Fòrum

Era tot una mentida, ho confirmen per enèsima vegada, PERÒ aquesta és la lògica del processisme

TywyllUsuari sumador42.120 12 13👍 5.968
Cada dia ens ho confirma un ex-governant diferent. En aquest cas Dolors Bassa. L'1O era purament simbòlic amb l'objectiu de forçar una negociació, i en cap cas no pretengueren arribar a cap independència unilateral. Cada dia ens ho recorden de maneres diferents. I, pel que veig, els pocs que denuncien això a Twitter, com en Bernat Dedéu, són insultats i menyspreats per tot el processime en massa. Potser només un 95% veu la realitat de l'engany i els traïdors. Pel que veig a la immensa majoria de tweets, la lògica del processisme és la següent:

- Han de dir això perquè són a un judici en què els demanen penes altíssimes de presó.
- Critiques molt però no fas res. Funda un partit o tanca la bocota.
- Arribarà el dia que te'n penediràs de dir això, n'estic segura.
- S'està bé al llitet?
- Fa més d'un any que estan empresonats. Ja només per això, es mereixen el meu respecte i admiració infinits.
- A mi sí que em representen, són els únics que han arribat tan lluny i ara ho estan pagant.
- Ets molt pesat, sempre repeteixes el mateix.
- Et feia més intel·ligent.
- Fins al final, per això els votarem per acabar la feina.
- Tu també creus que una DUI ha d'estar publicada al BOE? Va, home.
- Has tret la frase de context. Ella es referia que el referèndum no era la DUI.

Comprendreu que davant d'això queda clar que no hi ha gaire a fer. Els tornaran a votar en massa cegament, i més convençuts que abans. És desesperant i no sé si val la pena continuar perdent hores de la nostra vida en tot això, sincerament.

Respostes

Configuració
 • autokrator13.374 3 157👍 9.115
  Mentre deia a tothom que estava intentant fer la independència el processisme estava realment intentant aconseguir una negociació amb l'Estat. Ara que diu que està intentant aconseguir una negociació amb l'Estat en realitat només està intentant aconseguir mantenir els vots per no perdre la Generalitat. 
  • Puigdomènech10.058 13 213👍 3.096
   Són maneres de veure-ho.
   La situació política (la opinió del carrer) no és pas la meteixa ara que anys enrere i mentre sigui així el que hi ha davant no és el mateix ara que abans.

   és evident que per a ells és més senzill dirigir una comunitat que aspirar a constituir un Estat. Però el camí ara assenyala cap a un nou Estat i això de l'autonomia no-autonoma ja fa arrufar el nas a molta gent.

   Per perdre la Generalitat ja hi ha la gent del teu parer.
  • FuRTiUsuari sumador20.347 12 76👍 8.295
   Però avui què és realment el què podríem considerar com a processisme? 
 • willybarna12.610 11 167👍 3.778
  Si es vol acabar amb els partits processistes i la mentalitat processista, cal tenir present algunes coses abans de tot:


  - Portara bastant temps o molt de temps, depenent del que es faci.

  - Com més conscienciació linguística hi hagui entre els catalanoparlants, més efectes colaterals favorables a la erradicació del processisme hi hauran.

  - Amb el proselitisme linguístic, encara que aquest sigui fet a petita escala, el que s'obté, a part de despertar la consciencia linguistica de molts catalans que abans la tenien adormida, aquest procés, posa gent en contacte i crea noves xarxes socials, totalment descentralitzades en les que l'intercanvi costant d'idees redunda en benefici de tots.

  - La aparició de potents focus irradiadors de catalanitat(pol oposat al pol processista), fara possible que els opacs processistes en fugin i corrin a amagar-se a les fosques tenebres de la ignorancia, la manipulació i la mentida.
  I seran destruits, com els vampirs, quan els primers raigs solars matinals comencen a iluminar els seus bruts i impurs cossos.
 • hiparxiologista17.063 11 101👍 10.500
  L'any 2011 quedarà en la memòria de molts com l'any que una onada nacional i social va estar a punt de fer naufragar les elits catalanes i espanyoles. Però el 2012, l'Artur Mas va redirigir el vaixell autonomista fent-lo navegar amb la seva astúcia maquiavèl·lica per aquell letal temporal, mentre que al mateix temps l'Oriol Junqueras, en el seu paper de cap de l'oposició, ens feia creure que amb ell la independència unilateral seria possible. Uns cants de sirena magnífics, i suficientment necessaris per perpetuar-se en el poder eternament, a costa de manipular el que inicialment era un moviment espontani de base sorgit de l'assemblearisme emancipador, per convertir-lo en una farsa endogàmica i autocomplaent, que anava repetint anualment la mateixa demostració de força estèril amb una organització litúrgica quasi al mateix nivell d'una secta inspirada en la Festa dels Súpers. Dins d'aquest panorama molts es segueixen autoenganyant. Però pel bé de tots plegats, la classe política catalana ha de ser substituïda, com ho va ser l'italiana o la grega. Que marxin a casa tots, i sorgeixin altres lideratges.
 • Rigel65.190 11 5👍 33.889

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.460 missatges
 • 220.701 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat