Fòrum

Absolt l’ex-vice-president espanyol Narcís Serra i la cúpula de CatalunyaCaixa, acusada de cobrar sobresous

Defectible7.981 271

Font: Vilaweb

 

Absolt l’ex-vice-president espanyol Narcís Serra i la cúpula de CatalunyaCaixa, acusada de cobrar sobresous

El tribunal ha absolt els 41 membres de l'antic consell d'administració de l'entitat

Per: EFE

L’Audiència de Barcelona ha absolt l’ex-vice-president espanyol i ex-president de CatalunyaCaixa,Narcís Serra, i l’ex-director general de l’entitat, Adolf Todó, en el cas dels sobresous abonats el 2010 a l’antiga cúpula d’aquesta entitat bancària.

A mitjans de novembre, la fiscalia va rebaixar de 4 a 3 anys la petició de presó per a tots dos, però el tribunal ha considerat que ‘no existeix comportament delictiu ni en els augments de sou ni en el procés que va portar a la seva aprovació’

El tribunal ha absolt també els altres 39 membres del consell d’administració que estaven acusats.

Respostes

Configuració
 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
  Fastigós i esperable.
 • maori15.620 3 121👍 7.908
  Quina sorpresa, una sentència coincidint amb un judici polític.
 • cathalà23.235 12 55👍 6.673

  Justícia espanyola és un oxímoron.
  • Makhnovtchina1.403 2👍 4.107
   ''TOTS aquests escàndols només tenen sentit dins una dictadura assassina com la de Videla, per exemple. Haurien de ser inconcebibles dins una democràcia europea del segle XXI'', dius. 

   Si hores d'ara no tenim clar que allò que anomenem 'democràcia europea del segle XXI' no és més que un conglomerat al servei del capital privat de les potències centrals -Alemanya i França- i que aquest capital sap de ben segur que la subordinació financera d'Espanya només és possible, viable i un mínim de solvent amb una Catalunya mantenint la guingueta espanyola, no en treurem l'aigua clara. A Europa li sua molt -dispensa l'expressió- que Espanya sigui dictatorial. Les democràcies europees també van fer  els ulls grossos amb Hitler. El seu interès és que el reialme borbònic vagi pagant i punt. Allò de la 'democràcia europea' es queda pels manuals de Montaigne i companyia, que fan molt bonic a les sales dels consells d'administració del capital. La 'democràcia europea' són els pares.

   ''PD. Fa temps que és molt obvi que l'única manera de no guanyar la independència respecte aquest pou de merda és no lluitar, com fan meravellosament els "nostres". És l'adagi revolucionari "Si lluites pots perdre. Si no lluites, ja has perdut". Aquesta gent mai ha lluitat i no ens deixen fer-ho, perquè no volen guanyar i no volen que guanyem. Ras i curt. Espanyistan no fa altra cosa que regalar-nos munició, però els "nostres" juguen a ser Gandhis i Mandelas de fireta'', dius també.

   Aquí del tot d'acord. Cal preguntar-se en què pensen la majoria dels catalans quan dipositen el seu vot a favor d'aquests traidors -els uns i els altres- en comptes de comprometre's amb cara i ulls amb una independència que o serà revolucionària o no serà. 
   • saberut1.048 3👍 2.219
    La referència a "democràcia europea del segle XXI", com la resta del missatge, la faig en el sentit de "aquí, els que fallem som nosaltres", encara que, com bé dius, "les democràcies europees del segle XX" també fallen molt, i ens han fallat molt. Vergonyós, tot plegat.
    Sobre la UE ja vaig donar la meva opinió divendres. Allà, a una resposta a aquell escrit, explico a quina disjuntiva es troba la UE. Curiosament, aquella mateixa nit, llegint al llit, em vaig trobar aquesta frase:

    "La Unió Europea és el producte de les exigències de les grans empreses que volen un mercat gran".
    Werner Teufelsbauer, director del gabinet d'estudis de la Federació Austríaca de Cambres de Comerç. Publicat a Cinco Días, 7 gener 1997

    Comparteixo el que dius sobre Montaigne i el "fer els ulls grossos amb Hitler", però haig de fer un matís important, perquè potser ens hi va la vida, (tant de bo exageri): Hitler no era dels seus, no compartia cap bandera amb Blum o Chamberlain. L'únic que tenia en comú l'Alemanya nazi amb la resta d'Europa era la Creu Roja, si es que no l'havien prohibida per "degenerada".
    Si, com diu la frase, les grans empreses volien un mercat gran, no necessitaven cap unió política. El problema és que buscant aquest gran mercat, cultures del segle XXI han obert la porta a cultures com l'hongaresa, l'espanyistanesa o la polonesa: cultures que no es que encara hagin d'arribar al segle XXI; encara han d'arribar al segle XX.
    Crec que l'establishment europeu potser acceptaria veure "Mares de la Plaça Catalunya" a Barcelona, amb la foto dels seus fills independentistes desapareguts al pit, com ho fan les Madres de la Plaza de Mayo a Buenos Aires, però no crec que les seves respectives poblacions ho admetessin: si els catalans no tenim Drets Humans, la resta, tampoc. I si fan oficial que els Drets Humans dels seus ciutadans els suen la pebrotera, les armilles grogues seran un broma comparat amb el que s'esdevindrà.
    Trobo que la UE ha de fer un pensament. O són un mercat, o són una comunitat de bones pràctiques, com diuen Sarri i Tremosa.
    Andreu Mas acaba el seu article d'avui dient "Només tornarem a tenir una oportunitat quan Europa es vegi obligada a deixar caure l’economia espanyola, perquè serà un llast molt perillós per al conjunt de la UE. Estiguem llestos aleshores per remarcar el valor de la nostra economia i recordar que som els únics que tenim el talonari per pagar les factures del sud d’Europa."

    Confio que sigui abans, confio que la nostra lluita, com dius al segon punt, faci efectiva la República, perquè si ens hem de refiar de tercers... malament rai. Avanti popolo! 
    • Sr. Tomate77
     Home, a mi m'agradaria una unió política i fiscal total amb Europa, els contribuents europeus ens estalviariem per exemple uns quants Bancs centrals, 26 ambaixades a Washington i 26 consolats a NY, etc

     Una unió fiscal i política dóna un estalvi d'uns pocs centenars de milers de milions finiquitant duplicitats, acava amb les possibilitats com la de Grifols de poder portar-se el 90% de la seva facturació a "Irlandes" per tributar menys i de retruc fotem el nepotisme i corrupció imperant pel simple fet d'haver-hi menys càrrecs i pressupost escollit discrecionalment per tantes mans diferents. • Sr. Tomate77
  Si no hi ha res important sempre es pot fer fum des de la conselleria d'interior, com en el cas del desallotjament de Can Vies, que ho van fer coincidir amb sentències de Millet and company i de la Caixa Penedès.
  Taules i més taules rodones a Can TV3 parlant d'okupes.
 • Friheden11.076 4 191👍 5.609
  Era d’esperar, són “dels seus”.

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.007 missatges
 • 220.048 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat