Fòrum

Trapero, el gran heroi independentista

oprimit20.005 15 78👍 10.529

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha revelat que la policia catalana tenia preparat dos dies abans del 27 d’octubre i la declaració d’independència del Parlament de Catalunya un pla d’actuació per a detenir, si fos necessari, el president Carles Puigdemont i tots els consellersdel seu govern. Ho ha dit responent les preguntes de l’advocat Xavier Melero al Tribunal Suprem espanyol, on ha testificat en el judici contra el procés.

Trapero ha dit que els Mossos van conèixer els fets del parlament i que els va semblar que eren ‘aparentment greus’. Tot seguit, va trucar el fiscal superior de Catalunya i el president del Tribunal Superior de Justícia per a posar-se a la seva disposició si ordenaven la detenció del Govern de la Generalitat.

‘Desconeixia la transcendència jurídica [de la DUI] i vèiem que era una cosa d’aparent gravetat i ens posàvem a disposició de l’òrgan judicial per si ordenava algun tipus d’acció en aquest sentit. Accions que teníem previstes des de dos dies abans’, ha dit Trapero. Preguntat per Melero per quines accions, ha respost: ‘La detenció del president i dels consellers si se’ns ordenaven’.

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-trapero-revela-prevista-detencio-puigdemont-consellers-abans-del-27-o/

Respostes

Configuració
 • oprimit20.005 15 78👍 10.529
  Aqust tipus de coses es dediquen a fer els caps policials dels països democràtics?

  Espero que l'apartament del cos demà mateix.
    • Aufrany5.041 3 433👍 5.030
     Vaja! Et veig pessimista.
     • saberut1.063 4👍 2.267
      GENS !!! 

      Volia dir que "Espanyistan manarà, mentre aquesta sigui la nostra estratègia". 
      Per sort, les caretes van caient a una i altra banda de la Sénia. Crec, com sempre, que ho tenim fet si volem fer-ho.
      • Aufrany5.041 3 433👍 5.030
       Volem fer-ho? Em temo que sóm un poble amb moral d'esclau que gaudeix en el victimisme del que dolents són i quanta raó tenim però no ens volem alliberar. Per altra banda estem molt acomodats, vivim prou bé, no crec que hi hagi prou gent disposada als sacrificis que calen per fer una revolució.

       I encara diria més, això que acabo d'escriure ens passa majoritàriament als catalans però hem de contar que entre nosaltres tenim, com a mínim un 30% de conciutadans que no tenen cap arrelament al pais, són administrativament catalans però amb obediència espanyola.
       • saberut1.063 4👍 2.267
        Com a totes les revolucions , la cosa anirà per aquí. (Estellés). Aquest és el significat del mem de l'enllaç anterior.
        Farem la revolució perquè no tenim alternativa: Espanyistan ha esdevingut l'Estado Hispánico i els seus talibans viuen en amok d'ençà que els esclaus catalans vam gosar rebelar-nos. Marxo al llit, company. Bona nit a tothom.

 • Tobies20.798 14 71👍 13.152
  Doncs no m'estranya. A ningú li hauria d'estranyar. El 25-O és ja una data molt tardana, suficient per veure que el govern no tenia intenció de fer la independència. Espanya volia sang i per això no van acceptar cap tipus de negociació durant les tres setmanes. La resta ja és història.
 • titafred4699 3👍 493
  No es podia saber.
 • Marc Espasa16.408 14 112👍 4.616
  Vull veure les fotos de les samarretes amb el careto del Trapero en flames dels frikis que se les van comprar.

  Per cert la foto a Cadaques amb el Puigdemont, Laporta, Rahola, Trapero... em sembla que mes d' un la treurá del menjador.
 • Calidoscòpic21.118 15 70👍 14.546
  Amb aquesta declaració, que segurament es pot comprovar al TSJC, quedaria desactivada en bona mesura l'acusació de rebel·lió. Però suposo que a la justícia espanyola li la rebufa...
 • Fungus545👍 1.134
  Un altre ídol processista caigut. Seguim! 
  • Marc Espasa16.408 14 112👍 4.616
   Comparar el que ha dit el Trapero amb el que han dit altres detinguts es de tenir molt poca vergonya.
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   No ho veig com tu. Ha dit ell mai que es indepe? Que seria la policia del poble? Que els mossos es deuen només a la generalitat i als catalans?

   No. Trapero es un bon policia caspanyol. I mai ha dit el contrari. Afegiria que es un "caspanyol bueno", d'aquells amb els que t'hi pots entendre: es a dir: just el contrari d'un garrulo del aporeyos.

   Pretindre que un mosso pot ser independentista i arribar a la cúpula quan el cos es espanyol, es anar amb el lliri a la mà. No és: "oh! ens ha traït el Trapero" es: "Que collons esperaves que fotessin les forces locals del país colonial?!"

   Ras i curt: els mossos son també les forces d'ocupació, secció local. Si no fos així, no haguéssin mai permès una policia "catalana"

   Els traïdors tenen nom i cognoms, i son les rates socialistes del 155, comuns i tots els equidistants en general, els convergents i les seves 50 variants crida inclosa, els d'ERC i la meitat de la CUP...

   Els PPeros, Siudadanos i caspanyols en general son colons, i els seus votants colons i col·laboracionistes, però no traïdors...
 • CèsarUsuari sumador16.670 14 105👍 15.256
  Repeteixo aquí el que he posat en un altre fil descartat per ser repetit.

  Un comandament policial sempre té uns protocols determinats que li marquen clarament les pautes que ha de seguir. I en el cas del Major Trapero aquest no es va allunyar ni un centímetre, per molt que li vulguin carregar el mort els comandaments policials espanyols (amb el suport de jutges, fiscals, polítics i mitjans de comunicació) per tal d'amagar la responsabilitat d'una violència injustificable envers una població pacífica.

  La gent s'ha muntat pel·lícules, cert, però és que els mossos, l'1O, van fer el que faria qualsevol policia d'un estat genuinament democràtic. La PN i la GC, en canvi, es van comportar com la policia repressora d'un estat autoritari.

  I un cop més, en aquesta declaració, tornem a veure quin és el problema dels catalans: molts polítics, cap estadista.
  • Defectible7.981 270👍 3
   La gent s'ha muntat pel·lícules, cert, però és que els mossos, l'1O, van fer el que faria qualsevol policia d'un estat genuinament democràtic. La PN i la GC, en canvi, es van comportar com la policia repressora d'un estat autoritari.

   ^ Això.

   La PN i GC no només és policia repressora d'estat autoritari, sinó amb motivació xenòfoba darrere.

   També present en Mossos, és clar, aquest odi catalanòfob. Però si obeeixen ordres de no pegar, doncs no poden. Això ho veurem amb el testimoni protegit del mosso que segurament dirà quelcom tipus "ens van donar ordres de no fer servir la força", quan ell es moria de ganes d'estovar certa tipologia de ciutadà.
   • CèsarUsuari sumador16.670 14 105👍 15.256
    Present en una part dels mossos. N'hi ha que pensen just el contrari, això també és cert. Però tots obeiran sempre les ordres i seguiran la cadena de comandament, i si algú s'aparta, sigui del color que sigui, acabarà fora. I això no és cap excepció dins del comportament humà en qualsevol col·lectiu.
  • Armillet Lo Groc1.491 994👍 994
   Tu podries ser l estadista que ens cal? 
   • CèsarUsuari sumador16.670 14 105👍 15.256
    Caldrien massa sestercis...per mantenir legions, per comprar voluntats. Les coses van ara, si fa no fa, com sempre han estat. I en el meu cas són massa anys de inactivitat. Fer quatre comentaris per aquí i poca cosa més...
 • Armillet Lo Groc1.491 994👍 994
  Hostia puta quin ridicul. I la gent ho celebra com una victoria. 
 • rotllan12.223 5 169👍 12.348
  Home, jo no sé si ho és o no, però no m'estranya. És com allò de tots de cop eh, a la de 3. I quan vas pel 4 et gires i veus que ets l'únic mongol que ho has fet.
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
 • tom jones3.565 8 578👍 1.747
  Sense un cos armat mai tindrem la independència. Per tant, pleguem
 • GatNegre21.503 9 65👍 7.178
  Si us sembla arriscaran el cul sabent que tot és un gran farol. El testimoni de Trapero demostra (per enèssima vegada) que no es va preparar mai res, que durant anys tot es va reduir a simbolisme, declaracions, actes polítics, performances... però a l’hora de la veritat no hi havia absolutament res, per tant cap pla real per arribar a la independència.

  Els mossos d’esquadra són un cos policial a les ordres de l’imperi de la llei i de l’Estat, del poder vaja. És patètic pensar que el màxim responsable del cos oferirà una colaboració seriosa amb una pantomima política que no va enlloc.

  Òbviament no hi va haver rebel•lió, però sí desobediència i s’haurà de valorar la malversació. 

  L’independentisme està ple de tietes cunyades (com qualsevol altre corrent de fet) fent el ridícul per les xarxes socials. Entre d’altres èxits cunyadils està el de transformar Trapero en un heroi indepe per allò del “pues vale doncs adéu”, i això segurament sigui símptoma d’un poble enpetitit i acomplexat que necessita referents com sigui. 

  El que menys cal fer ara és començar a demonitzar un senyalar com a traïdors a ningú. Ni tan sols en Santi Vila o en Duran i Lleida mereixen el títol de traïdors, doncs no ho són, senzillament en un moment determinat van veure que s’anaven a llançar de cap a una piscina totalment buida.


  En tot cas els principals senyalats haurien de ser Mas, Junqueras i Puigdemont, però tampoc crec que puguin ser titllats de traïdors, al final ens hem de preguntar una cosa: som avui més a prop de ser independents que fa 10 anys? Personalment crec que sí. I cal continur treballant, aprenent dels errors i superant aquesta etapa naïf.
  • Ryotsu1.201👍 660
   És que és acollonant veure gent indignada perquè els mossos estaven disposats a fer complir la llei XD. Se suposa que no tenim una policia política, han de obeir els jutges. Altra cosa seria en cas de conflicte real dut fins a les últimes conseqüències amb certes opcions d'èxit(impossible ara mateix), on segurament molts mossos duts per la seva ideologia es posarien al costat de la generalitat, però per una pallassada molt pocs es mourien.
    • Defectible7.981 270👍 3
     Algunes en són menys que d'altres.

     Als països més avançats no has de témer de ser tractat diferent pel teu color de pell, per exemple.

     L'Eduard Punset tenia un excel·lent article —que va publicar a raó del tema català— on explicava la diferència que va notar en el tracte amb l'autoritat quan se'n va anar a França. Aquest: ¿Por qué me tengo que callar? (La Vanguardia)
     • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
      Algunes en són menys que d'altres.


      Als països més avançats no has de témer de ser tractat diferent pel teu color de pell, per exemple.
      No tractar algú de manera diferent també és ideològic. Tota la policia d'arreu segueixen unes pautes ideològiques, que t'agradin a tu o coincideixin amb les teves no les fa menys ideològiques. 

      tindre ideologia no es per se dolent, tothom en té, és impossible no tenir-ne. 
      • Defectible7.981 270👍 3
       I doncs, és clar.

       Però què vols dir amb això? Que potser és millor, tenir poders judicials i cossos policials que discriminin per raó de condició?
       • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
        No.


        Contradir la teva afirmació "Algunes en són menys que d'altres (ex:Als països més avançats no has de témer de ser tractat diferent pel teu color de pell"), després que en Makhnovtchina digués: "Totes les policies ho són, de polítiques".


        El que tu has donat a entendre era que eren menys polítiques per això, i jo t'he dit que no, que ho són igual (unes millor i les altres pitjors segons el criteri que tinguem).
        • Defectible7.981 270👍 3
         Ah, però ara dius polítiques!

         Abans m'has dit ideològiques, tramposa

         No, no hi estic d'acord. Precisament la separació de poders va d'això, i per tant hi ha llocs amb més separació de poders que en d'altres, policies menys polítiques que d'altres. D'això anava el meu comentari inicial.
         • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
          Polítiques o ideològiques, és el mateix aquí, se sobreentén.


          Precisament la separació de poders va d'això, i per tant hi ha llocs amb més separació de poders que en d'altres. D'això anava el meu comentari inicial.


          Veus com no entens res? Que hi hagi separació de poders no vol dir que aquell poder no tingui una ideologia, la separació de poder és una forma de gestionar el poder i evitar certs problemes que se'n poden derivar, però el poder (i el contra-poder) és sempre ideològic. 

          • Defectible7.981 270👍 3
           Existir és ideològic per definició.

           Aquí es discuteix com influeix una ideologia en l'altre (i viceversa!), no l'absència d'ideologia pròpia.

           Els militars també poden influir en el poder polític mitjançant amenaces, per exemple.
          • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.487
           No. Aquí, i ha quedat al meu primer comentaria, parlàvem del fet que totes les policies són ideològiques (i en aquest sentit primari polítiques). Que respectin o no el el sistema políto-ideològic que els sustena és una altra cosa, i no les fa menys 'polítiques' en el sentit que parlem.
          • Defectible7.981 270👍 3
           Que hi ha policies més polítiques que d'altres, en el sentit de que estan més o menys separades dels poder polítics, o bé que poden tenir les seves pròpies ideologies a l'hora d'exercir el seu poder (com ara podrien ser el nacionalisme, o el racisme, o el masclisme, o la homofòbia), doncs és un fet.

           Això és el que jo estava apuntant i res més.

           Si per fugir d'això o pel sol fet de dur-me la contraria vols afirmar que tothom té ideologia, doncs això per mi és com dir res. És una obvietat.
    • Aufrany5.041 3 433👍 5.030
     Les Esquadres de Catalunya foren creades per a perseguir els últims austriacistes.
  • ansar18.635 13 88👍 6.770
   qui va inventar "el procés (per evitar la independencia)" va ser Mas en 2012.
   Despres va forçar ERC (i no va poder amb la CUP) a unir-se a Junts x Procés
   I despres va nomenar a dit Fuigdemont, amb la idea que fos la seva titella i continués "el procés (per evitar la independencia)".
   El que no va calcular Mas es que Fuigdemont vulgues discutir-li el lideratge al PDeCAT.

   Mas i Fuigdemont van ser els president, van ser els que van decidir evitar la independencia. Aquestos son els responsables del que ha passat des de 2012
 • Calidoscòpic21.118 15 70👍 14.546
  Ara veig això, del 16/04/2018 (Europa Press)

  Curiós, per tant, que ara sigui novetat...
  • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
   Els mossos sempre seran una policia espanyola, i si un dia hi ha DUI de veritat actuaran com a tal.

   La gent ha de despertar.
  • Armillet Lo Groc1.491 994👍 994
   Mira, a aquest senyor li han cagat la carrera i la vida. Imagina't que tu fossis ell i veiessis un govern famolenc i tremolós que no tenia collons de tirar endavant una rebel·lio amb cara i ulls. No hi ha una gran xarxa de persones conxorxades per tirar-ho endavant fins a les ultimes consequencies, per tant tu sent el major no pots arriscar-ho tot per un governet que es rendira al dia seguent i et deixara amb el cul a l'aire. 

   Si el govern ho hagues tingut tot ben planificat, hagues posat primer de tot un major i uns comissaris independentistes. Hagues dibuixat plans a, b, c fins a z segons quina situacio hi havia. Si l estat tirava bombes es faria tal cosa, si enviava l exercit es faria tal altre, etc. No hi havia intencio de fer absolutament res, s ha vist que era tot un farol per aconseguir unicament que el president del govern espanyol s avingués a negociar algun pacte fiscal o alguna merda. Amb aquest escenari que collons vols que faci un major que ni tan sols es partidari de la independencia. La culpa es tota del govern, i si jo fos el major estaria emprenyadissim amb ells per haver-me fotut en aquest merder.
   • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.687
    però quin puta excusa esteu fotent???? 

    Que Trapero no diu això pq el govern no va tirar endavant la DUI, Trapero diu això pq ho pensa, pq Mossos és un cos de merda ple d´anti-independentistes. Té collons que ara importi més la carrera d´un espanyol de merda com el Trapero abans que Catalunya.

    No teniu cap tipus de vergonya, Mossos porta 2 anys donent mil mostres que estan en contra nostre i vosaltres encara llepeu el cul d´aquest fastigós i tota la seva tropa.

    Hagués sigut molt TOP que el govern hagués tirat endavant la DUI per veure com els Mossos se´ls portaven tots pel davant i tota la tropa teva sortieu a justificar els Mossos en comptes de sortir al carrer a defensar Catalunya i plantar cara aquest cos de botiflers de merda.

    No teniu cap tipus de dignitat, no mereixeu la llibertat de Catalunya, us importa més un cos de botiflers que Catalunya, sou indignes.
    • Armillet Lo Groc1.491 994👍 994
     Que no llepo cap cul, pesat, pero es que aquest senyor no es indepe, per tant es evident que no treballaria a favor de la independencia. Aixo ho sabia el govern de bon principi, la culpa es seva per no posar algu que fes la part de la feina que correspondria a mossos. Si ets un govern indepe no poses un botifler com el vila al govern, doncs de la mateixa manera no poses un espanyolista al capdavant del teu cos armat. Ho entens?
   • Rackoonaire775 1👍 880
    El govern hauria d'haver tret a Trapero un cop es veié que qui el va posar va marxar(Jordi Jané) però el "nou" el va deixar igual.
    A la policia de Catalunya no hi pot manar un puto funcionari de merda sinó un patriota català dels de debó. Però com TOTS els partits independentistes no ho són evidentment que el van deixar.

    Trapero fot a Espanya perquè va impedir que vingués l'exèrcit amb l'excusa de l'atentat que tenien preparat amb el seu "infiltrat" que sabien que era "agent doble".
    Estem en alerta 4 sobre 5. El pròxim nivell és treu l'exèrcit al carrer. Ja tenien excusa...
 • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
  De fer paelles amb Puigdemont a detenir-lo.

  I la gent tractant-lo d'heroi. Es dels nostres
 • Rigel65.373 11 5👍 34.036
  Un govern que vulgui fer la independència mai no pot confiar en un cos espanyol com els mossos. Ni s'hi pot confiar ni es poden reformar.
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
  Mossos traïdors pero el poble de Catalunya covard.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.349 missatges
 • 221.186 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat