Fòrum

Ja comença a dir subnormalitats la de Toledo...

EstatpropiUsuari sumador167.302 11 1👍 28.653

Álvarez de Toledo sobre el procés: "Més greu que Tejero i Milans amb els tancs"

Segons la cap de llista del PP per Barcelona, és un "cop molt perillós que es fa sota una suposada manta de pacifisme per intentar carregar-se un sistema constitucional"

Redacció 19/03/2019 - 17.34Actualitzat 19/03/2019 - 18.11
 
 
Cayetana Álvarez de Toledo carrega amb contundència contra el procés sobiranista

Cayetana Álvarez de Toledo carrega amb contundència contra el procés sobiranista

Des de divendres, Cayetana Álvarez de Toledo és la cap de llista per Barcelona del Partit Popular a les eleccions generals del 28 d'abril. En aquests pocs dies ha fet declaracions envoltades per la polèmica. Després de dir que no saber català dona més sentit a la seva candidatura, ara ha assegurat que l'independentisme és el més greu que ha passat a Espanya en els últims 40 anys.

En una entrevista a TVE, la candidata popular ha afirmat que el procés sobiranista a Catalunya supera en gravetat l'intent de cop d'estat del 23F:

Cayetana Álvarez de Toledo: "Això és el més greu que ha passat des de l'any 78"

Periodista: "Més greu que Tejero i Milans amb els tancs a València?"

Cayetana Álvarez de Toledo: "Més greu que Tejero i Milans amb els tancs (···) Aquest és un cop molt perillós perquè és el que podrien dir ara cops postmoderns, que signifiquen mobilització de la societat (····) Es fa sota una suposada manta de pacifisme per intentar carregar-se un sistema constitucional. Aquest és un repte enormement difícil d'afrontar en democràcies modernes. Si un senyor entra disparant trets, és més fàcil de neutralitzar que quan surten moltes persones en una suposada legítima votació dient: 'democràcia és votar, per què no?'. S'ha de combatre d'una altra manera"

 

El nou PP: Cayetana Álvarez de Toledo al costat de Pablo Casado i Teodoro García Egea (ACN)

La cap de llista per Barcelona del PP s'ha mostrat partidària d'unir forces amb Ciutadans abans de les eleccions generals, encara que no ha especificat de quina manera es podria fer aquesta unió. Ha subratllat que les dues formacions haurien d'anar juntes per fer un "front comú davant el desafiament constitucional a Espanya."

Cayetana Álvarez de Toledo ha defensat el seu dret a presentar-se per Barcelona, encara que no parli català, davant la "profunda xenofòbia" dels independentistes, ha dit, i el seu "projecte d'estrangeria" de convertir els no nacionalistes en estrangers.

Casado i els "vuit cognoms catalans"

En aquest sentit, Pablo Casaso ha remarcat aquest dimarts a València que el seu partit no demana "a ningú la seva partida de naixement" per ser candidat el 28A.

Casado ha recordat que quan la socialista Meritxell Batet va ser número dos per Madrid a la llista del Congrés "ningú li va preguntar els seus cognoms madrilenys". "En canvi, ara sembla que Cayetana Álvarez de Toledo hagi de tenir vuit cognoms catalans per representar Catalunya", ha dit el president del PP.

 

Pablo Casado amb falleres, aquest dimarts a València (EFE)

El líder del PP ha negat que la designació d'Álvarez de Toledo i les seves declaracions hagin provocat malestar en el PP català: "Som tots espanyols i representem tots els espanyols a les Corts Generals."

En tot cas, a l'eurodiputat popular Santiago Fisas no li va fer gens de gràcia que Cayetana Álvarez de Toledo digués que no li calia parlar català.


Aquest dimarts, el candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha acusat de "deslleialtat" Santiago Fisas. Bou ha destacat que l'espanyol és l'idioma que parla "més del 60%" de la població de Barcelona. Al mateix temps, però, ha dit que es tracta de "dos idiomes que han de ser escoltats perquè formen part de l'imaginari intel·lectual i cultural dels catalans".

Ábalos: "Tot un elogi a la ignorància"

Des de fora del PP, el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luís Ábalos, considera "un elogi a la ignorància" el fet que Álvarez de Toledo "s'enorgulleixi" de no parlar català. En una visita també a València, Ábalos s'ha referit amb aquestes paraules a l'actitud de la candidata popular:

"És increïble que la cap de llista per Barcelona al Congrés no només no conegui el català sinó que digui amb orgull que el desconeix. És tot un elogi a la ignorància (···) [Si algú a València] menyspreés el valencià i digués que no vol parlar-lo, quedaria automàticament invalidat [com a candidat]"


L'exregidor de Mataró Joan López Alegre, número dos del PP

Cayetana Álvarez de Toledo tindrà com a número dos de la seva candidatura Joan López Alegre, exregidor del PP a l'Ajuntament de Mataró. També va ser diputat en el Parlament entre el 2004 i el 2006.

Els últims anys, López Alegre ha participat en nombroses tertúlies en mitjans de comunicació i en espais de debat polític, on ha mantingut una posició molt crítica en relació amb el "procés".


Respostes

Configuració
 • the_west_rulez15.439 3 124👍 14.953
  Ens ho passarem molt bé. 
 • EmulatorQUsuari sumador64.838 15 6👍 19.932
  Ens fa un suggeriment de manera indirecta?
 • Armillet Lo Groc1.472👍 967
  El lider del pp es mes curt que l anterior. I mira que es dificil pero realment te menys capacitat intelectual que rajoy 
 • Calidoscòpic21.114 15 70👍 14.542
  És clar que és més greu que el 23-F. Tot allò que no li agradi és pitjor que el 23-F, que sí que li agrada. És pitjor el moviment independentista català i també l'eliminació del Madrid a la Champions. Però el 23-F és "like", el que passa és que és políticament incorrecte dir-ho així. Igual que el franquisme...
  • cristinon26.995 9 40👍 1.485

   Calidoscòpic escrigué:
   És clar que és més greu que el 23-F. Tot allò que no li agradi és pitjor que el 23-F, que sí que li agrada. És pitjor el moviment independentista català i també l'eliminació del Madrid a la Champions. Però el 23-F és "like", el que passa és que és políticament incorrecte dir-ho així. Igual que el franquisme...
 • TUTTLE3.299 14 612👍 2.263
  Necessitem un (eggboy) Heroi
 • Defectible7.981 270👍 3
  Veieu possible que no treguin ni 1 diputat per Barcelona? 
 • RafeldePatraix1.594 4 958👍 881
  Tothom sap que el nacionalisme català, sense pegar un tir, fa més por a Castispanya que el nacionalisme basc (per dir-ne un arreu) i el muntonet de morts que du a l'esquena.
  • cristinon26.995 9 40👍 1.485

   RafeldePatraix escrigué:
   Tothom sap que el nacionalisme català, sense pegar un tir, fa més por a Castispanya que el nacionalisme basc (per dir-ne un arreu) i el muntonet de morts que du a l'esquena.
 • Konrad985👍 1.616
  Fa dos dies que s'ha presentat i ja m'ha esgotat el seu discurs merdós i monotemàtic. Es passarà tota la legislatura dient que soms uns racistes i que la discriminem perquè ella no és catalana i merdes d'aquestes.
  El que hem d'aguantar...
 • Juan Lloris6.395 7 338👍 4.192
  No té pinta un poquet "d'estirada"?
 • Trinxant11.240 9 188👍 3.569
  És a el què juguen: posar a una persona que incendiï la campanya electoral, i aparegui a la premsa, pugui plorar de que els indepes la insulten i intentar que així votants de ciutadans li parin un mínim d'atenció. Si no feien això no treien ni un escó.
 • __33752__138👍 11
  La senyora Cayetana Alvarez de Toledo serà nomenada presidenta de Catalunya quan Torra aixequi la suspensió de la declaració d’independència. Aquest és el motiu en part pel qual s’ha divorciat recentment d’un empresari de la família Güell.
 • terrae855
  Doncs és molt possible que a l'abril mentre apliquin de nou el. 155 i desmantellin definitivament el govern de Catalunya qui posin al capdavant de la gestió de la colònia sigui aquesta choni neonazi o la nova barbi de Ciudagramos.
 • cathalà23.645 12 51👍 7.258

  Realment estan ben folls aquests espanyolots del PP.  Segurament consideren que en Tejero és un demòcrata exemplar. Per cert, el número dos de la llista està vinculat al moviment Tabàrnia 
  • EPS62.507 14 8👍 11.358
   el número dos de la llista està vinculat al moviment Tabàrnia 

   Certament, en López Alegre és un personatge molt més nociu que aquesta ultra, no per aquesta forocochada de Tabarnia que ni sabia que n'era proper, sino pq és el típic que va de moderat i sap parlar català, va a les tertúlies de Catalunya i dona una imatge de normalitat.
   No se si va ser ell o en Martín Blanco (o com es digui), que va a dir a TV3, que als mitjans de catalans no es podia defensar Espanya i que no hi havia pluralitat... i ho feia en un mitjà català un tertulià fixe d'una ràdio catalana. No tenen vergonya.
 • Screen4.764 1 456👍 2.315

  El rey mostró "simpatía" por los golpistas del 23-F

  Un cable del embajador alemán en Madrid en 1981 revela las impresiones del monarca tras la asonada

  https://www.publico.es/espana/rey-mostro-simpatia-golpistas-del.html


  Per això és més greu: aquesta vegada no han demostrat gaire simpatia

 • BarratinaireUsuari sumador8.457 14 256👍 6.404
  I la noticia és? La noticia seria que digués coses sensates
 • Macarronet del meu cor1.621 3 945👍 2.187
  Serà una política nefasta per a Catalunya, però me la faria. 
 • RafeldePatraix1.594 4 958👍 881
  Ací hi ha un article de Vilaweb que parla d'aquesta marquesa del Potet:

  Cento de Gorga...

  No sé si m’indueixen a creure’m un cuc o em dibuixen epopeies de gesta, però he de confessar que em fan sentir un insecte inferior i subaltern; simple i vil auxiliar de llinatges tan sonors com els que omplin l’actualitat. Perquè no ens posarem a qüestionar transcendències adquirides en noble lliça i en camps on es dirimien batalles èpiques. ¿D’on vénen, si no, els Pérez de los Cobos, García del Moral, Espinosa de los Monteros o Cayetana Álvarez de Toledo? (¿veritat que a l’humil lector, igual que em passa a mi, li recorda la metamorfosi de Kafka?). Tal vegada m’agradaria ser conegut com Cento de Gorga, Terrateig i del Barranc del Cint. No obstant això, en aquestes cultures en permanent lluita per sobreviure, la cosa no va així.

  Però deixant de banda la possible comicitat del parangó, és veritat que assistim a una condemna immerescuda per part dels mitjans nacionalistes espanyols. Em referisc a l’efecte que han produït les declaracions de la fina i aguda –interiorment i exterior– historiadora Álvarez de Toledo. Totes elles formen part intrínseca de l’opinió publicada via difusió audiovisual. A mi em sembla que, en realitat, els aparells difusors que s’autoqualificaven de demòcrates es proposen fer una cursa a veure qui és més equànime, comprensiu i tolerant. Crec que no tenen raó i diré per què. L’anàlisi de Donya Cayetana és brillant, cal reconéixer-ho. Quan afirma que el que passa a Catalunya és més greu que els episodis armats protagonitzats per Tejero o Milans del Bosch, defineix un autèntic drama. Toca el moll de l’os d’un conflicte irresoluble amb una sola eixida possible que els espanyols no assumiran mai. Naturalment, si l’ínclita esmentada De Toledo considera l’assumpte un cataclisme en termes polítics, és perquè el litigi reuneix uns factors immunes als procediments imperatius de les armes.

  Heus ací, doncs, el quid que ha encés l’alarma en la incisiva cronista. Perquè es tracta de una força desarmada contra la qual s’estavella la força armada. Espanya, o la idea d’Espanya que sosté la majoria, des d’un pretèrit en el qual la Corona d’Aragó no pintava fava arran del Decret de Nova Planta, ha sigut construïda amb materials castellans.

  Denuncie, doncs, la potestat exclusiva d’escriure la història pro domo sua, mites inventats, símbols admonitoris, idioma imposat, flamenco com un senyal identitari inacceptable i l’esport que convoca les masses cap a un sol i “real” club de futbol, qüestió sobre la qual ja he escrit més d’una vegada. I no sols això, l’expansió històrica d’aquest territori i l’absorció de nacions diferents té orígens foscos en què la destral o la pólvora eren l’argument. Ni pactes inter pares, ni acords, ni mirament cap a l’“altre”; i encara menys, estima, concepte reiteradament substitut per la submissió. Que no vinguen ara invocant transicions condicionades per l’amenaçadora lluentor de l’espasa, ni constitucions que consagren conceptes metafísics. Per tant, acostumada l’Espanya dominant a resoldre col·lisions amb la raó suprema del foc o a través de lleis la raó de ser de les quals consisteix en la permanència d’un estat insensible a les diferències, ara es troba davant d’un dilema irresoluble. Perquè l’ADN de la Gran Idea filocastellana no ha inclòs mai l’acord, el dret natural ni el respecte. Ha preferit aplicar sistemes imperials amb la creu amb una mà i l’estoc a l’altra. De manera que ara es troba en una situació inèdita que no sap ni pot tractar perquè no té recursos: està buida, enlluernada per les resplendors d’antics dominis que serviren per a concitar el menyspreu del món que la superava; és incapaç de seguir els camins que la podien redimir a través dels paràmetres civilitzats del diàleg constructiu.

  En conseqüència, haurem d’exonerar la inefable historiadora perquè més de dos milions de plebeus volen exercir el dret a ser el que són; allò que un estat ferit i rabiós s’encaparra a arrabassar-los. I no ens enganyem, Espanya, ho repetisc, no té el do de la seducció: li ha sobrat sempre la destral en la presència del guerrer, figura colossalment descriptiva que devem a Ortega y Gasset.

  Una pregunta tancarà aquest text: A l’Estat espanyol no li aniria millor un mal tracte amb els catalans díscols que una cadena de punicions de conseqüències incalculables?

  Vicent Moreno i Mira

  Article de Vilaweb. Donya Cayetana

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.826 missatges
 • 221.162 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat