Fòrum

L'ANC exigeix un front de bloqueig a les Corts espanyoles

bifurca2.397 3 751👍 10.168

Cal unitat d’acció estratègica al servei de la independència, en el front exterior que són les Corts espanyoles.

Davant la convocatòria d’eleccions a Corts espanyoles, l’Assemblea Nacional Catalana vol fer paleses les següents consideracions:

– L’embat polític per resoldre el procés d’autodeterminació del nostre poble continua essent a Catalunya, no a l’Estat espanyol. L’autodeterminació és un dret que s’exerceix i esdevé impossible de pactar amb un estat matriu hostil.

– Tots els poders de l’Estat espanyol (executiu, legislatiu i judicial) i qualsevol dels partits polítics amb opcions de govern en un futur ja han dit amb claredat que no accepten ni acceptaran cap mena de diàleg sobre l’autodeterminació.

– Per aquest motiu és un gravíssim error polític generar expectatives de diàleg amb l’Estat espanyol. És un miratge il·lusori i desmobilitzador.

– Volem denunciar un cop més la preocupant regressió autonomista de les forces polítiques catalanes, que un dia van defensar la República catalana i ara tornen a lluites partidistes per l’hegemonia electoral, en alarmant contrast amb el nivell de mobilització i consciència de ruptura democràtica manifestada per la ciutadania.

– En un front exterior com les Corts espanyoles i en un context de repressió política, la unitat és necessària. Lamentem que el clam que expressa la ciutadania en totes les manifestacions no s’hagi atès.

– El nostre Govern i el Parlament resten paralitzats i encarats a la recuperació d’una acció purament autonomista de curt abast, i sense cap estratègia compartida.

– Cal tractar les eleccions a les Corts espanyoles com un front exterior, en clau de país. I haurem d’exigir a les forces polítiques catalanes que sàpiguen transformar un escenari de diversitat política prèvia a les eleccions en una unitat estratègica d’acció, posteriorment.

– Hauran d’actuar tant en els fronts exteriors com interiors, amb criteri estratègic coincident, d’acord amb les necessitats del progrés del embat de ruptura democràtica i de desobediència no violenta que hem d’aprofundir al nostre país.

A partir d’aquestes consideracions:

Reclamem a les candidatures independentistes, en els diferents fronts exteriors i interiors, que respectin aquestes premisses i no generin falses expectatives de diàleg amb un estat hostil, que l’únic que provocaran seran noves decepcions i desmobilització.

Demanem que a les Corts espanyoles aquestes candidatures defensin:

– Avançar clarament en el desenllaç del dret d’autodeterminació.

– El mandat de l’1 d’Octubre, com a referèndum en què el poble català va votar a favor de la República catalana. Vam votar i vam guanyar.

– No donar suport a la governabilitat de l’Estat espanyol si no respecta el dret a l’autodeterminació de Catalunya. El govern del PSOE també ha demostrat que no el respecta ni té voluntat d’acabar amb la repressió política: forma part del bloc del 155. Europa i el món no entendrien que donéssim suport a un partit que ha estat còmplice de la dissolució il·legal del Parlament i el cessament del Govern de la Generalitat.

Que respectin els anhels de la societat civil i actuïn amb una única veu, d’acord amb el Govern i el Parlament, a qui instem a avançar clarament en el desenllaç del procés d’autodeterminació de Catalunya, d’acord amb el mandat de l’1 d’Octubre del 2017, per la via unilateral, únic camí possible per generar un diàleg multilateral posterior de resolució definitiva del conflicte.

Reclamem un compromís ferm de les direccions dels partits o formacions que concorrin a les eleccions espanyoles per culminar el procés iniciat, la qual cosa implica la determinació de posar els seus representants a les Corts espanyoles al servei d’una estratègia col·lectiva per la independència. El temps del peix al cove, dels pactes per unes engrunes, ja s’ha acabat. Ara cal fer República catalana de debò, sense por, amb fermesa, amb dignitat i amb coratge.

Respostes

Configuració
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • Taujà13.803 8 146👍 5.805
  L'ANC té ara per ara dues opcions: acomodar el seu discurs al nou paradigma de partits pro-diàleg (ERC/PdCat) o morir d'inanició però amb dignitat defensant el mandat de l'1O fins les darreres conseqüències. Sembla que ara per ara opten per aquesta 2a opció. Veurem després del judici i el cicle electoral.
  • Rigel65.373 11 5👍 34.036
   Si l'ANC dóna suport als partits processistes desapareixerà enfonsada dins del fangar autonòmic, havent perdut tota credibilitat. Amb això de "morir d'inanició" crec que exageres, doncs com més s'aparti l'ANC de l'estafa processista més credibilitat tindrà i més forta es farà.
   • Taujà13.803 8 146👍 5.805
    Et penses que els partits s'ho miraran des de la barrera i no faran mans i mànigues per entaforar-hi carguillus i menar l'ANC cap a un seguidisme gris i apàtic de la seva estratègia?
    • Rigel65.373 11 5👍 34.036
     És el que fan des que es va crear. EL fet és que l'ANC pot triar entre evitar un problema immediat però que això la porti a la irrellevança política i la seva desaparició, o desautoritzar els processistes encara que això li comporti problemes a curt termini. Jo crec que l'opció lògica és la segona.
 • Makhnovtchina1.524 2 987👍 4.549
  Ja cansa això de sentir dir-ne una cosa i la contrària. 

  O parlem d'autodeterminació o parlem d'independència. Però barrejar ''el desenllaç del dret d'autodeterminació'' i aquest dret amb ''no donar suport a la governabilitat de l'Estat espanyol'' no té res a veure, amb la independència. La independència ja la vam escollir exercint el dret d'autodeterminació l'1 d'octubre del 2017. El que demana l'ANC, en la línia processista imperant, és emprenyar-se molt fort al Congreso espanyol i para de comptar. Teatre i gesticulació.

  De traca i mocador quan diu ''Europa i el món no entendrien que donéssim suport a un partit que ha estat còmplice de la dissolució il·legal del Parlament i el cessament del Govern de la Generalitat''. Quan el 21-D del 2017 tots els actors, ANC inclosa, es van volcar en acceptar i participar en les eleccions imposades per Espanya i el seu 155 pel que es veu ''Europa i el món'' no s'assabentaran, que ja se sap que pels volts del nadal hom està enfeinat amb les seves coses, és clar. 

  Mentalitat de serf mastegadeta per a una audiència amb mentalitat esclava. Tot en ordre.
  • bifurca2.397 3 751👍 10.168
   Collons, no cal ser tan dur. 

   Jo crec que cal jugar amb les cartes que tenim. I no ens enganyem, no són gaire bones.

   Els governants de l'autonomia no estan per la via insurreccional. Ni control del territori, ni control dels Mossos ni, parlem clar, voluntat d'armar el poble. Per no estar, no estan ni per promoure la desobediència massiva ni la resistència passiva. Fins aquí suposo que estem d'acord. 

   Què tenim? Un poble mobilitzat disposat a passar per sobre del President i del Parlament de Catalunya, disposat a alçar-se en armes, determinat a la lluita armada ni que sigui de baixa intensitat? No, no el tenim. Podríem des del moviment civil intentar una campanya de desobediència? Sí, podríem. Se t'acut alguna organització amb més possibilitat de mobilització que l'ANC? M'agradaria pensar que la CUP i les forces transformadores s'hi activessin en una campanya així, un front sindical independentista també faria feina, però de moment no he vist cap proposta.

   Anem a la via institucional, descartada qualsevol intenció insurgent el que queda és la via de la negociació. Quines cartes tenim per negociar? Cap. L'única possibilitat de forçar espanya a una negociació (insisteixo des de la no-violència per part nostra perquè ja s'ha renunciat d'entrada) seria articular un front que combinés la pressió popular al carrer amb l'acció política que fes ingovernable la metròpoli. 

   Sí, ja sé la teva teoria, que això no passarà perquè farien un gobierno de salvación nacional abans de pactar res amb els catalans. Pots tenir raó, però entre espanyols també existeixen odis tribals, i no perdem gaire de furgar en les seves dèries. I a Europa igual. Sí, ja sé, Europa, un club mafiós. D'acord, jo no he votat mai a les europees -com a molt introduïa un adhesiu de la meva cervesa preferida quan era jove- per no legitimar-los. Però a situacions excepcionals, i aquesta ho és (quan el conflicte nacional amb Espanya ha estat tan viu com ara?) mesures excepcionals. Vull algú allà que cada vegada que pugi al faristol sigui per denunciar la repressió a Catalunya, a dir que vam votar i vam guanyar i vull veure com rabien els espanyols si no poden impedir-ho. 

   Potser no és gaire. Però ara per ara aquestes són les cartes que tenim. I cal jugar-les tant bé com puguem. O no juguem, i esperem que ens vinguin cartes millors. 

   Jo prefereixo jugar. 
   • Canyadesucre10.466 3 204👍 17.643
    D'acord en tot, però, quina era la teva marca de cervesa preferida quan eres jove? 
    • bifurca2.397 3 751👍 10.168
     No hauria d'haver dit "preferida". Aquesta que era l'única que tenien a la bodega Manolo que era on la compràvem.     Però si et fixes, no té etiqueta, era una mena de gravat. Les etiquetes eren d'una altra mítica cervesa que tenia l'exclusiva al meu barri (dic exclusiva perquè tampoc tenien cap altra. Bé, sí, la Voll damm però em donava "caparrassa" ).

   • Makhnovtchina1.524 2 987👍 4.549
    Estem d'acord en el que dius que estem d'acord. I entenc la teva conclusió de tot plegat i l'actitud que se'n deriva, que ara per ara no és la meva. Però deixa'm rumiar una resposta més elaborada a la teva rèplica, que és densa en conceptes i necessita que la meva neurona estigui al 100 per 100 i no al 30 per 100 com la tinc ara mateix, -no res, tasques de manteniment, hehehe. 

    PS.-Off topic... estic acabant de rumiar allò del disc del rumiant, t'ho juro per snoopy. 
  • Rigel65.373 11 5👍 34.036

   Makhnovtchina escrigué:
   'Europa i el món no entendrien que donéssim suport a un partit que ha estat còmplice de la dissolució il·legal del Parlament i el cessament del Govern de la Generalitat
   Tu entendries que el moviment independentista de [posa-hi el país que vulguis] donés suport a un govern estatal que els ha suspès la poca autonomia que tenien? Oi que no? Doncs és això el que vol dir. Perquè l'alternativa a això no és pas el no res, sinó la col·laboració activa en nom de Catalunya.
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
  Se'ns riuen a la cara.
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
  Mireu què diu aquest ERCbot de twitter:

  • Armillet Lo Groc1.491👍 984
   Quin subnormal. Precisament allò que representa l'anc es no ser de cap partit per tal d'aglutinar tots els indepes i fer força en la mateixa direccio. I fer front de bloqueig no et portara a la preso. No entenc com pot ser tan curta la gent. PD: Mare meva quin perfil mes toxic. El seu enemic no es ciutadans ni pp ni psoe com una persona normal, el seu enemic numero u es puigdemont, i jxcat. Quin obsessionat.
  • Anònim1017.209 6 99👍 16.782
   Que no abaixar-se els pantalons davant del PSOE mentre hi ha presos polítics (a banda de negar-te el dret a l'autodeterminació) també et duu a la presó?
  • bogosity1.242 11👍 1.759
   L'alternativa és la presó? L'alternativa a bloquejar el congrés és la presó? Vol dir això que el suport al govern de Madrid és un preu per comprar la llibertat personal?
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
  Un altre ERCbot, amb una peculiar manera d'argumentar:

 • Puigdomènech10.109 13 214👍 3.137
  És de sentit comú.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.243 missatges
 • 221.180 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat