Fòrum

Es presenta l'organització unitària de l'independentisme canari

Indesquerra20.585 9 72👍 7.295

Divendres passat es va presentar Ahora Canarias, un nou projecte polític impulsat des de la Unitat Independentista propiciada per Alternativa Nacionalista Canària (ANC), el Congrés Nacional de Canàries (CNC) i Unitat del Poble (UP), "a la qual han donat suport altres col·lectius i persones a títol individual ", destacant el manifest de suport a la unitat independentista. Manifest, signat inicialment per més d'un centenar de persones de diferents àmbits de la societat canària, en el qual es denuncia: "la contínua i cruel explotació que pateix el territori i la seva gent".

L'objectiu d'Ahora Canarias és concórrer als comicis electorals de maig, presentant-se a totes les convocatòries i circumscripcions. Tot i que el projecte va més enllà de "la simple unió de sigles de tres partits" de cara a unes eleccions, ja que es "pretén establir les bases del que serà un autèntic moviment d'alliberament que, respectant les peculiaritats i diferències de cada organització , aconsegueixi aglutinar totes aquestes forces, institucionals o no, de manera que puguem treballar juntes per aconseguir més d'hora que tard l'alliberament del nostre país canari ".

El 10 de gener, les organitzacions promotores van signar en Aguere un acord de mínims sobre el qual basaran el programa polític que ofereixen a la societat canària. Els deu punts de l'acord són els següents:

1. Canàries té dret a ser un Estat Independent, per tant es defensarà el dret a l'autodeterminació i descolonització de Canàries, es denunciarà la situació colonial que viu i s'emprendran les accions internacionals oportunes per tal reconeixement.

2. Estatut de Neutralitat per a Canàries i sortida de l'OTAN. Retirada de Canàries de la Guàrdia Civil i els exèrcits tant espanyols com de l'OTAN.

3. Establiment de les aigües territorials canàries i la seva Zona Econòmica Exclusiva.

4. Marc canari de relacions laborals i creació d'un Pla d'Ocupació Nacional permanent que combati la desigualtat i l'exclusió social.

5. Eradicació de la violència de gènere i les desigualtats per raó de sexe o gènere.

6. Defensa del Medi Ambient.

7. Revaloració de la cultura i història de Canàries.

8. Competències exclusives: portuàries i aeroportuàries, tributàries, judicials, penitenciàries, etc.

9. Llei de Residència per a Canàries.

10. Replantejament del model turístic canari per un altre model més sostenible.

Font

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.296.809 missatges
  • 221.114 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat