Fòrum

L'acusat de violar una noia quan estava inconscient a Sant Hilari Sacalm reconeix els fets i accepta 3 anys de presó

Defectible7.981 270👍 3

Font: Ara


L'acusat de violar una noia quan estava inconscient a Sant Hilari Sacalm reconeix els fets i accepta 3 anys de presó

La fiscalia i l'acusació particular li rebaixen la pena perquè estava ebri
La façana del Palau de Justícia de Girona / ACN

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dijous un acusat de violar una noia en un habitatge de Sant Hilari Sacalm (Selva) quan estava inconscient. Els fets es remunten a la nit del 24 al 25 de desembre del 2011. El processat ha reconegut els fets i ha afirmat que tenia les capacitats afectades perquè va consumir molt alcohol. Per això, la fiscalia, l'acusació particular i la defensa li aprecien la circumstància atenuant d'intoxicació alcohòlica. A més, també li rebaixen la pena per dilacions indegudes perquè el cas ha trigat més de set anys a arribar a judici. Al final del judici, les parts han demanat 3 anys de presó per un delicte d'abús sexual amb accés carnal. Inicialment s'enfrontava a una condemna de 8 anys.

Respostes

Configuració
 • Defectible7.981 270👍 3
  Com sempre, la justícia tractant molt malament el gènere masculí, que no gaudeix de presumpció d'innocència!

  És per això que:

  • La sentència arriba 7 anys més tard.
  • Se li rebaixa la sentència per la dilació en el procés.
  • Se li rebaixa la sentència per anar borratxo, que no és agravant sinó atenuant. (Ja ho sabeu, nais: si us va violar, assegureu-vos d'anar ben gats!)
  • El delicte no és de violació sinó d'abús sexual amb penetració, ja que abusar d'algú inconscient no és violació, en aquest país! (Ni en molts veïns!) Això fa que la tipologia delictiva es rebaixi en un grau sencer (meitat de condemna).

  Tot en ordre al Reino de España.

  Prosigan, con la venia.
  • fralbin79 1👍 58
   Sense voler complicar el tema només dir que no existeix el delicte de violació com a tal, sinó el delicte d'abús sexual o agressió sexual.

   Codi Penal

   Article 178. Agressió Sexual "utilizando violencia o intimidación" 1 a 5 anys.
   Article 179. amb penetració sis a dotze anys.
   Article 180. Agreujants


   Però com estava inconscient no hi ha violència o intimidació, per tant només pot ser abús sexual.

   Art. 181

   1. El qui, sense violència o intimidació i sense que hi hagi consentiment a terme actes que atemptin contra la llibertat o indemnitat sexual d'una altra persona, serà castigat, com a responsable d'abús sexual, amb la pena de presó "d'un a tres anys" o multa de divuit a vint-.

   2. Als efectes de l'apartat anterior, es consideren abusos sexuals no consentits els que s'executin sobre persones que es trobin privades de sentit o del trastorn mental de les quals s'abusi, així com els que es cometin anul·lant la voluntat de la víctima mitjançant l'ús de fàrmacs, drogues o qualsevol altra substància natural o química idònia a aquest efecte.

   3. La mateixa pena s'imposarà quan el consentiment s'obtingui prevalent-se el responsable d'una situació de superioritat manifesta que coarti la llibertat de la víctima.

   4. En tots els casos anteriors, quan l'abús sexual consisteixi en accés carnal per via vaginal, anal o bucal, o introducció de membres corporals o objectes per alguna de les dues primeres vies, el responsable serà castigat amb la pena de presó de quatre a deu anys**.

   5. Les penes assenyalades en aquest article s'han d'imposar en la meitat superior si hi concorre la circumstància 3a o la 4a, de les que preveu l'apartat 1 de l'article 180 d'aquest Codi.   En conclusió:

   * Per tant si que li han fet rebaixa per la dilació. ¿no s'hauria de trobar els responsables d'aquesta dilació i castigar-los a multa de 5 anys? multa es que si paguen X no entren a la trena, però si no si hi entren.
   • Defectible7.981 270👍 3
    Sense voler complicar el tema només dir que no existeix el delicte de violació com a tal, sinó el delicte d'abús sexual o agressió sexual.

    Sí.

    Tot i que, quan parlem d'agressió sexual (és a dir, amb la intimidació o violència) i a més amb penetració, se li dona el nom de violació —tot i que, com dius, no signifiqui res a efectes penals:

    Cuando la agresión sexual consista en acceso carnal por vía vaginal, anal o bucal, o introducción de miembros corporales u objetos por alguna de las dos primeras vías, el responsable será castigado como reo de violación con la pena de prisión de seis a 12 años.


    D'altra banda, el tema està aquí:

    Però com estava inconscient no hi ha violència o intimidació, per tant només pot ser abús sexual.

    Resulta que si et droguen i "usen el teu cos amb fins sexuals" —o com diu la gent normal: si et violen—, reben la meitat de pena que si ho fan amb tu despert i no resistint-te.

    A efectes de la víctima, és virtualment el mateix: un desconegut ha fet servir el teu cos contra la teva voluntat per les seves finalitats sexuals. I si no estaves conscient, no es pot dir realment si això és pitjor o millor per a tu —en la meva opinió, és molt més pertorbador haver estat inconscient.

    Per això es pot afirmar que la forma com està redactat afavoreix els agressors, els dona pautes d'actuació, mentre que cara a les víctimes les confon i fa sentir indefenses.

    Que t'hagin drogat i fet el que volgut amb tu i no es consideri que qui ho ha fet és un violador, doncs és prou demencial. També ho és que algú que convenci un menor d'edat perquè no es resisteixi —i, per tant, que no hi hagi violència— tampoc es consideri violació.

    En d'altres països ja ho estan canviant per simplement considerar el més lògic: que és la falta de consentiment, el que dicta si és o no violació.
    • Buddha633 2👍 853
     els atenuants i les graduacions no afavoreixen els agressors. Sou uns putos cunyats, uns ignorants i uns inútils. Estudieu una mica el desenvolupament del dret des de l'època romana i veureu per què existeixen els graus, colla de bocamolls
     • Defectible7.981 270👍 3
      I tant que ho fan: dipositen en la reacció de la víctima la gravetat dels fets. Si et resisteixes, és agressió sexual (i violació); sinó, és mer abús sexual (i no violació).

      Drogues la víctima i ja està, si t'enxampen no només et caurà la meitat de pena, sinó que no seràs considerat violador. (Això al Reino de España, que com he dit en d'altres països ja ho estan adequant.)
      • Buddha633 2👍 853
       Aquestes escales existeixen no només pels principis generals de la justicia que ens diuen que un crim i un crim més greu (per exemple, un violació i una violació amb pallissa) no poden ser castigats de la mateixa manera, és que si no existiren aquests graus el criminal optaria per la versió més greu del delicte, perquè així pot controlar molt més la situació. És com aquella història de penjar els lladres. Que acabes promovent que el lladre mati a les víctimes i així no s'arrisca a tants imprevistos. Doncs amb la violació passa el mateix. Si vas a anar a la presó el mateix temps agredeixis físicament o no a la víctima, per què s'hauria de contenir? Paga la pena (de presó) sotmetre a la víctima de manera ràpida i efectiva, o fins i tot evitar que et pugui veure, utilitzant tota la força si cal.
       • Defectible7.981 270👍 3
        I tu em dius cunyat a mi? Pf.

        És clar que hi ha d'haver graus!

        El que no té sentit és que aquests graus tan sols siguin dos (abús i agressió), i que, per més inri, la diferència entre un i l'altre a falta de proves més concloents, es dipositi essencialment en el grau de resistència que la víctima va mostrar i/o en quantes ferides és capaç de demostrar.

        Per això ho estan arreglant en els països nòrdics, perquè sobre aquesta base es construeix, per desgràcia, un relat del que és i no és acceptable en funció del que és o no és legal (p.ex. si l'altra part no està capacitada per respondre, això no et fa un violador, et fa un mer abusador).

        I això no pot ser. No pot ser que hi hagi qui es pensi que algú que no està responent o en capacitat de respondre significa que la relació sexual és consentida.

        Així que no em diguis que no dona pautes d'actuació als agressors, perquè una de les conseqüències del tema de la manada ha estat que milers i milers d'homes s'hagin dedicat a defensar que anar en grup a buscar noies soles i incapacitades per donar consentiment i tenir-hi relacions sexuals, està bé i no hauria de comportar delicte.

        Per contra, les víctimes d'aquest tipus d'agressions es troben en la disjuntiva d'haver de poder acreditar unes lesions perquè se les creguin, i en el risc que buscar-les automàticament et posa en l'escenari que l'agressor contempli matar-te —ja que podràs acreditar la violació.
  • Buddha633 2👍 853
   ets un expert en dret, quin cunyat 
 • Jesucrist Rei Cardador81👍 28
  No sé perquè, però llegint aquest fil m'ha arribat com una oloreta molt subtil de català de soca-rel.
  • Trinxant11.240 9 188👍 3.569
   Tenint en compte que era la nit de Nadal i que anava pet, no seria estrany. És sabut que és la nit que la policia fan més sortides per merders familiars degenerats per l'alcohol.
  • Rackoonaire773 1👍 880

   Imaginacions teves. Però les probabilitats són baixes.

   La realitat és que el 65% dels presos no tenen nacionalitat espanyola. I de l'altre 35% a veure quants són catalans.
   Com no es fan estadístiques per llengua materna tot s'amaga.

   De la mateixa manera que la violència domèstica està a totes les classes socials però no disposem de dades per llengua.
   Catalunya és un país bastant menys masclista que d'altres. I el masclisme és un factor a considerar en violacions i violència domèstica.

   Però entre que als catalans ens han castrat per por i que el 50% de les víctimes de la violència domèstica són dones immigrants pegades pels seus marits immigrants sembla lògic pensar que el tant per cent de catalans en aquests crims són relativament menors que en els homes d'altres nacions com els sudamericans, espanyols, moros, etc...

   A diferència d'altres països no podem expulsar els nostres delinqüents que a sobre en rebem de fora. 

   Quan a TV3 veig delinqüents catalans quasi ho celebro per comprovar que som "normals"...
 • TUTTLE3.299 14 612👍 2.264
  Es jna violacio i fora histories. Pero això em crea un dubte. Suposem: si anant borratxo i de merda fins al cul em lio amb un paio que no m'agrada i l'endema no m'enrecordo de res. Que faig?
  • Defectible7.981 270👍 3
   Sincerament, no entenc la teva pregunta.

   Entenc que és una pregunta retòrica per apuntar que hi ha gent que s'emborratxa i després no recorda el que ha passat, i pot ser que donés consentiment borratxa, i acusi llavors a algú de violació sense recordar que sí que va donar consentiment?
 • Anònim1017.210 6 99👍 16.786
  És normal, una dilació d'aital quantitat d'anys és una negligència important i un greuge per l'acusat, ja que els anys de més que es passi de tribunals, no són el mateix que en plena llibertat, i per tant, d'alguna manera han d'atenuar una mica la condemna posterior per tal d'evitar un greuge respecte un altre condemnat que no ha patit una dilació extraordinària.
  • Defectible7.981 270👍 3
   Però jo pensava que si una dona presentava una denúncia per violació et posaven a la garjola l'endemà sense proves ni judici ni res, perquè si ets home ets culpable i punt!
   • Anònim1017.210 6 99👍 16.786
    No és així, i esperem que la pressumpció d'innocència sempre prevalgui, sens perjudici que es prenguin mesures de protecció preventiva envers la denunciant amb o fins i tot sense indicis.
     • Anònim1017.210 6 99👍 16.786
      Vull dir protecció per la denunciant, evidentment, que m'he expressat malament.
      • Defectible7.981 270👍 3
       Ja.

       Jo estava sent sarcàstic des del principi, per si no ha quedat clar.
       • Anònim1017.210 6 99👍 16.786
        Ja ho sé. Jo mai he dit això xD, simplement defenso que en tots els crims hi hagi atenuants i agreujants en funció de les circumstàncies per greus que siguin, proporcionalitat i una justícia amb vocació per la reinserció.
        • Defectible7.981 270👍 3
         Clar. N'hi ha, i n'hi haurà. No he dit res d'això, jo.

         El que passa que han d'estar adequats a la realitat, i no a una abstracció que dona pautes als agressors perquè aquests sàpiguen què poden fer i què no, i a la vegada deixi a les víctimes desprotegides i sense possibilitat d'actuar al respecte quan es troben en una situació de violació.

         No té sentit és que qui t'ha violat sigui o no sigui un violador depenent de en quin grau t'has resistit i, per tant, posat en risc la teva vida. No té sentit que si t'amenacen sigui agressió sexual, però si et droguen i fan servir el teu cos inconscient, sigui mer abús.

         Veure fa poc la noia amb disminució intel·lectual que el jutjat va considerar que no era agressió sexual sinó mer abuse perquè "no s'havia resistit prou":
         La noia va declarar que volia marxar i va utilitzar expressions com "surt, surt", "us esteu passant", "me'n vull anar", "deixeu-me en pau" o "em rebentareu el cony" [...]
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
  No hi ha justícia en aquest mon. La millor justícia és la que fa un mateix. Millor que apliquis la teva pròpia i que a tu t'apliquin aquesta justícia tant "justa". en 4 dies al carrer.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.308 missatges
 • 221.185 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat