Fòrum

Comencen classes de religió a les escoles de Crevillent.

oprimit19.644 15 79👍 10.092
Aquest dilluns comencen a impartir-se les classes de religió islàmica a Crevillent, on 162 alumnes seran els primers a rebre aquesta assignatura a la Comunitat Valenciana. Els tres col·legis, inclosos al programa pilot de la Conselleria d'Educació, concentren entre un 40 i 77% d'estudiants d'origen magribí. La Conselleria ha assegurat que la seua implantació no suposarà cap alteració en el funcionament dels centres perquè estava prevista des de l'inici del curs.
 
L'alumnat, de primer a quart de primària, va haver de sol·licitar la inscripció prèviament. Per la seua banda, la comunitat islàmica valora molt positivament l'inici de les classes, que esperaven des de l'any 2000. "Esperem que siga una pas perquè s'instaure en tota la comunitat i que no solament es quede en tres pobles", ha declarat Ihab Fahmy, president de la Unió de les Comunitats Islàmiques de la Comunitat Valenciana.
 
Catral i Almoradí són els altres dos municipis on està previst que s'implante l'assignatura. No obstant això, les AMPA d'Almoradí, que van rebutjar la implantació de les classes per falta d'espai, no tenen confirmació de l'inici. "Ací a Almoradí dubte molt que comencen enguany, perquè no entenc quin sentit té començar una assignatura al febrer", ha manifestat Nereida Cazallas, presidenta de l'AMPA CEIP Pascual Andreu.
 
L'administració té l'obligació d'oferir religió islàmica a conseqüència dels acords a què va arribar l'estat en 1992 amb la comunitat islàmica.

https://apuntmedia.es/va/noticies/societat/comencen-a-impartir-se-classes-de-religio-islamica-a-crevillent

Respostes

Configuració
 • Defectible7.981 270
  És que t'entossudeixes en tenir-hi la catòlica i, clar, després passa el que passa.
  • Flordeneu de Königsberg1.048👍 1.991
   Defectible o com per no fer una crítica a la progressia i, de retruc, tocar a la comunitat musulmana, s'ataca (oh, sorpresa) al cristianisme catòlic (que dubto que aquí tingui res a veure per mal o per bé)

   M'encanteu
   • Defectible7.981 270
    Si se'n tolera una s'ha de tolerar l'altra, posa-t'hi com vulguis.

    Si el que estàs dient és que hem de tenir un estat nacionalcatòlic, on als nens se'ls ensenyi la la religió del país i prou, sigues clara si us plau.
    • Flordeneu de Königsberg1.048👍 1.991
     Si se'n tolera una s'ha de tolerar l'altra, posa-t'hi com vulguis.     Si no se'n tolera cap, s'ha de ser igual de vehement per denunciar-les totes,no s'hi val no fer-ho o fer-ho d'amagatotis aprofitant per criticar l'altre que t'interessa 

              Si el que estàs dient és que hem de tenir un estat nacionalcatòlic, on als nens se'ls ensenyi la la religió del país i
              prou, sigues clara si us plau.


     XD. La veritat és que estudiar la religió del seu país seria històricament molt útil, però no en el sentit que dius. Com he dit abans més a baix. Jo penso que també caldria estudiar les religions des d'un punt de vista, filosòfic, antropològic i històric, i en el cas del cristianisme (diversos, i judaisme) mostrar com per bé (que s'oblida) i per mal (que tothom sap i exagera) la nostra cultura i molts valors morals no s'entendrien. Això no faria gent "religiosa" però si amb molt més coneixements, més "critica", i entendria millor la seva cultura (i deixaria d'idealitzar-ne altres per desconeixement).


     • __33577__97👍 35
      No facis cas al Defecable, treballa en una ong, i sense moros no hi ha diners. Es dedica a importar moros a cabassos, per aixo els defensa i cada vegada es treu justificacions de la maniga mes inversemblants per defensar les violacions, agressiond i homicidis que cometen els seus amics moros.
 • Fungus464👍 931
  "Esperem que siga una pas perquè s'instaure en tota la comunitat i que no solament es quede en tres pobles"

 • __33577__97👍 35
  Jo penso que les religions haurien d'estar fora de les aules, o com a molt, que s'ensenyés en plan cultura general i la història de les principals religions, això si, en l'àmbit privat, que cadascú estudii a fons la religió que vulgui.
  • Xulomander6.265 3 343👍 6.884
   T'ho diré fàcil per que ho entenguis:

   Islam = Cristianisme
   Religió = caca de vaca
    • Ryotsu956👍 658
     La CUP és un partit polític, la pintada l'han fet adolescents anònims d'Arran. I de totes maneres els atacs a la mesquita es fan per motius racistes/xenòfobs, no perquè aquesta gent estigui encontra de totes les religions per igual.
     • Flordeneu de Königsberg1.048👍 1.991
      Entesos, però qui t'ha dit que elles sí que estan en contra de totes les religions per igual?
      • Ryotsu956👍 658
       Ho preguntes de debò? Perquè en fi, jo no sé qui ha fet la pintada d'Arran, però és evident que la intencionalitat és atacar la religió, concretament la cristiana, però forma part de les ideologies presents a Arran criticar totes les religions. No tinc cap motiu per pensar que senten simpatia per l'islam, en canvi l'atac a la mesquita és amb tota probabilitat d'origen racista, la religió importa ben poc. És clar que ets lliure de pensar en els motius més enrevessats possibles, però té més sentit el que jo dic.
      • Ryotsu956👍 658
       Són una organització d'adolescents, la CUP com a partit polític no pot anar fent segons quins atacs d'aquesta manera. En canvi, té sentit tenint en compte la ideologia que defensen, que ajudin a retirar pintades racistes en una mesquita.
       • LesttattUsuari sumador38.652 11 15👍 13.816
        Exacte.

        La cup no pot anar fent...res per això tenen les agrupacions d'arrAn i endavAnt, que són els que els hi estan fent la feina bruta.

        No hi ha cap mena de lògica que vinguis dient que te sentit retirar pintades racistes mentre aquests mateixos de l'e,  que venen retirant, van foten altres pintades de caràcter obscè, vulgar i indecent cap a altres col·lectius, també de caràcter religiós.

        No trobes que hi ha certa hipocresia?

        I posats a dir, tampoc s'arriba a entendre que estiguin, tota aquesta organització de l'ei, retirant aquestes pintades racistes quan aquests mateixos centres de culte islamista estan imposant el mateix racisme, el masclisme, la segregació de sexe, la pena màxima a la homosexualitat, la que es passa pel forro dels collons tota democràcia,  el matrimoni infantil ...  Es a dir, totes aquelles barbaritats que l'ei lluita per erradicar-ho.

        Diguem ara, on coi es aquesta ideologia que dius que tant venen defensant?

        Perquè, en lloc de carregar contra tota aquesta sectària religió, com irracionalment ho esta fent amb tot referent cristià, l'ei es fot a netejar les parets de tota mesquita... Es a dir, se'ls pixen al damunt i encara els hi venen llepant el cul !!!

        No fotis---Qui ho entén aixo? Es absurd i ridícul que els hi fa perdre tota confiança. Tota.

        Ja poden vindre parlant del que sigui. Credibilitat = 0


      • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966


       Arran representa, o va representar, una agrupació dins de la Cup


       No, dins de l'EI en tot cas.
    • oprimit19.644 15 79👍 10.092
     Perquè els moros s'hi tornen.
    • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
     Aquestes pintades en el fons són més anticlericals que una altra cosa. No en trobaràs a una mesquita, però tampoc a una església evangèlica, una sinagòga o un centre budista. 
    • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
     N'han netejat moltes?
     • __33577__97👍 35
      Nomes s'atraveixen a provocar actes vandalics contra l'esglesia perque aquests no si tornen, ara be, si fessin un acte vandalic en una mesquita, d'alla no en sortirien vius, saben be com se les gasten els moros, en els seus països et tanquen o t'executen per blasfema.

      Si algun progre comet un acte vandalic a una mesquita, estaria posant en risc la seva vida i si fos en presencia de moros, molt probablement d'alla no en sortiria viu, els moros son molt violents si algu es fica amb la seva religio, son fanatics per regla general.
 • RafeldePatraix1.477 4 990👍 757
  El que caldria fer és exportar i cultivar l'anticlericalisme (sense violència, es clar) als països mahometans a fi que a poc a poc la religió siga poc més que folklore i els imams visquen "arraconats".

  ¿Sabeu si els moros també es caguen en Al·là i en la mare que el va parir?

  ¿O tan bon punt n'ix un, desapareix i ja no se'n sap ni gall ni gallina?
 • pastor_de_bits10.277 9 209👍 2.160
  Totes les religions haurien d'estar fora de les escoles públiques. És una creença privada, no pas temari formatiu.
 • __33581__4👍 2
  mrdefectible a mi magradaria ciure en um pais on els homosexualerectus ielstrans tinguinel dret basic a lavida i no apareguin al youtube tirats a daltavaix dels edifisis. Crecque els catalans nohofem aixo.

  Siaconseguim aixo ique nohi hagiatemptats, almenys podremviure com vivien elsnostres avis. Ami si un esmol opoc moreno no emfa res. No socracista nihomofob. Gracies.

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.744 missatges
 • 220.076 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat