Fòrum

Què hi ha darrera de Primàries per la República?

autokrator13.374 3 157👍 9.115
Benvolguts raconaires, lectors sense registrar, segons usuaris, bots i trolls diversos.

Arran d'un parell de simpàtics debats que he tingut en aquest prestigiós fòrum he preguntat a dos raconaires quin és el partit amb el que se suposa que els de Primàries per la República volen que es presentin les candidatures suposadament transversals i suposadament unitàries que estan formant. S'ha de dir que en tots dos casos no m'han sabut (o no han volgut si és que volem pensar malament, cosa que jo no faig ni recomano fer) donar resposta.

Així doncs obro fil a veure si algú em sap explicar que hi ha de tot aixó. Cal recordar que per presentar-se a les eleccions cal o be un partit polític registrat al Ministeri o be formar una agrupació d'electors. Crec que seria convenient que els de primàries ens aclarisin les coses. Sabem del cert que en Graupera té un partit registrat "Barcelona és capital" ja abans de presentar-se i guanyar les primàries. Ara be, estan sortint notícies sobre altres primàries i alcaldables ja escollits d'aquesta manera com, per exemple, a les ciutats de Terrassa i Hospitalet, per posar dues ciutats molt importants com a exemple. Però no hi ha cap informació sobre quina és la fórmula en la que es presentaràn a les eleccions.

Crec que no es pot iniciar un moviment mínimament seriós sense aclarir aquests termes, i menys encara ho pot fer l'ANC amb els 'antecedents' d'espifiar-la en tot. Imaginem que jo em vull presentar a la meva ciutat a la història aquesta de Primàries per la República. Si guanyo què haig de fer? M'he de portar jo el partit de casa com el Graupera? En tenen un de genèric? Haig de recollir signatures per fer una agrupació d'electors? Hi ha cap instrucció sobre la denominació a adoptar?

Per la meva experiència en el tema el normal és tenir tot això resolt mesos abans de les eleccions (com de fet ha fet el Graupera) i no anar a darrera hora (consell professional que deixo aquí). Algú em pot resoldre els dubtes?

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.286.677 missatges
  • 220.704 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat