta i posaràs sobre la taula que hi ha un conflicte i un problema democràtic. Estem disposats a donar suport a llistes que no bloquegin però que d’altra banda hagin jugat amb aquest simbolisme constantment? Jo ho poso en dubte i amb el màxim respecte cap als presos.

  La JEC us ha aprovat la coalició Front Republicà. No com a JxCat, per cert…

  Sí ho he vist. I és injust per a ells. Igual que a nosaltres ens imposen la recollida d’avals, el que han fet de tocar la pera a JxCat és una estratègia de l’Estat per a desestabilitzar l’independentisme en general. No ens n’alegrem.

  Certament us demanen avals. Els teniu? Quants us en falten?

  Anem a un ritme frenètic i espectacular. Però precisament per no aturar el ritme no et puc dir quants en tenim ja. El sistema és complicat perquè si hi ha algun error d’un aval, s’anul·la tota la fulla i es perden tots. Per tant hem de seguir treballant per a tenir-ne els màxims possibles.

  A més, no tindreu drets electorals i molts mitjans no us faran difusió… Com fareu la campanya? Només a les xarxes? No tindreu espais a espais públics ni a les televisions ni als debats…

  És possible que la nostra candidatura molesti a més d’un. Les xarxes són importants però nosaltres farem i treballarem al carrer i farem molt carrer. Si aquest poble ha organitzat l’1-O des del carrer i amb un Estat repressor a sobre nosaltres no podrem fer una bona campanya? Jo crec que sí.

  Què ha de fer algú que hagi llegit aquesta entrevista i us vulgui avalar?

  Han d’entrar en aquest enllaç, que està a les nostres xarxes, imprimir el full, omplir-lo i entregar-lo a les adreces que expliquem al web front-republicà.cat. A més, qui tingui certificat digital ho pot fer electrònicament, d’això els Pirates en són uns experts! I tenim taules fent recollida d’avals pel territori, que el tenim molt mobilitzat i amb un ritme espectacular de voluntaris organitzades. Hi arribarem de sobres, i més…

  Algú d’Endavant us està ajudant així de manera discreta?

  Això és una pregunta provocadora! Però també et diré que qui firma un aval després no té per què votar-nos.

  De fet he vist a les xarxes que gent d’espectre molt divergent a vosaltres, especialment en l’eix social, demanaven que us avalessin…

  Benvinguts siguin. Esperem que gent que no estigui tan allunyada en l’eix social faci el mateix…

  Ja teniu els noms de les llistes?

  (Riu) Encara no els tenim.

  Però algú heu sondejat…

  Sí, clar. Cada formació posarà els seus noms sobre la taula.

  Heu fet primàries?

  Cada partit ha fet el seu procés d’elecció interna i després elaborarem la llista final.

  Però un Antonio Baños, un Albano Dante Fachín una Bel Olid…?

  No em provoquis que no puc dir-te res! Ni la distribució de les formacions per províncies!

  Caram…!

  El factor sorpresa és important, també, hi hem de jugar!

  Però… Algú mediàtic?

  Segur, és que nosaltres creiem que el poble català és mediàtic per si mateix!

  (Riem amb complicitat) Per anar tancant… què li diries a un indecís que no sàpiga què votar? Que dubte entre ERC, vosaltres o fins i tot JxCat? Perquè molta gent inequívocament independentista aparca l’eix social davant l’opció més netament republicana…

  Primer de tot nosaltres, dir que nosaltres no deixem l’eix social en un segon terme. En la construcció d’una República catalana els principis de drets socials, polítics i civils hi seran i és indiscutible.

  Però això un de JxCat també ho pot dir…

  Però llavors ja parlarem si fem un debat sobre qui està a favor de l’escola pública catalana o concertada. Està clar què volem nosaltres. Responent la pregunta: Nosaltres no vendrem el peix a qualsevol preu. Dret a l’autodeterminació a partir del mandat de l’1-O i sortida política als presos, aquí no hi ha debat. Nosaltres tenim una cosa clara: donarem suport a qualsevol proposta de caràcter social i democràtic si aquesta posa en dubte els principis oligàrquics de l’Estat i la monarquia. Si això no passa, no jugarem a la banalització ni al xantatge emocional.

  Anar fins a la final i jugar-se la presó?

  És el nostre compromís. A mi m’acaben d’arxivar una causa fa dos mesos per enaltiment de terrorisme per fer un homenatge a un independentista. Tenim clar que les conseqüències d’enfrontar-te amb l’Estat et porta a córrer aquest risc, evidentment. Des de la humilitat i sense voler ser herois de ningú, el que no farem és baixar el llistó i el nivell de confrontació amb l’Estat.

  Quines expectatives de resultats teniu?

  Doncs entre 1 o 320! Anem al 28-A a guanyar. Ara seriosament: Creiem que farem un bon resultat. No anem a 1 o 2 sinó 4 i cap amunt!

 • Indecomuner4.018 3 528👍 4.049
  Els votaràs, Autokrator?
 • Patriarca2.237 3 785👍 1.801
  TENEN EL MEU VOT.
 • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
  Clar, una candidatura (o claudicació) molt potent donat que el primer de la llista és i serà algú molt i molt mediàtic (i això és lo fonamental) i gent amb gran valor... simbòlic! per a reivindicar l'1-O a Madrid!! (amb combativa i simbòlica samarreta groga, suposo) com no podia ser ni serà d'altra manera.

  Au, a lluir sentiment i a seguir apuntalant al règim com heu fet tota la vida, trepa d'alletats i bacallaneres de passadís i catifa. Mai va esperar el Mas, els seus satèl·lits... o l'estat espanyol, que fos tan fàcil enviar a l'erma via morta estatal el tren independentista.

  Quaranta anys fent el titoles, ara n'encetem quaranta més. 

  Visca el no-res!!
  • Armillet Lo Groc1.048👍 575
   Suposo que no presentar candidatura combativa ni fer res de res, en general, seria mes productiu. La independencia caura del cel oi que si? 
   • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
    El problema és que si no hi ha "candidatures" no hi ha res més..., tret de processons, llacets arreu, festius parlaments al carrer amb final de guitarreta i orfeons a Lladoners dedicats als que ens varen trair.

    Del PDeCAT a la CUP, ...algú fa alguna cosa d'entitat que no sigui mirar a Madrid?
    Com que no hi ha cap estratègia pròpia perquè no es vol assumir que la via cap a la independència és de caràcter revolucionari, participem en un muntatge que no té cap sentit en un país no democràtic com el nostre. I aquesta participació és destructiva, d'entrada en la mesura que emblanquina de democràcia a un sistema regressiu i demofòbic, a més que ens assenyala com a camp de batalla un camp on no hi ha cap batallat real pero sí els alletaments de tota la vida. I és destructiva perquè els nuclis que podrien impulsar la nostra organització, p. ex. els CDR, ja quasi no se'n parla. 

    La independència mai vindrà de cap tasca feta a Madrid, serà a casa nostra i al carrer o no serà, i serà de caràcter revolucionari o no serà. Ja té nassos que quasi únicament el processisme del PDeCAT i ERC tinguin això clar, per això se la varen embeinar, els hi fan por els vius, aquests que varen enviar cap a casa des de dalt dels 4x4 de la GC, millor autonomisme i comèdies; que les revolucions les carrega el diable i mai se sap com acaben, no fos cas que prenguessim mal.

    Però si ja ho planteges tu mateix, o candidatura combativa (després ja ens explicaràs que vol dir això de "combativa") o no fer res! ...per Déunostresenyor, o no fem res ...o anem d'excursió a Madrid amb despeses pagades pel que ens colonitza??

    A l'estat espanyol no el desestabilitzes fent de corcó al seu Congreso i marejant als seus capatassos, si així fos, el Congreso no existiria doncs cap sistema de dominació es fonamenta sobre res que el pugui destruir.
    • Makhnovtchina1.475 2 995👍 4.393
     ''...no es vol assumir que la via cap a la independència és de caràcter revolucionari...''

     ''La independència mai vindrà de cap tasca feta a Madrid, serà a casa nostra i al carrer o no serà, i serà de caràcter revolucionari o no serà.''

     ''A l'estat espanyol no el desestabilitzes fent de corcó al seu Congreso i marejant als seus capatassos, si així fos, el Congreso no existiria doncs cap sistema de dominació es fonamenta sobre res que el pugui destruir.''

     És per aquí per on plora la criatura. O anem assumint que la independència només pot ser revolucionària i només es pot fer des de dintre de Catalunya o anem a petar a artefactes electorals simbòlics i folclòrics més o menys esquerranosos de fraternitat ibèrica, de frontpopulisme republicà espanyol nostàlgic i, al cap de baix, de fer-ne el paperina exòtic en un fòrum on no hi tenim res a pelar com és el Congreso de les espanyes. Si n'hi hagués un front d'alliberament nacional amb tots els ets i uts ben estructurat a Catalunya potser es podria ponderar anar a fer el trol al cau de la caverna. Però anar a trolejar sense contingut, sense res al darrere, és com escollir el color de les cortines del saló quan ni tan sols tens apamat un terreny on bastir els fonaments de casa teva. 

     No hay más preguntas, señoría.
 • Unitat_Catalana14.548 15 136👍 839

  Dissabte hi ha una recollida massiva d'avals?

   

  Participareu?

  • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
   Sento no participar, sóc independentista i no candidaturista o turista.
   Cal anar pas a pas, primer fer efectiu l'1-O. No ens podem passar tota la puta vida de candidatura en candidatura i votant compulsivament que ja sabem com acaba la història.

   A més, quin argument sustenta que el proper pas té que ser una república i no altra cosa?
   És més, quin tipus de república? ...com la italiana o francesa?

   Primer cal fer efectiu el resultat de l'1-O, després ja parlarem de cap on anem... o és que els pares de la pàtria ja tenen decidit el que cal somiar?
   • Indecomuner4.018 3 528👍 4.049
    Això que dius crec que no ho tindrem fins que s'acabi l'actual cicle electoral. I potser ni tan sols llavors, perquè ERC i part del Pdcat no estan disposats a desacatar res. Probablement entrem en crisi de govern i es convoquin noves eleccions autonòmiques, amb sort amb una o dues candidatures que optin per la desobediència.
    • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
     Aquest és el problema, la nostra agenda l'escriuen a Madrid i és electoral, només electoral. Aquesta merda ja va començar i continuar amb les eleccions del 21-D que la metròpoli va intentar imposar i que els enemics de casa varen acceptar més de pressa que un Ferrari.

     Ni Convergència (el PDeCAT no existeix, és un simple mòmio de sigles instrumentals o administratives) ni els Ercos desobeiran mai RES perquè la generació espontània no existeix!!, i els dos són pilars fonamentals del sistema colonial espanyolero.

     Cada dia veiem com acaben les seves "desobediències" verbals. L'únic que veurem són gesticulacions i comèdies barates per acontentar l'estupidització de l'independentisme, però vist lo vist, els funciona!!

     Han tornat tots a l'autonomisme i pensen en clau autonòmica clàssica, tot el que veiem són focs d'artifici perquè ningú els pengi per les gònades (recorda que són polítics de carrera) per a salvar el seu relat i el seu modus vivendi, relat fet a mida dels estúpids que segueixen participant del descarrilament més absolut de l'independentisme.
     • Indecomuner4.018 3 528👍 4.049
      La CUP tampoc ha desobeït res. NINGÚ ha desobeït res fins ara. Ja ens podem penjar d'un pont...

      Crec que hi ha coses que s'han de coure a foc lent, com el bon caldo. I el tema de la desobediència n'és un. S'estan clarificant les estratègies, entre els que volen seguir i assumir riscos i els que no. Deixem passar aquest cicle electoral i observem.
      • Marc Espasa16.282 13 113👍 4.429
       L´1-O no va ser un acte de desobediencia ?


      • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
       Aquí no es cou res, ni a foc lent ni a foc d'hòsties; per no tenir, ni ossos pelats per aromatitzar el tupí.

       No s'està clarificant cap estratègia perquè ningú en te d'altra estratègia que no sigui la del sotmetiment i la de pidolar engrunes. Els mateixos farsants ens criden a votar i els imbècils ho faran, per què?, doncs perquè són imbècils!, és de llibre!

       La fantasmada de les nostres elits polítiques és monumental, però cal entendre-ho, és el seu modus vivendi i nosaltres els seus esclaus satisfets que seguiran parlant català de tant en tant mentre no travessin el riu Ebre.
       • Indecomuner4.018 3 528👍 4.049
        No es pot ser tan pessimista, estem malament però segurament no tan. Cert que no s'està desobeint, però no ho està fent ni la CUP, cosa que ja et diu les dificultats que comporta la desobediència. Jo crec que estem explorant els límits, buscant fórmules. Recorda Arenys de Munt, va ser una jugada magistral de desobediència que ni els mateixos actors n'esperaven l'èxit que tindria quan ho van decidir tirar endavant. Ara hi ha voluntat, molta més que en aquella època, només cal trobar fórmules. El primer que la trobi i demostri que és viable, arrossegarà tothom. Però serà una acció d'àmbit municipal? Serà a nivell de Generalitat? Qui ho pot saber? Sabia algú la primavera de 2009 que Arenys sacsejaria el règim autonomista uns mesos després?
        • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
         Els que es mouen en la inanició -CUP inclosa- no ho fan perquè estan explorant límits o/i cercant fórmules, no saben que fer!! doncs no estan disposats a pagar el possible preu, i ideològicament estan instal·lades en el relativisme chupiguay

         El que cal fer és, primer definir que comporta avui i ara, engegar un procés real d'independència d'un estat com l'espanyol; no cal ser cap llumenera per a concloure que l'única via es de caràcter revolucionari, això va molt més enllà de la simple desobediència; suposa ACCIÓ i ORGANITZACIÓ i més acció que enfortirà l'organització inicial. Tot plegat és prou lluny de les comèdies institucionals, legals, judicials i del groguisme.

         Cal que ens convertim en autèntics delinqüents respecte a la legalitat vigent. Fins que no conformem una avantguarda que tingui això clar, seguirem on som: retrocedint. És a dir, ser incapaços de desobeir no retirant ni una simple pancarta és prou indicatiu de per on van aquests fills de puta.

         La viabilitat que demanes només es demostra amb la victòria no té validacions prèvies més enllà de victories parcials.
         I sí, recordo Arenys de Munt i recordo com el precursor Mas ho ha sabut desmuntar tot des de la seva paperera ja històrica. Tinguem clar que les institucions ni són nostres, ni són públiques, aquest cau de l'elit dels capatassos de Madrid és i serà el nostre enemic més proper a batre. D'entrada, el primer pas és no participar en les SEVES eleccions. Ningú ha de participar de les comèdies dels traïdors o de les comèdies on els que no ho són, no podran fer res per molt que els votem.
       • broquil_is_over2.781 3 678👍 3.280
        Estic d'acord amb tu, i per això es pas imprescindible desparasitar el governet de processites. I no dic que sentin el nostre alé al clatell per a que es comportin una temporada i ens la fotin a la propera, sinó que aquests partits cal desmuntar-los de dalt a baix, i la única via que tenim ara mateix (a banda de la guillotina) es votar  contra-processista + contra-caspanya
        • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
         La millor i ÚNICA manera de votar contra el processisme és NO votar, trencant així les agendes del poder, tant el central com el de casa i que és el primer enemic a batre fotent-lo fora de les nostres trinxeres.

         Votar és restar dependent, i res més pot esdevenir independent el que es comporta com independent. És que és de manual.
         • afany3.710 9 558👍 127

          El tema és com s interpreta l abstenció. Si el que puja a les espanyoles històricament és el que baixa a les autonòmiques no té cap servei. Un 68 per cent de participació en ambdues i baixa el vot semiindepe. I mai cap campanya d abstenció ha tingut aquest èxit. La gent vol votar perquè és la seva ideologia. Si l abstenció fos organitzada per ANC i partits i tal endavant. Però és que no és ni mitja CUP qui la demana. Jo no se que fer. Em sembla molt lleig el que han fet PLL però en el context autonòmiques vs espanyoles no crec que hi guanyem gaire per la diferència que porten ja per se. Tot i que a les dues darreres autonòmiques s ha petat records gràcies als unionistes. Com a molt molt un 15 per cent d indepes s abstindran. Com a moltíssim perquè ja et dic que la ideologia processista és votar per votar i justificar les mentides. Res que no mogui mig milió de persones serà significatiu.

          • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
           Cal abandonar les valoracions en clau electoral des del punt de vista rupturista doncs no estem en cap context democràtic, però és que ni de lluny. No és transcendent cap resultat electoral. Al contrari, reforça i crea màgiques i improbables il·lusions de canvi.

           Guanyi qui guanyi resta per sota de tot el substrat franquista de sempre i el sotmetiment a un estat fortament centralista i colonial al que es capitula inclús amb un llacet.

           L'abstenció és en principi, simplement abstenció, el que cal revertir és que tota l'abstenció passiva i històrica a tot arreu d'España o del món, esdevingui abstenció activa, és a dir, cal convertir-la en acció primer i en organització després. I per això cal que una avantguarda prengui iniciatives en aquest sentit.

           La Candidatura CUP, es troba en procés de descomposició a causa de la seva inacció i del seu descentrament ideològic que omple amb tacticisme i seguidisme més nu i cru, i així seguirà mentre sigui mera "candidatura" que participa dels tempos i condicions que marca el colonitzador. Allò que va ser bo abans, ja no ho és ara.

           Insisteixo, cal acabar amb les valoracions electorals de la realitat doncs són intranscendents a la pràctica. L'acció electoral sense democràcia real, mai fa trontollar les estructures fonamentals d'un estat de dominació, característica fonamental de qualsevol estat: la dominació. Estat al qual ja l'hi van ve les "desestabilitzacions" parlamentàries en la mesura que desvien els possibles torpedes a l'estructura fonamental. Per això els hi va de conya que organitzacions com PL i d'altres és plantegin desestabilitzar (i tiro llarg) les branques oblidant el tronc i les arrels que són el mateix estat.

           I no és una qüestió de quantitat -eixamplar la base (electoral, clar)- sinó de qualitat, és a dir de combat real, de desobediència real, de rebel·lió real, d'ocupació del carrer real, de trencar els canals reals d'extracció de benefici del sistema, tant en el pla econòmic com en el pla polític-ideològic.
     • Segon_usuari_Bob5.805 10 364👍 7.050
      No et facis mala sang que no paga la pena.

      No hi haurà independència en el curt o mitjà termini perquè ningú l'està preparant ara mateix. Si ni ERC, PDCAT, CUP, ANC, etc...no fan res, és perquè preparar la independència contra un estat hostil et pot costar la presó o la vida amb relativa facilitat.

      • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336

       No és la por a l'estat espanyol, ni de lluny, ni la presó, ni als possibles morts. Era i és la por als vius, als catalans el que va fer que acotessin el cap davant España i ara tornin dissimulant i enganyant al ramat.

       El Junqueras -p. ex.- és professor d'història, sap (suposo) el pa que s'hi dóna en qualsevol procés d'independència i més en un estat intrínsecament franquista com el nostre. No són imbècils, sabien i saben com les pot gastar la una, grande y libre.

       Tots plegats, i per motius electorals, es varen convertir en indepes accidentals doncs el carrer començava a bullir i ells a restar cada vegada més residuals.

       Sabien perfectament on anaven i per això mai no van preparar res de res, però els hi va fallar una part de les seves previsions: l'1-O es va celebrar quan ells esperaven que l'estat ho avortés tot.

       Aquest és l'error de càlcul que l'hi ha costat la presó a alguns. No esperaven que el llirisme fos tan combatiu desafiant a l'estat central. Recorda les seves cares llargues després d'un l'1-O que no s'esperaven, i del dia 3 d'octubre amb els ous per corbata, ja ni en parlem. Cal ser pacífics, reivindiquen sempre sabent que les independències són sempre contra un estat hostil, que sempre és violent, sempre, encara que no aixequi la mà.

       Puc entendre que molts no se la vulguin jugar doncs viuen prou bé treballant o sense fotre el brot, com els polítics de "carrera", puc entendre que per a molts l'independentisme sigui un luxe cultural i que en ser un luxe no t'hi jugaràs ni la xavalla. Lo que no entenc (del tot) és com molta gent de carrer i després de tot lo que ha passat, tinguin encara ganes de votar i lo que és més greu, als mateixos fills de puta que els van enredar amb històries màgiques... i que ho segueixen fent!! aquí tot cristo te un desitg compulsiu de votar!!

       Si un estrany arribes a Catalunya, afirmaria que els catalans, a més de ser uns mesells majestuosos, són uns absoluts estúpids que només mereixen totes les hòsties que els hi cauen i els hi cauran.

       Jo només espero que en caiguin tantes i tantes que al final reaccionin.

       • broquil_is_over2.781 3 678👍 3.280
        No se la volen jugar? Perfecte. Que pleguin. No els demano res mes. Que no actuin de tap, simplement...
        • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
         No és que no se la vulguin jugar, és que són a on són i no marxaran, ja que el que volen realment és desmuntar qualsevol enfrontament real amb l'estat espanyol del qual en son pilar fonamental i ben pagat.

         El problema de l'independentisme és que segueix recolzant a aquest enemic de casa doncs no té, encara, cap estratègia pròpia més enllà de la submissió a aquestes elits.
       • Rigel65.185 11 5👍 33.882
        Totalment d'acord amb la primera part del missatge, però no pas amb la segona. Precisament votant na alternativa és la manera més eficient de fotre fora aquesta colla de traïdors. I fins i tot si em diguessis que aquests seran com els altres, sempre és molt millor fotre fora qui t'ha enganya't que no pas adoptar una actitud pusil·lànime com fas i ni tan sols fer-los passar una mal vespre electoral. Cal que tot polític estafador entengui que una estafa com la que han fet els processistes tindrà conseqüències electorals (les úniques que veritablement els fan mal). Els hem d'enfonsar.
        • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
         Tindries raó si una alternativa electoral obris la via cap a la independència i si estiguéssim en democràcia real o que ho semblés, però resulta que cap camí institucional ens hi portarà, la màgia com la nostra "democràcia" no existeix. España no negociarà mai el seu pilar fonamental doncs seria obrir la caixa de Pandora de la seva desintegració com estat.

         Jo passo de fer passar mals vespres electorals a ningú doncs això és irrellevant, no em desgasto, ni perdo el temps en això, ni practico la nefasta pedagogia de crear falses il·lusions a ningú. Participar és emblanquinar amb capes d'erma "democràcia" un règim que no ho és.

         Per la via institucional pots enfonsar un partit, però no un sistema de dominació molt apuntalat per un sistema polític-judicial-repressiu que mai s'ha tallat en res. No es lluita en igualtat de condicions, l'enemic intern -el processistate al seu abast tota la maquinària propagandista, mediàtica i ideològica perquè qualsevol oposició sigui residual per sempre més. Mira les projeccions demoscòpiques, tot i que són propaganda ben cuinada, no apunten al fet que el tàndem dels traïdors (Convergència amb les seves diferents caretes i ERC) perdin la majoria.

         Desenganyat, no són les majories quantitatives que eixamplen la base electoral (només) sinó les minories combatives les que poden propiciar canvis reals. Perquè aquests canvis seran per la brava com ha sigut sempre en la majoria de processos d'independència. Per això no podem perdre el temps mirant a la Gene i participant de les seves collonades autonomistes.

         Cal deixar-los sols, plantar-los, deixar clar que no marquen els tempos; això sí que els faria passar, no un, sinó un fotimer de "mals vespres".

         No es tracta de quants indepes som (si haguéssim sigut el doble, se l'hagueren embeinat igual o més) sinó de quants d'aquest indepes estan disposats a jugar-se quelcom més enllà del simple vot. La via cap a la independència (insisteixo com d'altres) serà revolucionaria o no serà, i les revolucions mai les ha iniciat una majoria ni les ha acordat un parlament intervingut i ben lligat pel colonitzador.
         • Rigel65.185 11 5👍 33.882
          Encara que no obri cap via, només el fet de fotre fora aquesta colla d'estafadors ja justifica votar-los. I que aquests no fan la feina? Doncs fora i uns altres. Els catalans ens hem d'acostumar que aquell que no fa allò que ha de fer va fora sense miraments, vet aquí el vaccí més eficaç contra els estafadors polítics.
          • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
           La Generalitat no és cap institució reinstaurada pels catalans, és una Delegación del Gobierno Central, i si vessa merda per tot arreu, no tenim per què netejar-la. Que cadascun netegi casa seva.

           Portem més de quaranta anys fent de minyó i minyona sense sou i pagant l'escombra, i on som? Vàrem votar i guanyar l'1-O per tant ja no podem mesurar-nos o seure junt amb els que ens van trair i que segueixen parlant vergonyosament d'una independència que no volen.

           No podem ser tan hispanocèntrics (o genecèntrics), cal anar a la nostra marxant de tota aquesta tifarada que no serveix ni per a fer-ne compost.
          • Rigel65.185 11 5👍 33.882

           RESILIENT escrigué:
           La Generalitat no és cap institució reinstaurada pels catalans, és una Delegación del Gobierno Central, i si vessa merda per tot arreu, no tenim per què netejar-la. Que cadascun netegi casa seva.
           Totalment d'acord. Però té el poder de nomenar càrrecs, que resulta que és el que alimenta els partits processistes. I el poder, o eñ tenim els independentistes o el tenen els que no són pas independentistes. No té cap sentit cedir poder per una actitud de superioritat moral. Baixa de la torre d'ivori, que a dalt no hi ha res.


           RESILIENT escrigué:
           Portem més de quaranta anys fent de minyó i minyona sense sou i pagant l'escombra, i on som? Vàrem votar i guanyar l'1-O per tant ja no podem mesurar-nos o seure junt amb els que ens van trair i que segueixen parlant vergonyosament d'una independència que no volen.
           Per això mateix hem de fer fora els estafadors processistes.


           RESILIENT escrigué:
           No podem ser tan hispanocèntrics (o genecèntrics), cal anar a la nostra marxant de tota aquesta tifarada que no serveix ni per a fer-ne compost.
           Els irlandesos van fer la independència a partir d'una victòria a unes eleccions al parlament britànic.
          • RESILIENT2.672 2 698👍 2.336
           1a .- La Generalitat no té cap poder significatiu ni molt menys des del punt de vista popular, és un mur davant qualsevol poder que et pensis que tens, precisament per això va ser organitzada com ho està. Per sobre d'ella hi ha un poder judicial franquista, per si algú vol fer valdre qualsevol iniciativa, interpretació o majoria parlamentària. Per tant, NO és el nostre camp de batalla, és un vedat privat de l'enemic, on per entrar-hi tens que entregar les armes i sotmetre a la seva legalitat imposada.

           2a .- La manera de fotre'ls fora de la nostra vida i de la seva zona de confort, és presentant batalla on no la volen: el carrer, amb organització popular i no institucional, desbordant la seva legalitat i imposant la nostra legitimitat, voluntat i agenda.

           3a .- Ni l'estat espanyol és l'estat britànic ni les condicions objectives i subjectives són les mateixes.

           Per acabar, si cal, comencem des de poc o res, però comencem des de sota. Continuar des de les superestructures (les del poder o les nostres) ens ha portat al desastre i ho continuarà fent. La gent que encapçala aquests fronts, comitès, consells, etc. té massa a perdre i mai se la jugaran. T'ho dic de primera mà, quan hi ha hòsties, mai els veig a aquests que munten fronts electorals, consells o comités, mai els veuràs doncs són de la divine indépendance. És lo que hi ha. Cal doncs, anar per feina i deixar de perdre el temps disparant a ninots de palla. Que massa que l'estem perdent el temps... i l'agenda pròpia.

           A més, això de votar i votar... i votar... fa que l'inconscient (mai millor dit) de molta gent, resti satisfet en el sentit de què "ja han fet la feina" i ara els hi toca als "polítics" a sou, quan precisament el que fan és que altres decideixin políticament per ells com hem vist tota la punyetera vida.
      • broquil_is_over2.781 3 678👍 3.280
       No estic d'acord... ni vaga de consum es predica... que es quelcom perfectament legal i no poden fer-te res, fins i tot les tietes ho podrien fer...
  • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.433
   No.  Però tant de bo sigui un èxit.
 • rotllan11.879 5 171👍 11.860
  He votat negatiu per error.
 • __33752__138👍 11
  A mi el que m’interessa és si implementaran la lluita de gèneres. Algú m’ho pot confirmar?
 • Sau de Treviac5.486 2 390👍 6.870
  A Lloret Som Alternativa, una de les formacions que s'han integrat al Front Republicà, presenten candidatura a les municipals. Endevineu en quina llengua han fet el cartell en que anuncien aquesta presentació?
 • terrae602👍 63
  Quina manera de fer el ridícul, si us plau... 

Publicitat

Fòrums

 • 9.285.035 missatges
 • 220.675 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat