Publicitat

Fòrum

Un caçador paga 110.000 dòlars per matar un exemplar de cabra en extinció al Pakistan...

EstatpropiUsuari sumador167.397 11 1👍 28.680

Un caçador paga 110.000 dòlars per matar un exemplar de cabra en extinció al Pakistan

Redacció 16/02/2019 - 14.02Actualitzat 16/02/2019 - 14.12
 
 
El caçador amb l'exemplar de cabra Marjor

El caçador amb l'exemplar de cabra Marjor

Es diu Bryan Kinsel. És un empresari texà i aficionat a la caça.

Ara és notícia perquè ha pagat 110.000 dòlars per poder obtenir un preuat trofeu pels caçadors: un dels escassos exemplars de la cabra Marjor (Capra falconeri). És una cabra que ha estat en risc d'extinció, que és l'animal símbol del Pakistà i que només es troba a remotes zones del Caixmir.

Kinsel va viatjar a la regió de Gilgit-Baltistán, a l'Himalaia, per matar l'animal. Orgullós de la seva fita ha distribuït un vídeo de la cacera que ha causat indignació a tot el món.

El caçador afirma sentir-se "complagut amb el trofeu" i diu que "va ser un tret fàcil i proper". Cofoi posa somrient amb l'animal mort i amb la vintena de persones que l'ajuden a pujar fins a la muntanya on dispara i que després carreguen amb la peça:

 

 

Aquestes imatges i les declaracions del caçador han desfermat una onada d'indignació al Pakistan i altres països. Particulars i entitats ecologistes reclamen al govern pakistanès que limiti la caça d'aquests animals.

 


La població de cabres Marjor ha disminuït de forma important com a resultat de la deforestació dels boscos de l'Himàlaia, per les maniobres militars i els conflictes bèl·lics de la zona i també pels efectes de la caça furtiva. No hi ha dades recents, però l'any 2011 es van censar poc més de 2.000 unitats.

L'any 2015 el govern pakistanès va prohibir la caça local i això ha ajudat a salvar l'especie de l'extinció. Però, en canvi, continuen concedint permisos individuals de caça als estrangers, com el Bryan, disposats a pagar una ingent quantitat de diners per matar un d'aquests magnífics animals.

Les autoritats pakistaneses es defensen dient que només permeten caçar 12 unitats per temporada "en àrees de conservació comunitària". Diuen que el 80% dels diners que reben dels caçadors estrangers es destina a l'empobrida població local.

El juliol del 2015, un altre caçador nord-americà es va fer famòs per haver matat Cecil, el lleó més famós de Zimbàbue, en un safari il·legal. El lleó el van trobar mort, sense cap ni pell:
Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.299.315 missatges
  • 221.226 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat