Fòrum

Oltra, oltrisme, espanyolisme.

tio_cuc1.713 14 923👍 474

OLTRA, OLTRISME, ESPANYOLISME.
Per David Garrido

La sra. Oltra, vicepresidenta del govern valencià ―vaja, de la pantomima regionalista valenciana―, persevera en el seu món de fantasia, samarreta ací samarreta allà (ara, però, sense escarafalls d’indumentària, que el càrrec obliga). L’elementa ha fet de la política el seu modus vivendi i, val a dir-ho, té la gran capacitat d’ensarronar persones i partits. Va marxar de l’EUPV a mossegades, poltrona a les Corts aconseguida i, després, va tindre la destresa d’engalipar els del Bloc. El resultat, ta-ta-ta-txaaan!: líder de Compromís, una coalició, o no se sap ben bé què, que hom suposa que creu en el país, el de debò, el dels valencians, des del valencianisme, que és la forma nostrada d’anomenar el catalanisme. Bé, hom suposa, perquè la sra. Oltra ―molt «Ultra» ella― ens representa com a simple i senzilla «Comunitat», com la murciana, castellanomanxega, extremenya o riojana del regne d’Espanya. Tot el meu respecte a aquests territoris i els seus habitants, però, alerta!, pensava que els de Compromís consideraven que els valencians, precisament, no som com els murcians, castellanomanxecs, extremenys, riojans, andalusos o madrilenys. No descobrisc ―pense― la sopa d’all. A ponent nostre, geogràficament parlant, viuen els castellans, és a dir, els espanyols. N’hi ha de bons i dolents, com a tot arreu, però espanyols. I entre nosaltres, que també hi ha de bons i dolents, tenim a qui s’esforça debades a ser cervantiníssimament espanyol. Vaja, la nostra «espanyolitat», els que manen a Madrid, se la prenen a broma. Plora-miques ens va etzibar el Montoro i amb raó.

En definitiva, valencians som, que és la nostra manera de ser i de dir-nos catalans. Bé, aquesta és la definició clàssica dels nostre valencianisme, l’únic possible. L’altra possibilitat, la de la senyera sollada de blau, és una excrescència espanyolista. Ah!: i està l’Oltra, per a qui la pàtria són ―diu― «els seus veïns». Efectivament, la COMUNITAT de veïns; ho pilleu? Bé, a la manera Oltra, hi ha qui dirà que la seua pàtria és el sofà de sa casa, el seu vàter, el seus gats o la seua col·lecció de figuretes de Lladró. En l’oltrisme samarreter cap tota mena de performance ideològica sempre que obvie la raó essencial d’allò que havia de definir a Compromís, el valencianisme. Oltrisme ―atenció!―, un producte «pepero», tan «pepero» com la Fórmula 1. No ho dic debades: Què seria ara de l’Oltra sense la col·laboració necessària dels Cotino, Camps i companyia? Ells la van fer i ―vatua!― ens la ben van encolomar. I ací la tenim, de fallera major de la «burrera» política valenciana. Vegeu: li la bufa el valencianisme i la voten els valencianistes. És de traca!

I, vaja!, líder de traca, política de traca. Passen coses tan greus com la intervenció violenta de les institucions d’una part del nostre país ―sí, del nostre― i a ella tant li fot. I la tia ho etziba, a la babalà, en nom del Consell. Detenen persones, compatriotes, demòcrates, i tant li fa. La culpa, del Puigdemont, dels «catalans» que ―va dir― «han muntat un pollo». La retòrica oltrista és, com veieu, elegantment ciceroniana. Ella, definitivament, no és d’aquest món, del nostre, del dels valencians que creiem en el nostre país. Ens queixem que hi haja valencians que voten el PP; votar l’Oltra, em sembla i em dol dir-ho, és igual de ridícul i àdhuc nefast.

Font:
https://www.diarilaveu.com/noticia/76604/oltra-oltrisme-espanyolisme

Respostes

Configuració
 • EstatpropiUsuari sumador167.274 11 1👍 28.633
  La rata policerdil i altres garrinets votant negatiu el fil. Has posat el dit a la nafra company.

 • UsuariV11.583 5 177👍 7.071
  Vull aclarir una cosa. En este fórum faig molts pocs vots negatius i menys encara vote negatiu un fil. Probablement siga este el primer que ho faig. Generalment em sembla una actitud absurda. 

  Però en este cas ho trobe justificadíssim, no per les idees que s'hi exhibeixen, tan respectables com qualsevol altres, sinó per la demagògia de voler lligar de manera absurda, les actituds espanyolistes de la senyora Oltra, -i que en el cas de les referències a Puigdemont entra en la condició de miserables-, amb un pancatalanisme tronat i desfasat  que ens envia pel tunel del temps a un patètic passat de llàgrimes i fracassos.


  • Iago2.454 11 743👍 568

   Desllenguat insolent.

   Al pròleg de la primera edició valenciana del Llibre de Consulat de Mar juristes valencians dotaren als Països Catalans d'una concepció objectiva del dret que s'estengué per tota la Mediterrània i ha estat model arreu del món.

   A la Barcelona assetjada, el Batalló de la Mare de Déu dels Desemparats, format per valencians, lluità fins al darrer alè al costat dels seus germans principatins en combat desigual contra les forçes d'ocupació francoespanyoles.

   Ja als nostres dies, Josep Antoni Villaescusa, fill d'immigrants extremenys nascut a Quart de Poblet, oferí la seva vida per la independència dels Països Catalans.

   Aquest patrimoni de lluita  pertany a tots els habitants de les terres on s'escolta dir bon dia des de la matinada al capvespre. A tots els qui no renuncien, que combaten la injustícia i l'oprobi amb la convicció que un dia la nostra nació, hereva de Ramon Llull, d'Ausiàs Marc i de Salvador Espriu esdevindrà lliure.

   Siguem fidels continuadors d'aquests exemples.


   • UsuariV11.583 5 177👍 7.071
    1. Ja pot dir el Consolat de Mar missa. El Regne de València tenia lleis, institucions, furs, dret, duanes, moneda, pesos i mesures, milícies... diferents de Catalunya i d'altres estats de la Corona d'Aragó, per tant era una nació diferent, per molt que part dels colons que la colonitzaren parlaren la mateixa llengua del seu lloc d'origen.

    2. En efecte, milícies valencianes ajudaren a la defensa de Barcelona en la lluita comuna d'uns i altres contra l'invasor Borbó i en defensa de la Corona comuna. I ho feren, documentat està, en nom de la nació valenciana, com a germans dels catalans, però en representació de la nació valenciana.

    3. Lamente la mort del senyor Villaescusa pero ni ell ni les seues idees  representaven ni al 0,01% dels valencians.

    4. Jo també espere i desitge que la meua nació, la valenciana, siga un dia lliure i pugam retrobar-nos catalans i valencians com a pobles lliures, sobirans i iguals. Catalans i valencians. Repetisc: CATALANS     I      VALENCIANS. No tots catalans.
    • Iago2.454 11 743👍 568

     UsuariV escrigué:
      El Regne de València tenia lleis, institucions, furs, dret, duanes, moneda, pesos i mesures, milícies... diferents de Catalunya i d'altres estats de la Corona d'Aragó, per tant era una nació diferent,     Confons nació amb estat! Exactament com els espanyols. A mi m'ho han dit: "la nación es el estado"....Te n'adones?


     UsuariV escrigué:
     . I ho feren, documentat està, en nom de la nació valenciana, com a germans dels catalans, però en representació de la nació valenciana.
     Et recoman a Fuster per tot això de les nacions. En sabia d'aquestes coses: els primers nacionalistes eren religiosos i es digueren "nacionistes". Però tu tens un embull de ca l'ample. I per a historiografia pancatalana d'autors valencians n'hi ha per a donar i per a vendre. Potser tot sigui una qüestió de gustos: a tu t'agraden Bayarri, Casp i Lizondo i a mi Fuster, Aracil i Ninyoles. Què hi farem.


     UsuariV escrigué:


     3. Lamente la mort del senyor Villaescusa pero ni ell ni les seues idees  representaven ni al 0,01% dels valencians.     Poc més o manco la mateixa proporció que representen les teves. Amb l'agreujant per part teva que dubt que tingues un grau de compromís semblant al de Josep Antoni Villaescusa.


     UsuariV escrigué:


     4. Jo també espere i desitge que la meua nació, la valenciana, siga un dia lliure i pugam retrobar-nos catalans i valencians com a pobles lliures, sobirans i iguals. Catalans i valencians. Repetisc: CATALANS     I      VALENCIANS. No tots catalans.
     Tots de la mateixa nació.

     • UsuariV11.583 5 177👍 7.071
      No hauràs tu llegit ni la meitat de vegades que jo ho he fet amb l'obra de Fuster.

      I mira, en última instància, podria admetre això de que tots som de la mateixa nació, al capdavall, això de nació cadascú la defineix com vol. Ara que tot i ser de la mateixa nació vosaltres sou catalans i nosaltres valencians, és a dir que no som els mateixos i a cadascú se'ns coneix per un nom, això és absolutament inqüestionable i innegociable.


   • tio_cuc1.713 14 923👍 474
    I Joan Baptista Basset!
 • EstatpropiUsuari sumador167.274 11 1👍 28.633


  M'encanta aquest fil, ha tret de polleguera la rata Policerdil.

  Rodolí!
 • Indesquerra20.585 9 72👍 7.296
  Oltra,...

  ...,oltrisme (2015)

  ...,espanyolisme (2018)

  • alexpv2.640 3 704👍 1.623
   Algú em pot explicar per què la fallera major té una bandera espanyola a la banda i la resta no? Les falles són dominades pel franquisme encara? 
   • UsuariV11.583 5 177👍 7.071
    Evidentment és un residu del franquisme, les falleres majors han de distingir-se d'alguna manera i ho feien, -continuen fent-ho-, amb una bandera de rang "superior". No ho justifique, eh, ho explique.

    Però també voldria fer reflexionar sobre eixa inèrcia d'identificar bandera espanyola amb franquisme. La rojigualda és la bandera d'Espanya, de  l'estat espanyol, el franquista i el democràtic (amb totes les seues limitacions) nascut de la constitució del 1978. És inútil ignorar-ho, i la gran majoria dels espanyols ho tenen ben assumit.
   • FeloPV116👍 159
    Fallera major (superior)-- resta de fallers/es (inferiors)
    Espanya (metròpoli, amo) - Senyera (colònia, esclau)
   • Joanot471.837 3 884👍 462
    L'explicació és ben fàcil: les falleres normals porten els quatre barres amb el blau i la corona al damunt. La fallera major, per ser més important -ull amb això- du la bandera espanyola en la banda, que és diferent a les altres. Això és igual a totes i cadascuna de les Falles.

    Bandes de fallera 'normal'

    Imatge relacionada    Banda de fallera major

    http://www.parafallas.com/wp-content/uploads/2013/01/Mini-Banda.jpg

    És així des de temps del franquisme, però durant la República la bandera era la republicana. Penseu que encara som Espanya per imperatiu legal.


    http://4.bp.blogspot.com/-u_tgcMLGptI/VTYkEMH3vNI/AAAAAAAAAWw/lpwW-JlVkq0/s1600/02.png


    Ací amb la bandera republicana i les altres sense blau


    https://pbs.twimg.com/media/BFlAJQ_CEAEwC0K.jpg


    Sense blau perquè aleshores no hi havia tantes manietes de incloure-hi sí o sí la franja blava, tant pel que fa a les senyeres que es penjaven als balcons, que es venien a metres sense blau encara als anys 70/80, com per a les bandes de fallera o altres penons. El blau fins en la sopa, no siga que et confonguen amb un catalanista, és des de la Transició cap ací.
  • esclata-sang1.803 1 897👍 1.562
   Que canvien eixa banda, però no crec que només per això les falles siguen espanyolistes.
 • Joanot471.837 3 884👍 462
  Jo crec que és una bocona, que quan obre la boca la caga... A banda, la rebel·lia se li ha passat amb l'estada en el poder. Una pena perquè apuntava maneres... Jo no sé què li passa a l'esquerra quan toca poder...
  • UsuariV11.583 5 177👍 7.071

   Joanot47 escrigué:
   ... Jo no sé què li passa a l'esquerra quan toca poder...   Doncs molt senzill, que des de dalt es veuen les coses molt diferents que des de baix.

   He conegut casos de delegats sindicals molt esquerrans que han "prosperat" en la vida, s'han fet empresaris i han acabat avorrint el sindicalisme i les idees esquerranes.

   Desfer és molt més fàcil que fer.


   • Joanot471.837 3 884👍 462
    Una pena que la gent no siga una miqueta més conseqüent. No seràs tu l'empresari? Recorde una magnífica pintada de la Transició, a la plaça de Mercat, quaix arribant al carrer de la Borseria, que deia: 'Si tens pasta a la cartera, posa el blau en la Senyera'. Com els sainets, igual...
 • __27360__3.470 8👍 1.335
  Oltra ha dit a la CPVR que la Constitució del 78 té recorregut i que per aquesta raó no els hi dona suport.
  Compromís, en el seu conjunt, pensa igual.
  (...)
  Parlant d'altra qüestió...
  Caldran candidatures no espanyoles per a les properes eleccions...
 • Indesquerra20.585 9 72👍 7.296
  Cert que Oltra menja a part, però ara ja sabem perquè el valencianisme no catalanista, altrament conegut com tercerviísme o neoblaverisme, volia soltar llast del catalanisme:

  Vicent Baydal:

  "El que seria lògic i favorable com a valencians seria lluitar pel federalisme"

  https://www.diarilaveu.com/entrevista-vicent-baydal-historia-valencians-blaverisme-federalisme

  PD. Ja van caiguent les caretes. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.235 missatges
 • 221.134 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat