Fòrum

La CUP no concorrerà a les eleccions generals

quatreanys35.402 6 19👍 10.722

La CUP ha decidit avui, en Consell Polític extraordinari, no presentar-se a les eleccions del 28 d’abril. La militància de l’organització considera que no es donen les condicions necessàries per esdevenir una candidatura autènticament rupturista i transformadora a l’estat espanyol.

En les votacions, 37 militants han optat per no presentar-se a les eleccions generals, 20 han votat a favor i 4 s'han abstingut. 

En un comunicat que el partit ha emès després del consell polític que s'ha reunit aquesta tarda, la formació anticapitalista explica que "seguirà abordant el debat estratègic de com convertir-se en un agent polític actiu". També destaquen la voluntat de donar valor a l’estratègia municipalista com a "principal eina de transformació social". 

https://www.elnacional.cat/ca/politica/cup-no-concorrera-eleccions-espanyoles_363078_102.html

quina sorpresa.


Respostes

Configuració
 • Marc Espasa16.408 14 112👍 4.616
  El problema de fer aixó i tenir aquests debats, és que despres perden totalment la força dels seus arguments per criticar que els altres si es presentin.


 • Rigel65.373 11 5👍 34.034
  Així doncs, als independentistes no ens queda altra sortida que l'abstenció. Un error històric de la CUP de no plantar batalla als processistes.
 • Rigel65.373 11 5👍 34.034

  quatreanys escrigué:

  "seguirà abordant el debat estratègic de com convertir-se en un agent polític actiu"

  És d'inútils dir això després de renunciar, efectivament, en convertir-se en un agent polític actiu   
 • oprimit19.999 15 79👍 10.523
  Quins imbècils. Queda clar que prefereixen el postureig que treballar pel país.

  Merda de polítics 
 • Makhnovtchina1.523 2 987👍 4.544
  ''En les votacions, 37 militants han optat per no presentar-se a les eleccions generals, 20 han votat a favor i 4 s'han abstingut'', diuen els de elnacional.cat com si la cosa haguès anat d'aquests 37 militants. Doncs no, qui ha votat avui és el Consell Polític, no '37 militants', i ho han fet a la vista de les resolucions de totes les assemblees locals, que majoritàriament han optat per no presentar-se a les eleccions del parlament metropolità. Altrament dit, han votat tota la militància de la CUP i el Consell Polític ha decidit sobre els resultats de la militància, cosa molt diferent de la que es vol donar a entendre.

  Baixant al detall... doncs em sembla molt bé la decisió. D'acord que la CUP després de l'aixecada de camisa que els-ens vam fer els de JuntsxSí -erquis i convers, no ho oblidessim pas- passant de la voluntat popular expressada l'1-O del 2017, no toquen ni quarts ni hores. Però anar a fer el paperot de bleda assolellada i claca d'erquis i convers a Madrid ja era un gra massa, tu.
  • MLC11.271 5 187👍 8.927
   I no se sap quants vots ha tret cada opció entre la militància? Si aquesta ha votat que no, quin sentit té repetir la votació al Consell polític? Hi havien 20 membres del consell polític que volien presentar-se malgrat que la militància ho havia descartat?

   • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
    Els membres del Consell Polític portaven els vots de les territorials. No votaven el que ells volien, sinó el que la territorial havia decidit. Per exemple, pel nombre de militants, regidors, etc. que té la CUP a les comarques gironines, la CUP nord-oriental té 6 vots al CP. Si els militants de la territorial haguessin empatat en la votació, els representants haguessin votat 3 que sí i 3 que no al CP.

    Saber el nombre total de militants que han votat cada opció és difícil, perquè caldria sumar els resultats de cada territorial, que en general només saben els militants de cada territorial.
    • MLC11.271 5 187👍 8.927
     Sumar vots és difícil?Suposo que ho dius de broma. Però resulta ridícul que tant parlar del vot de la militància i es prenguin les decisions sense voler saber quants militants estan a favor i en contra.

     Suposo que és el mateix si a les comarques gironines han quedat 100 a 50, que 1000 a 500 o 2 a 1. Hi ha els mateixos 6 vots.
     • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
      Sumar vots és difícil si no saps els vots que has de sumar És a dir, si la CUP volgués, els hi seria molt fàcil. Però si ho he de fer jo o un militant qualsevol de manera extraoficial, doncs serà difícil perquè no conec gent de totes les territorials.

      Això de si té sentit ponderar el vot de les territorials més enllà de "un militant, un vot", és una qüestió que jo també m'he demanat algun cop. Tindria sentit no fer-ho. Però també té sentit fer-ho per evitar que a algun lloc hi hagi molts militants pagant quota però sense treballar realment (ni aconseguir cap regidor, etc.)

      I sí, el que dius al segon paràgraf és així. Però vaja, el nombre de representants al CP ja hi influeix el nombre de militants registrats i dubto que l'abstenció sigui gaire diferent d'una territorial a una altra. De manera que tampoc deu ser tan rellevant.
      • MLC11.271 5 187👍 8.927
       Sobta com acceptes la falta de democràcia interna. Per posar un exemple, a la famosa assemblea de l'empat a 1555, quines resultats haurien sortit fent-ho amb el sistema de territorials?

       Justament veig més greu que passi a la CUP que parlen que els delegats típics de partit no representen i que qüestiona els sistemes tradicionals d'altres partits per un assemblearisme, però després no fa recompte del vot de les diverses assemblees ni li preocupa l'assistència a les mateixes ni res de la votació.


       Fins i tot una merda com UDC quan estava manipulada pel Duran va ser capaç de comptabilitzar els vots i donar dades més transparents que la CUP.

       Senzillament costa de creure i de vendre, encara que no t'ho creguis jo ara votaré CUP allà on es presintin i provo de convèncer a amics i coneguts, que la decisió està en  mans dels militants que voten a les assemblees locals, però que no se sap quants ho fan a favor o en contra.

       I la frase de que no "deu ser tant rellevant" saber qui vota i què voten els militants no sembla un argument massa bo.
       • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
        Per posar un exemple, a la famosa assemblea de l'empat a 1555, quines resultats haurien sortit fent-ho amb el sistema de territorials?
        L'assemblea de l'empat a 1515 es va desempatar amb un Consell Polític on va sortir el no a Mas. Val a dir que a l'assemblea de l'empat no només votaven militants, sinó que també vam poder votar simpatitzants.

        no fa recompte del vot de les diverses assemblees ni li preocupa l'assistència a les mateixes ni res de la votació
        Bé, això en realitat no ho sé. El que sé és que la decisió no es pren així i que les dades, si es calculen, no es fan públiques.

        Fins i tot una merda com UDC quan estava manipulada pel Duran va ser capaç de comptabilitzar els vots i donar dades més transparents que la CUP.
        A la CUP es vota sense ponderació a les Assemblees Nacionals (incloent les extraordinàries). Vaja, que és mentida que UDC (o cap altre partit amb representació) sigui més democràtic que la CUP. Tots els partits voten sense ponderació a les Assemblees Nacionals (o l'equivalent). Els militants de la CUP, a més, voten amb ponderació les decisions del dia a dia, a diferència dels altres partits, que ho fa el Secretariat Nacional (o l'equivalent).

        Sobta com acceptes la falta de democràcia interna. [etc.]
        Efectivament, m'és bastant igual que la CUP sigui el partit més assembleari dels que tenen representació i que considerin que això és res rellevant. Si en sóc simpatitzant és perquè són independentistes i socialistes.

        Deu ser que fa anys que milito a organitzacions assembleàries i a organitzacions no assembleàries i he comprovat que l'assemblearisme no és necessàriament bo. Al final, el que cal és aconseguir millorar les condicions dels catalans i les decisions que pren una assemblea no sempre van en aquest sentit, per molt ben intencionades que siguin. En Buitraker ho explica més avall, de manera que no m'hi estendré.

        Tornant al fons de la qüestió: avui la CUP ha comès un error polític. I cal que en fem autocrítica. I solucionar-ne les causes. Però centrar-se amb la ponderació del vot és una collonada, perquè sense la ponderació hagués sortit el mateix. Els problemes de la CUP són bastant més greus que si els militants de Girona estan sobrerepresentats o no (si és que la petita sobrerepresentació és cap problema).
        • MLC11.271 5 187👍 8.927
         Em sembla que no m'he explicat bé. A mi se'm refot la ponderació de vots i l'assemblearisme. De fet, jo estic en contra de l'assemblearisme perquè vaig militar al MDT i donava molts maldecaps.

         El que em sembla inacceptable és que no hi hagi un sistema clar ni se sàpiga que s'ha votat a cada lloc. Una cosa és que es voti amb unes normes o unes altres, i una diferent que les decisions es prenguin de manera fosca o tramposa, com va passar en el cas de l'empat.

         I no perquè fos l'empat, sinó perquè en una assemblea on hi ha un empat, el que es fa es seguir discutint i tornar a votar al cap d'una estona i l'empat s'haurà trencat.

         El problema és que jo penso que pot abocar a una divisió. Una cosa és que Poble Lliure perdi les votacions i una diferent que li diguin que ha perdut en una votació poc transparent.

         • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
          Que el sistema no és clar, que les decisions es prenen de manera fosca o tramposa, etc. t'ho sembla a tu, no als militants. El sistema et pot agradar o no, però tots els militants saben com va.

          I Poble Lliure era al recompte de vots de l'assemblea de l'empat i al Secretariat Nacional que va decidir desempatar-ho amb un Consell Polític. Ningú no li va haver d'explicar res.
       • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
        Mira, si em permets la comparació... Ara et queixes del sistema de vot de la CUP perquè no s'han presentat a les espanyoles. Això seria com queixar-te que a les autonòmiques un vot de Girona val més que un de Barcelona perquè Puigdemont no ha defensat la independència. No, el problema no és que els vots estiguin lleugerament ponderats. El problema és que tinguem una classe política que pren decisions que van contra Catalunya i el poble no hi reacciona en contra. A la CUP el problema és l'esquerranisme que hi ha, no la ponderació lleugera.
        • willybarna12.883 11 165👍 4.037

         Foguera Catalana escrigué:
         Mira, si em permets la comparació... Ara et queixes del sistema de vot de la CUP perquè no s'han presentat a les espanyoles. Això seria com queixar-te que a les autonòmiques un vot de Girona val més que un de Barcelona perquè Puigdemont no ha defensat la independència. No, el problema no és que els vots estiguin lleugerament ponderats. El problema és que tinguem una classe política que pren decisions que van contra Catalunya i el poble no hi reacciona en contra. A la CUP el problema és l'esquerranisme que hi ha, no la ponderació lleugera.
         Per que és un problema, segons tu que a la CUP hi hagi esquerranisme, si els seus estatuts el defineixen com a un partit independentista i d'esquerres? 
     • autokrator13.593 3 151👍 9.399
      La qüestió és que a la CUP no val el mateix el vot de cada militant. Com que és una cosa que queda de mal dir es munten totes aquestes pel·lícules. Hi ha un factor de correcció territorial que no sé molt be com va, crec que en funció de la militància i la implantació (càrrecs públics) de cada territorial o alguna cosa similar. 
    • boinu178 3👍 285
     Pura endogàmia d' apparatchik!
    • Rigel65.373 11 5👍 34.034
     Excuses que denoten al·lèrgia als vots dels militants. En un país de la dimensió de Catalunya no hi ha cap excusa per a què els militants no votin, directament, decisions com aquesta.
   • Makhnovtchina1.523 2 987👍 4.544
    En Foguera Catalana ja t'ho explica, com funciona el Consell Polític. No n'és cap politburó com deixa anar altre il.luminat de torn que tampoc no en sap ni de què parla més abaix.
    • MLC11.271 5 187👍 8.927
     El que està clar que això del Consell Polític suposa una distorisió bruta i que fins i tot és possible, que no fàcil, que entre els militants hagi guanyat presentar-se.
    • boinu178 3👍 285
     No ho és però es comporten com a tal. Diuen representar al poble però en plena revolució digital no se'ls ocorre preguntar al poble. Ni al poble ni als seus electors. I per què no pregunten, per què tots sabem quina hauria estat la resposta.
     • Makhnovtchina1.523 2 987👍 4.544
      A mi el rotllo endavantero en particular i el de la CUP en general tan se me'n fot, trobo que són tots plegats una colla d'aprenents de revolucionaris prenent un tallat descafeinat amb llet de soja al bar de la facultat, excloent-hi gent molt i molt vàlida d'alguna de les agrupacions que n'he conegut, així doncs si tens reclamacions a fer-ne als uns o als altres els hi dius amb ells.

      Però que hagin decidit no presentar-se a les eleccions del parlament de la metròpoli em sembla perfecte. Prou hispanocentrisme, gràcies.
  • EstatpropiUsuari sumador167.327 11 1👍 28.655
   Però anar a fer el paperot de bleda assolellada i claca d'erquis i convers a Madrid ja era un gra massa, tu.


   Si fa no fa és el que hauria passat.
 • MLC11.271 5 187👍 8.927
  Hi ha algun error a les xifres de militants, no? Parla de 37 a favor i 20 en contra amb 4 abstencions. Suposo que han participat més de 61 militants.
  • Màgor13.795 10 148👍 3.517
   Només votava el politburó.
  • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
   No són vots de militants, sinó de representants (delegats, podríem dir) de les territorials. Com t'han dit més a dalt, cada territorial té un número de vots (entre 3 i 6) en funció d'una sèrie de criteris: número de militants (cada 150, 1 vot més), número de regidors, número de candidatures, etc. Normalment els criteris s'autocorregeixen entre ells (a territorials amb comarques poc poblades és difícil anar obtenint centenars de militants però els serà fàcil obtenir moltes candidatures, mentre que a les grans ciutats passa just tot el contrari).

   Si una territorial posem pel cas té 100 militants i té 5 vots per criteris X, dels quals 60 voten no presentar-se, 20 sí i 20 s'abstenen, es portarien 3 vots a favor del no, 1 pel sí i un per l'abstenció (he posat números entenedors però vaja, que es calcula amb sistema de quota hare).


   Per tant, els vots representen els centenars de militants que ens hem reunit aquest cap de setmana arreu. I que consti que jo sóc d'una cultura política que no li faria cap lleig al centralisme democràtic, però en quan a representativitat/assemblearis s'ha de dir que el sistema aquest és bastant impecable.   PS: Per si et pica la curiositat, jo em vaig abstenir. Normalment sóc partidari per principi de presentar-me arreu (vaig votar a favor de les europees), però en aquesta ocasió no ho veia gens clar (a la pàgina següent ho desenvolupo).
 • willybarna12.883 11 165👍 4.037
  Related image
  Abandoneu tota esperanca .......   
 • grava3.606 2 576👍 5.606
  Vot útil a Vox
 • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
  Cap novetat, això ja ho sabiem tots.

  De fet la novetat està en què Poble Lliure s'ho està pensant segons La Vanguardia. Vore'm que hi ha de veritat o no en això.
  • TywyllUsuari sumador42.207 12 13👍 6.109
   El que jo havia dit!    Tothom a votar Poble Lliure! 
  • cobertor1.332 3👍 959
   Si Poble Lliure fa eixa punyalada a la CUP supose que els expulsaran, no? S'estarien passant pels ous els vots dels militants/Consell Polític (que a mi m'es igual que es presente o no, però seria rastrer rastrer)
   • Rigel65.373 11 5👍 34.034
    Una organització com Poble Lliure, si de debò és independentista, es deu al poble català, no pas un partit. Per tant l'única punyalada seria al poble català si decidissin no presentar-se.
   • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
    No necessariament ha de ser així. Fa anys la CUP va decidir no presentar-se a les europees i Endavant va fer campanya per votar Iniciativa Internacionalista, perquè no pot fer PL el mateix?
  • Rigel65.373 11 5👍 34.034
   Tan debò s'hi presentin.
  • EstatpropiUsuari sumador167.327 11 1👍 28.655
   Bona manera de respectar la decisió de la majoria. 
  • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
   Podria ser, entre altres perquè acostumen a jugar molt malament les seves cartes.

   Si vols fer una cosa d'aquesta envergadura, planteges el debat amb molt més temps (que no sabies ja al desembre que abans o després hi hauria eleccions generals?) i no a última hora, fas molt més treball de "pedagogia" de la teva postura, etc. i no ho aboques tot a la darrera hora.

   Tema a part, amb un mini-comunicat (sense cap annex amb dades sobre "possibilitats" reals d'on entrar, etc.) que crea més dubtes que aclareix. Per anar a fer què? perquè el del SN de la CUP deia que anar a bloquejar, però el que treuen sembla que parlen d'activitat i presència parlamentària (això genera més ombres que llums sobre el que passaria). Es parla de candidatura àmplia amb aliances... però no es defineix amb QUI. Parlem d'aliances amb els altres partits indepes? amb els sectors de l'esquerra espanyola? amb els escindits dels Comuns? no ho especifica, cosa bastant greu tenint en compte que tota proposta electoral ha de plasmar a una estratègia concreta. Si parlen dels escindits dels Comuns... (Alamany, Nuet, etc.) que no veuen que precisament si aquests van amb ERC és perquè aquesta els ofereix un lloc segur d'entrada al Congrés i que la CUP no té això a oferir? perquè és evident que si la CUP es presentés i calculés treure entre 2-3 màxim, els que es presentessin serien clarament indepes d'esquerres, i no gent més que dubtable lleialtat a res que no sigui trobar una cadira i fer carrera.

   Per no parlar que projecten un document a última hora (i a poques hores d'inici de les assemblees, en comptes de setmanes abans), que saben que serà llegit mediàticament com a pugna Endavant-PL. Quina imatge estàs donant llavors i un cop sapiguts els resultats, que Endavant té influència en les més de 2/3 parts de l'organització que han votat en contra? perquè ni per casualitat (que més voldria, Endavant), però fent-ho com ho han fet projecten aquesta imatge.


   En tot cas, espero que calculin bé quins beneficis i quins costos poden tenir certs moviments. No fa gens de pinta que es puguin emportar un gruix prou gran de vots per entrar, ni que tinguin res per garantir als oportunistes ex-comuns (com si pot fer ERC), i en canvi està prou clar que poden perdre. La mala gestió de les coses ja els va fer perdre en el seu moment la cadira a la TEI (i l'aventatge per tant d'aparèixer públicament amb la resta d'orgs. de l'EI a cada diada, campanya, etc.)
   • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
    La mala gestió de les coses ja els va fer perdre en el seu moment la cadira a la TEI (i l'aventatge per tant d'aparèixer públicament amb la resta d'orgs. de l'EI a cada diada, campanya, etc.)
    És lleig dir-ho així. El que els va fer perdre la cadira va ser el veto d'Endavant i Arran.
    • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
     No és cert: potser aquest és el relat que es fa circular, però la realitat és que cap agent té el poder d'expulsar a cap altre.

     Existia ja un agent a la TEI anomenat MDT. Aquest va decidir refundar-se amb un altre nom, i aquí és on dic que juguen malament les seves cartes: sabent que l'estratègia que proposen és sovint oposada a l'altre gran família, allò intel·ligent és que haguessin mostrat (almenys de portes endins la TEI) que es tractava simplement d'un canvi de nom, renovació o com li vulguis dir, en comptes de quelcom que no tenia res a veure, cosa que era òbvia que no era certa. Van voler vendre la imatge de que era quelcom que es "renovava" i fora de l'EI per agafar gent d'altres sectors (ANC, etc.) i al final ha acabat efectivament fora dels espais de decisió de l'EI i essent si fa no fa la militància que ja tenia l'MDT, amb alguna incorporació jove (d'aquí la centralitat per ells de mantenir una "pedrera" anomenada la Forja*) però numèricament tampoc res destacable.

     Per això deia, que quan fas un moviment X (el que sigui) has de calcular molt bé quins efectes a més termini creus que pot generar. I presentar una candidatura al marge de la CUP jo li veig molt poc marge de beneficis i molt marge de costos negatius, però ja s'ho faran.


     PS: Abans de que diguis que si Arran blablabla, igual m'equivoco de molt però tinc la sensació que la majoria de gent que per edat es jubila de l'org. juvenil no entra majoritàriament a Endavant (sí alguns, però no la majoria ni molt menys), sinó que acaben sobretot a la CUP, a casals, COS, implicats en alguna assemblea feminista o que sé jo, mentre que la Forja sí que l'enorme majoria de la gent que ho va muntar ha acabat a PL.


     • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
      Vejam, quan l'MDT va passar a Poble Lliure, Poble Lliure va demanar entrar a la TEI com a successor de l'MDT. Jo no recordo que es digués que agafava gent de fora de l'EI, sinó que Poble Lliure era gent que venia de l'MDT i antics militants de Maulets. Ja fa temps d'això i la memòria em pot fallar, però el que sé segur és que Poble Lliure va demanar entrar a la TEI i que al SEPC vam votar-hi a favor. I si ara PL no és a la TEI, és que algú va vetar-los l'entrada.
      • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
       La pregunta és: perquè un agent demana entrar a un lloc que en teoria ja hi és? perquè s'havia auto-apartat. El relat és que es dissol una cosa i misteriosament n'apareix una altra.

       Jo el que dic és que jugar bé les cartes en aquest cas hagués significat explicar a la TEI que es canvia de nom pel que sigui i llestos. Es va prioritzar allunyar-se del marc aquest anomenat EI per provar d'atreure nous sectors (i no només els ex-Maulets, que van fer una cosa embrionària anomenada 'El rogle', sinó gent indepe d'esquerres de l'ANC que volgués participar d'algo nou) i no sembla que quantitativament variés molt la cosa. Un cop et situes fora, tornar-te situar dintre ja és més difícil si efectivament altres veuen via lliure per fer avançar les seves posicions i poden explotar aquest error.


  • Partisano Tito8.345 11 259👍 88
   Tant de bo ho facen. De veritat. Tant de bo.
   • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
    Tu el que vols es que se la "peguen", eh! 

    Però vaja, supose que ets conscient que també teniu un perill, que "la castanya" la rebeu vosaltres. Supose que saps que la militància no és el mateix que l'electorat. 
    • Partisano Tito8.345 11 259👍 88
     a mi la castanya electoral o no que es puguen donar m'és igual.
     Però a vorer si acaben de demostrar d'una volta per totes que a ells i elles l'assemblearisme i la democràcia interna els hi importa un rave. Seria el més lògic i conseqüent que n'hauran fet fins ara.

     I independentment dels resultats que puguen treure, s'hauria d'estudiar quina relació hi hauria a partir de la seua indisciplina.
  • jomateixjo508👍 196
   Però... què en podrien fer essent allà? Ha canviat alguna cosa l'entrada d'EH, de PCTB, de Bildu? Per no parlar d'Esquerra...
   Edite: podrien destinar els diners dels diputats a coses profitoses.
   • jomateixjo508👍 196
    I al marge de tot això, pregunte, algú sap si al senat espanyol encara n'hi ha algú que empra el català habitualment?
   • Marcos412474.639 2 466👍 3.344
    Sense pressupostos o, encara millor, govern, portar coses com el deute, la taxació i tal és molt més complicat, i això sí que fotria als fillsdeputa d'ambdós costats dels Pirineus, però vaja, que tampoc ploraré. Si no hi volen anar, simplement dedicaré el dia a votar a les municipals i a altres activitats.  No és tan greu. Jo el que demano és que no facin com l'esquerra espanyola de merda i es queixin després que els votants d'esquerres fan abstenció i donen pas a la dreta, com van fer els andalusitos.
 • costaroja1.599 3 955👍 1.903
   A verue si fan com l' última vegada i demanen el vot pels Comuns
 • boinu178 3👍 285
  Per què no s'ha fet una consulta telemàtica o presencial amb militants, simpatitzants i electors de la CUP? Potser vivim en els temps del Soviet de Petrograd? O serà que al Politburó controlat per Endavant no li agrada compartir el poder amb els que ells diuen representar?

  En fi. Una altra batalla perduda. I de derrota en derrota fins a la desaparició final llevat que devorem els nostres líders, des de la democraciacristiana fins el trotskisme.

  Ara a esperar si Poble Lliure presenta una coalició i sino a votar i reforçar a Puigdemont en l'enderrocament de CiU. Tot menys regalar la trinxera del Congrés espanyol a l'enemic.
 • boinu178 3👍 285
  Que grans, ja coneixien Endavant abans que existís 

  https://youtu.be/WboggjN_G-4
 • malllamplll_3.881 3 538👍 2.561
  Ningu s'ho esperava
  • willybarna12.883 11 165👍 4.037

   bifurca escrigué:
   Vagi pel davant que si la militància ha votat i triat no anar a les eleccions, res a dir. El partit o el moviment es deu en primer lloc als seus afiliats i són els qui decideixen cap a on va.

   Això no impedeix que personalment consideri un error no participar-hi a les eleccions espanyoles. Ja se n'ha parlat dels pros i contres i per això no m'estendré gaire. 

   El factor principal per mi és que un partit o opció electoral ha de defensar a mort el seu espai i si pot ampliar-lo. Si et retires, ni que sigui electoralment, algú altre l'ocupa, invisibilitza la teva opció i se n'apropia la representativitat per molt que aquesta no sigui real. 

   I això val per a totes les eleccions que es convoquin. Allà on puguis establir representativitat no deixis que altres ho facin per tu. Després vas o no hi vas, pactes o bloqueges, o fas millor o pitjor, però ho fas tu. Que l'acció institucional no és tot? D'acord. Que cal guanyar al carrer?, més d'acord encara. Però les dues opcions no són excloents, són complementàries.

   Una altra cosa. Cada comtessa electoral és una presa de temperatura del país. De debò no volen mesurar quin és el sentir de l'independentisme? Alguns diran que tres o quatre diputats no signifiquen res al Parlamento. Encara que fos així, algú creu que mig milió de vots de la CUP no posarien en alerta ERC i el PDCAT sobre si és correcta la seva estratègia de reculada? Jo crec que seria un avís important al "processisme" pel que podria venir a curt termini, parlo d'eleccions municipals i autonòmiques. Hem arribat fins on hem arribat per la pressió que des de baix s'ha fet als partits polítics que vivien molt bé amb l'autonomia, no se'ns oblidi mai. 

   Cal una sacsejada forta, també en l'àmbit de la representació electoral, aquí i, mentre no siguem independents, també allà.
   Totalment d'acord! Millor explicat impossible.
  • Ercoman1.788 3 903👍 1.806
   Mig milió xD
  • Tuixec4.036 9 528👍 1.833
   La CUP va signar la declaració d'independència política com els altres 2. La sacsejada a les generals ha de ser d'algú que no hi participés en res. I confiar que prenguin nota per la resta d'eleccions, on hi ha molt més en joc que triar PP o PSOE
 • Unitat i Orgull10.239 10 212👍 7.680
  Tant de bo Poble Lliure fagi una candidatura per poder votar algú que no vagi a baixar-se els pantalons amb el PSOE "perquè sino governen els fatxes i ens apliquen el 155"
 • grinfildUsuari sumador25.115 15 45👍 4.347
  Puta CUP.
  Ara a qui votem els no processistes per tal de fer boicot a les institucions espanyoles ?

  • Makhnovtchina1.523 2 987👍 4.544
   El boicot no es fa ni votant a les institucions espanyoles ni des de dins de les institucions espanyoles. El boicot no es fa el diumenge entre la sortida per fer el tallat i la passejada per anar a recollir el pollastre a l'ast per a tot seguit mirar-s'ho del sofà estant. El boicot seriós demana cosetes més rotundes. No fitxar on et diu l'amo quan t'ho diu l'amo n'és el primer pas. Petit pas, molt petit, però el primer.
 • gosset.inofensiu117 1👍 29
  Aleshores, abstenció. Més fàcil no m'ho podrien haver deixat.
 • futur_system6.869 9 314👍 519
  Ni el poble català ni l'independentisme necessiten a la Cup presentant-se a les espanyoles. La desició d'avui no canviava res de forma significativa. No crec que es pugue criticar la coherència, si no som espanyols i sabem que al parlament espanyol no es legisla en favor nostre, no te sentit estar-hi.

  Al final la Cup de presentar-se hauria de fer la dels irlandesos i per això ja tenim escons en blanc.
 • Rolf Steiner13.077 10 161👍 5.481
  Merda per tots els partits, carden fàstic.

  Anar a votar amb la pinça al nas per enèsima vegada em fa venir vomitera.
 • Herritaca286 3👍 427
  Deixeu de plorar, pseudo-Cupaires!
  Sempre us queda la "marca blanca" internacionalista de la CUP:
  • willybarna12.883 11 165👍 4.037

   Herritaca escrigué:
   Deixeu de plorar, pseudo-Cupaires!
   Sempre us queda la "marca blanca" internacionalista de la CUP:
   Com a vot per trollejar potser no seria mala idea.

   PD: Suposo que volies dir marca negra enlloc de marca blanca, no?
 • venjança_catalana4.760 3 457👍 5.577
  Voleu fer-lis una mica de cas? Hòstia, que fa dies que no surten a les notícies

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.955 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat