Fòrum

Els principals defraudadors elèctrics són grans i mitjanes empreses i no particulars...

EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966

Els principals defraudadors elèctrics són grans i mitjanes empreses i no particulars

Entre els grans defraudadors també hi ha domicilis particulars d'alt estànding i instal·lacions de cultiu de cànnabis

Redacció 02/02/2019 - 11.03Actualitzat 02/02/2019 - 13.44
 
 
Pla general del sistema d'electricitat de l'habitatge de Reus, ></header><div class=

Frau elèctric (imatge d'arxiu)

Els principals defraudadors elèctrics, segons un informe d'Endesa, no són els petits consumidors, sinó grans i mitjanes empreses, domicilis particulars d'alt estànding i instal·lacions de cultiu de cànnabis.

Endesa va registrar 26.439 casos de frau elèctric a Catalunya el 2018 i així es van recuperar més de 289,9 milions de kWh defraudats per mètodes com l'empalmament il·legal i la manipulació d'equips de mesura.

La província de Barcelona va registrar 19.739 casos de frau elèctric; la de Tarragona, 2.795; la de Girona, 3.225 i la de Lleida, 680.

Han detectat que una gran part del frau elèctric el cometen els grans consumidors, tant les empreses de sectors industrials i de serveis com els negocis o cases particulars amb consums elevats.

Segons Endesa, entre els grans defraudadors també hi ha domicilis particulars d'alt estànding i instal·lacions de cultiu de cànnabis. Per municipis, els que més defrauden són Barcelona i Terrassa pels factors de volum de població i d'activitat econòmica.

Plantació de marihuana

 

L'empresa ha destacat que la connexió il·legal és un "risc important" per a la seguretat en ser manipulada, i pot provocar incendis i electrocucions.

Afegeix que també es manipula per mantenir cultius de cànnabis, cosa que a més pot interrompre el subministrament d'altres usuaris: un habitatge amb una plantació de marihuana consumeix l'equivalent a 20 habitatges i la concentració d'aquests cultius pot saturar la xarxa.

Al conjunt d'Espanya, Endesa ha detectat 65.000 fraus, una per cada 10 inspeccions.

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.268.007 missatges
  • 220.048 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat