Fòrum

El renéixer del Ku Klux Klan

Jordi Freixas20.285 13 77👍 4.498
Ignoro fins a quin punt, aquest article ofereix dades realment verídiques, ja que no estic especialment familiaritzat amb aquesta web, més enllà de que està dirigida per un ex-director de El Mundo. Però com podreu anar apreciant a còpia que ho aneu llegint, podreu comprovar que m'ha cridat poderosament l'atenció els termes en que es pretén justificar el tal Derrick:

https://www.elindependiente.com/sociedad/2019/03/14/renacer-del-ku-klux-klan/

L'existència del Ku Klux Klan, en ple segle XXI, té molt més sentit que mai. Has vist el que està passant al món? Caravanes d'immigrants intentant entrar il·legalment als Estats Units, vam arribar a tenir un president negre- que mai havia d'haver guanyat però ho va fer i és una cosa que no podem canviar. Ser un membre del Klan no és un hobby, és una forma de vida ", se sincera Derrick 'Mag Imperial' de l'Imperi Invisible, facció pertanyent al KKK.

"Nosaltres el que volem és mantenir vives les tradicions. Hi ha qui diu que som supremacistes blancs però no és veritat. Som un grup pro-blanc, i el nostre principal objectiu és preservar la raça blanca. No ens associem amb ningú que no sigui blanc. Si aquesta comunitat segueix sent blanca és gràcies a la presència del Ku Klux Klan ", confessa el Mag Imperial qui, als vuit o 10 anys, va decidir unir-se al Klan després de veure la pel·lícula Crema Mississippi. "Vaig sentir, després de veure-, que alguna cosa em deia Per què ho fan? Què pretenen? ".

El KKK va ser fundat a la fi de 1865 per antics combatents confederats, un cop acabada la Guerra de Secessió . El Klan promou, bàsicament, la supremacia de la raça blanca, l'antisemitisme, l'homofòbia, el anticatolicismo i l'anticomunisme. L'organització va adoptar, ràpidament, mètodes extremadament violents. Durant els seus primers anys van acabar amb la vida de més de 250 persones, majoritàriament negres, que vivien en el mig oest nord-americà. Això va provocar que Ulysses Grant, president del país, els dissolgués formalment.

"Hi ha hagut èpoques en què hem estat més apagats i en què ens hem mostrat molt més actius", afirma Derrick. En tot el país hi ha prop de 8,000 membres repartits en més de 158 grupuscles a fins al Klan. Si ho comparem amb els anys '30 del segle passat la seva presència és pràcticament testimonial. Durant la Gran Depressió i la Segona Guerra Mundial el KKK va comptar amb més de quatre milions d'afiliats a Estats Units. Va ser el seu moment més àlgid però, a poc a poc es van anar apagant encara que no els seus mètodes violents.

En els 60 i 70 van ressorgir en els estats del sud on van assassinar més de 4.000 persones, en la seva gran majoria negres o jueus. "El terme racista va ser inventat per algú que no era blanc. L'ésser racista és una cosa psicològic. Tothom és racista, d'alguna manera o altra. Em sento orgullós de la meva llegat i de ser americà si això és ser racista ... doncs sóc racista. Però em considero un patriota ", es defensa Derrick davant l'acusació de racisme que pesa sobre la seva organització.

"Som una raça poderosa i hem de ser-ho i demostrar-ho

"Els membres del Klan hem de ser fidels a Déu, a la nostra raça i al nostre país. Aquests són els pilars bàsics ". "Som una raça poderosa (la blanca) i hem de ser-ho i demostrar-ho", assegura aquest home, d'uns 40 anys, que es considera l'espina dorsal del grup però "no més important que cap dels meus nois".

La societat nord-americana viu un moment convuls. Amb l'arribada a la Casa Blanca de Donald Trump dels grups supremacistes i d'odi han multiplicat la seva presència experimentant un creixement del 30% durant els últims anys; elevant la xifra als 954 grups registrats el 2018. "Vivim en un país en què hi ha més problemes d'odi del que hem estat acostumats en els últims anys", confessa l'advocat John Eyster qui, en 2018, va tenir un enfrontament amb un membre del KKK durant una reunió organitzada per la comissió ciutadana de Pennsilvània. "Era una reunió contra l'odi i va aparèixer un membre del Klan que es va dedicar a vomitar tot el seu odi contra les minories. El seu missatge era aterridor ", afirma.

Els membres del Ku Klux Klan han anat recuperant una influència que es creia perduda passant de ser un grup marginal a un nou perill per a la societat. La seva presència en xarxes socials oa través d'octavetes i pamflets amb lemes racistes tenen com a objectiu captar les noves generacions presentant-se com una cosa atractiu. En 2013, el Klan va decidir realitzar una manifestació a Harrisburg, capital de l'estat de Pennsilvània. Milers de persones es van congregar per increpar-però de poc va servir ... "Si tan orgullós estan de ser qui són per què s'amaguen darrere dels seus ridículs disfresses. Sé qui vols ser i vés a dormir sent qui ets ", sentencia John Eyster.

Però la realitat és que els Estats Units sempre ha estat un país racista i xenòfob on grups d'extrema dreta com el Ku Klux Klan han trobat un brou de cultiu propici. "Dire que no he estat a favor de cap manera d'igualtat social i política entre les races blanques i negra; hi ha una diferència física entre les dues races i mentre romanguin juntes ha d'haver una posició de superioritat i inferioritat, i com qualsevol altre home estic a favor que la posició superior sigui assignada a la raça blanca ". Ets paraules podrien haver sortit de boca de qualsevol membre del KKK però són d'Abraham Lincoln, el mateix president que va abolir l'esclavitud. Però una cosa era alliberar els esclaus negres i una altra acabar amb el racisme.

I, en aquest context, Derrick, i els seus acòlits, cobren força. "Hi ha la cultura blanca i la cultura negra. Amèrica és un país multicultural però que cadascú es quedi amb la seva. Els negres han intentat influir en la nostra joventut perquè pensin que és cool  prendre drogues, pertànyer a bandes o els tirotejos. Aquests són problemes de negres, no de blancs ". Cada paraula que vomita el Mag Imperial està carregada d'odi i de ressentiment cap al diferent als que culpabilitza de tots els problemes actuals dels Estats Units pel que no dubta a confessar que va votar a Donald Trump. "I ho tornaré a fer el 2020. Està fent un grandíssim treball".

La casa de Derrick, que serveix com a centre de reunió per als membres del Klan, és una oda al racisme, l'odi i la intolerància. Banderes confederades i del KKK, adhesius per a la reelecció de Trump o quadres on es pot llegir "Només Blancs" presideixen les parets de casa on, un cop al mes, es reuneixen per a la cerimònia d'il·luminació de la creu. "Nosaltres no la vam cremar ... La encenem per donar llum sobre la resta de Klanes i espantar el diable durant la nit".

La primera esmena de la constitució nord-americana permet i protegeix l'ús de la simbologia del KKK així com els uniformes o la il·luminació de la creu. A més, els membres són fervents seguidors de la segona esmena, la mateixa que els dóna potestat per portar armes de foc.

Armes més odi ... una perillosíssima barreja que està darrere de recents matances en instituts o en sinagogues. Ens crida l'atenció com il·luminen la creu i com van vestits, però no ens oblidem de que les seves idees també estàs a Espanya. La amèrica de l'odi està molt més a prop del que pensem.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.283.473 missatges
  • 220.617 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat