Publicitat

Fòrum

El fil del judici de l'1-O.

autokrator13.649 3 150👍 9.475
Estimats raconaires, gent de be, boots i trolls diversos.

Avui el TS de La España ha decidit no acceptar les peticions d'ajornament per part de diverses defenses dels presos polítics del judici previst pels fets de l'1-O. Per tant, si no passa res imprevist, el judici començarà puntualment el proper dimarts dia 12 de febrer. Com tots els judicis començarà amb les qüestions de previ pronunciament, que no sé si n'hi ha. Presideix el Tiribunal l'excelentísim senyor Manuel Marchena Gómez (segurament una gran persona) d'entre els 7 jutges que el formen. Obro aquest fil per tal de comentar amigablement tot el que vagi passant en el judici que podrem veure en directe per TV3 i altres canals de tele i tele-escombraires. 

Comencem malament, el Tribunal, lamentablement i contra tot el que manen els temps actuals, no és gens paritari: 6 homes i només una dona, la senyora Ana Maria Ferrer García que, dit sigui de pas, és l'única integrant amb un cognom català d'entre els 14 cognoms. Comentant, sempre amigablement i dins del límits de la llibertat d'expressió ben entesos i d'acord amb la legislació vigent a La España i la jurispurdència del Tribunal Suprem al respecte, això dels cognoms crida l'atenció el senyor (al menys a mi a títol particular i sense consideracions polítiques de cap mena) Juan Ramón Berdugo, que ja és tenir vocació dir-se Berdugo i dedicar-se a l'administració de justicia, encara que sigui amb 'B'. 

Anirem actualitzant.

Respostes

Configuració
 • quatreanys35.403 6 19👍 10.723
  la nostra pulisia deien...i el millor es en Forn, que va tornar pels mossos.
 • Armillet Lo Groc1.548 974👍 1.034
  Jo pensava que el ferran lopez seria un espanyol de cap a peus. Pero resulta que te un accent super catala per tant he d assumir que te el catala de llengua mare. Interessant.
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  El president del Col·legi de Metges qüestiona el testimoni dels policies al Suprem

  Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, ha llançat un fil de Twitter per posar en dubte les declaracions d'alguns policies espanyols i guàrdies civils que al Tribunal Suprem han acusat de falta d'ètica i de professionalitat als metges catalans. En algun cas fins i tot han assegurat que els metges van negar-los assistència mèdica l'1 d'octubre.

  Padrós ha afirmat que tot metge té l'obligació a atendre als seus pacients "per sobre de qualsevol condició, ideologia, professió o raça". Afirma que no fer-ho és una greu vulneració del codi deontològic, i que com a funcionaris, els guàrdies civils i els policies afectats haurien tingut l'obligació de denunciar-ho. Al Col·legi que dirigeix Padrós no els consta cap denúncia d'aquest tipus i per això Padrós conclou "que aquesta acusació és falsa".

  Padrós considera que aquestes afirmacions són molt greus i afirma que proposarà a la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona que empari als metges que puguin sentir-se afectats en la seva professionalitat i honorabilitat.  https://www.elnacional.cat/ca/politica/jaume-padros-col-legi-metges-testimoni-suprem-policies-guardies-civils_372319_102.html 

  • EPS62.662 14 8👍 11.535
   Ja vaig dir q al final també rebrien els metges. Per justificar q no hi ha hagut violència policial, havien d'anar també contra els que la testificaven, encara q siguin metges.

   No vull pensar q hagués passat si no hi haguessin càmeres, i el que es diria.
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  La Junta Electoral cita Forn per presidir una mesa electoral el 28-A  La Junta Electoral ha enviat una citació a Joaquim Forn per ser president de mesa electoral en els pròxims comicis espanyols del 28 d'abril. Així ho ha explicat Laura Masvidal, dona de l'exconseller empresonat, en un article al diari Ara.

  En l'escrit, relata que després d'una visita a la presó de Soto del Real, es va trobar la citació de la JEC on especificava que Joaquim Forn i Chiariello havia estat citat com a president de mesa. "Potser el jutge ho considerarà, aquest cop sí, un bon motiu per deixar-lo en llibertat", afirma Masvidal.

  En l'article, la dona de Forn relata una de les seves visites a la presó madrilenya on està tancat l'exconseller d'Interior, amb anècdotes incloses. Explica diverses, com ara el funcionament de les entrades al recinte penitenciari un diumenge o quins impediments, imprevists o sorpreses es poden arribar a trobar. També parla de l'estat de salut de Forn i dels problemes per compaginar el ritme del judici amb la pressió arterial.


  https://www.naciodigital.cat/noticia/177017/forn/citat/president/mesa/electoral/28-a?fbclid=IwAR2upgN-7_g-LuPp7Hri0GNB3hpB9hQz-vyT7pzbefS9rwK_cARttgRbgHs 
 • Falokrator151👍 72
  Se sap quan acaba el show? De moment m'està resultant força entretingut, el Pina i l'Andreu són uns cracks, sembla que es pensin que estan al programa Polònia. La que millor veig és la Marina Roig, la més seriosa, els altres la majoria sembla que s'hagin xutat colacao caducat per via intravenosa abans de cada jornada.
 • Petruccio800 1👍 914
  En Lluís Llach bastant desastre no? Fica la pota varies vegades i s'expressa malament. Almenys el temps què he aguantat veient-lo.
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  El director de Catalunya Ràdio al·lega a la jutge que el van pressionar per publicar els anuncis de l'1-O  El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha al·legat a la jutgessa del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, ​​Alejandra Gil, que el director de Màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) Martí Patxot i la presidenta en funcions de la CCMA , Núria Llorach, el van pressionar perquè publiqués els anuncis de l'1-O, en un recurs de reforma contra l'acte de processament.

  L'escrit, del seu advocat Carles Monguilod, subratlla que Gordillo va ser pressionat en diferents correus creuats per fer-li assumir, "de manera injustificada i fins a cert punt indecent", unes responsabilitats en l'emissió de la propaganda del referèndum que de cap manera podia tenir.

  "Ni va donar la seva conformitat perquè s'emetessin els anuncis institucionals del referèndum, ni tenia competències per a això, ni tampoc tenia la infraestructura tècnica pertinent", destaca Monguilod, que assenyala que tampoc podia, en cap cas i pel mateix motiu, ordenar la suspensió d'emissions propagandístiques que ja estaven en marxa.

  Gordillo "ja intuïa que era una autèntica trampa que li estaven fent dues persones", fent-lo partícip d'una responsabilitat que ja preveien ells que anaven a haver d'assumir ", i que el processat es negava reiteradament a acceptar.

  L'advocat ha assegurat que Gordillo va respondre "No tinc objecció dins de les meves competències. Endavant" per intentar sortir del bucle constituït per la pressió, que titlla de insoportable, a la qual s'estava veient sotmès per part del seu superior jeràrquica, Núria Llorach, i el seu homòleg, Martí Patxot.

  Segons l'escrit, tots dos "li estaven demanant insistentment una autorització totalment innecessària", ja que l'emissió de la publicitat quedava clarament fora del seu àmbit de competències. L'advocat sosté que Gordillo "mai ha tingut ni té cap competència per decidir l'emissió de la publicitat en els mitjans que dirigeix", ni competència per decidir el cessament de l'emissió de la publicitat, de manera que ha demanat el sobreseïment de la causa.

  https://www.naciodigital.cat/noticia/179020/director/catalunya/radio/allega/jutge/van/pressionar/publicar/anuncis/1-o?fbclid=IwAR3lyRpr1kUHQE0iBATQjw1ZTFFgPFt2cZfO8dt3VVfporKLEd1giqEVOk8 
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  El jugador de l'Atlètic de Madrid Juanfran assisteix al Suprem al judici al procés

  El judici al procés que se segueix al Tribunal Suprem ha tingut aquest dimarts una visita sorprenent: el jugador de l'Atlètic de Madrid Juanfran Torres s'ha presentat com a públic i ha seguit la sessió del matí fins a la pausa del migdia.

   El jugador ha assistit acompanyat de la seva dona, que ha acabat el màster posterior a la carrera de dret i a la qual ha volgut fer un regal sorpresa. Juanfran ha hagut de seguir, segons fonts del tribunal, els mateixos tràmits que qualsevol altre membre del públic.
   
  El jugador no ha pogut tornar a entrar a la sala quan s'ha représ la sessió perquè havia d'anar al Wanda Metropolitano per assistir a la roda de premsa de comiat del seu company Diego Godín.
   
  Juanfran, que forma part de la selecció espanyola, va jugar amb l'Espanyol a la temporada 2005-2006.

  https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-proces-suprem-jugador-atletic-madrid-juanfran-publico_381859_102.html 
 • Armillet Lo Groc1.548 974👍 1.034

  En aquest judici s ha pogut declarar en alemany, eslovè, portuguès, anglès, etc. Quan algu demana fer-ho en català tot son problemes i prohibicions. Fins i tot s ha amenaçat amb accions judicials si no un català no declara en castellà. Wtf? Gravissim i inacceptable. Marchena catalanofob i filldeputa.
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  El Suprem no impedirà que els presos polítics electes acudeixin abans del 21-M a lliurar les credencials  El Tribunal Suprem (TS) espanyol no posarà cap impediment als cinc presos polítics independentistes electes perquè puguin sortir de presó demà divendres o dilluns vinent per lliurar les seves credencials abans a la constitució de les Corts, sempre que les cambres ho considerin oportú.

  Fonts jurídiques han informat a Efe que la intenció de l’alt tribunal, el mateix que jutja l’1-O, és donar resposta entre avui i demà a l’última petició de les defenses d’Oriol Junqueras i Raül Romeva, així com de Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez, electes el 28 d’abril.

  I tot apunta que podran dirigir-se al Congrés i el Senat abans dels plens de dimarts que ve i d’aquesta manera poder complir amb els tràmits exigits pel reglament de les cambres.

  Les fonts recorden que la Sala ja es va pronunciar des d’un punt de vista jurídic i els va permetre exercir els seus drets polítics dimarts que ve 21 de maig, de manera que no posaran inconvenients a una qüestió “operativa” i “adjunta”.

  Les cambres han de primer establir si és necessària la seva presència i en cas afirmatiu assenyalar com i quan fer-ho.

  En el cas de Romeva, el Senat sí que exigeix la seva presència física per realitzar aquests tràmits. En canvi, els altres quatre electes al Congrés poden delegar aquestes gestions, si bé el Suprem podria estendre l’autorització a tots cinc, si cal.

  Una altra cosa serà la logística per acudir a les cambres i el temps que hi siguin, atès que són tràmits que exigeixen poc temps –no més de mitja hora–, de manera que fins i tot poden realitzar-se el mateix dilluns, malgrat que aquest dia està fixada l’última sessió de testificals del judici.

  Aquest matí han arribat a la taula del tribunal dos escrits de les defenses dels cinc acusats en què sol·liciten un altre permís extraordinari perquè acudeixin a les corts (en el cas de Romeva al Senat) a realitzar els tràmits oportuns abans del ple de constitució d’aquestes.

  Mentre que l’escrit de Jordi Pina, advocat dels electes de JxCat, s’ha cenyit a l’esmentada petició, Van den Eynde ha sol·licitat també que els seus defensats, Junqueras i Romeva, puguin quedar-se una vegada finalitzat el ple per donar rodes de premsa o reunir-se amb altres parlamentaris, un assumpte que no contempla el tribunal.

  També ha insistit en la necessitat que la Sala sol·liciti un suplicatori a les corts per continuar amb el judici, una cosa que ja els va denegar el tribunal dimarts passat.


  http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1604894-el-suprem-no-impedira-que-els-presos-politics-electes-acudeixin-abans-del-21-m-a-lliurar-les-credencials.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR17XrBDS2ipuuxnvbSgtB7ArqggDkORPcC2IVhOsyUZy4clT7MCBHK6tVw 

 • paleta4.418 3 489👍 5.973
  La pitjor vergonya d'aquest judici, és que després de tres mesos i centenars de testimonis catalans, encara cap d'ells no s'ha dignat a mantenir-se ferm i tranquil en l'us de la nostra llengua.

  Suposo que el càstig per parlar en català al tribunal suprem deu ser la pena de mort o la cadena perpètua, perquè sinó no entenc tanta submissió.
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  Una associació de jutges critica que el Suprem obligui els testimonis a parlar en castellà  L’associació de jutges Àgora Judicial critica que el Tribunal Suprem obligui els testimonis que compareixen al judici de l’1-O a declarar en castellà.

  L’entitat defensa en un comunicat el dret de les persones catalanoparlants a utilitzar la seva llengua pròpia i alerta que la Sala Penal del Suprem està fent un “interpretació restrictiva” de la legislació processal que pot suposar “un terrible precedent” per als ciutadans de territoris amb llengües cooficials.

  Àgora Judicial recorda que la llei reconeix a qualsevol persona que intervingui en un procediment judicial a Catalunya el dret a utilitzar la llei oficial que triï en les seves manifestacions orals i escrites.

  En aquest sentit, considera que aquest principi s’ha d’estendre al procés contra els líders independentistes al Suprem, ja que tot i tenir lloc a Madrid, és un judici oral que se celebra “en primera instància i davant un òrgan judicial amb competència a tot l’Estat”. “D’una altra manera no es permet una declaració fàcil, autèntica i espontània en la llengua pròpia del ciutadà, al qual per molt que la Constitució Espanyola obligui a conèixer el castellà, no s’expressarà en la mateixa facilitat, ja que estarà obligat a realitzar mentalment la traducció”.

  A parer de l’associació, la posició del tribunal suposa un greuge respecte de les persones que han pogut declarar en castellà com a llengua pròpia. De fet, apunta que els testimonis catalanoparlants queden “en una situació pitjor a la d’un testimoni estranger”.

  L’entitat recorda que el mateix Suprem ha avalat en altres ocasions una “interpretació extensiva i flexible favorable a l’expressió en la llengua pròpia”. “No té cap justificació la rigidesa processal, ni la comminació forçosa al canvi de llengua, ja que estableix un lamentable precedent i provoca un desgast de la imatge de l’objectivitat i imparcialitat de la justícia, necessària perquè les persones confiïn en l’actuació de l’alt tribunal”, afirma.


  http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1605881-una-associacio-de-jutges-critica-que-el-suprem-obligui-els-testimonis-a-parlar-en-castella.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR2snFWlkEoxQYk-syBRP55RiWBoS_470-J_2d2Rkr0LfeuL7fihDYoRybY 

 • Armillet Lo Groc1.548 974👍 1.034
 • Armillet Lo Groc1.548 974👍 1.034
  Darrer tram del judici. Les conclusions de la defensa avui i dema l'ultima paraula dels condemnats.
  • HorsepLluis Bocjack153👍 268
   Ha sigut acollonant, dir obertament que ells mateixos van incomplir les lleis que havien aprovat. Aquesta era labjugada mestrívola! Sembla el gag-meme de: Incompleix el què acabes d'aprovar, això el confondrà...
  • venjança_catalana4.772 3 456👍 5.598
   No es pot votar res que serveixi per la independència, ni tan sols la cup

   Aquests tarambanes, ja siguin d'Esquerra, JxCat o qualsevol altre de la colla autonomista, potser es pensen que som imbècils rematats. Si la gent els vota és perquè no queda cap altra
   • logos1.821 15 887👍 2.011
    Molt d'acord amb tu, estem arribant a un final de cicle. Aviat hi haurà nou paradigma, això és inevitable. El que resta per veure és la naturalesa d'aquest nou paradigma. Tot apunta que serà neoautonomista, però res no està escrit.

    Ni podem caure en la idolatria d'uns líders que no van fer allò que havien promès (groguisme) ni en el pessimisme de creure que perquè haguem perdut (derrotisme), aquesta derrota és definitiva i irreversible. Podem ser (i cal que ho siguem) protagonistes dels nous temps!
  • Petruccio800 1👍 914
   La independència s'haurà de fer per les males, o no es farà.
 • maori16.652 4 107👍 8.702
  El diari austríac Der Standard: "Les proves no van demostrar cap violència de l'independentisme"  "Finalitza el llarg judici dels independentistes catalans"

  REINER WANDLER
  Els fiscals volen de 17 a 25 anys de presó pels ex membres del govern regional català

  La fase més complexa en el procés més important de la història recent d'Espanya va durar quatre mesos. Cinc jutges van escoltar 422 testimonis, cinc experts van ser convidats, milers de documents i vídeos van ser vistos. Dimecres, finalitza el judici de dotze presumptes líders del referèndum d'independència català de l'1 d'octubre de 2017.

  L'ex viceprimer ministre català, Oriol Junqueras, i diversos dels seus ministres, hauran d'esperar el seu veredicte a finals de setembre, juntament amb els altres acusats, entre ells l'expresidenta del Parlament català Carme Forcadell, i l'expresident de l'Associació Òmnium cultural Jordi Cuixart i l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sànchez. "Rebel·lió", "sedició" i "malversació de fons públics" són els càrrecs que se'ls imputen.

  Altres acusats importants no són a la cort, ja que es van exiliar a temps, inclòs l'exprimer ministre català, Carles Puigdemont. Tot i que les proves en cap moment van demostrar que el moviment d'independentista va ser violent en la preparació i realització del referèndum, la fiscalia veu "un cop d'estat" en el que va ocórrer a Catalunya entre 2015 i 2017.

  "Liquidar la constitució"

  Segons els fiscals, es va dir que els acusats havien "liquidat la Constitució espanyola de 1978". El parlament, el govern i la societat civil a Barcelona van ser els "tres pilars" d'aquest enfocament. Així, els principals acusats són Junqueras, Forcadell i Cuixart i Sànchez de la "rebel·lió". Per a Junqueras, la fiscalia exigeix ​​25 anys de presó, per Forcadell, Cuixart i Sànchez cada 17 anys. El partit d'extrema dreta Vox ha presentat també una "acusació popular", una figura legal molt comú a Espanya. Vox va un pas més enllà i acusa els líders independentistes, a més de la rebel·lió, d'haver estat membres d'una organització criminal. L'advocat Javier Ortega Smith exigeix ​​fins a 74 anys de presó i el compliment complet de les penes en presons fora de Catalunya.

  Fins a dotze anys de presó.

  Només els advocats de l'estat,  de qui el client és directament el govern espanyol, no poden constituir violència. La violència "no era part dels plans dels acusats". No obstant això, veuen en la celebració del referèndum un "aixecament" i demanen fins a dotze anys de presó. La defensa, per descomptat, veu les coses de manera diferent: "La gent no va sortir als carrers per destruir l'estat, sinó per manifestar-se i votar", explica l'advocat Andreu Van den Eynde. "Quan Pina preguntà per les armes, en aquesta sala va riure fins l'apuntador". Ens recorda un dels moments més estranys en l'interrogatori de testimonis.

  Els defensors demanen absolucions per a tots els acusats. També estan preparant el cas davant el Tribunal Europeu de Drets Humans.

  CRONOLOGIA

  1 d'octubre de 2017 el govern regional de Catalunya realitza una votació per la independència: el 90 per cent votà Sí, els opositors van demanar l'abstenció.

  27 octubre 2017 Proclamació de la independència, Espanya no ho reconeix, pren el control de l'administració de Catalunya.

  30 d'octubre de 2017, el Primer Ministre de Catalunya, Carles Puigdemont, s'exilia a Bèlgica.

  2 de novembre de 2017. Arrest de nombrosos membres del govern català, inclòs el vicepresident Oriol Junqueras.

  17 gener 2018 Després de les noves eleccions del 21 de desembre, l'independentista moderat Roger Torrent es fa càrrec del nou parlament regional.


  http://cataladigital.cat/2019/06/11/catalunya-prensa-internacional-proces-juicio-presos-politicos-austria-der-standard/?fbclid=IwAR2ibjwYf7QBh6BQyEGnVl0boiz2olGX1xHrsKdJ1OXYylFYIGUiIXikVW0 
  • Aufrany5.068 3 429👍 5.092
   l'independentista moderat Roger Torrent

   No seré jo qui defensi ER però s'oblida algún detall, com l'amenaça directa de Casado a Torrent recordant-li la família, igual que ja feu amb Puigdemont.
   Més que moderat, cagat.
 • entre·ribes503👍 391
  Poques pàgines té aquest fil...
 • dikkens4.245 9 506👍 1.190
  A mi aquest judici em produeix una barreja de vergonya aliena i impotència.

  Les defenses han de demostrar que els "independentistes" no van fer res de res per aplicar el que deien; que tot plegat no era més que un teatre, però que realment seguien dins la llei espanyola. Però el més surreal és que l'èxit d'aquesta defensa es vegi com un èxit de l'independentisme. 

  D'acord que posem en evidència l'estat espanyol, la seva repressió i bla bla bla, però de veritat no ens indignem ni una mica al veure que els nostres polítics eren purs col·laboracionistes?? 
  • TerraAlta250👍 301
   És brutal. Només la Boya s'ha atrevit a criticar l'estratègia de la defensa al twitter (https://www.elnacional.cat/ca/politica/boya-melero-judici-independencia_393487_102.html) i si mires el comentaris el 80% no hi estan d'acord. No vull ser derrotista però quan els representants d'un poble es rebaixen d'aquesta manera no es pot esperar res de bo.
 • maori16.652 4 107👍 8.702

  El Tribunal Europeu de Drets Humans rebutja la demanda sobre la presó preventiva de Forcadell

  El Tribunal Europeu de Drets Humans ha rebutjat la demanda de Carme Forcadell contra la seva situació de presó preventiva. La decisió la va prendre un únic jutge al març, quan va decidir no admetre a tràmit la demanda.

  Forcadell va registrar la demanda a Estrasburg al gener però després que el jutge l'hagi rebutjat la decisió és “final” i no és possible recórrer. El TEDH ha decidit no començar a estudiar la demanda ja que primer hauria de ser aprovada pel Tribunal Constitucional

  La defensa de Forcadell ha explicat a El Nacional ja fa un any que va portar la petició de llibertat al Tribunal Constitucional i la qüestió encara no ha estat resolta. Per aquest motiu, els seus advocats van optar per elevar la instància a Estrasburg, que ara no ha estat admesa a tràmit. La inadmissió d'una demanda per un jutge únic només dos mesos després d'haver estat presentada, com és el cas, sol deure's a tres raons: estar manifestament infundada, presentada fora de termini o no haver esgotat les instàncies judicials internes.

  Tot indica que la demanda de Forcadell va ser rebutjada per l'últim dels motius, ja que quan va presentar la demanda el 18 de gener del 2019 ho va fer sense que el Tribunal Constitucional hagués resolt encara el recurs contra el seu ingrés a la presó.

  Forcadell, primera en portar la presó preventiva al TEDH

  L’expresidenta del Parlament va ser la primera acusada per l’1-O en portar la situació de presó preventiva davant del TEDH. Llavors l’advocada internacional Jessica Simor, encarregada de la demanda, va explicar que havia sol·licitat que el cas es considerés com a “urgent”. 

  La demanda de Forcadell va al·legar quatre articles del Conveni Europeu de Drets Humans relatius als drets a llibertat i a la seguretat, llibertat d'expressió i de reunió i associació, així com el dret a eleccions lliures.

  Estrasburg va rebutjar fa dues setmanes la demanda de Forcadell i 75 parlamentaris catalans més, com l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per l'anul·lació del ple d'octubre del 2017 que podia declarar la independència.

  Una Sala de set jutges va assenyalar que la suspensió dictada pel Tribunal Constitucional calia "en una societat democràtica" per al "manteniment de la seguretat pública, la defensa de l'ordre i la protecció dels drets i llibertats d'altres".

  Dels 12 casos contra Espanya que el TEDH ha comunicat a les parts (demanant més informació sobre les al·legacions dels demandants) des d'octubre del 2017, cap no fa referència al procés sobiranista de Catalunya.


  https://www.elnacional.cat/ca/politica/tribunal-europeu-drets-humans-rebutja-demanda-preso-preventiva-forcadell_393859_102.html 

  • Makhnovtchina1.536 2 980👍 4.627
   Del tot d'acord amb l'anàlisi del triple objectiu que exposes, però el tercer punt es pot capgirar i em penso que ja va passant en veure que el 'groguerisme' no en té cap solució de continuitat. Mai de la vida s'és escrit que una independència revolucionària com ha de ser la nostra l'hagin de fer masses alienades, ben al contrari. La cosa rutlla amb avantguardes conscienciades i compromeses, per molt minoritàries que siguin al bell mig de l'ensopiment malenconiòs de la majoria passiva.

   PS.- Target se'n diu 'objectiu' en català. No cal l'anglicisme.
          Mainstream és 'corrent o discurs principal' en català. No cal l'anglicisme.
          Rodillo en català és corró, rul.lo, rulò. No cal el catanyol.
 • terrae885👍 26

  Estrasburg s'acaba de posicionar avui amb una resolució final: DEFENSA l'empresonament dels polítics catalans i avala la repressió contra la població civil. 

   

  Quan dieu que fem la propera xocolatada popular? 

 • cathalà23.664 12 51👍 7.333

  La farsa ja està vista per sentència.
 • quatreanys35.403 6 19👍 10.723
   els advocats dient que tot era mentida i la gent encara els defensa i vota, acollonant! i despres van dient que si la democracia i no se que de fer un suposat nou país, quan en altres paisos dimiteixen per una multa d'aparcament...i aquests van dir de fer un referendum d'autodetermianció i aplicar el resultat acte seguit, per no tindre, no tenen ni vergonya. 

  Estava escoltant catradio hi estava en roger torrent i el peiodrista dient si havien enganyat o la gent estava obrint els ulls...i el tio dient que ells sempre havien dit que cercaven una negociació

 • Sau de Treviac5.648 2 381👍 7.362
  El que trobo al·lucinant és que les pancartes que han repartit per les concentracions d'aquest vespre demanen l'ABSOLUCIÓ, no pas l'AMNISTIA.

  Aviam, si partits i entitats independentistes els considera presos polítics i s'afirma que aquest procés és una farsa com pot ser que en demanin la seva absolució? Demanar-ne l'absolució equival a legitimar el procés judicial i tot el sistema judicial espanyol...

 • TUTTLE3.301 14 612👍 2.268
  S'ha acabat el circ. L'espectacle de la inquisicio espanyola. Pero vosaltres encara culpareu les victimes. No teniu fidelitat ni collons. Jo no em rendire mai. No em rendeix ningu.

Publicitat

Fòrums

 • 9.301.486 missatges
 • 221.313 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat