Fòrum

El fil del judici de l'1-O.

autokrator12.646 3 164👍 8.411
Estimats raconaires, gent de be, boots i trolls diversos.

Avui el TS de La España ha decidit no acceptar les peticions d'ajornament per part de diverses defenses dels presos polítics del judici previst pels fets de l'1-O. Per tant, si no passa res imprevist, el judici començarà puntualment el proper dimarts dia 12 de febrer. Com tots els judicis començarà amb les qüestions de previ pronunciament, que no sé si n'hi ha. Presideix el Tiribunal l'excelentísim senyor Manuel Marchena Gómez (segurament una gran persona) d'entre els 7 jutges que el formen. Obro aquest fil per tal de comentar amigablement tot el que vagi passant en el judici que podrem veure en directe per TV3 i altres canals de tele i tele-escombraires. 

Comencem malament, el Tribunal, lamentablement i contra tot el que manen els temps actuals, no és gens paritari: 6 homes i només una dona, la senyora Ana Maria Ferrer García que, dit sigui de pas, és l'única integrant amb un cognom català d'entre els 14 cognoms. Comentant, sempre amigablement i dins del límits de la llibertat d'expressió ben entesos i d'acord amb la legislació vigent a La España i la jurispurdència del Tribunal Suprem al respecte, això dels cognoms crida l'atenció el senyor (al menys a mi a títol particular i sense consideracions polítiques de cap mena) Juan Ramón Berdugo, que ja és tenir vocació dir-se Berdugo i dedicar-se a l'administració de justicia, encara que sigui amb 'B'. 

Anirem actualitzant.

Respostes

Configuració
  • autokrator12.646 3 164👍 8.411
   Això que has dit del Junqueras em fa pensar en una cosa que porto temps dient al Racó: que el processisme genera un transtorn mental. Ara em ve al cap que, si fos advocat de cap d'aquests, el faria servir com a línea de defensa: "señoría... Mire, mi cliente en realidad es que está muy malito de la cabeza..." 

   Hi ha casos com el de Forcadell o el mateix Puigdemont que colarien segur. El típic episodi de "folieu à plussiers". Judicialment sempre va millor portar pèrits que testimonis, és molt més difícil de desacreditar. No hauria de ser difícil portar 4 o 5 especialistes psiquiàtrics a explicar que, inicialment, tots sabien que no estaven fent cap procés d'independència però que s'han anat retroalimentant fins a embogir del tot i, si de cas s'han saltat alguna llei del Codi Penal, ha estat en total alienació mental i convençuts que era possible fer una independència només simbólica i no estaven infringint en res la legislació. 

   Jo ho veig. Un parell d'atacs d'histèria i plors i crits al Tribunal i els trec al carrer segur, i els cobro la meitat que els advocats que tenen. I la Forcadell gratis. 
   • Rigel63.288 10 6👍 31.655
    És Candel: voler defensar, alhora, Catalunya i la colonització espanyola. És una contradicció majúscula, astronòmica, i de més en més difícil de sostenir (bàsicament per la "força", fent servir un partit percebut per molts com a independentista -ERC- com a tap per a evitar la independència, per tal de no posar en perill l'"un sol poble").
  • rotllan10.966 5 192👍 10.295
   Exactament. És la llei de la manta: i et tapes el cap o et tapes els peus.
   En Forn ha confessat que entre obeir la llei espanyola o el mandat popular que pretenia trencar-la va triar obeir. És legítim tenir por i no voler problemes, doncs aleshores no siguis al govern tanoca.
  • Mafan989 1👍 958
   Doncs mira. una altra cosa que el de directe 68 també encerta...

   https://directe68.cat/radio-hadrian/

   i ja van moltes. Després n'hi ha interessats que encara diuen que està llampat i que ni li fotem cas...

   Al final la independència la farà el poble català. Si nosaltres abandonem o ens deixem desmotivar per la seva ignomínia llavors no hi haurà independència. Ens hem de mentalitzar que el camí és molt més difícil del que ens pensaven i que ens toca viure a la clandestinitat, ja que no em tingut ni les nostres institucions, i lluitar com a poble cadascú individualment fins que podem teixir una xarxa prou potent i lliure d'infiltrats per poder fer la independència. Sobretot això últim, ja que l'espanya feixista ha demostrat al llarg de la història ser molt hàbil infiltrant a gent a dintre dels seus enemics per fer-los volar per dintre. Ens ho han fet a nosaltres, els hi van fer a la república espanyola i els hi han fet a molts més.

   Dit això, i de totes maneres moltes de les coses que es diguin al judici ho poso en el marc de la defensa de cada un i que la situació que es devien trobar els que estaven al govern tampoc era gens fàcil per poder fer la independència. Potser després del judici estarem més aprop, tot i que encara lluny, de la independència.

   Però al final és qüestió de seguir lluitant com a poble per la nostra llibertat. No importa el que ens llencin a sobre. Ara i sempre no ens redim, independència.
   • RocBlanc2.004 10 836👍 440
    La gent segueix motivada, el problema és que veuen que no hi ha unitat entre els polítics, que els que predicaven independència a l'hora de la veritat es van rendir i van deixar el poble en calces.
    Per una banda hi ha solidaritat amb els presos politics, però alhora hi ha desconfiança amb aquests mateixos polítics, perquè ratifiquen que no van fer res per dur a terme la independència.
    La gent ara mateix està confosa, hi han sentiments ambivalents (solidaritat per una banda, però desconfiança per una altra), tot aquest ambient enrarit i tèrbol que hi ha ara, s'anirà assolant i clarificant i d'aquí n'ha de sortir alguna cosa.

 • Rigel63.288 10 6👍 31.655
  Avui en Toni Clapés ha estatr el primer en dir, públicament, que aquesta gent ens deu una explicació. Tan és el nivell de l'engany que fins i tot als mitjans oficials això acaba sortint, perquè és vergonyós que algú com aquesta gent Forn, Jonqueres (el teatre que està fent és en clau estrictament de partit, i si no em creieu penseu en la contradicció que ell es consideri pres polític però que els mitjans que el seu partit controla s'hi refereixin com a "polític empresonat"). Tinc la sensació que el "judici" se'ls farà llarg, perquè per tal que se'n surtin amb llurs plans (fer servir llur condició de represaliats per a ofegar tota crítica) necessiten la col·laboració activa d'Espanya, i queda clar (de fet ja va quedar clar amb l'estatut) que els rojigualdos no tenen cap intenció de fer-ho. La veritat tindrà més força que el discurs de la llàstima.
  • autokrator12.646 3 164👍 8.411
   De fet se suposa que Forn es presenta per alcalde de Barcelona. La campanya genial, un paio que explica que no va fer res pel referèndum ni la independència i que, de ft va tractar d'impedir-ho i estava a favor de convocar eleccions autonòmiques serà el candidat d'un suposats independentistes. 
  • Defectible6.424 335👍 1
   Però, hi ha una cosa que no entenc de vosaltres, els barretines platejades.

   De veritat hi havia algú que pensava que els moviments d'aquests polítics cap a fer efectiva l'independència serien durs?

   Vull dir, s'ha de ser ben beneït per pensar-ho. Si no hi havia unitat ni entre ells...
   • Flordeneu de Königsberg619👍 1.116
    És independent si es creia o no sinó que mentien. I encara que no t'ho hagis cregut, això t'ha de molestar.


    També hi havia gent que pensava que ho feien per forçar l'Estat (fins aquí bé) i que l'Estat ñol cediria (veus, tots creiem coses impossibles).
   • autokrator12.646 3 164👍 8.411
    "barretines platejades" hahaha! m'ha encantat. 

    Respecte al que preguntes: La gran majoria d'usuaris del Racó sí que es creien que els polítics estaven fent coses per a fer efectiva la independència, malgrat la immensa acumulació de proves en contra. De fet la minoria que ho negavem ens fregien a insults i acusacions de tota mena, no estava permés ni dubtar. Paradoxalment les coses han resultat inclús pitjor del que creiem els més pessimistes, jo que estava segur que no estaven fent res per la independència sí que creia que segurament estaven mirant d'aconseguir una mediació al conflicte. I s'ha demostrat que tampoc.

    Afortunadament hi ha una majoria de raconaires que això ja ho veuen, i els que fan veure que no potser és que són gent molt de partit i no poden/volen dir-ho. S'ha de suposar que en un temps això ho vegi la majoria social. Com que no em puc creure que el 90% dels raconaires siguin idiotes això m'ha portat a desenvolupar la meva teoria del processisme com a malaltia mental. Malaltia que es pot guarir com s'està veient.
    • Defectible6.424 335👍 1
     Ah, però jo no nego que estiguessin fent coses per fer la independència, ni que fossin talps, ni res per l'estil del que diuen els barretines.

     Ho podrien haver fet millor, és clar. I si no ho van fer millor va ser per negligència, no per falta de voluntat. Però creure que ho podien aconseguir per actes seus, i no pels de la gent? No.
     • autokrator12.646 3 164👍 8.411
      No volien que la gent fes res. Cada cop que la gent va fer alguna cosa van fer tots els esforços possibles per desmovilitzar i enviar a casa el poble. Va passar amb el 'setge' a les comissions judicials i va passar amb l'ocupació dels col·legis prèvia a l'1-O. Estem parlant de polítics burgesos professionals de la política, el poble no és un actor polític vàlid en el seu pensament. No són revolucionaris, són 'stablishment'. 
 • Desconfiat4.185 3 507👍 4.473
  Si els judicis no serveixen per desacreditar definitivament als traidors d'octubre, haurà sigut tot una perdua de temps

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.901 missatges
 • 219.021 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat