Fòrum

El PNB oficialitza la ruptura amb Puigdemont

maori15.620 3 121👍 7.908

Es presentarà per separat a les europees

Ja és oficial: no hi ha hagut entesa entre el PDeCAT i el PNB per presentar-se conjuntament a les eleccions europees del 26 de maig com venien fent fins ara. El factor desestabilitzador ha estat la presència de Carles Puigdemont com a cap de llista. Davant d'això, després d'una conversa aquest dijous al matí entre David Bonvehí i Andoni Ortuzar, les dues formacions han acordat un acord de "col·laboració institucional postelectoral". Però llistes separades.

En un comunicat aquest dijous al matí, després de les deliberacions fetes per les dues formacions, el PNB assegura que "entén, respecta i accepta que la situació catalana porti al PDeCAT a la conformació, de cara a les eleccions europees del 26 de maig, d'una candidatura exclusivament catalanista i coherent amb el procés polític que allà es viu en els últims anys".

El debat entre els nacionalistes bascos no ha estat gens fàcil. Per una banda, la presència de Carles Puigdemont ha creat molta incomoditat dins del PNB. Però per l'altra, també és cert que, en les eleccions europees, la circumscripció és única a tot l'Estat espanyol, fet que pot fer perillar la seva representació. Els jeltzale confien a poder tancar "en les pròximes dates" una candidatura amb Coalició Canària i Compromís per Galícia. Les converses estan "avançades".

Malgrat tot, des del PNB remarquen que amb el PDeCAT els uneixen "dècades de relació i fraternitat política", i que "podem continuar col·laborant en les diferents institucions parlamentàries, especialment al Parlament Europeu". Durant els pròxims dies formalitzaran un acord de col·laboració postelectoral "que tindrà com a objectiu la defensa d'Euskadi i Catalunya al Parlament Europeu i la reivindicació d'una veu i una representació juntes per ambdues nacions en el futur d'Europa". També buscaran l'impuls de "solucions al problema no resolt de l'encaix" a l'Estat espanyol i la Unió Europea.


https://www.elnacional.cat/ca/politica/pnb-ruptura-puigdemont-europees_366733_102.html 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.268.176 missatges
  • 220.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat