Fòrum

Poble Lliure vol anar a les eleccions.

Respostes

Configuració
 • GuillemRM3.171 9 631👍 1.598

  Tants caps, tants barrets.
 • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
  A veure per entendre'ns ràpid, Poble Lliure ha fet un "Errejón". Una factual marxa en solitari (formalment no comunicada com a escissió) actuant amb total secretisme i deslleialtat envers la CUP, després de no sortir allò que volien; i amb la diferència fonamental que Errejón almenys anava a una aposta més o menys segura (Carmena), mentre que el salt de PL és prou al buit.

  Naturalment que aquest fet tindrà conseqüències, caldrà veure fins a on. Sota el meu punt de vista, quan més contundents millor per a la CUP (per allò del control de danys, que naturalment són ja inevitables).
  • FocViuUsuari sumador6.700 10 319👍 1.312
   Suposo que és inevitable que hi hagi una resposta, oi? És una gran cagada debilitar l'EI per unes simples eleccions espanyoles.

   Una opció per intentar ser conciliadors, però sense deixar-ho passar per alt, seria integrar PL dins de la Crida Constituent fora de la CUP en sí però sense trencar del tot l'aliança. Potser més endavant, si les coses canvien, es podrien tornar a reintegrar a la CUP.

   Què en penses? Per què penses que seria millor una resposta més contundent?   Aquí molts ens podem tovar amb la contradicció de voler votar PL+Alt+Pirates, malgrat pensar que aquesta trencadissa fa més mal que bé.
   • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
    Penso que cada pas s'ha de mesurar sempre i més en aquest cas preveient les coses a 5-6 jugades vista, i no deixant-se emportar per respostes reactives, però que han anat a fer mal i que era quelcom planejat des de fa temps. Si no de què estan conformant des de fa temps un subjecte electoral propi (els Sumem's aquests per les municipals), que no computaran per la CUP ni per altres partits sinó pròpiament?

    I sí, cada vot a aquesta candidatura és avalar/reforçar l'escissionisme. Trist però és així.
    • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
     I sí, cada vot a aquesta candidatura és avalar/reforçar l'escissionisme. Trist però és així.

     La història de l'EI.
     • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
      Veurem això de sumar molta gent... tu creus que el moviment d'Errejón (usuari quatreanys, 'txupito') serveix per "sumar molta gent"? a on? a Podemos segur que no. Perquè l'escissionisme en el camp de l'esquerra no acostuma a ser una carta massa maca de presentació, especialment quan tothom reclama voler una cosa (unitat de les esquerres blablabla) i practicar una altra (avantguardisme més ranci).

      En tot cas sí, caldrà veure quanta gent sumen. I sobretot, quines "estrelles" s'apunten. L'experiència diu que fitxar al mercat d'hivern de figures de l'esquerra espanyola de casa nostra que només cerquen cadira i paga per un llarg temps (en Nuet porta des del 91 cobrant de l'erari públic) no acostuma a funcionar bé com a negoci, però ja es veurà.

      I també en base a què ho sumen. Perquè si el reclam és Albano, el discurs no és el sí a la independència clar, sinó "indepes i no indepes pel dret a votar". Amb la força d'una CUP això ho pots mitigar, però amb la de PL? ja em diràs en quin punt programàtic posarà independència Països Catalans i no quelcom tipus "creiem en el dret a decidir basat en els valors republicans i l'experiència de l'1O blablabla".
      • Segon_usuari_Bob5.801 10 364👍 7.040
       Mira, jo no penso votar-los pas, ja t'he dit que Poble lliure no em genera gens de confiança. Tinc memòria.

       El tema és que han sabut fer política molt millor que vosaltres. D'aquí penso jo que ve l'emprenyamenta.
       • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
        Però en quin nosaltres m'inclous, si vaig votar a favor de les europees i m'he abstingut en aquestes? :P

        I no, el que indigna no és les apostes sinceres que acabi podent fer un, sinó les deslleialtats (i se n'està gestant també per les municipals). Fent un símil, jo m'imagino que, en fred, és diferent per algú del món dels Comuns que vegi com uns protoindepes seus s'acaben marxant a del projecte per els seus objectius polítics que assabentar-se per la premsa d'un dia per l'altre que Nuet i Alamany negocien lloc a la llista d'ERC pel 28.        • Segon_usuari_Bob5.801 10 364👍 7.040
         Ja saps que tots et considerem portaveu oficial d'Endavant, diguis el que diguis (benvingut al racó).
         • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
          Doncs imaginat com està el pati i el nivell d'anàlisi de per aquí.

          Per cert, a que atribueixes que "de sobte" Alamany no hagi pogut arribar a acord amb ERC (queda 1 dia i mig per tancar coalicions per les eleccions del 28)? https://www.vilaweb.cat/noticies/alamany-nuet-llistes-erc-28a/ et sona allò de deixar-se estimar per "revaloritzar-se a l'alça" de cara a altres candidatures?
          • Segon_usuari_Bob5.801 10 364👍 7.040
           El que dius és el més normal del món.

           No es pot liderar res en política i ni fora d'ella si no comptes amb el factor humà. Les ambicions personals, l'orgull, la vanitat, els calés...Això no ho arregla cap ideologia.

           Els projectes que triomfen ho tenen tot en compte i són profundament humanistes (almenys amb els seus)
          • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
           Sí, però la gent que té un perfil d'escalador o trepa professional tu hi confiaries per a "liderar" o ser la cara pública res? a tu algun dels ex-Comuns, més enllà de que ara el discurs que fan sigui més potable, et generen massa confiança com a persones?

           I tampoc es pot liderar sense disciplinar a la tropa. En aquest sentit jo trobo la CUP prou hippie, que tot és més light i molt de cultura de cau/esplai de "si no ho fas més et perdono", pe`ro la meva cultura política diu que quan algú fa un desafiament així més val que li surti molt bé, perquè el cost i el càstig ha de ser exemplar per a altres aventuristes.

           Així almenys és com han funcionat tots els nostres referents, aplicant mesures dures quan calia exemplificar. En tot cas jo (a diferència d'altres) respectaré el que decidim la majoria, ja sigui mesures dures, toves o amnistia.
          • HomenatgeABabel2.383 3 756👍 2.668
           T'equivoques.
  • autokrator13.363 3 157👍 9.112
   Molt bona la comparació amb Errejón. Però hauràs d'admetre que això té una part possitiva: Errejón ha mostrat molta més intel·ligència que Pablo i és molt més fàcil que surti ben parat del desastre. En les consideracions ètiques no entro, segurament hi estariem d'acord.
   • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
    Sí, per això ho deia. Errejón es tira a una piscina on en el pitjor dels casos Carmena queda 2a, i en el millor revalida victòria. Govern o cap de l'oposició a Madrid és el seu dilema, encara que la batalla del relat està bastant perduda (com molta gent que no té perquè ser afí a la CUP pot pensar que això que ha fet PL i com ho ha fet és una guarrada).

    Pel contrari l'aposta de PL pot entrar al Congrés o pot no fer-ho (no menyspreis MAI les maquinàries propagandístiques de PDCATJXCAT-ERC amb discursos de la por, lacrimògens i tal) i pot treure uns dignes 70.000 vots... que no li serveixin per res. En quin lloc queden, llavors?
   • HomenatgeABabel2.383 3 756👍 2.668
    De fet la comparació amb Errejón és un sensesentit, com dic més avall.
  • __27562__3.869 8 536👍 4.378
   Doncs la contundència serà proporcional al nombre de vots que perdreu a les properes conteses electorals a les que us presenteu. Si el que preteneu és tornar a la marginalitat i que només us voti l'entorn de l'EI, endavant, ho esteu fent molt bé.
   • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
    És curiós perquè en alguna part del teu procés de comprensió de la realitat, algú (entenc que CUP) ha fet "algo molt malament"... la realitat però camina cap a una altra banda i el procés de decisió ha estat l'habitual, i ha sortit el que ha sortit (que per enéssim cop, no vaig votar el que ha sortit). I senzillament uns decideixen petar-sho, pel que sigui, perquè detecten una finestra d'oportunitat i fan l'Errejón (quatreanys, txupito!) o pel que sigui. Però l'ordre de les coses és aquest.

    I sí, contundent implica que tota decisió ha de tenir costos (és la meva opinió personal, ja veurem que acaba sortint)... si a la gent saltar-se la disciplina col·lectiva no li suposa cap cost, quin alicient té per mantenir-la i no anar provant coses?
    • __27562__3.869 8 536👍 4.378
     La meva percepció de la realitat està molt bé, gràcies per la teva preocupació i per l'insult gratuït. Et tenia per una persona més dialogant però veig que els militants de la CUP teniu la mateixa capacitat d'encaixar la crítica que els processistes. Ja us ho fareu.
  • Hanzel und Gretyl5.364 10 397👍 1.912
   I quan la CUP desideix no presentar-se a les Europees i Endavant va rn I. I. No éa un Errejon? 
  • HomenatgeABabel2.383 3 756👍 2.668
   La "petita" diferència és que Errejón està disposat a presentar-se en una candidatura contra Podemos. PL, en canvi, es presenta amb la CUP allà on la CUP es presenta. I allà on no arriba la CUP Poble Lliure fa la proposta de presentar-se. En cap cas contra la CUP. Exactament que Errejón, eh?

   Però bé, tu seguiràs amb la teva comparació interessada. No fos cas que la realitat espatllés la teva voluntat d'expulsar mig secretariat nacional, bona part dels regidors i una part important d'alcaldes de l'organització. Ja veiem qui és raonable i qui no.
   • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
    Cal llegir la realitat a més jugades vista; això va d'escacs i no en clau purament reactiva com el futbol.


    Hipòtesi de treball: imaginem la CUP decideix expulsar PL per deslleialtat o algo així. PL naturalment no diu "ah vale, doncs em dissolc, entrego els carnets i demano perdó" sinó que conforma amb els supervivents que trobi de la candidatura de les espanyoles "una candidatura que doni resposta al neguit de blablabla", mentre la CUP continua existint i presentat la seva pròpia candidatura.

    Ja ho tens, 2 candidatures competint a les (més que) probables eleccions anticipades a la CAC abans que acabi aquest any.


    Per això dic, la jugada que ha fet PL és d'altíssim risc en clau política (independentment de que tregui o no representació), que inicia una sèrie d'esdeveniments en cadena que ja veurem on acaben. I en el pitjor terreny, mal per mal valia més fer-ho en clau estratègica seva de cara a les europees (circumscripció única, possibilitat d'aliances amb altres indepes que efectivament computin i no siguin pur simbolisme com EHBildu-ERc, etc.)... però posar "tota la carn a la graella" per unes espanyoles ja té guasa el tema.


    I es que un escenari de "guerra civil" indepe oberta ens aboca a MOLTS anys enrere. O creus per exemple que en aquest escenari els actes es podrien fer amb total normalitat?
 • Hades28.115 9 36👍 20.458
  Tenia força decidit no tornar a votar la CUP des d'aquell cas de sexisme en les quotes i clar el vot pel PCPE en aquestes eleccions però ara em posen en un compromís. Ja veurem quin projecte presenten i si és prou bo tindran el meu recolzament.
  • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
   "Sexisme a les quotes"?¿? Pregunto: d'on surt la convicció que PL fa una política menys feminista que altres orgs. de l'EI? les diferències són de línia tactico-estratègica (concepció de la lluita institucional, de presència als organismes de masses, etc.) però en l'àmbit que comentes no veig que hi hagi cap diferència substancial.

   I 2: Quin PCPE tenies pensat votar? perquè des de fa 1 any i escaig es va partir i ara n'hi ha 2 (recentment un d'ells s'ha canviat el nom a PCTE, diria que el més "fort").
   • Hades28.115 9 36👍 20.458
    Et podré contestar d'aquí unes setmanes, quan totes les cartes siguin sobre la taula i me les hagi mirat bé. Però sobre PL, potser tampoc s'ho mereixen però el cor em demana que els dongui una oportunitat.
    • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
     D'acord per lo altre, però jo el que pregunto és d'on surt aquesta convicció de que PL és menys feminista, perquè és quelcom bastant extès i jo les companyes que conec de PL tenen el mateix plantejament que altres orgs. de l'EI en aquest tema.
     • DK9.079 9 239👍 4.663
      Vist des de fora crec que tens raó: la postura, si més no oficial, de PL en aquest i altres temes (suport incondicional al chavisme per exemple) és molt semblant a la de la resta de l´EI

      Jo els agraeixo, de tota manera, que hagin recuperat i posat en primer pla un concepte que semblava maleït: l´ecologisme. Tot i que haig d´admetre que no tinc ni idea de si es queda en declaració d´intencions i si fan res de més tangible..
      • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
       Però això d'on ho treus? que en siguin més o menys que altres de l'EI, també? jo entro a la web i el primer baner que em surt a dalt posa "Independència, Socialisme, Feminisme i Països Catalans". Tindran l'ecologisme a la declaració de principis com el té tot quisqui, i en faran tant de cas (o tant poc) com tothom, però tampoc ho trobo res destacable.

       Per això preguntava d'on surten aquestes creences populars, de que "tal o qual org. és menys feminista i més ecologista", si està fonamentada o què.
       • DK9.079 9 239👍 4.663
        del twitter (això de les webs encara existeix? ): 

        Partit revolucionari dels Països Catalans que lluita per la independència, el socialisme, el feminisme i l'ecologisme.

        però vaja, ja dic que no sé si és només una decalaració d´intencions sense efectes a la pràctica. Conec alguns militants de Sants, els que crec que van crear un local a prop del Casal, i crec que estan molt ficats en la reivindicació de la tradició obrera catalana -cosa que m´està bé, però que si es queda només en això potser resulta una mica simplista.. Només una opinió;-)

 • BarratinaireUsuari sumador8.367 14 257👍 6.238
  El problema és que igual que la majoria d'espanyols només saben votar entre PP i PSOE, la majoria de catalans només saben votar a ERC o CiU ( o el que sigui ).

  Tindran poca visibilitat, tot i que jo els votaria sense dubtar però la vida real no és el Racó, si fos el Racó ja seriem independents 
  • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
   Negatiu per mentir de manera tant descarada.

   - Es suposa que la CUP és (era, fins ara) el referent institucional únic i clar d'almenys les orgs. de l'EI. Altres han anat donant suport, però el nucli dur o fundacional és (era) el que és. Participar d'un procés assembleari (quelcom pesat, llarg i costós en comparació a les decisions d'una direcció clara) implica assumir-ne els acords, en tant que gaudeixen d'una molt major legitimitat al ser votades per la militància. 

   - El que ha fet PL significa de facto que inicia un camí en solitari, camí que ja té més que estudiat en tant que ha registrat un subjecte electoral propi de cara a les municipals amb 12-13 candidatures. Que és sinó els diversos Guanyem's? on dius que sumen els vots? Ha fet un Errejón en tot regla, diguem-ho clar, però tirant-se a una piscina molt més gran perquè no està clar com sortirà. Tema a part, un subjecte electoral que renuncia a parlar obertament d'independència per aliar-se amb sectors dels Comuns "sobiranistes" (crec que amb tu ja ho vaig parlar això en un altre fil) dels que diuen som els que votem a favor i en contra de la independència però ens uneix el voler votar".

   - El cas d'II no sé on estàveu molts, però o no militàveu o no teníeu memòria. Els bascos (previs conflictes entre ETA i Batasuna, diferents apostes) van picar a vàries portes d'arreu de l'estat 1'5-2 anys abans, i no a 50 dies d'eleccions, i la CUP va ser la darrera org. en posicionar-se, quan ja hi havia forces grups de suport locals als PPCC fent campanya. La meva crítica en aquest tema és que s'hagi mantingut un discurs (anem a fer això al Parlament europeu) quan en realitat hi havia pura solidaritat amb un altre país, per en tot cas el procés no té res a veure amb ara.
   • quatreanys35.274 6 19👍 10.605
    Ja has dit errejon 5 cops. Prou.
    • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
     Ah, ara resulta que la CUP no era el referent institucional de PL, l'aposta d'aquesta org. de cara a les eleccions? .


     A veure, el revisionisme té alguna possibilitat quan a part d'una determinada maquinària de propaganda passa X temps i la memòria més recent es desdibuixa, ara, que el comunicat sigui d'ahir i avui tu entonis un "jo aquests senyors no els conec", no sé, costarà de quallar, eh. Perquè que jo sàpiga fer lluita de masses i ideològica no té a veure amb dir que això és la història amb la que em presento a les eleccions.


     PS: Encara no has respost on computen els vots d'això, que permet intuir que la jugada estava més que calculada i és encara més guarra del que sembla.
     • Pavel_Korchagin3.484 2 587👍 7.616
      No puc saber on computen perquè no han presentat encara les candidatures. En les eleccions anteriors algunes d'aquestes van presentar-se com Poble Actiu. Però totes elles inclouen molta gent que no és de la CUP, potser enguany prefereixen presentar-se amb un altre paraigües.
      • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
       Ja incloïen molta gent algunes candidatures a les eleccions anteriors (pràcticament les mateixes que aquest cop, majoritàriament poblacions de l'AMB) i en aquell cas si que van sumar. I això que era un escenari molt més difícil negociar, perquè la CUP tenia molta menys entitat (només 100 i escaig regidors i 3 diputats, el maig de 2015) mentre que s'estava gestant un Podemos o algo similar que anava a per totes. Mentre que ara aquests sectors més potables de l'esquerra espanyola estan en fase de retirada.

       Per tant, suposant que no tinguis a veure amb la CUP i no sàpigues com va la cosa (que bonica la ingenuïtat), respon a una pregunta: si aquestes candidatures es configuren com un subjecte electoral propi, abans i tot que la CUP decidís res de les espanyoles... a que creus que respon? perquè negociar les coses (els vots computen per tu, a canvi jo poso el 2 i el 5 de la llista, el programa té aquest punt, blablabla) és el que s'ha fet sempre a les municipals sense necessitat de generar subjectes nous, al contrari, alguns de la existents (les CAV's al Vallès) computaven com a CUP- Poble Actiu.
   • Buitraker2.860 2 670👍 4.615
    Ha, ha, ha!
    Estàs nerviós, rabïut i cagat de por, mai has estar tant peripatètic con ara.
    Com gaudeixo de l'espectacle.
 • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
  Com que no surt el que jo vull m'enfado i no respiro! Pesats PL.
  • boinu176 3👍 283
   Perdona, però Poble Lliure va anar a les assemblees dient que si la CUP no es presentava ells segurament ho farien. Si algú té un atac de banyes és el seu problema!
   • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
    però Poble Lliure va anar a les assemblees dient que si la CUP no es presentava ells segurament ho farien


    Quin sobradisme i xuleria. Com si PL fos la CUP en pes. Que marxin i facin el seu camí sols.
    • boinu176 3👍 283
     Era evident que els votants volíem que la CUP es presentés. Només cal passar-se per qualsevol CDR (a La Salut o a Berlín), assistir a la manifestació del 16F o participar en la vaga general del 21F per adonar-se del clam popular contra la partitocràcia procesista. És més, si tant diuen representar el poble, només havien de posar urnes en les places i preguntar. Però clar, el "poble" no té la formació dels nostres dirigents emancipadors.
     • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
      Els votants volíem? 


      per adonar-se del clam popular contra la partitocràcia procesista. 

      Això res te a veure amb concòrrer a un parlament ilegítim.


      És més, si tant diuen representar el poble, només havien de posar urnes en les places i preguntar

      Tot ben normal. xDD Representen una part del poble, tant sols.
 • Indecomuner4.017 3 528👍 4.041
  Les urnes decidiran, si avalen o no aquesta decisió. Espero que puguin fer coalició amb Pirates i amb algú més i obtinguin representació. I que el que quedi de la CUP faci el que hagi de fer.

  Hi havia una forta demanda social per què es presentés una candidatura combativa a les espanyoles, que Pirates i PLL han escoltat. Evidentment ara les urnes ho han d'avalar.
 • boinu176 3👍 283
  Dos o tres diputats per Barcelona i un per Girona, segur.
  Atrauen vot de l'abstenció, de la CUP, d'ERC, de JxCat, dels Comuns... Els dos milions d'independentistes catalans, per desgràcia per ERC, PdeCAT i Endavant, no som el votant descerebrat de PSC o Ciutadans.
  I si algú és tan il·lús de pensar que no tindran visibilitat només ha de veure el nombre de visualitzacions de Fachín en el següent vídeo:

  https://www.youtube.com/watch?v=s6V89Hy6gGQ&list=PLQheFWdm3MvBQifHSHAgDWLeK0YNQcuq0

  Ja li agradaria al de les "155 monedes de plata" tenir aquest nivell de penetració en les xarxes!
  • Ramon Muntaner4.192 12 512👍 1.473
   Com a valencià em crida l'atenció la presència d'Albano Dante a les xarxes socials. Crec que ell va tindre un paper important per a mobilitzar nou votant independentista cap a ERC les eleccions del 21-D.

   Salut!
 • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
  I a damunt volen anar amb els piratas. xDD
 • Arnau Solsoner2.673 3 697👍 2.938
  Hauria preferit que la CUP sencera s'hi presentés, ja que llavors dubtava entre l'abstenció vot Pirata. Ara ja tinc clar cap a on anirà el meu vot ni que sigui com a protesta.
  • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
   Cap on?
   • Arnau Solsoner2.673 3 697👍 2.938
    Votaré Poble Lliure ja que s'hi presenten. Entenc que la CUP no s'hi presenti per coherència, no els critico.
    • EstatpropiUsuari sumador166.773 11 1👍 28.427
     Encara no ho han decidit. El cas és...perquè van anar a votar al consell polític si igualment farien el que els rotaria?

     Això no és seriós. 

     Entenc que la CUP no s'hi presenti per coherència,

     Estas dient que PL son incoherents, doncs. 
     • Arnau Solsoner2.673 3 697👍 2.938
      Bé la CUP es va presentar a les eleccions del 21-D. La coherència al 100% sempre és difícil d'aplicar.
     • Hanzel und Gretyl5.364 10 397👍 1.912

      Perquè ells creuen en la CUP, però si creuen que aquesta s'equivoca i una iniciativa seua que no els afecta doncs l'emprenen. Endavant no es vol presentar, Endavant controla la majoria de vots per delegacions*(?no se com es diuen les assembles on voten i s'envia al centre) i els militants d'Endavant tot el que haja passat per la CUP alguna vegada sap com son, el dia de votar x cosa important, s'envia la info i va fins i tot el que no xafa l'assemblea mai a votar el que diu la direcció.

      No és podía deixar orfe a unes eleccions a l'espai de l'esquerra revolucionaria. No en un moment on les forces processistes estan en descrèdit total i unes eleccions on ells no participen donaria joc a més runrun processista i cap veu crítica per cantar-los 4 veritats.

 • bogosity1.123 11👍 1.589
  És cert el que diuen (no ho sé, per això pregunto) de que al 2009 la CUP va decidir no presentar-se a Les eleccions europees i va ser Endavant unilateralment que va decidir participar a II?
 • lituslindus1.140 2👍 1.197
  Em sembla que l'atac de banyes que porten els d'Endavant, correspon bàsicament a que són molt conscients que l'han cagada
  • pensa_i_actua!16.408 14 109👍 7.599
   Si la teva lectura de que una org. de l'EI hagi decidit iniciar els tràmits per l'escissió, el que implica pels propers mesos-anys pel conjunt de l'independentisme i tot és un "simple atac de banyes dels d'Endavant", t'envejo sincerament: tant de bo pogués viure amb aquesta "ingenuïtat".
   • boinu176 3👍 283
    On dius "escissió" vols dir "purga". Però ca lladra no mossega. Ja es cuidaran alguns dels que ara posen el crit al cel que no passi: es juguen l'ego de "revolucionari emancipador del poble ignorant" i, el més important, la barraca!
   • lituslindus1.140 2👍 1.197
    La unitat sempre funciona desde la generositat de qui més pot, mai desde la imposició d'aquest sobre la resta.

    Quin problema hi ha si la Cup hagués resolt que no es presenta a les eleccions, però que si algú que ho vol fer com ara Pl, doncs que ho faci amb els seus propis recursos i els seus propis militants i que ja es confluira en aquells espais on hi hagi coincidència de plantejaments. 

    Ha de ser un tot o res?? Perquè?? 

    A mi l'atac de banyes d'Endavant em té molta similitud a quan en Mas o en Puigdemont reclamen unitat per poder seguir imposant el seu lideratge al conjunt de l'independentisme. Desde l'egoisme i no desde la generositat 

    Si a les assemblees i als òrgans de direcció s'imposa uns sobre els altres, enlloc de buscar solucions de conscens que ajudin a encabir totes les opinions, el que sempre acaba passant es que els discrepants acaben marxant. Si et preocupan les escissions a l'EI el camí més ràpid per a que aquestes es produeixin es imposar la majoria per sobre de buscar el consens en la diversitat de plantejaments 

    Sóc ingenu, però també tinc una edat i un munt d'assemblees com per veure clar que endavant la cagada 

   • HomenatgeABabel2.383 3 756👍 2.668
    Vaja, a més de banyes sembla que tens visions. PL ni vol ni desitja cap mena d'escisió i dona suport a la CUP allà on es presenta.

Publicitat

Fòrums

 • 9.284.104 missatges
 • 220.642 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat