Fòrum

El PP recuperaria la Generalitat valenciana amb la complicitat de Vox i Cs

Calidoscòpic20.892 15 70👍 14.074

El PP guanyaria les eleccions al País Valencià i podria governar amb el suport de Vox i Cs, fet que significaria repetir el pacte amb la ultradretaja experimentat a Andalusia, segons es després d’una enquesta publicada aquest diumenge al diari Valencia Plaza.

 

Segons aquest sondeig, el PPCV (Partit Popular de la Comunitat Valenciana) aconseguiria la victòria en les eleccions de maig, tot i que amb una perceptible caiguda de diputats, passant dels 31 actuals a 23/24. Tot i la pèrdua d’escons, l’entrada de Vox i la caiguda de Podemos permetria que els populars recuperessin el control del govern valencià.

 

Ver imagen en Twitter
Valencia Plaza@valenciaplaza
 
 

#EncuestaVP A la andaluza: Isabel Bonig (PP) sería presidenta con el apoyo de Cs y Vox gracias a la debacle de Podem https://valenciaplaza.com/a-la-andaluza-bonig-pp-seria-presidenta-con-el-apoyo-de-cs-y-vox-gracias-a-la-debacle-de-podem …

 
 
 

El PSPV (Partit Socialista del País Valencià) es quedaria igual que ara, amb 23 diputats, però incapaç de sumar una majoria com l’actual, ja que tot i que el seu principal soci de govern, Compromís, es mantindria en els seus 19 diputats o, com a màxim, arribaria als 20, Podem cauria dels 13 actuals a només 5, invalidant la possibilitat d’un acord d’esquerres.

 

Vox, per davant de Cs?

A l’altra extrem de l’espectre polític Vox no només entraria amb força a Les Corts Valencianes, on aconseguiria 14/15 escons, sinó que fins i tot podria superar Ciutadans, a qui les enquestes els atorguen una forquilla de 12/15, sempre al voltant dels 13 actuals.

Amb aquests resultats i en una cambra de 99 diputats, arribar als 50 escons que marquen la majoria absoluta només seria factible per a un pacte a tres bandes entre PP, Vox i Cs.

Font

____________________________________________________________________

Seria una veritable catàstrofe. C's ja ha dit que al PV no es compromet a no pactar amb Vox. Per altra banda Vox podria treure fins i tot més vots que C's. I no és estrany; fa més pel feixistam valencià de tota la vida...

Respostes

Configuració
 • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
  Enquesta de hui a LAS PROVINCIAS.

  Hi haurà govern del Botànic, però Mónica Oltra es menjarà els mocs... i és que la gent acaba preferint votar l'original (Puig), que no la còpia (Oltra).

  • Ultrança7.889 5 271👍 1.350
   Quin ventall més acolorit i divers.

   Bé, com a mínim, us heu deslliurat del pèrfid jou centralitzador barceloní i ara es representa verament la independència de la nacionalitat pròpia.
   Ja fa bé de veure que els valencians amb consciència política que quedaven s'han dedicat les darreres dècades a afers productius

   status paella: sense furtar
  • esclata-sang1.557 1 965👍 1.199
   Et vote + per la informació.

   Jo la signava ara mateix per barrar el pas a l'espanyolisme radical al País Valencià i perquè el psoe no suma amb c's però tractant-se de Las Provincias....

   ....Podem/Eupv i Compromís estan infrarepresentats al meu parer, i el pp i psoe al contrari

  • esclata-sang1.557 1 965👍 1.199
   A banda que Podem tot sol al 2015 en trau 13 i ara juntant forces amb Eupv en trau la meitat (5-7)......massa cuina
  • cobertor1.269 3👍 919
   Però no deies que ERPV estava pujant moltíssim en el vot directe i que s’havia de fer una estratègia com la del BNG ? (que li va supegenial, per cert xDDD). Doncs no la veig en la teua enquesta, i tu festejant que Compromís baixe uns diputats a costa del PSOE 
   • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
    Ni ERPV està fent cap estratègia BNG (es presenta en solitari i amb les seues sigles), ni he dit mai que estava pujant moltíssim en el vot directe, en tot cas vaig dir que estava pujant com així apareixia al CIS. Però vaja, que és curiós que cada vegada que apareix un simptoma de debacle de Compromís tu eixes a parlar d'ERPV.  

    PD. Jo no he celabrat res, només he dit que Oltra es menjarà els mocs. De fet ací la qüestió és que a Puig no li cal fer el paperot d'insultar els exiliats per twitter per guanyar eleccions, és suficient mantindre la bocota tancada. 
  • Oscar lo RoigUsuari sumador23.451 14 52👍 594
   Al marge de que cal tocar tot allò que surt de Las Províncias en cert escepticisme, i que la situació política ara canvia quasi setmana a setmana, està clar que la dinàmica de blocs esquerra-dreta afavoreix el partit predominant de cada bloc, que en l'esquerra (ehem) està clar que és el PSPV i en la dreta ja no està tan clar.

   A Ximo Puig pareix que li ha sortit bé la jugada de l'avançament, i l'agenda espanyola, al coincidir amb les estatals, també el beneficia.

   Compromís, amb aquests resultats (que poso en dubte venint d'on venen), mostra que tenen un fons fídel més gran que fa vuit anys, però també fluctua molt vot prestat dels socialistes, que dels podems no arrepleguen quasi res, i que tenen un greu problema al sud de la línia Biar-Bussot, on hi vota molta gent.
   • esclata-sang1.557 1 965👍 1.199
    Efectivament, Compromís té un problema doble:

    -Per un costat té dificultats per a arribar als castellanoparlants. Se l'ha considerat com el partit que més defensa la llengua (dels parlamentaris). Això atrau votants però també en fugen altres. Eixa vessant va millorar molt al 2015 on es va vore com va arreplegar vora 95.000 vots a la ciutat de València.

    -És vist com un partit valencià. Amb el provincianisme desintegrador que patim, molta gent de les comarques castellonenques i alacantines el veuen com a un partit centralista. 

    Només una dada, la província de València té el 50% de la població del PV però Compromís hi obté el 68% dels seus vots.

    I més sorprenent encara, tot i que Compromís va quasi triplicar el vot del 2011 al 2015 (del 7 al 18%) eixe percentatge es va mantindre intacte: el 68% dels seus vots seguien sent de la província de València, 310.000 de 452.000


    • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
     La segona reflexió és ben certa, jo ja fa anys que ho detencte i ho estic dient. Mónica Oltra és una mena de Lizondo d'esquerres (?)... i a Alacant i Castelló passen d'eixe rotllo.
    • Oscar lo RoigUsuari sumador23.451 14 52👍 594
     No, a les comarques de Castelló no s'ha vist mai Compromís com a centralista o el partit de València.

     Més aviat s'ha percebut tradicionalment com el partit dels culturetes/alternatius que hi ha a cada poble. Ara amb Compromís és quan s'ha obert a altres sectors que abans votaven PSPV o EUPV.

     La qüestió és que les estructures del bipartidisme han aguantat més fortes ací dalt (en la majoria de municipis -però són menuts- només hi ha PP i/o PSPV), i la ciutat de Castelló ja aglutina la meitat de la població de les comarques, amb el seu fabrisme, conservadorisme postfranquista, immigrants poc o res integrats en la valencianitat, etc. En tot cas, el problema és que Compromís no s'aprope a disputar ser el segon partit a les ciutats de 10.000 a 50.000 habitants o que siga invisible a capitals de comarca com Morella, Albocàsser o Sogorb.
 • UsuariV11.367 4 183👍 6.801
  Dos enquestes amb un mes de distància i quins resultats tant diferents! Maremeua ningú té ni puta idea del que pot passar el 28 d'abril.


  • MLC11.251 4 187👍 8.909
   Però hi ha hagut l'avançament i potser més que no tenir-ne idea és que les coses es mouen molt ràpid. Abans de les andaluses, VOX no apareixia enlloc i ara si amb força, amb la qual cosa, el pp i c's pateixen el cop i una part del vot de Compromís va al Psoe com vot útil antiVox.

   Potser no encerten, però les tendències semblen lògiques.
 • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
  Enquesta de Las Provincias ara per a les eleccions espanyoles.

  Les tendències pinten mal per Compromís. Està vist que sense Podemos "no alça un gat pel rabo", Baldoví serà diputat però votar Compromís a Castelló i Alacant és llançar el vot a la paperera...

 • terrae327👍 3
  Aquest és el futur que ens espera a Catalunya si no espavilem. 
 • __33859__1👍 3


  és de la Razón, aixina que tampoc és cap sorpresa que li donen la Generalitat al PP
  • esclata-sang1.557 1 965👍 1.199
   Primer, Benvingut !!!!!  

   Si t'estrenes posant una enquesta......bon senyal.

   Ajudaràs a fer del racó un espai cada volta més interessant.

   El primer positiu te'l done jo. 

  • esclata-sang1.557 1 965👍 1.199
   Analitzant l'enquesta....  

   D'entrada tornem a l'esglai....ja em veig a un de vox de conseller d'educació 

   Comparant-la amb la que va penjar Indesquerra de las provincias:

   -el ball de percentatges està sobretot en el psoe,  (33 escons per 27) i pp en menor mesura (24 per 27). La resta pareix que tenen un vot consolidat

   -al final la Generalitat Valenciana dependrà del vot socialista...

   -m'ho creuré pero que podem + eupv traga la meitat de vots que podem per separat....

   -que un de cada 10 valencians vote l'ultradreta franquista..... Fins i tot a la TV espanyola ja parlen d'ells de forma normalitzada


 • esclata-sang1.557 1 965👍 1.199
  Electopanel del 3-4-19:

  Un altre avís. Açò comença a enfosquir-se....

 • Indesquerra20.182 9 75👍 6.898
  A Mónica Oltra se li està "atragantant" la campanya... i no faré més sang d'això, però és que no m'he pogut resistir de penjar aquesta foto perquè no té pèrdua. 


Publicitat

Fòrums

 • 9.268.750 missatges
 • 220.076 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat