Fòrum

El procés eslovè

Carles Martell3.313 1 610👍 5.716
Per a ximpleries com "s'enfonsarà l'economia" i "no tenim res a fer contra un exèrcit tan gran", teniu una mica d'això:

Govern Defectiu, som a temps, feu quelcom.

PS: l'article, del 2017, encara és actual. 

Respostes

Configuració
 • albert23Usuari sumador17.899 10 91👍 1.514
  Penso que no és un tema de por econòmica, és un tema de determinació. Els polítics actuals volen aconseguir la independència, però no estan determinats a aconseguir-la amb els marcs actuals. És a dir, esperen una vareta màgica que ens digui que som independents. Així ho demostren els fets pels que vam passar l'octubre del 2017. Si l'haguessin volgut fer, calia determinació i deixar enrere el paternalisme vers la població. I anar amb tot a defensar-la.
  • Carles Martell3.313 1 610👍 5.716
   És un tema exclusivament de la mentalitat de la societat catalana. A causa d'aquesta mentalitat ens estem deixant colonitzar i deixem perdre la nostra cultura. La resta són tots problemes derivats d'això.
   • albert23Usuari sumador17.899 10 91👍 1.514
    També hi estic d'acord. Problema dual: polítics actuals i societat catalana. Si la societat no tingués aquesta mentalitat i deixés el llirisme d'una vegada per totes, ja hauria passat per damunt dels polítics de forma contundent. 
   • maori16.231 3 114👍 8.349
    Et dono karma, tot i que en el cas de Croàcia es va veure recentment, a Zagreb, cartells i enganxines de suport als presos polítics catalans.
   • Buddha623 2👍 840
    De veritat creus que Eslovènia, Croàcia, Lituània o Estònia es és van independitzar perquè els EUA els van enganyar a tots? El derrumbament dels grans estats socialistes te causes endògenes, principalment. Després els EUA se n'aprofiten. Les nacions no desaparèixen, per molt que més o menys creis estats multinacionals. Per exemple, la convivència entre musulmans, serbis i croats fou molt difícil. Els serbis es queixaven de que els albanesos de Kosovo els llevaven pes com a nació al Parlament i a la Presidència col•lectiva, i els eslovens que les maniobres sèrbies recentralitzaven Iugoslàvia. Això passava amb o sense els EUA. Jo penso que sí en podem aprendre.
   • Birondon294 14👍 342
    Està molt bé, però també hi ha una diferència molt gran en el cas irlandès, i és la religió. Si els catalans fossim majoritàriament protestants i els espanyols-colons catòlics, ja fa temps que seríem independents. La religió, més que la llengua, és el factor més divisiu entre dues comunitats.
   • albert23Usuari sumador17.899 10 91👍 1.514
    Hi estic d'acord. La nostra lluita és molt particular i no s'ha d'emmirallar en cap altra. El gran problema és el que apuntava en Carles Martell més amunt: tenim una mentalitat encara de mesells i colònia importants. Tot i que és cert que hem resistit tres segles i seguim vius, també ho és que ens han fet molt de mal i això afecta en la mentalitat que bona part de la societat té.
 • SantsUsuari sumador32.155 14 25👍 11.252
  A veure, per al tema exèrcit, deixant de banda que ells ja tenien exèrcit o similar, cosa que nosaltres no tenim, Alemanya va dir que als eslovens ni tocar-los, cosa que ajuda bastant en aquests casos.

  En el nostre cas, Alemanya va deixar que ens estovessin una estona i quan ja estàvem calents li va dir al Rajoy: "Va, ara para que dones mala imatge. Si vols, fote'ls a la presó discretament que nosaltres no direm res". Són situacions diferents.
  • llombai5.692 8 379👍 1.273
   bé,  a Eslovènia hi van haver enfrontaments militars durant uns pocs dies. Alemanya va dir això en comprovar que els eslovens no afluixaven i la cosa podia degenerar molt.

   En el nostre cas, sense ser enfrontaments militars,  també es diu que alemanya va fer aturar els atacs, cosa que no se sap del cert. En qualsevol cas vam ser els catalans els que vam afluixar.
   I, com es normal, quan en un conflicte una de les dues parts  afluixa el conflicte desapareix, i per tant ja no hi ha cap problema (excepte per al que ha acotat el cap)
   • SantsUsuari sumador32.155 14 25👍 11.252
    Cert, però també és veritat que els serbis no van entrar a sac... van enviar 2.500 paios mal armats i gràcies. I a més per arribar a Eslovènia havien de travessar Croàcia, on tenien un segon front obert i acabaria havent-hi una guerra de debò. La resistència eslovena va ser coratjosa, però objectivament estaven en una situació relativament fàcil de defensar.
  • Eimeric8.024 12 268👍 1.925
   Aquest és el punt principal.

   I no només Alemanya, bàsicament Eslòvenia tenia el suport de tota la OTAN i els seus amics.
 • Lepid1.468 3👍 555
  Molt facil, eslovenia no tenia un 60% de servis en el seu territori 
 • Barney1.516 2 985👍 2.705
  L'altre dia a una tele espanyola feien servir l'adjectiu "eslovè" com  insult. Deien que el procés català és "violent i eslovè" 

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.704 missatges
 • 220.706 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat