Fòrum

Joan Tardà a Catalunya Ràdio: En Rufi representa la Catalunya xarnega

cathalà23.235 12 55👍 6.673

Ara l'està entrevistant la Mònica Terribas i elogiant en Gabriel Rufián diu que se l'ha de votar perquè representa la Catalunya actual, que és una Catalunya xarnega, una Catalunya mestissa i bilingüe.


Realment comença a fer molt de fàstic aquest flirteig d'ERC amb el lerrouxisme intentant contraposar una suposada Catalunya rural i tancada amb una altra Catalunya més oberta i tolerant.

Respostes

Configuració
 • Rackoonaire566 1👍 601

  És curiós. En Jordi Pujol és xarnego doncs té la mare aragonesa. Com si no ho fos...
  En Montilla no ho és. Doncs no està barrejat.

  Des que els socialistes van tornar amb la parauleta després del primer tripartit i l'ús dels espanyols contra els catalans indepes "charnego agradecido" ja és una mica ridícul. Molt demodé.

  Ni en la meva època hom parlava ja en aquests termes...

  Ben bé que ERC treballa per a Espanya com ho féu CiU i el PSC...
 • Konrad869👍 1.415
  Volen enximplar la base
 • EPS61.683 13 8👍 10.428
  Vergonya aliena.
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184
 • Rigel64.535 11 5👍 33.184

  Les bases d'ERC

  Enric Vila 
  Barcelona. Dimarts, 19 de març de 2019
  3 minuts  Sempre que el clima s’enverina i La Vanguardia posa Fouché com a exemple de polític a seguir, recordo el dia que els militants d’ERC van votar contra l’Estatut. La nit abans, Mònica Terribas li va preguntar a Joan Puigcercós, en aquell programa que tenia a TV3: “I si les bases contradiuen la direcció?”. Puigcercós va fer una lleu caiguda d’ulls i li va respondre paternalment: “Això no passarà”.  


  Contra la tesi que sostenen els camàlics del règim del 78, l’autonomisme no va començar a morir amb la sentència del Tribunal Constitucional auspiciada pel PP. La mort de l’autonomisme va començar el dia que les bases d’ERC van forçar la direcció del seu partit a posicionar-se contra l’Estatut. El règim va salvar la situació pels pèls, entre crítiques ferotges contra l’assemblearisme, però el nou Estatut no va quallar.


  Per estrany que sembli, si les bases d’ERC haguessin donat suport a l’Estatut, el PP no l’hauria hagut de portar als tribunals per tal de tombar-lo. ERC era llavors l’únic partit que no havia votat la Constitució i començava a superar la marginalitat, gràcies al seu gir a favor de la independència. L’Estatut, pactat entre Mas i Zapatero, havia de limitar el seu creixement i, sobretot, tancar el partit a la gàbia institucional espanyola.


  Llavors ja vaig escriure que les bases d’ERC havien salvat el país de quedar atrapat entre el peix al cove convergent i el populisme del PSC i d’Iniciativa. ERC va passar uns anys difícils, però les consultes per la independència van incendiar CiU i van obligar Iniciativa i el PSC a incloure al seu programa electoral la possibilitat d’un referèndum pactat amb l’Estat. A mesura que ERC es va recuperar, el pilar teòric que sostenia la política autonòmica va començar a fer figa. 


  Els darrers anys s’ha vist cada cop més clar que el pujolisme mentia o s’equivocava quan deia que “el país no seguiria”, si els polítics proposaven la independència. Els partits unionistes han resultat ser més nacionalistes i anticatalans que no semblaven. Les declaracions de Josep Lluís Trapero han acabat de demostrar que el principal obstacle per la llibertat de Catalunya són els líders polítics que més s’emboliquen amb la bandera.


  El sistema està pensat perquè la banca guanyi i la mateixa xarxa d’interessos que manté la unitat d’Espanya fa saltar els ploms d’ERC cada vegada que està en joc la llibertat de Catalunya. El partit de Junqueras es troba en una situació semblant a la que va patir després d’oposar-se a l’Estatut. Amb el suport de CiU, Puigcercós va iniciar llavors una purga interna que va anar dessagnant el partit en un mar de desconcert i d’impostures grotesques. 


  Després de fer neteja i d’estimbar-se en unes eleccions, Puigcercós va cedir ERC a Junqueras i a Pere Aragonès, que inicialment havien donat suport als instigadors de la revolta de les bases, per trair-los tot seguit. Si Junqueras va arribar al cim de la política catalana amb el permís de CiU, i ha muntat aquest sidral, no cal ser gaire llest per imaginar-se què passarà la propera vegada que ERC reneixi de les seves cendres. 


  Com sempre que Catalunya viu una situació difícil, la direcció d’ERC està en fals i l’entorn de CiU ho aprofita per intentar imposar la llei diabòlica de sempre. Les bases del partit republicà, però, continuen sent massa independentistes i antiborbòniques per portar la veu cantant d’una Catalunya espanyola. Potser per això La Vanguardia i El País publicaven ahir un parell de reportatges sobre les primàries dels partits que venien a dir que no serveixen de res, perquè els líders sempre acaben imposant-se i nomenant l'entorn a dit.


  El sistema ha respost a les primàries promogudes per l’ANC i Jordi Graupera mirant de fer creure que no hi ha vida més enllà del cabdillisme. Ara mateix, res no podria desestabilitzar tant l’estat espanyol com que les bases d’ERC tornessin a desafiar la direcció del seu partit. Maquiavel explica que si no pots exterminar la població d’un país l’única manera que tens d’ocupar-lo és comprar els seus líders. Però què passa, en una democràcia, si no trobes la manera de comprar-los o fer que la gent els voti?  https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-bases-erc_365734_102.html
  • RESILIENT2.504 2 734👍 2.056
   Lo que passa en una democràcia no ho sabem, no vivim en cap democràcia.
   Entres al Parlament i no hi ha democràcia, lo mateix passa quan entres a una universitat, a una fàbrica, surts al carrer o votes un 1 d'octubre o en qualsevol altra data. Democràcia, on?
 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966


  Visca la Catalunya xarnega.
 • terrae321👍 1
  Penseu que la nova ERC no és més que una sucursal barata del nacionalisme light espanyol de Pablemos... 
 • Marcos412474.290 2 498👍 3.008
  Estic fins els collons dels fills de mala mare, d'aquí i d'Espanya, que em venen amb el conte de la puta sang i la puta ètnia per intentar controlar-me, definir-me i limitar-me! 

  A veure, tros de tanoca, jo no sóc com un xaiet castellà, disposat a ser objecte de la mare pàtria per determinisme genètic. Jo sóc un home lliure, i únicament jo decideixo qui em representa, amb què m'identifico i a qui li professo la meva lleialtat.

  Ja ho va intentar l'imbècil del cuetes, i la meva opinió no ha canviat. A mi, un estúpid codi genètic no em separarà de la meva gent, ni m'aproparà al meu botxí. No penso votar merdes que no defensin la MEVA INDEPENDÈNCIA, que pot ser únicament la de Catalunya.

  Primer: Xarnego ho serà ton pare, desgraciat, jo sóc català per molt que et foti. Ho som tots els que així ho volem perquè ens deixem la pell per aquesta terra, d'una forma que brossa com tu mai ho podria fer. Ens hem guanyat aquesta terra defensant-la, no per etnicismes electorals. I els espanyols ho són perquè així es comporten, siguin Gracías o Llulls.

  Segon: no sóc mestís, sóc 100% carn andalusa/castellana, per molt que et sorprengui o foti. Així que no necessito la "intrusió de la pèrfida sang provinciana" per a sentir-la meva i estimar-la.

  Tercer: sóc trilingüe, en la llengua de l'imperi, per imposició lingüicida, no per decisió pròpia.

  Això va per qualsevol que ho pensi: jo no sóc un gosset, ni Catalunya és Bòsnia i Herzegovina. Guardeu-vos de venir-nos amb "la sang" per determinar qui som, sense el nostre permís. Podríeu acabar amb tots els cognoms catalans del món, que encara així MAI acabaríeu amb la catalanitat ni amb Catalunya. I no us explico la raó, perquè no ho podríeu comprendre, perquè no teniu ni idea del que és Catalunya ni del que significa ser català. Pallussos!

  PS: mai havia considerat ni positiu ni negatiu tenir cognoms d'una altra terra, fins que vaig sentir la ràbia dels nyols i dels seus col·laboradors en veure la meva defensa de la llengua i cultura catalanes sortir de tan andalusa boca. Ara m'agrada, pel simple fet que us arruina el dia cada vegada que us ho faig saber. A cagar a la via! 
 • Ryotsu953👍 659
  Això sí que no t'ho perdonaré mai, Tardà, mai. No ens podies buscar un representant que no fos tan pallasso!? Quin insult més greu.

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.177 missatges
 • 220.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat