Fòrum

A l'americana: disparar contra qui entri a casa teva per la força

Molthonrat2.237 6 787👍 828
Fa uns dies, el líder de Vox va proposar una altra de les seves mesures polèmiques: que es pugui disparar sense conseqüències a qui entri a casa nostra per la força, com passa als EUA gràcies al seu "second amendment"

Tothom ha posat el crit al cel, però a mi m'ha fet recordar un estiu de fa uns quants anys quan unes bandes molt violentes d'Europa de l'Est van organitzar una autèntica epidèmia de robatoris en urbanitzacions i cases aïllades. Llavors vaig sentir moltes persones demanant poder defensar-se d'aquesta manera davant d'aquella gent davant la inoperància policial."El líder de Vox, Santiago Abascal, ha proposat que les persones sense antecedents puguin utilitzar armes en defensa pròpia."


A més, Abascal ha volgut fer una referència explícita al cas del policia sevillà Casimiro Villegas, per qui la Fiscalia demana 20 anys de presó per disparar als assaltants que van irrompre al seu domicili i el van agredir a ell i la seva esposa l'any 2011.

Actualment ja hi ha la figura de la legítima defensa, tot i que la seva aplicació està sotmesa a qüestions estrictes. Segons la jurisprudència del Tribunal Suprem, la legítima defensa només és pot aplicar en casos en els quals es produeixi una agressió il·legítima imminent, imprevista, directa, real i immotivada. També es té en compte la "racionalitat" del medi de defensa fet servir, la proporcionalitat amb el medi d'atac i l'absència de provocació prèvia.

https://www.elnacional.cat/ca/politica/abascal-proposa-persones-sense-antecedents-armes_366151_102.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.297.788 missatges
  • 221.161 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat