Fòrum

El PP recuperaria la Generalitat valenciana amb la complicitat de Vox i Cs

Calidoscòpic20.721 14 70👍 13.556

El PP guanyaria les eleccions al País Valencià i podria governar amb el suport de Vox i Cs, fet que significaria repetir el pacte amb la ultradretaja experimentat a Andalusia, segons es després d’una enquesta publicada aquest diumenge al diari Valencia Plaza.

 

Segons aquest sondeig, el PPCV (Partit Popular de la Comunitat Valenciana) aconseguiria la victòria en les eleccions de maig, tot i que amb una perceptible caiguda de diputats, passant dels 31 actuals a 23/24. Tot i la pèrdua d’escons, l’entrada de Vox i la caiguda de Podemos permetria que els populars recuperessin el control del govern valencià.

 

Ver imagen en Twitter
Valencia Plaza@valenciaplaza
 
 

#EncuestaVP A la andaluza: Isabel Bonig (PP) sería presidenta con el apoyo de Cs y Vox gracias a la debacle de Podem https://valenciaplaza.com/a-la-andaluza-bonig-pp-seria-presidenta-con-el-apoyo-de-cs-y-vox-gracias-a-la-debacle-de-podem …

 
 
 

El PSPV (Partit Socialista del País Valencià) es quedaria igual que ara, amb 23 diputats, però incapaç de sumar una majoria com l’actual, ja que tot i que el seu principal soci de govern, Compromís, es mantindria en els seus 19 diputats o, com a màxim, arribaria als 20, Podem cauria dels 13 actuals a només 5, invalidant la possibilitat d’un acord d’esquerres.

 

Vox, per davant de Cs?

A l’altra extrem de l’espectre polític Vox no només entraria amb força a Les Corts Valencianes, on aconseguiria 14/15 escons, sinó que fins i tot podria superar Ciutadans, a qui les enquestes els atorguen una forquilla de 12/15, sempre al voltant dels 13 actuals.

Amb aquests resultats i en una cambra de 99 diputats, arribar als 50 escons que marquen la majoria absoluta només seria factible per a un pacte a tres bandes entre PP, Vox i Cs.

Font

____________________________________________________________________

Seria una veritable catàstrofe. C's ja ha dit que al PV no es compromet a no pactar amb Vox. Per altra banda Vox podria treure fins i tot més vots que C's. I no és estrany; fa més pel feixistam valencià de tota la vida...

Respostes

Configuració
  • nemo6.486 8 329👍 2.033
   Nah, ni millora i enfortiment del valencià. Ni més campanyes per al seu ús, ni foment de normatives que primen el coneixement del valencià a l'administració, ni vertebrament del territori, ni canvi de model productiu, ni tractar de fer créixer el sentiment identitari valencià. Res, aci el que només importa es vore TV3, lo altre es secondari!

   Meanwhile, a Catalunya, els catalsn qeuixant-se de lo merdosa que és TV3 xD. No teniu remei, sempre contracorrent i sense vore les prioritats.
 • Rigel63.288 10 6👍 31.655
  No es podia saber...
 • Jaume_I15.359 10 123👍 7.759
  Han de fer servir tota la força per no perdre el govern. Provocant el descrèdit de Madrid i demostrant que valencià no interessa a Madrid mes que Per fer-la servir de platja.
 • EmulatorQUsuari sumador63.328 15 5👍 18.180
  Andalusia i València són l'escenari de proves per al pacte espanyol a tres bandes entre PP, C's i Vox. Així la majoria de la gent l'assumirà com a cosa natural i no els estranyarà quan hi hagi el govern espanyol en joc. 
  • UsuariV11.105 4 187👍 6.668
   Com sempre, tan encertat, tan assenyat, tan raonable, tan just, tant de trellat.

   Qué avorrit deus ser!  


   • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
    ...i tan ploramíques. No sabia que la campanya electoral ja havia començat. 
    • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219

     Uix, ja fa mesos (o fins i tot anys) que em dius això, per la qual cosa tant em fa

     • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
      Per "salvar-li el cul al Botànic" amb vot (in)útil l'única alternativa no és Compromís. Només que ho sàpigues. 
      • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219

       Pots fer volar els coloms que vulgues, però la realitat és ben tossuda: o hi ha un govern bipartit o tripartit PSPV+Compromís+Podem/EU o hi haurà un govern bipartit o tripartit d'extrema dreta espanyolista.


       La resta? Doncs barallar-se per les dècimes. El 0,%.


       • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
        Et torne a repetir, que es veu que no ho captes. Ja estic donant per fet el tema del vot (in)útil i Compromís no és l'única alternativa. El Botànic que jo sàpiga és PSPV+Compromís+Podem i en un futur podria ser PSPV+Compromís+Podem/EU o PSPV+Compromís+Podem/EU/ERPV o vés a saber i per tant igual sumen fent 2+2+1 que 1+2+2 que 2+1+2, ho captes ja? Compromís només és un número més de l'equació.
        • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
         Total, que tota eixa excelsa prosa és per a dir-me que et planteges votar per la coalició Podem-EU?
         • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
          1r No he dit que em planteje res, dic que Compromís no és l'únic vot (in)útil.
          2n Tu dones per fet i insisteixes amb una coalició (Podem/EU) que a dia de hui no existeix.
          3r El que si sé segur és que a Compromís amb la trànsfuga de cap de llista no la votaré.
          • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
           1) Ho has insinuat implícitament. No amagues ara el cap sota l'ala. En tot cas, aprofite l'avinentesa per a dir-te que Compromís és l'única formació mínimament valencianista de totes les altres opcions d'esquerres.

           2) No la done per feta. He apuntat que, segons m'han reconegut persones implicades políticament, és vital per a reeditar un govern progressista, cosa que ells mateixos (Podem i EU) saben.

           3) No sóc gens fan de la botiflerota de Mó, però que ara t'haja pegat per dir-li trànsfuga com la tòxica de Glòria Marcos et al. fa 10 anys...En fi...
          • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
           1) Jo no he insinuat res. Tu parles de fer campanya cadascú "en el seu voltant" (sic) del que votes tu o jo crec que no estem parlant. Jo votaré indepe si hi ha candidatura, però puc demanar a altra gent, sense anar més lluny desencantats amb Compromís (entre els aficionats dels bous al carrer hi han a cabassos) que voten altres opcions del Botànic. I això de valencianista està tan sobat que no vol dir res, de veritat penses que Mónica Oltra és més "valencianista" que Ximo Puig, per exemple? És més valencianista Compromís que fuig d'ERPV o EUPV que no va tenor problema en anar amb ells fa 4 anys? Això de valencianista a dia de hui està totalment devaluat...

           2) Una cosa és la necessitat d'eixa coalició i una altra que es done o es done només amb eixos dos partits, o que vagen amb Compromís, no ho descartes conforme estan les coses...

           3) Què Mó no siga tòxica i Marcos sí un dia m'ho hauràs d'explicar, però vaja això de trànsfuga m'ha vingut no perquè Marcos ho diga o no, sinó pel tema Errejón amb Más Madrid, realment, i vist amb perspectiva, m'ha fet vore que efectivament és (era) una trànsfuga.
          • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
           1) Compromís és molt més valencianista en el seu conjunt que el PSPV, Podem i EU, que són directament partits espanyols. Compromís és la suma del Bloc Nacionalista Valencià, el partit que aglutina el valencianisme polític, i antics militants del sector més valencianista d'EU. Ho mirem com ho mirem, té menys percentatges de botiflers que la resta de partits del Botànic.

           Ah, i molt graciós això d'EU i ERPV. Si el 2015 els van (des)integrar en la seua candidatura (d'amagadets, això sí) és perquè poc hi tenien ja a perdre. El 2007 els van vetar d'entrada per a formar part de Compromís pel País Valencià. Si ja hi havia destacats dirigents d'EU que no volien pactar amb el BLOC per ser "nacionalistes"! Per si vols noms: Glòria Marcos, Amadeu Sanchis, Ricardo Sixto...

           2) No hi haurà coalició de Compromís amb Podem ni EU. Has estat anys amb la mateixa cantarella. Ja et vaig dir jo que no n'hi hauria i al remat ja hem vist qui tenia raó. "Ara, silenci..."

           3) Insistisc que la meua nul·la simpatia cap a la botiflerota de Mó m'impedeix destinar cap esforç a enraonar sobre ella. Per tant, m'és igual com li digues. I el mateix respecte de Milhouse. Si jo sempre vaig estar en contra del pacte amb Podem(os)!


          • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
           1r Defineix valencianisme i després parlem, perquè dir que Compromís és valencianista i EU un partit espanyol no em serveix com a argument. Si Compromís és valencianista EU hauràs de dir que és espanyolista, no? I hi estàs d'acord? Que Compromís siga un "partit valencià" no el fa valencianista.

           Respecte a Compromís pel PV mo mentisques, alguns d'EU no volien al Bloc no per "nacionalista" (curiós que ara no digues "valencianista", ei! queda pendent la definició ) sinó per ser de dretes, tan ràpid oblideu que li donaveu alcaldies al PP, anaveu amb CiU a les eleccions o de la maneta amb exmilitants d'Unión Valenciana? Que ràpid que oblideu el passat més recent. 

           2n Segurament no hi haurà pel tema Errejón, però quan tu ho dèies no ho sabies i estava molt obert. Ara, poses la mà al foc en que no hi haurà quan arribe ací el sutnami errejonista i aparega un "Més Comunitat Valenciana"... "Ara Silenci". 

           3r La teua nul·la simpatia per Mó, que me la crec, és infinitament menor que la que tinc jo. Però mira, em preocupa, perquè pensava que no podia ser més gran i continua "in crescendo", des del tema Errejón que ho veig molt més clar.
          • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
           1r Defineix valencianisme i després parlem, perquè dir que Compromís és valencianista i EU un partit espanyol no em serveix com a argument. Si Compromís és valencianista EU hauràs de dir que és espanyolista, no? I hi estàs d'acord? Que Compromís siga un "partit valencià" no el fa valencianista.

           El de sempre, pegar-li voltes al nano per a fugir d'estudi.

           Saps de sobra què vull dir. Per valencianisme entenc situar el PV com a eix de la nostra política (que no és baladí), la defensa de la nostra llengua i cultura, del nostre autogovern, del finançament i les inversions (gràcies a Compromís ara és un debat central de la política valenciana), de la nostra terra, de la nostra economia, etc.

           A la vista d'eixa definició, és palmari que Compromís és el partit que més s'hi ajusta. Així ho entén la gent del carrer, la societat, els mitjans de comunicació, també aquells que considere ser valencianista com una cosa negativa.

           EU, per contra, no és més que la federació d'un partit espanyol. Jo no els considere espanyolistes, en el sentit que no promouen activament un nacionalisme espanyol centralista, pancastellanista, etc, però sí que són doncs això...estatals.


           Respecte a Compromís pel PV mo mentisques, alguns d'EU no volien al Bloc no per "nacionalista" (curiós que ara no digues "valencianista", ei! queda pendent la definició u) sinó per ser de dretes, tan ràpid oblideu que li donaveu alcaldies al PP, anaveu amb CiU a les eleccions o de la maneta amb exmilitants d'Unión Valenciana? Que ràpid que oblideu el passat més recent. 


           No mentisc. Hi ha(via) destacats dirigents d'EU que consideren que el "nacionalisme" és, per definició, quelcom burgés, per la qual cosa consideraven els nacionalistes valencians del BLOC com a burgesos, dretans, etc.

           Respecte de la resta de missatge: 1) jo no he donat l'alcaldia mai a ningú, perquè no m'he dedicat a la política, ni he militat mai al BLOC; 2) els pactes amb el PP eren anecdòtics (3-4 a tot el PV. I a mi no em pareix malament per sistema, cal mirar cas per cas. De fet, també el PP pactava amb ERC a Catalunya i fixa't que la situació allà era ben diferent.); 3) respecte de les europees, el BLOC hi va anar també en candidatures amb BNG i PSM, prioritzava l'eix nacional sobre el social (i et dic que m'estimava més eixes coalicions que anar-hi amb Podemos i Equo); 4) i respecte d'UV, supose que et refereixes al que finalment va ser ONV, UxV, etc. Mai no van aplegar a cap acord.


           2n Segurament no hi haurà pel tema Errejón, però quan tu ho dèies no ho sabies i estava molt obert. Ara, poses la mà al foc en que no hi haurà quan arribe ací el sutnami errejonista i aparega un "Més Comunitat Valenciana"... "Ara Silenci". 


           No, no n'hi haurà perquè fins i tot la botiflerota de Mó va reconèixer que és un pacte que no suma. No tinc gens clar que es torne a produir en el futur per a les eleccions estatals. I no per manca de ganes de Mó, sinó pel que et dic: que fins i tot els promotors dels pactes de la vergonya saben que van resultar ruinosos. En darrer lloc, no patisques que no hi haurà mai un "Més Comunitat Valenciana"


           3r La teua nul·la simpatia per Mó, que me la crec, és infinitament menor que la que tinc jo. Però mira, em preocupa, perquè pensava que no podia ser més gran i continua "in crescendo", des del tema Errejón que ho veig molt més clar.

           I què té a veure Mó amb Milhouse? A mi em té igual tot eixe afer. Només em preocupa en la mesura que al remat pot condicionar les majories a casa nostra.


           Un plaer debatre amb tu, malgrat la discrepància. S'agraeix un to així d'educat

       • JVicent534 14👍 23
        Estic d'acord en el principi. Ara bé, i si no és el 0,? I si Compromís té, a banda i banda de l'espectre polític que representa, un parell de cues de potencials votants del 3%?
        • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
         He dit alguna vegada que m'agradaria que d'ací a uns anys hi haguera una escissió nacionalista valenciana de Compromís. Una formació que tinguera un 7-10% del vot.

         Malauradament, a dia de hui ho trobe impossible.

         Salut!
   • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
    Home, no sóc així en totes les facetes de la meua vida...
  • EPS61.035 13 8👍 9.839
   S'agraeix una opinió tan centrada. Sense oblidar-se de la situació difícil que passem, però sense ser catastrofista i veure-ho tot perdut, com tan s'estila en aquest fòrum.
   • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
    Moltes gràcies

    La veritat és que la consolidació del canvi polític al PV era una realitat fins fa només uns mesos. Per desgràcia, arran de les eleccions andaluses tots els mitjans de comunicació a casa nostra (inclosos els suposadament progressistes) han començat a estendre la percepció que el tripartit d'extrema dreta espanyolista es traslladarà sense remei també al PV. I al remat, ja sabem què passa: l'efecte Pigmalió...

    No tindrem una (pre)campanya ni segurament una nit electoral tranquil·la, però jo crec que guanyarem. I també confie que Compromís traurà un bon resultat
 • EstatpropiUsuari sumador163.733 11 1👍 26.796
  Els compatriotes d'en Policerdo ocuparan l'alcaldia, no en tinc cap dubte. Bentornat. 
 • Tico787 2👍 392
  L'enquesta indica els dos grans canvis electorals de la temporada, per mi es deixa un tercer que podria ser relevant.

  1. Irrupció de VOX, vorem en quina mesura perquè beu de diferents sectors que el PP i la premsa han tractat de mobilitzar durant tota la legislatura. El moviment bouer, els blavers més irredents, el món de les concertades i privades en concret els afins a l'Opus i ara si són hàbils el sector de la taronja traïcionat a Europa i que només compta amb un partit anti-EU per a votar. I un altre factor estructural tots eixos valencians que es senten només espanyols i que a la demarcació d'Alacant són molts i que A POR ELLOS i que volen humiliar els catalans i Sánchez okupa.

  2. Caiguda de Podem, partit a la baixa a l'estat amb dinamitació des de dins per un tema intern de Madrid. I que ací està al capdavant tenen un errejoner que no vol saber res d'EU i que ningú sap si ho han fet bé o malament o si no han fet res.

  3. EUPV jo pense que si fan bona campanya tornaran a entrar, passant la tanca del 5%, amb el seu discurs de que venen els feixistes i sense nosaltres no donen els números que podria ser cert esta vegada.

  Per tant depenent de la pujada de VOX les eleccions les podria inclús guanyar Ximo i seguit de prop per Mónica. I el següent govern serà tripartit d'un costat o l'altre o quatripartit d'esquerres. Dependrà de quanta gent vote i els d'un costat ja estan excitats i es veuen guanyadors.
 • Mercator3.810 3 540👍 3.089
  Et don positiu perquè feia estona no et llegia pel racó, perquè la febre de les enquestes em fa molta de mandra .
 • GuillemRM3.040 9 644👍 1.458

  Que podeu esperar?  ORGANITZACIO TERRITORIAL
  • esclata-sang1.290 1👍 947
   De quan és ?

   Tampoc eixim tan malament...
   A l'estat espanyol peninsular estem darrere de catalans, bascos i navarresos quant a demanda de major autogovern (encara que a gran distància).

   La insularitat, al meu parer, condiciona una distància mental que la fa no comparable. Per això els canaris, tot i ser descendents de castellans, estan en el 20%
  • Tico787 2👍 392
   Justament per eixes dades ens interessa fer força contra la reacció. Dos partits de les pròximes Corts es presentaran obertament amb programes de devolució de competències i amb ganes de fer sang amb la llengua.
 • Sau de Treviac5.050 2 425👍 5.769
  Això és el que passa per no tenir un partit identitari valencianista i anticastellà.
  • Ramon Muntaner3.851 11 536👍 1.219
   Per curiositat: quin seria l'equivalent català d'eixe partit que esmentes?
  • Aufrany4.498 3 471👍 4.343
   Aço d'anticastellà sobra, no cal.
   • Sau de Treviac5.050 2 425👍 5.769
    No cal pregonar-ho als quatre vents. Per ser anticastellà n'hi hauria prou amb que aquest partit defensés de debò la llengua pròpia, denunciés el lladrocini castellà (espanyol) i reivindiqués la independència del Regne de València.
    • nemo6.486 8 329👍 2.033
     Defendre el valencià? ja ho fa, com pot, o millor dit, com li deixen i fins on li deixen. Malauradament viure sota el mandat últim d'un Estat que menysprea altres llengues te les seues consequències. Però es lluita a poc a poc per a revertir-lo. El problema és que el PV te dues llengues pròpies, el castellà, per a les comarques d'interior, i el valencià, per a la resta. La Canal de Navarrés, per ficar un exemple, és també Pais Valencià, i és comarca castellanoparlant. Els valencians tenim una cosa molt clara: assumim el PV tal com és, amb les seues contradiccions i potencialitats. Jo no vull un PV esquarterat per raons de llengua, Ulsteritzat per quatre bretols del teu rotllet. Vull un PV on tot pugam expressar-nos en la llengua que vullguem i cap siga menyspreada o marginada (com si fa Espanya o França, per dir dos exemples).

     T'equivoques en altre punt, "anticastellà". En tot cas seria antiespanyolisme, per que les llengues, per se, no van contra les altres llengues. Els politics, o la societat, son les que empren eines per marginar les altres llengües. El castellà no és el problema, el problema son aquelles persones que l'enfornten per marginar el valencià i, si poden, fer-lo desaparéixer. 
     Compromis porta anys denunciant el déficit fiscal i lluitant, com pot, per revertir-lo. L'altre dia a un diari online va eixir una enquesta on es preguntava si el nou govern de l'Estat tracta millor als valencians (i les seues necessitats) que l'anterior. I la majoria deien que si. 

     Respecte a la reinvicació de la independència, és actualment un brindis al sol. Molt coherent, molt just, molt necessari l'arribar a eixe punt, però un brindis al sol en tota regla. La majoria dels valencians (aixó és, sumant vots els 90% de la població) viu en clau de CCAA i, com a molt, se senten "tan valencians com espanyols". Eixa és la realitat, els números son els que son. Cal treballar per fer créixer el sentiment de només valencians (parlant valencià o castellà, però només valencians). Actualment hi ha iniciatives molt lloables que perden el temps perque el seu missatge sona aliè a la majoria social valenciana. I als que no li'ls sona aliè es perque ja hi creuen, en major o menor mesura. Si fas la casa i comences pel terrat, no vas enlloc.

     Després de anys i anys de governs de la dreta, del naixement mateix de les CCAA ficant-nos un nom absurd i ridicul,per rebaixar (amb éxit, per cert) l'incipient sentiment valencià. Després de quasi una generació sencera de ciutadans de la capital del pais creixent baix el palio de Rita, l'eterna. Després de ore com TOTS els regidors de l'ajuntament per part del PP son encaussats, aixina i tot, les enquestes juguen ja amb la possibilitat de que Compromis perda l'ajuntament. Aixó amb treball en molts fronts: millores socials, negociacions amb sectors cutlurals i veinals, ampliació de la xarxa de carril bici, desenvolupament d'infraestrcutures....Amb tot plegat, l'ombra del PP i els seus socis s'apropa.

     Per tant demostres que vius totalment aillat de la realitat valenciana.
     • esclata-sang1.290 1👍 947
      Bon dia, jo visc la realitat valenciana tant com tu i no hi estic del tot d'acord amb el que dius.

      La convivència castellà-valencià no és possible. El bilingüisme mata. Està demostrat.

      Era possible al Regne de València fins al 1500. Després ja no. La constitució espanyola és la garantia de la substitució de la nostra llengua per la seua. I si no, al temps.

      Estem cada vegada més minoritzats. Quina solució veig jo ?

      Copiar el model belga o quebequès: al territori valencianoparlant hauria de ser OBLIGATORI l'ús del valencià en totes les esferes de la vida pública i privada (talment com ho és ara per al castellà).

      Inconstitucional ?? Segur que si. Però eixa constitució l'han feta ells i és d'ells. Meua no
      • nemo6.486 8 329👍 2.033
       Entenc la teua postura, la comprenc. El tema es que podem fer com Catalunya amb l'aranés (fer-lo llengua oficial a eixa comarca) i invisibilitzar-lo per a la resta del terrirori (quants programes hi ha a TV3 en aranés?) o crear un model propi on hom tinga cabuda. A mi em fa molta por qui, rotllo Risk, juga a partir el PV per raons de llengua. Si defensem tots una Irlanda unida, com podem defendre un PV partit en dos o tres troços? Ens em tornat bojos? Si algú vol de veritat que Vox creixca al PV es amb eixe discurs. Es regalar vots i COPIAR el model d'imposició espanyolista i fagocida de llengües.

       Cal trobar una fórmula valenciana per a la situació valenciana que, recordem, no es com la catalana o la balear. El problema es que durant anys part de l'esquerra va replegar-se al seu sinus, i en comptes de plantejar idees, formular alternatives, projectes, s'entestaren en negar la major. Aixi, hui, tenim un territori desvertebrat, amb valencians que consideren altres valencians no valencians, o menys valencians, per raons de llengua, on una minoria en vots i social (és aixi i ho saps) planteja trencar con un model. T'accepte que no es el nostre model, que arriba impossat i que porta a l'extinció del valencià, però no t'acepte que la solució siga copiar el que fan altres amb les seues llengues. El PV es plural i bilingüe. Accident de la història, o el que siga, però és aixi. En mans dels valencians, ja formats i sentint-se valencians, es definir com volem viure. 


       • esclata-sang1.290 1👍 947
        Tot això està molt bé. Però el resultat serà el mateix.

        Ho tenim magre perque ja estem colonitzats mentalment i demogràficament.

        Un relat de ficció:
        si no hi haguera hagut guerra civil i el moviment català s'haguera produït als anys 40 els independentistes a Catalunya serien el 80 % de la població i ho tindrien fet. Però els van arribar 2.000.000 de castellans....

        Nosaltres:
        Els valencianoparlants som el 30%. Als anys 40 deuríem ser el 70% i haguerem pogut construir el model quebequès. Ara ja som minoria també.

        Però la unica lluita que es perd és la que s'abandona així que si el proper repte és guanyar al maig, ho farem bo !!     • Sau de Treviac5.050 2 425👍 5.769
      Quan era més jove fa vint anys, pel que fa el tema de la llengua i de la independència, en els fòrums polítics, els sociates de la meva vila em feien exactament el mateix discurs que tu. Que si vivia aïllat, que si el bilingüisme, que si el 90% de la gent està contra la independència. Discurs PSOE total. Reflexiona-hi.

      I mira com ha canviat políticament el Principat en vint anys!
      • nemo6.486 8 329👍 2.033
       30 anys escolte als de l'alternativa valencianista-catalanista i no arriben mai a pujar del 4% dels vots. La diferència es esquarterar el pais o cercar altres vies. Si tu vols esquarterar Catalunya és el teu problema, però no plantejes imbecilitats al teu pais germá.

    • cobertor1.171 2👍 899
     No tindria representació ni de conya. És un error greu pensar que la nostra terra és una Catalunya endarrerida políticament. 
     • Sau de Treviac5.050 2 425👍 5.769
      Et responc amb l'escrit que he fet just a sobre des teu comentari.

      I només caldria un partit polític carregat de calés que fes campanya contra Espanya repetint constantment eslògans valencianistes. El País Valencià no és un planeta a part de la resta del món. No sou pas alienígenes.
      • nemo6.486 8 329👍 2.033
       Durant la tira d'anys hem tingut a un ERPV amb les butxaques plenes de diners (que proveinen de la matriu catalana del partit) fent campanyes, promocions, xerrades. Han crexcut? No pas. Ells foren els primers en sostindre el tema del déficit fiscal valencià. Compromís arribà a remolc. Ningú sap o se'n recorda que fou ERPV qui va començar amb el tema, per que Compromís va fer el discurs seu.

       A vore si vos adoneu d'una vegada que ni es qüestió de diners, ni de repetir mantres sense parar (hola PSAN, hola CUP) i que tot va per una manca BRUTAL d'arrelament al pais. El PV no es un  territori ple d'aliens, però eixir al carrer demanant la independència és vist per la majoria com extratarrestre. Si amb surt el valencià es manté viu! Primer fer llengua, valorar-la, fer pais, vertebrar-lo, no esquarterar-lo, convertir un avantatge es tindre el valencià com llengua, i no un handicap, canviar el model economic, per a no dependre en el futur de ningú, i arrelar eixe sentiment diluit anomenat valencianitat del que molts, ves tu per on, defugen. Tan espanyols com "valencians" (entre cometes, per que se senten aixi a mitges)
 • Tobies19.955 14 76👍 11.511
  Aviat Espanya s'omplirà de tripartits nazis.
 • esclata-sang1.290 1👍 947
  Bon dia i bon cap de setmana,

  Quin efecte creieu que pot tindre la manifestació del front espanyolista de madrid ? 

  A Catalunya, al meu parer, reforçarà l'independentisme, donat que se sentirà com un atac directe només pel fet de proposar un mitjançer.

  I al País Valencià? Amb l'equilibri de l'enquesta d'aquest fil, ens pot acabar de fotre ?

  I a les Illes ?

  Passeu-ho bé !! 
  • nemo6.486 8 329👍 2.033
   Podem caure en victimismes, en pánic, ningunejar la realitat, però és un fet que el PV, hui, no te ENCARA la força própia com per a tindre sinérgies diferents a la resta de l'Estat. Ni som Catalunya, amb una base de partits nacionalistes forta i arrelada, ni el Pais Basc o Nafarroa. També és cert que no som un altres CCAA, on l'efecte Podemos (al seu moment), fou aclaparador. Certament el tindre Compromis (com comparsa llavors) va fer cert efecte de "diferentziació lleu". Ara, Joan Fuster deia "el Pais valencià serà d'esquerres o no serà, i SEMPRE afegia, però es més de dretes que la mare que el va parir". (aixó es publicat a una entrevista a un amic seu). I és aixi, en certa manera. El PV, pese a totes les malifetes del PP, te molts votants de dretes que voten, majoritariament, en clau espanyolista. Per molt que cert personatge del Racó insinue o afirme que Compromis es de dretes, aquest es percebut com un partit d'esquerres o, si més no, socialdemocràta. 

   Jo pense, al marge del que s'ha fet fins ara, i del que no s'ha pogut/volgut fer (que també hi ha, i a cabassos), que Vox entrarà a les Corts valencianes. Ho farà per que te espai, i una bosa potencial de vots. La dreta te un poder mobilitzador del vot que mai ha tingut l'esquerra. La dreta és molt fidel en lo referent al seu vot, i justifica o troba sempre raons per anar a votar.  Molts votants d'esquerres son més conformistes, més "jo pase de votar a qualsevol d'eixos", "jo hui em quede a casa, em fa mandra, som molts...". 

   Vox va entrar a Andalussia, a banda pel seu discurs (que té públic), per la baixa participació. Tothom pensava que, passara el que passara, el PSOE guanyaria. EL PV no es ¿vacunat? (no recorde la paraula) contra Vox i amics. No pas. La força de la seua entrada depen, en tot cas, de varis factors si ens fixem:

   - Compromis no perd vots, aixó implica que els que els varen votar abans troben que ho fan suficientment bé (o poc malament).

   - Vox te expectatives de vot, menjant-se vots de l'altra dreta. 

   - Vox depen per a entrar d'una participació minsa. Amb molta participació els seus vots, porcentualment, se'ls portarien els altres grans de dretes.


   Per tant no hi ha altra que mobilitzar al vot mandrós d'esquerres, per a que vagen a votar, al partit que vullguen, però en clau valenciana. No hi ha vot útil, hi ha vots invisibles, d'aquells que es neguen a votar (o els fa mandra). Aixó i convéncer, minim, a 3 persones, per a votar en clau valenciana.  Aixi podrem arribar a tindre possibilitats, sempre i quan la participació ens afavorixca. De les Illes no conec el seu dia a dia a nivell politic i social, per tant no puc opinar.


   • esclata-sang1.290 1👍 947
    M'agradaria pensar que eixa manifestació ( i tot el que vindrà) pot mobilitzar a tots el valencianistes i progressistes i que en serem més que ells al maig.

    Vam guanyar de llarg al 2015. Perquè ara no ?
    • nemo6.486 8 329👍 2.033
     Llavors tenime moltes coses a favor: un aire de canvi, de rpobar fórmules noves, d'entrada i potencialitat de governs nets, un PP molt feble, un ciutadans encara minoritari, però creixent, i sense Vox al tauler. Hi havia el que al mon empresarial li diuen ventall d'oportunitat. I es va aprofitar.
     • esclata-sang1.290 1👍 947
      Tot això és de veres. Però, perquè es mantenen els dos partits de govern i s'afona el que donava suport extern (podem) ? 

      No hauria de ser a l'inrevés?
      • JVicent534 14👍 23
       Vés a saber si Podem no s'enfonsa perquè te fuita de votants a Compromís i la cuina de l'enquesta no ho ha reflectit. I després està la metodologia de l'enquesta... A qui representa la mostra si són persones que contesten cridades telefòniques a fixos?
      • nemo6.486 8 329👍 2.033
       Es prou comú i estudiat dins del món de la política. Un partit, governant, patix desgast per manar, però alhora obté una visualització brutal del que fa (quan es positiu i negatiu). El votant veu el que fan, els escolten a la tele, els veuen anar i vindre. Quan un partit com Podemos decidix no entrar a un govern (erra majúscula en el seu cas), perden eixe efecte de visualització global en positiu: no tenen un conseller-referentque fá allò i allò altre, etc. Podemos, ademés, arrossega una dependència esfereidora de Madrid. No tenen una força tan gran com per a moure's de manera independent. D'afegitó es va declarar Compromis com el seu partit referència al PV...deixant al seus com cambrers a una festa on no eren convidats. 

       Aixó, el d'anar a l'ombra, el de ¿que fan eixos mes que aprobar el que altres proposen?, eixa és la imatge que transmeten. Cau de llops, menjant-se entre ells, sense les coses clares, amb voluntat d'encumprir-se a EUPV i tot el que sone a la vella esquerra. Mentrestant molts dels seus votants tornen al dessert de "jo ja no torne a votar" o, en el pitjor dels casos per a ells, al "per a votar canvi vote a Compromis, que ja se com fan les coses".
   • JVicent534 14👍 23
    Vox entrarà segur a tot arreu. Al País Valencià també. Nosaltres tenim dos avantatges:

    1) Ja sabem què ha passat a Andalusia. En podem aprendre. El nacionalisme valencià ha d'estar redactant argumentaris i planificant estratègies des d'ara mateix. Deixem-los que Vox es quede als feixistes. El perfil moderat que ha votat al PP en el passat pot ser de Compromís o de Demòcrates. No ho dic de broma. Nosaltres existim. La gent ens coneix en els pobles i ciutats. Quina cara tenen els de Ciudadanos o els de Vox al meu barri o vila? Els coneix algú? Depenen dels media espanyols totalment!

    2) Al País València la participació històrica ha sigut tradicionalment de les més altes de l'Estat. Això juga contra Vox. 
    • esclata-sang1.290 1👍 947
     Un altre factor no estimat bé és l'efecte del juí del presos polítics catalans. Eixe punt ens perjudica.

     Si a Compromís ja l'acusen de catalanista i s'agreuja el anticatalanisme als mitjans....
     • JVicent534 14👍 23
      Hem sobreviscut la batalla de València. Podrem amb ells fins i tot amb Las Provincias en contra.
     • nemo6.486 8 329👍 2.033
      Compromís, amb Oltra al capdavant, es ficarà de perfil i moderarà les seues declaracions jugant amb una falsa equidistància per a no enfangar-se (més). Fet que els reportarà critiques a nivell intern des del bloc i lloes des de Iniciativa. Pense que més que el judici, haurem d'estudiar amb deteniment les sinérgies que a nivell de societat civil es vagen creant. Com el "a por ellos" aquell. 

      Personalment pense que el millor escenari que li pot passar a Compromis, donada la cojuntura actual i futirible es aquella de la dita castellana "virgencita virgencita que me quede como estoy". L'alternativa es fer cuare el que s'ha fet (poc o molt) fins ara, irrupció d'una extrema dreta sense complexes, persecució de tot lo que parega catalanista (el siga o no), i lo minimament valencià i desaparició. No es catastrofisme, es el perill real de Vox acordant amb el PP. Alternatives més o menys valencianistes? ERPV no te base al PV més enllà dels pobles on son ara presents. El seu comput total de vots no avança des de fa anys, ni amb la suma d'EU. Amb dificultat podràn entrar a les Corts (tant de bó), pero a nivell municipal son aliens a 3/4 parts dels pobles i ciutats valencianes. No son cap alternativa de govern. La CUP es testimonial al PV, amb 2 pobles i mig amb cups i sense presència oficial a cap de les capitals del pais. Ni conten ni tenen cap proposta valenciana per al pais valencià(el seu conjunt). Dir que son en procés d'expansió en mentir a la gent. Tenen la representatibilitat d'un pebrot. 
  • JVicent534 14👍 23
   La manifestació del front espanyolista a Madrid ens pot beneficiar també als valencians. Ells es trauen les caretes i nosaltres ens mostrem com antagònics.
  • Bowie F6.480 3 330👍 7.824
   Aquest matí hi ha hagut un mítin de VOX a l'auditori de Mallorca i han reunit 1.700 persones.
 • JVicent534 14👍 23
  L'entrada tan brutal de Vox a les Corts fa feredat. És cert. Així i tot, els resultats de l'enquesta també permeten fer una lectura positiva: els resultats del Botànic del 2015 són consistents en el temps.
  L'èxit de Compromís a les comarques de la província de València és mol positiu. De fet, tot i que potser peque de massa optimista, segurament els escons de Compromís a Alacant estan infraestimats. D'una banda, a la ciutat d'Alcant i rodalies estant triant perfils molt bons i això pot ajudar a nivell nacional. Per altre costat, a la Marina, Albaida, Comptat i Alcoià (que apleguen una quantitat de població important també) els resultats també hi poden ser prou bons.
  Sempre s'ha dit que Alcant és un món apart dins del País, però la veritat és que és Castelló qui té unes dinàmiques internes d'estil sicilià que cal revertir i que perjudiquen molt els partits més reformistes (ai, Fabra, Fabra...). Opine que cal anar a pel votant del PP i del PSPV de Castelló, però no hi ha temps perquè això només es pot fer pencant de valent des del municipalisme i amb temps i treball ben fet. 
  Pel costat esquerre, està clar que EUPV i Podem s'han d'entendre i anar junts. Trobe que s'acabarà aconseguint perquè els hi va la supervivència. L'article ho esmenta. El que ningú està tenint en compte és que també seria una vertadera llàtima (qui sap si vital) que es perderen els vots més centristes i liberals que poden triar Demòcrates en unes autonòmiques. La tanca del 5% és una merda com un piano. Atesa la consolidació de Compromís, de vegades pense que potser ha arribat el moment de partir la coalició (cooperativa política, que els agrada dir a ells) en dos ales: 1) Iniciativa i independents d'esquerres, que puguen entendre's bé amb Podem-EUPV des de posicions més sobiranistes, i 2) Bloc Nacionalista-Demòcrates i independents liberals i de centre (el PDVal, si ho voleu així). Hores d'ara és política ficció, però seria una forma de passar el rasclet sobiranista per tot el País. Més encara si la legislatura que ve ha d'encarregar-se de la reforma de l'Estatut. 
  Després està la qüestió demogràfica. El votant de PP-Vox i C's és o pre-mortem o perfils sociològics dels que cal oblidar-se perquè no votaran progressista mai. Vox beu de l'abstenció i dels altres dos. No sumen tant tots plegats com en l'època bona de l'atabó i la cocaína. I en el tema de l'abstencionista, Compromís pot plantar cara com ja va demostrar al 2015. Deixem que vagen morint-se els votants de l'extrema dreta i la dreta extrema, i nosaltres a treballar!
  Última reflexió: el País València fa patir més que el València CF i és molt emocionant. Haurien de fer-ne una sèrie.
  • esclata-sang1.290 1👍 947
   Bona reflexió, si senyor..

   Però això de partir Compromís és un error. Si una cosa va bé perquè canviar-la ? És logic.

   El que ha de fer Compromís si torna a obtindre bon resultat és perdre la por de fer polítiques més compromeses. Haurà consolidat un electorat valencianista significatiu de pedra picada que no s'ha deixat enganyar pels mitjans espanyolistes


   • JVicent534 14👍 23
    Sí. Jo mateix tampoc no ho tinc clar això de partir. És una idea per facilitar que el valencianisme "no d'esquerres" també tinga representació política pròpia. Per optimitzar la representativitat de les Corts. Crec sincerament que aquest votant existeix, però que està en el PP i en el PSPV. La crisi dels dos partits dinàstics és la "finestra d'oportunitat" que esmentava un company més amunt. Seria molt engrescador que, igual que un sobiranista català pot triar entre ERC, PDCat/espai Puigdemont, CUP o futur quart espai que isca d'unes primàries, nosaltres també poguérem triar entre mínim dos blocs, igual que qualsevol altre poble europeu normal.
 • esclata-sang1.290 1👍 947
  Segons esta noticia de hui del diari La Veu del PV, EUPV aprova anar amb Podem. Eixa unió està reflectida en esta enquesta ?

  Si no és així jo crec que arribarien mínim al 10% i el perill de la triple alianza españolista s'allunyaria...


  https://www.diarilaveu.com/consell-politic-eupv-aprova-confluir-amb-podem-autonomiques

  • Indesquerra19.660 9 77👍 6.384
   No, no està reflectida.

   És cert que la probabilitat d'un trifatxito és menor amb eixa coalició, però el pànic ja no li'l treu ningú als endollats de Compromís.
  • nemo6.486 8 329👍 2.033
   En politica ha quedat mil vegades demostrat que 1+1 no fan sempre 2. Molta gent deixa de votar quan el "teu" partit es presenta amb determinats socis. Aixó ja va ocórrer amb Compromis, amb gent als pobles que baixaren les mans en vore que el seu partit venia a dir-los "deixeu espai i campanya per a Podemos".

   Vore a Oltra a mitins de Podemos (més que als propis) va fer molt de mal.
   • esclata-sang1.290 1👍 947
    Ja, pero podem i eupv tenen molts trets comuns. Són esquerrans de matriu castellana.

    A més,  van traure un 13% podem i un 4,5% eupv. Fins on vols que baixe eixe 17,5%, fins al 14 o 12% ? Jo alfarrasse que un mínim d'un 10 % en amunt.

    Suficient per a rebentar de riure veient la cara del cantó i la bonig el dia 26 de maig
    • nemo6.486 8 329👍 2.033
     Potser Podem i EUPV, a nivel PV, poden paréixer pareguts. Certament ho son, però no iguals. EUPV es catalanista cultural (o valencianista, si t'apanyes amb l'expressió), i d'arrel federativa. Podemos al PV es una sucursal sense ánima de Madrid a la CV (ni diuen PV). La defensa de la llengua i la cultura valencianes no son la seua prioritat (llig el seu darrer programa polític).

     Trobe 50 vegades millor, a nivell cultural i social, una EUPV forta, engolint-se a Podemos, i enfortint-se, que no pas una Podemos CV fagocitant-se el que resta d'EUPV. I mira que a EU hi ha cada trepa...(Glória Marcos, per ex).
     Ademés, des d'un punt de vista purament valencianista, encara que no afegiren vots (de fet els restaren), sempre serà millor una EUPV + ERPV que no una EUPV + Podemos. Per que a la llarga aixó només portarà a la desaparició d'EU...i es perdrà un actor polític valencianista (cultural, val, económic, val, federal amb Espanya, es clar..)

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.905 missatges
 • 219.021 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat