Fòrum

Unidas Podemos... Fil seriós, tot i que no ho sembli.

autokrator13.568 3 152👍 9.327
Doncs això. Sembla que es confirma que Podemos i coaligats van a les properes eleccions amb el divertit nom de "Unidas Podemos". El partit que segurament més vots perdrà en les properes eleccions en dura competència amb el PP porta al límit del raonable la moda del llenguatge feminitzat. Cosa hiper-intel·ligent en el partit que, segons les enquestes, té l'electorat més masculí de l'Estat.

L'enfonsament apunta a ser històric. També s'està dient que el protagonisme en campanya el tindrà Irena Montera en detirment de Pabla Iglesias que està molt cremat. Podem riure molt però em temo que això no comenci a crear tendència i veiem aviat La Partida Democràtica de Catalunya o la Partida Socialista de Catalunya. 

Així està l'esquerra pel món... 

Respostes

Configuració
 • willybarna12.836 11 165👍 3.962
  Aquest fil hauria d'anar a internacional.


  Pole!
 • Trumpista1005.477 2 394👍 5.280
   Opinio que riurem molt  colla de freaks!

  Al final Iñiga Errejona ha deixat la partida o no? 

  Pabla Iglesias li tenia jugada i Íñiga sembla que ha dit prou. Rita Maestra també ha deixat la partida i Ramona Espinara també
 • Juan Lloris6.383 7 338👍 4.145

  autokrator escrigué:
  Cosa hiper-intel·ligent en el partit que, segons les enquestes, té l'electorat més masculí de l'Estat.

  On apareix això? Tenia entés que els partits on la diferència de votants es decantava més cap als hòmens era Cs (ara supose que VOX), mentre que el partit preferit de les dones eren els sociates.
 • Defectible7.981 270👍 3
  És un moviment com qualsevol altre, que a més té sentit en el seu context.

  Davant la irrupció dels fatxes —que ja estan dient animalades masclistes de l'alçada d'un campanar a Andalusia, res a envejar a ficcions distòpiques— té cert sentit estratègic. Hi ha moltes dones, fins i tot votants de dretes o 'centre', que s'estan posant les mans al cap (clar que en tot cas aquest target votaria PSOE).

  Dubto molt que hi hagi cap votant o potencial votant seu de gènere masculí que es faci enrere per aquest motiu. En tot cas, pot atraure cert vot femení.

  A mi, personalment, m'agrada aquesta flexió de gènere quan, com fa la CUP, es diu que es fa perquè parlen de "persones" en quant que paraula de gènere gramatical femení. Serà o no serà cert, però clica l'ullet al feminisme i aprofita per tocar els ous als mestretites. Molesta per tant a qui ha de molestar, i agrada a qui ha d'agradar. Ara: no em preguntis per què ho fan les espanyolistes aquestes en qüestió.
  • Buddha633 2👍 853
   per aquest motiu només no, però tota decisió que prenen els va forjant imatge de frics
   incloent el nom UnidAs Podemos-Podemos-Izquierda Unida-Equo

   Resultado de imagen de evolucion intencion voto podemos sondeos 2019

   7% menys.... una mica més i els agafa Vox 
   • autokrator13.568 3 152👍 9.327
    Que Podemos quedi per sota de Vox en diputats ho dono gairebé per fet. En vots ja no ho tinc clar, a més també depén de com vagin les confluències perque alguna podria no repetir, bàsicament P. V. i Galícia. 
    • Buddha633 2👍 853
     per què creus que Vox treurà més diputats que Pablemos?
     • autokrator13.568 3 152👍 9.327
      Veient el resultat d'Andalusia i amb el que crec que baixarà Podemos veig molt possible que Vox tregui més diputats extrapolant els resultats a les províncies més rurals i més de dretes. En aquestes províncies Vox anirà per davant de Podemos. Fins i tot si a nivell estatal treu més vots crec que tindrà menys diputats perque en la gran majoria de províncies Podemos no serà el quart partit sino el cinqué. Igualment entenc que el PSOE guanyarà perque, amb el vot de la dreta repartit entre tres, serà el primer partit a la gran majoria de províncies, dubto que el PP guanyi a més de 4 o 5, 4 per ERC i 2 o e pel PNB. 

      Per cert que això em dona un resultat molt atípic: majoria absoluta pel PSOE en el Senat amb el PP molt lluny, Vox i Cs amb un petit grup de senadors i Podemos segurament amb cap. 
   • Defectible7.981 270👍 3
    No crec que puguis afirmar que "només molesta a qui sap una mica de llengua". Molesta al masclisme, també, i això és el que ells busquen, molestar-lo.

    Tampoc crec que això allunyi a cap votant. És una qüestió d'imatge, de campanya. No conec a ningú que hagi votat o deixat de votar un partit per aquesta qüestió, i em costa imaginar-me'l.
     • Defectible7.981 270👍 3
      L'esquerra != Podemos

      La gent != Els quatre frics d'aquest lloc web

      que la vostra única estratègia contra el masclisme sigui 'molestar' els masclistes, doncs mira, és per fer-s'ho mirar.

      1. A mi no m'hi posis, en aquest grup.

      2. Que sigui "la única" és rotundament fals. És una cosa de tantes. Fer servir tot el que tens al teu abast quan ets una minoria entra dins de tota lògica.
    • Pocafeiner3.449 9 592👍 2.899
     El que *elles busquen. Masclista.
  • virot9.417 5 231👍 4.621
   Baixa del núvol, el femení genèric no el fa servir ningú a la vida real i pràcticament tothom se'n fot quan s'utilitza. El vot que puguin haver guanyat de quatre radfems penjades el perdran per deu del votant d'esquerres mitjà a què aspiren. És clar que a l'hora de votar no és el nom l'únic a tenir en compte, però sí que pot decantar la balança per molts indecisos.
   • Defectible7.981 270👍 3
    Quin núvol?

    A mi m'agrada jugar amb la llengua. La llengua serveix per tocar els pebrots al personal, si hom vol.

    També serveix perquè gent que no té res senti que té poder sobre alguna cosa, sense anar més enllà, com volen que es refereixin a ells. El fenomen de l'agenèric they en anglès funciona prou bé per la gent que no se sent dels dos gèneres primaris —com jo mateix.

    Hom pot ser capaç de reconèixer la utilitat —i fins i tot necessitat, en ocasions— de tot això, tot i no estar-hi d'acord. A mi mateix no m'agrada, i tot i així sóc capaç de reconèixer-ne la importància que pot tenir per a certa gent.

    Tranquil que la llengua no se subvertirà per això. L'acadèmia no ho permetrà pas.

    És clar que a l'hora de votar no és el nom l'únic a tenir en compte, però sí que pot decantar la balança per molts indecisos.

    Ho dubto molt.
  • virot9.417 5 231👍 4.621
   El dia que se n'assabentin que els noms de masculí i femení el van posar el grec per sistematitzar la llengua i que, per tant, no són previs al seu ús (i podrien haver emprat altres termes) i que aquests termes no són directament transportables al gènere femení i masculí humà
   En éssers humans els gèneres no són arbitraris.
   • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.481
    Parlava dels lingüístics: la pedra, el peu, la mà...

    Els gèneres lingüístics són fonamentalment arbitraris (i posteriors als mecanismes de la llengua). Els 'gèneres' entesos antropològicament com a rol dels éssers humans són culturals (i hi ha diversitat però finita) però no són absolutament 'arbitraris' perquè que estan relacionats amb la biologia (això les teories de gènere ho neguen, jo no).
    • virot9.417 5 231👍 4.621
     Jo també parlava dels gèneres gramaticals. Totes les paraules que fan referència a un dels dos sexes de l'ésser humà prenen el gènere a què fan referència (e.g. jutge és algú de sexe masculí, per tant té genère gramatical masculí; jutgessa és algú de sexe femení, per tant té gènere gramatical femení). Que després per qualitats abstractes o objectes inanimats el gènere sigui arbitrari és completament irrellevant.
     • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.481
      Totes les paraules que fan referència a un dels dos sexes de l'ésser humà prenen el gènere a què fan referència (e.g. jutge és algú de sexe masculí, per tant té genère gramatical masculí; jutgessa és algú de sexe femení, per tant té gènere gramatical femení).

      Això no passa ni sempre ni en tots els casos i és força recent en molts casos (perquè abans no hi havia dones en la major part de professions) i, de fet, podria haver-se quedat en una forma 'masculina' neutra. El problema és que van ser els grecs que van donar el nom de masculí/femení com en altres llengües és animat/inanimat.
       Que després per qualitats abstractes o objectes inanimats el gènere sigui arbitrari és completament irrellevant.


      No, precisament això és rellevant. Perquè trenca que la forma denominada femenina sigui només per indicar femení, fa més complexa la llengua i no reduccionista. Hi ha llengües que declinen moltes més paraules en femení que nosaltres i no són, per això, més 'feministes'. Aquest és el pensament màgic del que acuso a aquesta mena de feminisme. 
      • virot9.417 5 231👍 4.621
       Això no passa ni sempre ni en tots els casos i és força recent en molts casos (perquè abans no hi havia dones en la major part de professions)
       Doncs precisament estàs admetent el biaix sexista d'utilitzar la forma masculina. No parlem de professions, parlem per exemple de membres de la família, que n'hi ha hagut sempre dels dos sexes. Si és un membre masculí, el substantiu serà masculí. Si és femení, femení. Per tant si s'han feminitzat els noms de les professions és per pura tendència natural, no per cap conspiració feminista. No sé qui encara avui dia parla de "el matemàtic" per a referir-se a una dona, com a mínim serà "la matemàtic" (gènere gramatical femení) o directament "la matemàtica". Sempre que hi ha dues formes diferents per als dos sexes (o fins i tot quan no, pensa "el dentista, la dentista"), la masculina es refereix als mascles, la femenina a les femelles. No només amb éssers humans sinó que amb qualsevol animal.

       El problema és que van ser els grecs que van donar el nom de masculí/femení com en altres llengües és animat/inanimat.
       M'ho pots explicar? Les llengües que anomenen els seus gèneres "animat" i "inanimat" és perquè funcionen gramaticalment diferent. Els nostres gèneres els podrien haver anomenat "gènere 1" i "gènere 2"? És clar que sí, qualsevol cosa la podries anomenar amb un número despersonalitzador... això no lleva que preferissin donar-los el nom de precisament el camp semàntic on NO són arbitraris, els éssers animats. No són completament arbitraris els noms perquè en cap cas podries haver-los anomenat a la inversa, per exemple.

       No, precisament això és rellevant. Perquè trenca que la forma denominada femenina sigui només per indicar femení, fa més complexa la llengua i no reduccionista.
       És irrellevant perquè encara que no tinguéssim gènere gramatical la problemàtica hi continuaria sent. Hi hauria "professors" (X) i "professores" (Y) i farien servir pel conjunt dels dos el nom d'un d'ells sol (X's). Jo no estic en contra del masculí genèric, per economia lingüística i perquè és el que s'ha fet tota la vida, però m'agrada que no es caigui en cunyadismes.

       Hi ha llengües que declinen moltes més paraules en femení que nosaltres i no són, per això, més 'feministes'.
       Què vol dir que "declinen moltes més paraules en femení"?
 • cathalà23.629 12 51👍 7.214

  Les humanes som cada cop més estúpides 
 • Fungus543👍 1.127
  Aquest fetitxe que té certa esquerra amb l'autoreferencialitat i la marginalitat és ben digne d'estudi; al final, acabes entenent per què Errejón, partidari d'una línia populista, ha volgut cardar el camp d'aquella olla de grills (tot i que, ben mirat, si tot plegat era per anar amb la Carmena potser no calia muntar tant de xivarri).

  Cal considerar també la patètica campanya del CM d'Izquierda Unida, que perfectament podria dedicar-se a fer de pallasso en un hospital infantil. Uns quants col·legues iu/podemites ja m'han dit que n'estan farts i que a les properes generals votaran ERC. No és pas cap gran consol, però.
  • autokrator13.568 3 152👍 9.327
   Em consta de bastant gent d'ICV que no pensa fer campanya.
   • Fungus543👍 1.127
    ICV? Em sorprèn, doncs. A mi em consta d'uns quants comunistes. Diria que a EUiA no s'hi han sentit mai gaire (per no dir gens) còmodes, amb la coalició. 
   • costaroja1.599 3 955👍 1.901
    Com veus el tema a Catalunya, tu que tens imputs de la AMB, les dos últimes els "comuns" van arrassar ( 12 diputats) . On aniran els vots? 
    • autokrator13.568 3 152👍 9.327
     Al PSC, ERC, abstenció i al PACMA. 
     • costaroja1.599 3 955👍 1.901
      Ara tu imagina' t que mana Casado etc.. i al Senat te majoria el Sanchez ( que pot pasar tranquilament) , quin festival 
      • autokrator13.568 3 152👍 9.327
       És, de fet, difícil que el PSOE no tingui majoria al Senat. Si guanya Pablo Casado la presidència no podrà aplicar el 155 si el PSOE no vol, però és igual, algú es creu que el PP té la menor intenció de complir el programa electoral?

       I això és aplicable a la baixada d'impostos i la resta de coses que proposen. Tampoc Rajoy va canviar la Llei de l'avortament ni la del matrimoni igualitari, i no va baixar els impostos, sino que els va apujar. 
       • costaroja1.599 3 955👍 1.901
        Segurament estic molt polititzat , pero detecto tres coses

        1-  a España Casado , Rivera s' estan pasant amb les crítiques i això els comença a fer veure com a caricatures 

        2- O canvien molt les coses o dels 12 diputats que tenien els comuns no en treuran ni 6, i a Catalunya aniran a PSC i Esquerra que pot guanyar unes generals. Tampoc em crec que PdCAt en tregui tant pocs, encara no tenen ni candidat

        3- Compte amb el resultat dels comuns després per l' Ajuntament....per que la Colau pot patir i molt
        • autokrator13.568 3 152👍 9.327
         1. Casado y Rivera l'estan fent la campanya a Vox, això en Casado s'entén perque es veu clar que pels estàndarts d'imbecilitat propis del PP ha superat tots els llindars, és un pobre ignorant amb molt poca intel·ligència. Rivera suposo que entre farra i farra no té molt de temps per pensar i compra el que diu la premsa de Madrid.

         2. ERC i el PSC són el nou vot útil per la gent que està per apaivagar el conflicte i negociar o fer veure que es negocia. Agradi o no això és el que volen la majoria de catalans i, el mateix que fa tres anys aquesta gent votava ECP, ara els votarà a ells. Hi ha indepedentistes que votaran PSC amb el nas tapat.

         3. La Colau depen de les seves pròpies forces per guanyar les eleccions perque la situació nacional li va en contra. Però com que és molt hàbil i oportunista no descarto que acabi per guanyar, això i que ERC té tendència a cagar-la en el darrer moment, tot i que el iaio no és ERC. 
       • Corpetit18573 1👍 252
        I va mantenir la jubilació als 67.
  • Juan Lloris6.383 7 338👍 4.145

   Fungus escrigué:

   Cal considerar també la patètica campanya del CM d'Izquierda Unida, que perfectament podria dedicar-se a fer de pallasso en un hospital infantil. 
   Uf, el CM d'IU és grandiós. Viu en un altre món, ni els seus mateixos votants l'entenen.
 • Juan Lloris6.383 7 338👍 4.145
  Podem enguany anirà en coalició amb el Titanic.
  • autokrator13.568 3 152👍 9.327
   M'estic imaginant el PI de Di Caprio amb la Montero. Només que enlloc de dir "el Rei del món" hauria de dir "President de la República del món". Per guardar les formes. 
   • Juan Lloris6.383 7 338👍 4.145
    Costa creure que es puga fer voluntària i conscientment tant el ridícul.

    Des del punt de vista de la classe treballadora espanyola, jo estaria profundament ofés amb ells. Fa 5 anys foren l'esperança d'eixa gent, i ara, a base de pèssimes gestions (i sense arribar a tocar poder que és el més delirant), s'han convertit en la rialla de tothom. En poques paraules, estos inconscients han pres el pèl a la gent.
 • CèsarUsuari sumador16.662 14 106👍 15.227
  Podemos va fer la seva feina creant una certa cortina de fum en el moment més crític del enfrontament amb l'independentisme català. Ara toca autodestruir-se, un cop feta la feina, envaïnt l'espai del ridícul més tronat.

  Per ser amb les dones i resta de col·lectius oprimits, amb les formes no es fa res. Un equivalent del "llacet grog" és un inici, però si només et quedes en això, acabes per mostrar-te inerme i ser objecte de riota. Que vagin pels jutges del judici a de la "manada", per exemple, o pels policies que fan passar un calvari a cada dona que denuncia una agressió, i que es deixin lde punyetes.

  Si és veritat que hi ha molta gent assedegada de canvis i justícia, Podemos ha esdevingut un got d'aigua...sense aigua. "Té aquest got, company! Et farà servei quan trobis aigua!". En això s'han convertit aquesta colla de trilers.
  • autokrator13.568 3 152👍 9.327
   Jo no he comprat mai aquesta teoria de que Podemos va ser un invent del sistema per afeblir o distreure l'independentisme. I menys encara ara que se sap perfectament que el procés no ha estat mai una amenaça real de res per a l'Estat. A més, és que tot contradiu aquesta tesi:

   Per començar els resultats electorals en eleccions catalanes no s'han vist afectats gaire per l'eclosió dels comuns, simplement s'han quedat amb una mica menys del que ja tenia ICV, hi ha hagut dues eleccions en circumstàncies molt diferents i -comptat en vots- el resultat no es mou gaire ni es mourà. 

   En segon lloc la proposta de referèndum acordat (i procés constituent propi) no ha desaparegut sino que ara la defensa ERC fins i tot en termes menys ambiciosos. De fet quan això ho defensava ECP tenia més possibilitats d'éxit que ara perque semblava que Podemos podia introduir un canvi de fons en la política espanyola. Ara que la situació és la inversa ERC defensa això i no per aquest motiu la gent els votarà menys sino més. Amb això vull dir que la idea de que a l'Estat li calia inventar-se un partit com Podemos per enganyar els independentistes cau pel seu propi pes: els independentistes són majoritàriament i repetidament enganyats pels seus propis partits amb molta més eficàcia.

   Per tant aquesta idea egocéntrica del processisme de creure que a l'Estat tot el que es mou es mou pensant en el procés no la he vist clara abans i, amb tot el que se sap ara, encara la veig menys: per a l'Estat el procés no només no és una amenaça sino que ha estat una oportunitat per treure del calaix una agenda centralitzadora i l'Estat no necessita enganyar els independentistes perque això ja ho fan els partits d'aquí. Un altre tema és que als processistes no els agrada recordar la superioritat moral que gastaven quan es creien que estaven en un procés unilateral i es reien dels que pensavem que no. Jo no sé si fa 3 anys era impossible aconseguir un referèndum acordat, és possible que sí, el que està clar és que ara que ho defensen ERC i el PDCAT és molt més difícil o molt més impossible que llavors. 

   En tot cas Podemos ha estat un partit d'origen contestatari que ha estat molt ràpidament captat pel sistema per a tenir una minoria radicalitzada controlada en un espai polític inofensiu o subsidiari del PSOE. En això caldria parlar molt de Manuela Carmena i per què i com va acabar de candidata i alcaldessa de Madrid, no és casualitat que el cop de gràcia a Podemos li hagi donat una persona de l'esquerra carrillista de la transició que ja va fer això mateix amb el PCE fa 40 anys. 
   • CèsarUsuari sumador16.662 14 106👍 15.227
    Jo tampoc dic que va ser una creació "exclusiva" per combatre l'independentisme, però aquest moviment, sorgit del moviment del 15M, aprofitant-ne l'embranzida popular, ha fet molt bona feina per ensorrar diverses coses o, quant menys, per posar pals a les rodes. Si ara cau en una miniaturització folklòrica, no quedarà res a l'esquerra del PSOE. I estem d'acord que IU ja presentava un panorama desolador, i abans d'això fins i tot l'antic PCE de Carrillo ja havia claudicat davant l'aparell del estat a canvi de seguir existint. Però Podemos ja és la caricatura de la caricatura (de la caricatura).

    I a Catalunya ha fet mal, i això no es pot posar en dubte. Totalment d'acord amb tu en carregar de culpa les formacions independentistes, però Podem hi va posar el seu granet de sorra, potser no tan important, però va donar una sortida (o una coartada) a un tant per cent de votants que als successius comicis han impedit que s'assolís la tan esbombada xifra del 50%. Que assolint-la estaríem si fa no fa igual per la inoperància dels partits "independentistes", això són figues d'un altre paner.

    Si l'independentisme ha de fer una reflexió profunda, la esquerra espanyola també. Els primers volen i no poden, els altres molt em temo que podrien però no volen.
    • autokrator13.568 3 152👍 9.327
     No estic gens d'acord amb aquesta idea de que no s'ha arribat al 50% per culpa dels comuns i l'equidistància. Això és una idea molt de la gent independentista que no concep que hi hagi una percentatge de la població (no molt gran per significatiu) que simplement aquest tema o be no vol pronunciar-se a favor o en contra o be no ho té clar. A l'independentisme això li costa molt d'entendre perque consideren que tothom ha d'estar molt clarament posicionat que és com estem nosaltres. La realitat és que hi ha hagut dues eleccions molt polaritzades i aquest espai dit equidistant està allà i no es mou gaire de recolzaments. Si et fixes l'espanyolisme és molt més curós i mira de no presionar tant aquests equidistants en les campanyes electorals no sigui que, a l'hora de la veritat, caiguin al costat que no convé. Això és normal perque l'espanyolisme se sap en minoria i no té ni tan sols clars quants dels seus hi pot comptar com a segurs, quants són de "pedra picada" per dir-ho així. A mi l'obsessió que als partits indepes els agafa quan hi ha eleccions amb els comuns i amb posar-los al sac del NO em sembla poc intel·ligent, sobre tot perque al dia següent de les eleccions, amb els resultats a la ma, deixen de contar-los com a NO. Pot semblar estrany però si hi ha gent que no es vol possicionar o no clarament que no ho faci, no veig res a guanyar en pressionar. De fet les contradiccions aflores per sí mateixes, casos Albano, Alamany, etc. 
     • CèsarUsuari sumador16.662 14 106👍 15.227
      El que tu atribueixes a l'independentisme en general, l'hauries de circumscriure al nacionalisme català. De la mateixa manera que una cosa són els nacionalistes espanyols, que sí pressionen (i molt!) qualsevol mena d'equidistància. Per un patriota convençut equidistància és dissidència de totes totes.

      O no existeix una obsessió constant dels partits unionistes (tots) en posar als Comuns al costat dels independentistes, de Maduro, de ETA i del dimoni si cal? Això sí, quan els hi convé, desprès, compten aquests vots com a propis. I no veig als seus dirigents protestar prou per aquest fet, la veritat.
      • autokrator13.568 3 152👍 9.327
       Aquest discurs de: Ada Colau = independentista = ETA es fa sobre tot de cara al votant de l'Estat. I el PSC no participa i el PSOE molt poc. Per tant, com a mínim, tens que una part de l'espanyolisme no participa d'aquest discurs. A més l'atac va dirigit als líders, no als seus votants als que, en general, es considera enganyats que voten a uns indepes camuflats. Per que si no sería com dir que els independentistes no som majoria. 

       En canvi en això de pressionar els comuns, cada cop que hi ha campanya electoral, participa des de Jxquesigui fins a ERC o la CUP. A més indirectament és un atac als votants en el sentit que s'han de mullar pel sí. És una actitud molt emocional i poc reflexiva, vaja, el que és el procés. Com a mínim els comuns t'asseguro que es senten molt més molestos amb les crítiques vingudes de l'independentisme que amb les de l'espanyolisme.

       A més que els comuns saben que el processisme li ha estat demanant que s'afegís a un programa polític que era fals (la independència unilateral) i han patit tot tipus de crítiques per dir justament això: que no hi hauria independència unilateral, que ni es preveia ni tenien res preparat. En canvi saben que l'altre programa polític: la recentralització de l'Estat de Cs i PP sí que és real, està previst i existeixen les eines per portar-lo a terme. 

       Això no treu que els comuns siguin en sí mateixos una estafa oportunista, però respecte al que hi havia darrere del procés han estat els més sincers: no hi havia un full de ruta per a una independència unilateral ni eines per aconseguir-la ni tampoc això era un cop d'Estat i ens han de treure tota l'autonomia, l'educació, TV3, etc. Però és que, a més, això a cert nivell se sabia i, especialment, en converses amb la gent d'ERC i la CUP en privat ho reconeixia tothom. I t'ho dic per gent que conec que ha estat en converses d'aquestes. Per tant és normal que les crítiques als comuns vingudes del món ERC i CUP els sentin molt malament perque es basen en mentides que ells sabien que eren mentida en tot moment, no hi hauria independència però sí que hi podia haver 155 (i hi ha hagut). 
       • Arnau Solsoner2.739 3 688👍 3.015
        Com a mínim els comuns t'asseguro que es senten molt més molestos amb les crítiques vingudes de l'independentisme que amb les de l'espanyolisme.

        Twitter n'està farcit de comuns així.
       • CèsarUsuari sumador16.662 14 106👍 15.227
        La pressió política sobre els Comuns no és diferent ni més intensa de la que es fa a d'altres partits, tant provinent de formacions oposades com teòricament afins pel que fa a la qüestió identitària. La política és d'una baixesa moral insuportable, ja ho sabem, però això ha estat sempre així, no té sentit la sorpresa.

        A la estafa oportunista dels comuns (paraules teves) en tot cas no els negaré el mèrit de no haver-se arrenglerat mai amb el bloc del 155, com sí ha fet el PSC. Per això els reconec com a únic partit hores d'ara que podria intentar una reforma a Espanya.

        I això és desolador, veient les projeccions que tenen i la previsió que se'n fa per la seva evolució futura.

        Com deia una bona persona que coneixia, un castellano viejo amb molt de seny: "Estoy por la independencia de los catalanes por mis nietos, porqué esto de España no tiene arreglo" Sort per ell que va traspassar abans de veure la poca traça que hi havia aquí a l'hora de marxar.
        • autokrator13.568 3 152👍 9.327
         Certament era l'únic partit amb possibilitats de reformar Espanya en un determinat sentit. Possibilitats de reformar-la en sentit contrari ara en tenim tres: PP, Cs, Vox. Ara els comuns-Podemos poc més que recolzar un PSOE moderat poden fer perque les coses no vagin a pitjor. Certament ells mateixos s'ho han buscat, però l'independentisme entés com la suma ERC-PDCAT bàsicament, encara ho ha fet pitjor. Doncs quan resulta que tu estàs portant políticament Catalunya a un xoc de trens i saps que no tens tren sí que és prou hipòcrita dedicar-te a criminalitzar qui no volia el xoc. Fins i tot si per evitar el xoc estava disposat a fer un papel no gaire digne, veig pitjor el voler fer-te el digne i estar enganyant tothom. El problema d'això no és que hagi passat, que també, sino que, en bona part, ERC-convers volen seguir en aquest escenari. 
         • CèsarUsuari sumador16.662 14 106👍 15.227
          No t'enganyis: PP, C's i VOX (i una part significativa del PSOE) no volen fer cap reforma d'Espanya, només treure-li la pell de corder amb la que es passejaven pel món. Sempre ha estat tal i com la volen. Només volen donar rang de llei a l'abolició de drets que hores d'ara defugen mitjançant inacció o desídia deliberada.

          Aquesta miopia en veure la real naturalesa del estat fa cometre molts errors polítics.

          Que els partits autoanomenats independentistes han fet les coses malament i possiblement amb mala fe com dius en un missatge sí i l'altre també? Segur. Però això no rescabala el paper dels comuns ni els posa moralment per sobre. El paper dels comuns i l'independentisme per a mi és cosa del passat, i no vaig ser dels que els criticava en el passat, tret de dir que la equidistància era un concepte buit, una forma de fugir d'estudi.

          El que li critico a *gairebé* tots els partits polítics, sense exclusió geogràfica ni de temps és el comportament de "vendre el producte" abans que treballar per fer un producte real, val a dir, un projecte real de govern. I d'això ni els comuns s'escapen, òbviament.
          • autokrator13.568 3 152👍 9.327
           Podem anormenar-la o no "reforma d'Espanya" però Cs-PP-Vox i una part del PSOE sí que tenen un programa polític recentralitzador i no crec que sigui treure-li una pell de xai. Pel món els interesa poc si Espanya és més o menys centralista, els interesa que compleixi les obligacions internacionals que té. Tancar o intervenir TV3, intervenir l'educació, etc. potser no arriba a reformar l'Estat (no em crec que tanquin les CCAA) però és una certa reforma. 

           La crítica que fas la comparteixo, davant d'això ni l'independentisme ni els comuns tenen res a proposar que no sigui una cosa que no tenen treballada. 
          • willybarna12.836 11 165👍 3.962

           Cèsar escrigué:
           No t'enganyis: PP, C's i VOX (i una part significativa del PSOE) no volen fer cap reforma d'Espanya, només treure-li la pell de corder amb la que es passejaven pel món. Sempre ha estat tal i com la volen. Només volen donar rang de llei a l'abolició de drets que hores d'ara defugen mitjançant inacció o desídia deliberada.

           Aquesta miopia en veure la real naturalesa del estat fa cometre molts errors polítics.

           Que els partits autoanomenats independentistes han fet les coses malament i possiblement amb mala fe com dius en un missatge sí i l'altre també? Segur. Però això no rescabala el paper dels comuns ni els posa moralment per sobre. El paper dels comuns i l'independentisme per a mi és cosa del passat, i no vaig ser dels que els criticava en el passat, tret de dir que la equidistància era un concepte buit, una forma de fugir d'estudi.

           El que li critico a *gairebé* tots els partits polítics, sense exclusió geogràfica ni de temps és el comportament de "vendre el producte" abans que treballar per fer un producte real, val a dir, un projecte real de govern. I d'això ni els comuns s'escapen, òbviament.
           Blanquejant al PSOE?

           No n'aprendrem mai! 
          • CèsarUsuari sumador16.662 14 106👍 15.227
           No el blanquejo. Només dic que una part (Pedro Sánchez i afins, PSC) volen un PSOE amb formes aparentment democràtiques i socials i un altra (els barons, Guerra, González, Bono, Borrell, etc.) el volen nacionalista espanyol sense concessions, sense l'aparença d'un diàleg que mai no arriba.

           Sempre ho he dit: el PP (i ara C's, i VOX) et donen pel cul sense vaselina i insultant-te.

           El PSOE et dóna pel cul sense vaselina també, però amb paraules boniques. Doncs aquest sector del PSOE vol passar de les paraules boniques també.
     • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.481
      D'aquesta equidistància se'n diu: nacionalisme banal. Tret d'un 0,01% apàtrida de debò, la resta és gent que la seva nacionalitat espanyola ja els hi està bé, que ho és tot i que no de forma 'explícita' perquè ja ho té interioritat i que es mourà per totes les altres causes (el dret de les mosques a Katmandú) però no bellugaran ni un dit per cap drets pels catalans i això, ras i curt, perquè no els importen, els són indiferents, ells ja estan bé com estan, i per tant sí que es possessionen: a favor de com estan les coses, ser espanyol. 
      • autokrator13.568 3 152👍 9.327
       Sigui pel que sigui no entenc que es guanya criticant a la gent que no es vol posicionar ni considerant que es posicionen a favor de l'Estat Espanyol. 
       • Flordeneu de Königsberg1.355👍 2.481
        El mateix que se'n pot treure o no criticar a la gent que no es posiciona en temes de classe (o qualsevol altra): fer emergir les seves incongruències i recordar-los la seva indiferència. La seva no-posició és una posició ben clara. Oimés, aquesta mena gent té una pedant i irritant superioritat moral i, això, encara fot més ràbia, per tant, doblement es mereixen aquestes crítiques.
 • Khanate965 5👍 1.930
  Millor que directament es posin Hundidas Podemos
 • maori16.525 3 108👍 8.561

  Pisarello liderarà la llista dels comuns a les eleccions espanyoles  El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, liderarà la llista dels comuns a les eleccions espanyoles. Tal com han confirmat diverses fonts a NacióDigital, Pisarello és el nom més ben situat per encapçalar la candidatura de la formació d'Ada Colau, que aquest dilluns a la tarda activarà el calendari per perfilar el projecte dels comicis del 28 d'abril. Tot i que el desembre passat es va postular per ser la veu de Barcelona en Comú a les eleccions europees, les dificultats per ocupar un lloc en posicions de sortida de la llista capitanejada per Podem i el canvi d'escenari que ha provocat l'avançament electoral a Espanya han fet decidir el primer tinent d'alcalde a modificar els plans. Pisarello ja comptava amb el vistiplau de Colau per explorar noves responsabilitats.

  Des que Pedro Sánchez va posar data als comicis espanyols, els comuns han accelerat les decisions sobre la llista. La figura de Pisarello és interpretada com una opció sòlida per ser cap de cartell, per bé que fonts dels comuns no vulguin donar per tancada la tria: és una cara coneguda, reafirma l'autonomia de l'espai respecte Podem i permet ubicar l'esquerra alternativa més a prop de la centralitat de l'electorat català, per les connexions que el tinent d'alcalde manté amb l'independentisme. El nom del dirigent de Barcelona en Comú tampoc genera anticossos entre els socis de la confluència. Els dirigents consultats per aquest diari fan constar que ICV ja obtindrà quota de protagonisme amb el lideratge d'Ernest Urtasun a la llista de les europees.

  La marca, En Comú Podem

  El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha explicat aquest dilluns al matí que la intenció del partit és presentar-se de nou a les eleccions espanyoles amb el nom d'En Comú Podem, perquè la voluntat és reeditar l'aliança de la qual en formen part Barcelona en Comú, Podem, ICV i EUiA. Aquesta mateixa tarda, la cúpula de l'espai a escala nacional es reunirà per posar en marxa de confecció de la candidatura, que inclourà la celebració d'unes primàries. Les bases hauran de validar els noms dels propers representants al Congrés i el Senat. Portaveus de Barcelona en Comú han apuntat a aquest diari que la formació encara no ha pres cap decisió sobre els noms de la candidatura.

  Tot i que en les últimes setmanes s'havia especulat amb la possibilitat que Jaume Asens, també tinent d'alcalde de l'Ajuntament, assumís protagonisme en la llista de les espanyoles -a la tesi hi contribuïa la seva estreta relació amb Pablo Iglesias-, Asens se centrarà en la cita de les municipals. Serà el número quatre de la candidatura de Colau, de la qual en va caure, precisament, Pisarello, mà dreta de l'alcaldessa en la cita electoral del 2015. El fet que s'hagi anticipat la data electoral a l'Estat ha obligat els comuns a materialitzar els moviments. Pisarello, doncs, haurà de dedicar esforços electorals abans que acabi el mandat municipal si finalment és validat per la confluència.

  Les enquestes no auguren, ara mateix, que la formació capitanejada per Colau pugui revalidar la dues victòries consecutives aconseguides en els últims comicis espanyols a Catalunya, amb Xavier Domènech com a candidat. ERC lidera els sondejos, seguit pel PSC i amb els comuns al darrere.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/173806/pisarello/liderara/llista/dels/comuns/eleccions/espanyoles?fbclid=IwAR0bSmraYIuxbTiOmjkpWBbg0Wyk7fr3aFLhOamncGpVOzps8g9R-L__yuQ 

 • the_west_rulez15.433 3 124👍 14.948
  El partit que segurament més vots perdrà en les properes eleccions en dura competència amb el PP

  Amb una mica de sort pot ser la primera profecia que encertes. 
 • Ballester7.772 7 277👍 2.658
  Per feminitzar-ho una mica que ho facin bé, o tot o res: Unidas Podemas 
 • Indesquerra20.585 9 72👍 7.295
  Ni la CUP s'atreveix a fer això. Tot i l'ús que en fan, de vegades a la xarxa i tal, quan venen les eleccions se'ls esborra de repent el voler forçar la llengua, sobretot a la cartelleria i el lema de campanya. Ja em veig el dia després l'acudit... Hundidas Podemos.

Publicitat

Fòrums

 • 9.296.814 missatges
 • 221.114 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat