Fòrum

[Actualitzat: Autoritzada] El Parlament Europeu censura una exposició sobre el català de la Plataforma per la Llengua

Defectible7.981 270👍 3

Font: Plataforma per la Llengua

 

Dilluns, 18 de febrer de 2019


El Parlament Europeu també censura una exposició sobre el català de la Plataforma per la Llengua


L'ONG del català, convidada per l'eurodiputat Tremosa, havia d'inaugurar l'exposició «The Catalan Language: 10 million voices» el 4 de març

 

L'eurocambra cancel·la la mostra, després d'haver-ne intentat censurar el contingut, amb l'excusa de la proximitat de les eleccions espanyoles

«És un nou cas de censura per part d'una institució que hauria de ser el gran baluard en defensa de la llibertat d'expressió: no ens reconeixem en aquesta forma d'entendre la Unió Europea», denuncia Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua

El 6 de març hi ha convocada al Parlament Europeu una conferència sobre Catalunya d'Ortega Smith, secretari general de VOX, que no ha estat censurada


La Plataforma per la Llengua denuncia que el Parlament Europeu ha censurat i cancel·lat una exposició sobre la llengua catalana que l'ONG del català havia d'inaugurar el proper 4 de març a l'eurocambra, amb la presència dels presidents Torra i Puigdemont.  L'exposició no ha estat considerada «apropiada» l'Eurocambra perquè cal «respectar el procés democràtic a Espanya i Catalunya i no influir en les eleccions de cap manera», segons l'oficina de l'eurodiputada Catherine Bearder, membre de la mesa de l'eurocambra encarregada del servei d'exposicions. La Plataforma per la Llengua ha denunciat que això és una simple excusa.

 

«En les últimes setmanes, en el procés de validació de l'exposició per part del Parlament Europeu, hem rebut diverses comunicacions en què es censurava part del contingut de l'exposició», assegura Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua. «Queda clar que les eleccions són l'excusa per censurar definitivament una exposició objectiva sobre la llengua catalana, i que s'ha cedit a les pressions d'eurodiputats espanyols», denuncia Escuder. «Just avui s'ha fet públic que el 6 de març, només dos dies més tard del dia que s'havia d'inaugurar la nostra exposició, es farà una conferència al Parlament Europeu en què Ortega Smith, secretari general de Vox, i altres membres del partit parlaran justament sobre Catalunya».

«A Espanya, alcaldes i alcaldesses poden fer inauguracions fins el 5 de març, per exemple, que és quan les Corts espanyoles es dissolen. Queda clar que el Parlament Europeu s'està extralimitant i que està censurant deliberadament, per la via de la cancel·lació, una exposició que s'havia d'inaugurar un dia abans de la dissolució de les Corts espanyoles», remarca Escuder.

La Plataforma per la Llengua denuncia aquest nou cas de censura per part de les institucions europees després que Antonio Tajani, president de l'Eurocambra, prohibís la conferència dels presidents Torra i Puigdemont, convidats per un eurodiputat flamenc. «És un escàndol i una vergonya que el Parlament Europeu, que hauria de ser el gran defensor i valedor de la llibertat d'expressió, negui la possibilitat de parlar o simplement de promoure el coneixement sobre una llengua que parlen més de 10 milions d'europeus. No ens reconeixem en aquesta manera d'entendre la Unió Europea: Europa és llibertats i drets, no censura», denuncia Escuder. «Totes les dades que apareixen a l'exposició han estat justificades i demostrades com no pot ser d'una altra manera: el rigor és la nostra ensenya».

Exposició sobre la llengua catalana

La mostra censurada pel Parlament Europeu, anomenada «The Catalan Language: 10 million voices», volia explicar què és el català i quina és la seva situació als membres de l'Eurocambra.  Quin és el nombre de parlants de català? Quin és el percentatge de consum cultural en català? Quina és la situació de la llengua a la justícia? En quins àmbits és oficial el català? Aquestes i altres preguntes són les que l'exposició vol respondre. «És una exposició fonamentalment cultural, que pretén fer conèixer la situació de la 14a llengua més parlada d'Europa al Parlament Europeu: la censura amb l'excusa de les eleccions està totalment fora de lloc», sentencia Escuder.

La Plataforma per la Llengua però, assegura que tot i la censura del Parlament Europeu, l'exposició es farà, i que es farà al cor d'Europa.

Respostes

Configuració
 • Roderic18.126 15 90👍 9.137
  S'han ben lluït, tot passant per alt que el català es parla també als estats francès i italià.
 • autokrator13.589 3 152👍 9.379
  La incapacitat del processisme de defensar-se, el victimisme i la superioritat moral generen antipatia. 
  • Aquest missatge ha estat esborrat
   • autokrator13.589 3 152👍 9.379
    A mi m'és igual que m'insulti un pobre grillat amb el cervell fregit per la propaganda processista. Però és molt millor que treguis aquesta foto tan ofensiva, no ja per mi, que passo de tu, sino per la banalització que en fas. 
    • saberut1.063 4👍 2.267
     Com a bon espanyistanès, creus que estem OBLIGATS A AGRAIR el vostre odi. A cagar!

     PD. No volies que ens defensessim? Doncs jo ho faig, miserable!    
     • Xicoira5.501 2 392👍 4.536
      L'autokrator pot ser tant botifler com vulguis però fent performances i ballets segur que no anirem enlloc, la politica es un joc d'escacs i els politics catalans no hi saben jugar.

      Si no ja seriem independents.

      Per cert, qui no ens va portar a la independència no va ser Europa ni Espanya, sinó el nostrar president català agenollat com un miserable que tu dius davant l'autoritat espanyola

      Aquest és el mal que ha fet el processisme, ha ferit de mort la credibilitat del poble català. Qui no ho vulgui veure que no ho vegi.
     • RMCF 19024.257 9 504
      Reportat per banalitzar els exterminis nazis. 
      • saberut1.063 4👍 2.267
       Jo no t'he reportat per banalitzar continuament la repressió, l'odi ètnic a escala industrial, la mentida i l'insult sistemàtics, etc, etc, etc. A la foto que veus aquí sota... a quin cantó sortiràs tu, eh? Ni tan sols podem engegar-vos a pastar? Us ho hem d'agrair? Què merdes us heu cregut?
       La teva cultura pateix un buit existencial absolut que només pot omplir amb l'odi, però jo 'banalitzo'. Saps que dèiem al meu pati? 'Et creus merda, però no arribes a pet'. Apa, bona nit. M'adormiré contant piolines, perquè veig que tinc la sort de ser ODIAT. Gràcies per fer-m'ho veure! Gràcies, Espanyistan! Demà aniré a demanar hora per entrar amb els meus a les càmeres de gas!

       Saps què feu els espanyistanesos? De Goebbels, en teniu DOTZENES!       De Vixinskis, (X), en teniu DOTZENES! Ara surten cada dia a la tele ofenent la dignitat humana a l'engròs!       De Karadzics, en teniu DOTZENES!       D'aspirants a Quisling, n'hi ha DOTZENES!       L'ÚNIC MONSTRE DEL SEGLE XX QUE US FALTA A L'ELENC ÉS JOSEPH MENGELE, i d'aspirants, en teniu DOTZENES!       ELS QUE BANALITZEU LA MALDAT, L'ODI, LA MENTIDA, LA DIFAMACIÓ I L'INSULT SOU VOSALTRES! SOU UNA CULTURA TAN BUIDA QUE EL VOSTRE ÚNIC VALOR ÉS LA MALDAT!

       NO PUC BANALITZAR RES PERQUÈ LA VÍCTIMA SERÉ JO, MISERABLE!
       I AIXÒ ÉS EL QUE VULL EVITAR, AIXÒ ÉS EL QUE DENUNCIO, MISERABLE !!!

       PERÒ COM QUE SÓC I SOM UNTERMENSCHEN, NO PODEM NI QUEIXAR-NOS!
       A CAGAR A LA VIA QUAN PASSI EL TREN!


       • autokrator13.589 3 152👍 9.379
        Aquí l'únic que mostra odi ètnic ets tu amb la teva simplicitat d'identificar tothom que no sigui processista amb el mal, el genocidi i ser espanyol, fins i tot amb independentistes. Estàs realment malament del cap. El processisme t'ha generat una malaltia mental, t'has de posar en tractament, la teva obsessió per ser víctima i la vocació de màrtir començas a resultar preocupant. 

        Pensa que si ets màrtir l'esglesia catòlica et pot fer sant, però compte que no gaudeixis del martiri que això es considera massoquisme i és una perversió sexual pecaminosa i et quedaràs sense beatificació. 
   • willybarna12.864 11 165👍 4.009

    saberut escrigué:
    Sí, franquista rabolusionari. L'odi ètnic a escala industrial, la prepotència, la mentida i l'insult sistemàtics generen unes simpaties de cal déu, tete. No dissimules, tete. A cagar a la via, franquista rabolusionari.    

    Saps què passa? Que tenint davant miserables com tu i la teva ètnia, la superioritat moral és INEVITABLE!!!
    No dius que el victimisme genera antipatia? Doncs aquí tens un català orgullos que t'engega a la merda ben tranquil, tete.
    Puc cagar-me en algú que desitja aquesta imatge o no farà res per evitar-la? No ho puc fer, franquista rabolusionari?

    Per què si ens defensem trenquem la convivència i si emprem el pacifisme practiquem el victimisme i la superioritat moral?
    Per què no ens apliqueu tots plegats la Solucio Final i així us deixarem d'emprenyar? Te n'adones de la merda fastigosa que acabes de publicar a un fòrum català?

    Si desde la societat civil, a Catalunya, es tracta de crear una doble xarxa escolar, no dubtis ni un moment que l'estat espanyol, per mitja dels partits processistes, tractaria de dur a terme un genocidi físic i real de catalano-parlants, si es veiés que associacions independents de pares d'alumnes catalans, volguessin tirar endavant per evitar que els seus fills fossin assimilats linguística i identitariament per Castella.

    No dubtis pas que ho farien, i els podemites del racó els justificarien, acusant els catalans de voler dividir a la societat.
  • Solidari2.870 8 667👍 1.385
   I quina hauria de ser, a parer teu, l'actitud mostrada?
   • autokrator13.589 3 152👍 9.379
    Doncs per començar ser una mica més sincers i respectar les normes bàsiques que existeixen en la diplomàcia política i no saltar-te-les tote i fer servir qualsevol cosa per enganyar el teu propi poble davant dels nassos d'aquell a qui li estàs demanant que intervingui d'alguna manera. Això i complir els acords, es clar... El processisme ha vulnerat totes aquestes normes tan bàsiques en qualsevol apropament que alguna autoritat de la UE ha fet al problema per mirar d'ajudar (compte, de la manera que ells entenen ajudar que no és el que aquí molts esperem) el processisme ha trigat 5 minuts a esbombar-ho tot, inventar-se coses que no existien i dedicar-se a enganyar la seva parròquia, quan s'ha arribat a un acord l'ha trencat i després s'ha dedicat a fer victimisme de consum intern muntant actes a Brusseles en anglés portant-se un públic 95% català des de casa. Amb aquestes actituds no és que no aconsegueixes suports, és que acaben de tu fins els collons i et prenen mania. 
  • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
   Res a veure amb el processisme, pero tu a lo teu.
  • Anònim1017.201 6 99👍 16.759
   No, aquí el que hi ha és l'estat espanyol influint als despatxos i la UE fent-ne cas. I prou. La UE posa els seus interessos diplomàtics molt per davant de la llibertat d'expressió i dels drets humans.

   I tu, l'única cosa que fas, gairebé sempre, és intoxicar, sempre generant negativitat envers l'independentisme, per alguna raó serà. I aquesta vegada és més que evident que ho cercaves ja que el teu missatge no se sosté ja que la UE no censura o deixa de censurar en funció de com es mostri el processisme, sinó en funció del que li digui el seu aliat espanyol que deu molts milions i que amb la independència faria fallida, i amb el qual, per tant, li convé mantenir-hi bones relacions.
 • Carles Martell3.349 1 606👍 5.789
  Que restin clars quins són els principals enemics de Catalunya: Espanya, França i la UE.
 • No tinc por978 1👍 846
  Jo fa 20 anys era un ferm europeista, creia en la Unió Europea estava convençut en que seria un avenç molt bo per tots nosaltres. 
  Ara només, els vull engegar a dida a tots aquests vividors. A la merda la Unió Europea.
 • Rigel65.366 11 5👍 34.028
  En Tremosa n'ha fet una piulada denunciant-ho. Ho dic perquè, d'aquí a un parell de mesos, ens sortirà amb labsurd europeïsme durant la campanya electoral. "Volem més Europa" o d'altres pallassades per l'estil, en lloc de convocar immediatament una roda de premsa i d'anunciar públicament que l'europeïsme que sempre ha defensat ha resultat un fracàs rotund, i que Europa es comporta amb nosaltres talment ho fa Espanya.
 • Rigel65.366 11 5👍 34.028
 • Perot_lo_Lladre1.162 12👍 1.349
  L'eurocambra i totes les institucions de la UE en general, estan dominades pel PP Europeu i el Grup Socialista Europeu majoritàriament, talment com el Congreso espanyol, tal com deia la vicepresidenta del Parlament Europeu ahir. Per això no s'ha d'esperar res de les institucions europees i no ens han d'ésser estranyes aquesta mena d'actituts.  Si cal esperar alguna mena de suport, que sigui d'estats membres a manera individual.
 • FollUsuari sumador77.847 12 3👍 41.060
  Està clar que l'Estat Espanyol té alguns poderosos aliats que controla com marionetes a la Comissió Europea, però m'estranya com això no genera més ressó a Europa.
  • Hidra1.032 3👍 1.518
   Per què hauria de causar-ne? A la gran majoria dels europeus tant els fot el tema de Catalunya.
  • Xicoira5.501 2 392👍 4.536
   Perquè la política va d'influències i de diners i això els polítics catalans no ho han entes.
  • autokrator13.589 3 152👍 9.379
   Això va generar molt de rumor a Europa l'octubre del 2017. No hi va haver cap mediació internacional però sí que hi va haver recomanacions a l'Estat perque no fes servir la violència. També, de manera discreta, Romano Prodi va enviar a Barcelona a Vittorio Craxi (sí, fill del llegendari i corruptísim secretari general de l'antic PSI i gran amic de Felipe). Craxi va anar a veure a Puigdemot mentre que el govern espanyol l'avisava que no el rebria i que no tenia res a negociar. 

   La cosa va anar tal que així: Puigdemont li va reconeixer a Craxi que no tenien cap República que implementar, que no volien declarar la independència ni tenien suports ni diners ni manera de controlar el territori però que estaven esperant que l'Estat fes una oferta. Llavors Craxi va renunciar a mediar en res, no és possible mediar perque en una negociació calen dos parts i la part Catalunya no existia, és una part que no tenia res i no podia demanar res ni fer res per nosaltres. Els dies següents Puigdemont i el processisme es van dedicar a explicar que hi havia iniciades "diverses iniciatives de mediació internacional" així, mentint en la puta cara a tothom. 

   A partir d'aquí el tema va sortir de l'àmbit Europa per tornar a l'àmbit Estat Espanyol, va mediar Urkullu i va aconseguir el compromís de Rajoy d'aturar el 155 si Puigdemont convocava eleccions, hi va haver acord i -a darrera hora- Puigdemont no va voler complir l'acord perque s'havia de menjar ell el marró de convocar eleccions i no fer la DUI i ERC estava esperant per massacrar-lo políticament. Després Puigdemont pira a Brusseles i tot el que ja sabem: anar plorant que Espanya no negocia i que ara la dolenta és Europa perque no fa res i no vol mediar. 

   Si tu fosis algú important de la UE faries res per un independentisme que es comporta d'aquesta manera?
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
  Ens hauríem d'alinear amb un dels dos fronts existents, USA+ISRAEL+Regne Unit o bé Russia+xina però queda clar i claríssim que el futur el nostra futur al costat d'Europa ja està escrit. Com espanya es la puta mundial i es deixa fornicar per tothom a canvi de controlar el seu interior, Pacte de l'Otan amb USA i pacte unió Europea a Europa no ens queden gaires opcions. Ara bé, no se que li podem oferir a la xina i a Russia que li pugui interessar .
  De moment, especialment el PDCat vol fer forat a la unió Europea però no ho està aconseguint i no ens enganyem, sino radicalitzem la lluita mai aconseguirem res. El tema està complicat miris on ho miris .

  Crec que l'opció més viable sincerament és abocar espanya a la radicalització i provocar un conflicte a 10 anys vista. Que és on anem i llavors si que ho aconseguirem. Cal no defallir, continuar sumant i explicant no a l'exterior sino a casa nostra que espanya és dictadura, repressió, franquisma i injustícia, a més a més de pobresa i incultura.
  No podem esperar ajuda de ningú.
  • EmulatorQUsuari sumador64.838 15 6👍 19.927
   EFTA i prou. No cal res més.
  • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
   sempre amb els 10 anys tu...si aquest any mateix no es reacciona, començant per no votar als politics d'erc i pdecat menjarem 10 anys sí, pero de més procés.
   • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
    Desperta d'una punyetera vegada. Vols morir? Ok, busca 1000 persones com tu i fes un exèrcit. Jo personalment et fare un petó ales sabates.  Pero en cas contrari, deixa de desacreditar l'opinió de la resta. Que molts hem lluitat molt pel país, respecte si us plau.
    • willybarna12.864 11 165👍 4.009

     Jaume_I escrigué:
     Desperta d'una punyetera vegada. Vols morir? Ok, busca 1000 persones com tu i fes un exèrcit. Jo personalment et fare un petó ales sabates.  Pero en cas contrari, deixa de desacreditar l'opinió de la resta. Que molts hem lluitat molt pel país, respecte si us plau.
     Totalment d'acord company!

     Es més, crec que peques per exces d'optimisme, jo crec que 10 anys és molt just, parlant en termes temporals, jo ho veig més que com a mínim es podrien necessitar 20 anys per tal de poder cualtllar un canvi en la manera de fer les coses per part dels catalans.

    • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
     Naps i cols.
 • quatreanys35.402 6 19👍 10.722
  Europa ens mira! (es la UE en relaitat)

  Ja tenen la foto que volien.


 • alexpv2.640 3 704👍 1.623
  La UE necessita una reforma estructural de principi a fi. I no ho dic per este cas, sinó perquè els Tajani de la vida no són escollits democràticament.
  Això i tindre un marc jurídic comú és una autèntica salvatjada.
 • Hidra1.032 3👍 1.518
  Finalment l'han autoritzada.


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.713 missatges
 • 221.156 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat