Fòrum

Els Comuns exigeixen a la justícia espanyola que els presos polítics independentistes no quedin impunes

bogosity1.142 11👍 1.606

Amb la sortida dels (pocs) comuns sobiranistes del partit i les seves negociacions electorals amb ERC, el sector ultraespanyolista dels comuns (autodenominat Federalistes de Comuns) ja no té ningú que els disputi el control ideològic i estratègic del moviment, i per tant afirmo que es pot considerar de facto un posicionament de Federalistes de Comuns com un posicionament dels Comuns (encara que no sigui oficial).

Si hom llegeix en diagonal el comunicat o amb certa manca de comprensió lectora, podria arribar a pensar que estan defensant que els independentistes no vagin a la presó. Però si llegiu amb cura veureu que realment el que critica és únicament la presó provisional, i que en el mateix comunicat demana explícitament que els presos polítics no quedin impunes i defensa la idonietat i conveniència d'un judici que segons ells no és polítics i compleix estrictament amb les garanties democràtiques.

És a dir, que el que realment volen dir és que els independentistes no haurien de ser en presó provisional sinó a la presó amb una sentència ferma.

A continuació el comunicat de la infàmia (negretes són meves) Posicionament de Comuns Federalistes davant el judici contra dirigents independentistes

Per a Comuns Federalistes el judici obert contra dotze dirigents independentistes catalans pels fets de setembre i octubre de 2017 és la constatació del fracàs de la política. El poder legislatiu i l’executiu no han estat capaços d’encarrilar la gestió del problema de l’encaix de Catalunya a Espanya i han passat al poder judicial un problema que haurien d’haver encarat i resolt la política i els polítics.

El que es jutja no és la bondat de les persones ni de les seves idees, sinó els seus actes, no les seves opinions sinó els seus fets, si s’han saltat o no les normes provocant una col·lisió democràtica al país. Certament, no han protagonitzat cap alçament violent contra l’Estat, però han arramblat amb el principi bàsic de qualsevol govern democràtic: el respecte a la majoria del poble que diuen representar, més de la meitat del qual no és independentista. L’independentisme mai ha tingut la majoria social suficient per portar endavant el trencament que comporta una secessió unilateral, com tampoc ha conquerit la majoria parlamentària qualificada que exigeix ​​l’Estatut per abordar aquells canvis que requereixen ampli acord polític i social perquè vertebren la convivència de país. La unilateralitat ha estat una font de divisió, confrontació i afebliment de la societat catalana.

Aquest judici representa el fracàs de les teòriques nobles intencions que quan s’han traduït a la pràctica en accions polítiques han alimentat la pitjor crisi política de la recent història democràtica catalana i espanyola. Una cosa hauria de fer l’independentisme a favor de les encausades i encausats i és tenir el coratge polític de dir en veu alta el que reconeixen en veu baixa: que l’unilateralisme ha estat i és un error estratègic, un camí que no va enlloc. Té raó qui diu que això no s’arregla ficant la gent a la presó però tampoc s’arregla amb un aquí no ha passat res.

Les persones encausades es mereixen que no se les instrumentalitzi. Nosaltres creiem que haurien de ser lliures, no a la presó, perquè ens sembla injustificada i desproporcionada la seva llarga presó preventiva. Necessitem i desitgem una justícia justa, ajustada als fets provats i demostrats i al principi de proporcionalitat, apartant qualsevol temptació de càstig exemplar. El judici ha de ser una oportunitat per demostrar que la justícia serveix per ajudar a resoldre els conflictes i no a agreujar-los.

Des de Comuns Federalistes li exigim a la justícia equanimitat, objectivitat i mesura, que es mantingui aliena al soroll de la desraó, sense lloc per a la venjança que exigeixen uns, ni per a la impunitat que reclamen uns altres. I exigim a la política la iniciativa, la capacitat de diàleg i d’escolta activa que ens ha faltat fins ara per arribar a un pacte sense vencedors ni vençuts.

Comuns Federalistes 18 /02/ 2019

 

https://comunsfederalistes.com/2019/02/20/posicionament-de-comuns-federalistes-davant-el-judici-contra-dirigents-independentistes/

Respostes

Configuració
  • FeloPV109👍 138
   Uns són unionistes (PP, C'$ i Vox), uns altres pactistes (Comuns-Podemos, PSC-PSOE)  i uns altres processistes (PdeCat-JxCat-Crida, ERC i CUP)

   Tots juguen al mateix equip però es repartixen els papers de l'auca.

   O és que els "nostres" fan quelcom d'efectiu per la independència? 

   Perquè al PV estem tan malament que a algú s'ha de votar que si no... es mereixen que aparega un partit independentista de veres que els agrane! 
   • willybarna12.598 11 167👍 3.766

    FeloPV escrigué:
    Uns són unionistes (PP, C'$ i Vox), uns altres pactistes (Comuns-Podemos, PSC-PSOE)  i uns altres processistes (PdeCat-JxCat-Crida, ERC i CUP)

    Tots juguen al mateix equip però es repartixen els papers de l'auca.

    O és que els "nostres" fan quelcom d'efectiu per la independència? 

    Perquè al PV estem tan malament que a algú s'ha de votar que si no... es mereixen que aparega un partit independentista de veres que els agrane! 
    Company valencia, sota el meu modest punt de vista, als valencians amb consciencia nacional propia, us recomano que practiqueu proselitisme linguístic al País Valencia, evidentment seria a petita escala, pero aixo sí, amb una bona planificació previa.

    En el fil sobre la interrupció de la transmissió linguística de pares a fills hi ha unes quantes aportacions meves sobre quines linies generals es podrien seguir a l'hora de fer aquest proselitisme linguístic.

    Fins i tot una sola persona, segunt un pla previ, un bon pla, podria fer aquest proselitisme en una població de 5.000 o 10.000 habitants, fortament catalanoparlant/valencianoparlant i obtenir uns resultats acceptables.

    Aqui esta l'enllac del fil : 

    https://www.racocatala.cat/forums/fil/223590/transmissio-catala-entre-pares-fills-sesta-aturant

 • maori16.187 3 114👍 8.331
  Bé, el de sempre: dic el contrari del que tu pensis, i si penses que dic el contrari del que dic, doncs al revés.
 • autokrator13.374 3 157👍 9.115
  Certament, des de la caiguda de X.D. els comuns federalistes estan guanyant possicions dins del moviment, primer perque els sobiranistes se'n van però sobretot perque no eren el 25% que van treure en les primàries donat que la gran majoria de la gent de la llista oficialista pensa com ells. La única cosa bona que tenen és que no enganyen, ells no han fet mai es discurs aquest de "aquí hi cap tothom" sino que consideren que als comuns el projecte ha de ser federal i que els independentistes no hi tenen lloc. En això, al menys, són sincers. 
 • Tobies20.598 14 71👍 12.735
  No és els Comuns, és el sector espanyolista d'ICV que s'amaga darrera l'etiqueta "Federalistes". Són d'autèntica misèria moral.
  • autokrator13.374 3 157👍 9.115
   La majoria sí, però també hi ha un sector d'EUiA i alguna gent de Podem, estava amb ells el Bertomeu, per exemple. 
   • Tobies20.598 14 71👍 12.735
    Podem a Catalunya ja no té pinta de ser res. Estan desintegrats. A molts llocs de l'AMB que havien anat amb la CUP s'han acabat retirant per anar-se'n amb ICV. Molta de la militància de Podem no ha tingut continuïtat durant aquesta legislatura i ara cometran l'error -tal i com ha denunciat Alamay- de presentar candidatures separades i fracturant molts dels acords i plataformes municipalistes que s'havien creat el 2015 i que a alguns llocs governaven (Cerdanyola i Badalona, per exemple). I en molts casos això és degut a la absoluta ingenuïtat i candidesa de les bases podemites a Catalunya.
    • autokrator13.374 3 157👍 9.115
     Pel que jo conec és més o menys com descrius. De fet bona part dels cercles locals que continuen actius i tenen cert arrelament als pobles es presentaran en candidatures fora dels comuns cosa que, de facto, els situa fora de Podem però suposo que ja els hi és igual. Un altre fenomen curiós és que hi ha ciutats a on resulta que ara és ICV qui no vol anar amb Podem quan fa 4 anys anaven tot el dia al darrera, ara ja no interessa. Després queda Barcelona a on hi ha com el 30% de la militància de Podem i no té candidatura perque la fa BEC sense ningú de Podem. En qualsevol cas és la dinàmica de Podemos a l'estat, només que aquí va començar abans i es nota més. 
     • Tobies20.598 14 71👍 12.735
      Si, a més aquesta circumstància la van provocar liquidant la direcció de Podem precisament per defensar massa la independència del partit respecte ICV i Colau.
      Un altre fenomen curiós és que hi ha ciutats a on resulta que ara és ICV qui no vol anar amb Podem quan fa 4 anys anaven tot el dia al darrera, ara ja no interessa. 

      Em pots dir on està passant això? Buscaré informació.
    • cobertor1.308 3👍 940
     No té moltíssim més sentit que la gent de Podem siga més propera a ICV que als independentistes? Podemos és un partit espanyol.
   • Tobies20.598 14 71👍 12.735
    Ni soc d'ERC ni intento justificar res. L'únic que m'interessa és entendre millor el tinglado aquest de En Comú i les seves guerres internes.
    • Makhnovtchina1.476 2 995👍 4.396
     Llavors dispensa, retiro la forma verbal que et feia erquis pel meu error d'apreciació, tot i que no edito per tal que s'entengui la conversa.

     Mantinc, això sí, el que he opinat sobre els comuns-podemites  i els erquis en el missatge anterior.
    • broquil_is_over2.782 3 678👍 3.284
     No els podràs entendre mai, perquè no s'entenen ni ells mateixos... comença perquè son ecologistes amb 4x4. Demòcrates que accepten estructures de poder piramidals al seu partit. Comunistes socialdemòcrates. Venuts a La Caixa i progressistes. Pro-islamistes i feministes. D'esquerres i pro-caspanyols...
  • bogosity1.142 11👍 1.606
   El sector espanyolista que ja té el control sense disputa de tot l'aparell.
 • Jordi Freixas20.302 13 77👍 4.515
  Bé, és el posicionament d'un partit feixista. No hi ha més.
 • Screen4.675 1 463👍 2.288
  A aqiests els del País i mitjans així els donen molt de bombo

 • Mcasas9.639 13 224👍 4.094
  Indignant comunicat. Ara entenc perquè en Nuet i els seus volen aliar-se amb ERC. 

  S'anomenen federalistes però no mencionen cap aspecte relacionat amb el federalisme en tot el comunicat.
 • Anònim1017.094 6 100👍 16.567
  Putes rates, mereixen un bon trifatxito i que ells també empassin merda. Fills de puta.
 • Horus246👍 240
  Home, any i escaig de presó preventiva abans d'un judici que a saber quan acabarà i en quines aleatòries condicions no li poden dir impune.
 • venjança_catalana4.694 3 460👍 5.504
  Que ja ho sabem, anarquistes, republicans i feixistes han anat junts contra el catalanisme 

Publicitat

Fòrums

 • 9.285.484 missatges
 • 220.691 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat