Fòrum

(Actualitzat) Fil de la vaga general del 21-F

bifurca2.367 3 761👍 9.931Fil de la vaga general del 21-F


La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general el 21 de febrer. El motiu de fons d’aquesta aturada és el procés judicial contra els presos polítics, cosa que ha fet que els principals sindicats, UGT i CCOO, no hi hagin donat suport. Sigui com sigui, la vaga la pot fer tothom. A continuació, resolem alguns dels principals dubtes que pugueu tenir.

Hi ha convocades mobilitzacions durant la vaga?

Sí. La Intersindical, amb el suport d’altres sindicats, d’entitats i partits sobiranistes, organitzarà cinc manifestacions dijous a les 18 hores a Barcelona (de Jardinets de Gràcia fins a la Gran Via), Tarragona (plaça de la Font), Lleida (plaça Ricard Vinyes), Girona (estació de tren) i Tortosa (plaça de Barcelona). També es faran concentracions en altres capitals de comarca al llarg del matí. A les 12 h s’ha convocat una concentració a la plaça d’Universitat de Barcelona. 

Qui convoca la vaga general del 21 de febrer?

La vaga, la convoca el sindicat independentista Intersindical-CSC. De primer, va registrar el pre-avís els dies 5, 6 i 7 d’aquest mes, que era quan havia de començar eljudici contra l’1-O segons les primeres informacions. Finalment el Suprem es va decantar pel 12 de febrer. El sindicat va optar per convocar la vaga el dia 7, en un primer moment, i ara el dia 21 de febrer.

Qui hi dóna suport, a la vaga general 21-F?

L’independentisme s’ha afegit en bloc a la convocatòria de la Intersindical. A partir del primer moment hi van donar suport entitats com ara l’ANC i Òmnium. Però també uns altres sindicats i organitzacions, com ara la USTEC, el SEPC, el Sindicat d’Estudiants, les ADIC, la CGT d’Ensenyament, Universitats per la República i la Unió de Pagesos. 

Per una altra banda, hi donen suport els partits polítics independentistes: ERCJunts per Catalunya i la CUP. Així mateix, el govern suspèn la seva agenda pel dijous 21 en suport a la convocatòria de vaga general.

Qui pot fer vaga?
 
De vaga, en pot fer tothom qui ho vulgui. No cal avisar el cap. El dret de fer vaga és individual i ningú no pot obligar ningú ni a fer-la ni a no fer-la. Tot i ser un dret individual, el dret d’exercici és col·lectiu, és a dir, en poden fer tots els treballadors. La intersindical ha habilitat un telèfon per a resoldre qualsevol dubte relacionat amb el dret de vaga: 642076557.
Tanmateix, els funcionaris de sectors constitucionalment protegits –com ara la salut, l’ensenyament i el dret d’informació– han d’assegurar uns serveis mínims. En aquests casos, evidentment, la vaga hi és permesa, però l’autoritat governativa hi fixa uns serveis mínims.

Si fem vaga, cobrem o no?

Com que la Intersindical ha registrat la vaga com a vaga general i l’aturada és de vint-i-quatre hores, el contracte laboral se suspèn durant un dia. Això què vol dir? Doncs que els vaguistes no cotitzaran a la Seguretat Social i l’empresa no té el deure de pagar-los aquell dia. Aquest jornal també es descompta dels complements, les pagues extra i descansos setmanals, però no a efectes d’antiguitat, permisos ni vacances.

Les escoles faran vaga?

El sindicat majoritari al sector, USTEC, s’ha adherit a la vaga general del 21 de febrer i fa una crida a la mobilització dels mestres. Els professors individualment decidiran si s’hi afegeixen o no.

Malgrat tot, la Generalitat ha decretat els serveis mínims següents. En els centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants: Una persona de l’equip directiu per centre de treball. A més del personal esmentat, les aules d’ensenyament infantil i primari, és a dir, de 3 a 12 anys, es decreta que hi hagi un docent per cada sis aules. En els casos d’educació especial, la proporció és d’un docent per cada quatre aules. A les llars d’infants, s’ha de garantir el servei d’un terç de plantilla.

I el transport públic. Hi haurà serveis mínims?

Els serveis mínims per a la vaga general d’aquest dijous fixa un 33% durant tot el dia en els transports de Rodalies i Regionals de Catalunya operats per Renfe i del 50%al metro i bus de Barcelona i a Ferrocarrils de la Generalitat durant les hores punta, concretament entre dos quarts de set del matí i dos quarts de deu del matí i des de les cinc de la tarda i vuit del vespre.Fora d’aquestes franges, els serveis mínims han quedat establerts en el 25%.

La resta de transports de viatgers urbans i interurbans i servei d’autobús que uneix Barcelona amb el seu aeroport: 50 per cent del servei habitual. A més, es mantindrà el servei del transport escolar per accedir a centres d’infantil i primària que no tenen transport públic alternatiu sense superar el còmput global no superi el màxim fixat anteriorment. Així mateix, s’estableixen com a serveis mínims tots aquells altres necessaris per al normal funcionament dels serveis fixats anteriorment.

És una vaga política o laboral?

Segons la llei, les vagues amb finalitats polítiques o alienes als interessos professionals dels treballadors són il·legals. Per això la Intersindical sosté que la vaga té motius estrictament laborals: contra la reforma laboral del 2012, de la qual el 10 de febrer es compleixen set anys; per a reclamar un salari mínim de 1.200 euros mensuals; i per a recuperar les lleis socials del Parlament de Catalunya suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol. Tanmateix, tothom sap que la protesta conté un motiu polític de fons, que és el començament del judici contra el procés independentista. El sindicat ho defensa així: ‘Les actuacions de l’estat espanyol, inclosa la judicatura, poden afectar la vida de les persones d’aquest país, tant en les seves condicions de vida com pel que fa a la privació de llibertat; però la vaga té motivacions laborals.’

Respostes

Configuració
  • Goiat237 1👍 234
   No és veritat que els catalans siguem dolents organitzant revoltes. Lo poble català sempre a estat per naturalesa resistent i guerriller.
   Tanmateix, degut a les diverses campanyes impulsades els darrers anys per el sector més figaflor de l'independentisme per amagar aguet fet, l'esperit de lluita del nostre poble s'esta perdent, i en moments com aguets és quan cal recuperar-lo (encara que això és molt dificil de fer amb les tietes acusant d'infiltrat a qualsevol que escupeix al terra)
  • fcim19.289 10 81👍 2.069
   Tens raó, però el més "divertit" és que molts dels que et llegiran interpretaran que poses una excusa de mal pagador per no secundar una vaga inútil que no tindrà cap efecte sobre l'objectiu que perseguim. S'ha de colpejar l'enemic, no la pròpia teulada.

   Hòstia, he dit l'enemic. No us espanteu. Puc canviar-ho per els amics d'en Junqueras si us agrada més. 
 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

  Informació Vaga General!

  La vaga general convocada per la Intersindical-CSC serà el proper dijous, 21 de febrer.

  Us fem arribar tots els materials que podeu fer servir i difondre per la Vaga General.  Us els podeu descarregar a la pàgina web que hem creat perquè en disposeu i difongueu, els trobareu a https://www.intersindical-csc.cat/vagageneral

  També, des de la Intersindical-CSC estem convoncant Comitès de Vaga a moltes comarques. Però una vaga general requereix l'esforç de moltes persones més.  Per això us animem a activar Comitès de Vaga a cada empresa, poble, ciutat o barri per tal que el dia 21 de febrer de 2019 sigui un èxit de mobilització pels nostres drets socials i laborals.  Envieu-nos un correu a contacte@intersindical-csc.cat per tal de coordinar-nos.

  Ara és el moment de que tot sigui diferent!!


  Podeu estar informades i informats de les novetats de la vaga general al nostre Twitter i al nostre Canal de Telegram. Seguiu-nos!

  Lloc web
  Twitter
  Facebook
  Telegram
 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

  Informació Vaga General!

  Publicats els serveis mínims de la Vaga General del dia 21 de febrer
   

  Aquest matí la Generalitat de Catalunya ha publicat els serveis mínims que apliquen a la Vaga general d'aquest dijous, els trobareu aquí

  Feu-ne el màxim de difusió possible per garantir l'exercici del dret a vaga!

  També us fem arribar tots els materials que podeu fer servir i difondre per la Vaga General.  Us els podeu descarregar a la pàgina web que hem creat perquè en disposeu i difongueu, els trobareu a https://www.intersindical-csc.cat/vagageneral

  Ara és el moment de que tot sigui diferent!!


  Podeu estar informades i informats de les novetats de la vaga general al nostre Twitter i al nostre Canal de Telegram. Seguiu-nos!

  Lloc web
  Twitter
  Facebook
  Telegram
   
  Copyright © 2019 Intersindical-CSC, tots els drets reservats.

  Intersindical-CSC
  Via Laietana 48A, pral 2a
  Barcelona, Catalunya 08003
 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

  Informació Vaga General!

  El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva el 21-F

  La Intersindical-CSC ha presentat aquest dimarts tots els detalls de la vaga general que ha convocat per aquest dijous i que ja ha rebut el suport de més d'una cinquantena d'organitzacions sindicals, socials i polítiques (llistat adjunt) i per la qual hi estan treballant desenes de comitès territorials arreu del país. Una feina que fa preveure un alt seguiment de l'aturada per reivindicar que, sense drets, no hi ha llibertat.

  La jornada clourà amb una manifestació a Barcelona que començarà a les 18h als Jardinets de Gràcia i finalitzarà a Passeig de Gràcia amb Gran Via. En paral·lel a aquesta marxa a la capital catalana, es faran diverses concentracions i mobilitzacions a ciutats com Lleida, Tarragona, Girona o Tortosa.

  Igualment, el sindicat republicà durà a terme durant el dia diverses accions reivindicatives. Els piquets informatius que, des del primer moment, vetllaran pel bon funcionament de la vaga a la capital catalana es trobaran a les 12h a la plaça d'Universitat de Barcelona per fer un acte públic que seguirà amb la manifestació convocada per sindicats d'estudiants i la comunitat universitària. En aquell moment també es faran concentracions a les places de la majoria de capitals de comarca i altres ciutats convocades pels diversos comitès territorials de vaga.

  La Intersindical-CSC ha fet una crida als partits polítics que donen suport a la vaga perquè traslladin als seus ajuntaments el dret dels treballadors i treballadores el dret individual a fer vaga. Cal evitar situacions com la de l'Ajuntament de Badalona on s'ha informat als treballadors i a les treballadores que no poden exercir el dret a vaga perquè el sindicat convocant no forma part del comitè d'empresa, una falsedat que denunciem enèrgicament i que atempta contra el dret a vaga.

  Durant la roda de premsa d'aquest dimarts, el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, ha reconegut el repte que suposa la vaga convocada i ha destacat que comitès d'empresa d'altres sindicats s'hi estan adherint, a banda de nombroses entitats i organitzacions. Ha destacat, igualment, la voluntat de descentralitzar al màxim la jornada de protestes.

  Manifest de la Intersindical-CSC en motiu de la Vaga General del 21F

  Diari de la Vaga General

  Organitzacions que donen suport a la Vaga General

  Podeu estar informades i informats de les novetats de la vaga general al nostre Twitter i al nostre Canal de Telegram. Seguiu-nos!

 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475
   

  Aturem el país: la Plataforma per la Llengua crida a la vaga general

  Aquest proper dijous, 21 de febrer, la Plataforma per la Llengua s'adhereix a la convocatòria de vaga general, secundada per entitats, partits i sindicats

  L'autodeterminació no és un delicte, és un dret. I sense drets no hi ha llibertats. Per això, la Plataforma per la Llengua s'adhereix i crida a fer vaga general aquest proper 21 de febrer, amb la intenció d'aturar el país i denunciar la situació d'excepcionalitat que estem vivint.

  "El Tribunal Suprem està jutjant la democràcia, els drets civils i la voluntat majoritària d'un poble. I la democràcia mai no pot estar fora de la llei, perquè sense democràcia i sense drets no hi ha llibertat. Per això, cridem a aturar el país", ha denunciat Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua. "Un judici-farsa en un estat demofòbic, en què, a més, si els testimonis i les defenses parlen en català podrien ser acusats d'un delicte de desobediència. La Plataforma per la Llengua, juntament amb entitats, partits i sindicats, diu prou", ha sentenciat Escuder.

 • david PV2.116 9 810👍 758

  https://www.elnacional.cat/ca/politica/impressionant-estelada-universitat-lleida_357180_102.html

  La impressionant estelada que oneja a la Universitat de Lleida


   
  estelada


  A menys d'un dia perquè comenci la vaga general del 21-F, convocada per la Intersindical CSC i secundada pel Govern, partits i entitats sobiranistes, una impressionant estelada oneja a la Universitat de Lleida des del passat dilluns 18 d'octubre. Al costat de la bandera hi ha una pancarta on s'hi pot llegir: "No és un judici, és una farsa. La lluita continua. Llibertat encausades, 21F vaga general".

  L'estelada ha estat penjada per membres del SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) i medeix 20 metres d'alt i 10 d'ample. La imatge que deixa és impressionat, ja que ocupa tota la façana de l'edifici, des de la tercera planta fins al terra. 

  El claustre d'aquesta mateixa universitat ja va aprovar la setmana passada per majoria absoluta una declaració en la qual es demana l'alliberament dels presos polítics i la fi de la judicialització de la política. El document va tenir 115 vots a favor, 12 en contra i 12 abstencions.

  Tanmateix el rector, Roberto Fernández, va insistir en el seu discurs en la necessitat de mantenir la neutralitat institucional i la inconveniència d'aprovar un manifest com aquell: "La Universitat no ha de prendre partit, encara que la comunitat universitària pot expressar les seves opinions. Sol·licito independència i neutralitat per a la institució, no entrar en el debat partidari pel bé de tots els ciutadans", va assenyalar.

 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

  Informació Vaga General!

  Darreres instruccions

  Ja queden poques hores per l'inici de la Vaga General, aquests darrers dies us hem explicat moltes coses, arguments i reivindicacions, així que amb aquest darrer correu us volem agrair tota la feina que heu fet aquestes darreres setmanes i us demanem alguna cosa més:

  PUNT DE TROBADA PER ANAR A LA MANIFESTACIÓ DE LA TARDA: seu nacional de la Intersindical-CSC (Via Laietana 48A) a les 16.30 hores.  Anirem en comitiva a l'inici de la manifestació i portarem tot el material necessari.

  Feu difusió de la vostra participació a la Vaga General amb fotos, missatges, i qualsevol contingut a les xarxes socials, fent servir l'etiqueta #21FVagaGeneral

  Participeu de les accions que es facin durant el dia a la vostra localitat o comarca i si no veniu a la manifestació de Barcelona participeu de les concentracions arreu del territori que es facin a la tarda o vespre
   

  Podeu estar informades i informats de les novetats de la vaga general al nostre Twitter i al nostre Canal de Telegram. Seguiu-nos!

 • david PV2.116 9 810👍 758

  D´aci poc vaga general a tot Catalunya, que s´enteren arreu d´Europa que estem i estarem dempeus fins a la victoria final..visca Catalunya, visca la Republica, Catalunya entre barrots hui pero no dema!  //*\\

 • logos1.808 15 893👍 1.953
  Tothom a fer vaga i piquets! Cal recuperer l'esperit combatiu companys, s'ha acabat el dol i el martiri! 
  Visca Catalunya Lliure!
 • Armillet Lo Groc1.009👍 555
  Vinga, amunt, damnats de la terra, que avui toca vaga! 
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • quatreanys35.271 6 19👍 10.604
  El govern col.laborador ja esta actuant.
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781


 • Taujà13.771 8 148👍 5.733
  Seguiment ínfim, ridícul a la indústria.

  Per reflexionar.
 • willybarna12.521 10 167👍 3.727
  Espero que ningu que defensi la vaga voti el 28A ni al PDCAT ni a ERC.

  A veure si l'Espot es presenta a les eleccions per tal de que l'independentisme no processista el pugui votar.
 • cathalà23.455 12 53👍 6.973


  Alerta que cremar pneumàtics i containers pot ser considerat terrorisme per part de la fiscalia espanyola 
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • Rigel65.109 11 5👍 33.781
 • Tobies20.558 14 72👍 12.665
  Sembla que està essent bastant èxit. A poc a poc recuperarem el tremp.

  Visca Catalunya lliure!!
 • Screen4.654 1 465👍 2.271
  Vaig cap a la mani de pg de Gràcia !


  Au, som-hi !
 • quatreanys35.271 6 19👍 10.604
  Doncs dintre la situacio en en la que ens trobem ha estat prou bé, diria. A la meva feina hem fet vaga els mateixos que el 3-O. 
 • Josep Carles6.514 13 332👍 2.475

  SABADELL

  Unes 6.000 persones es manifesten contra el judici del procés

  La protesta s’ha fet després que el CDR hagi tallat la C-58 aquest matí

  L'INICI DE LA MANIFESTACIÓ, A L'EIX MACIÀ / LLUÍS FRANCO

  21 febrer, 2019
   

  La Policia Municipal de Sabadell ha xifrat en unes 6.000 persones els participants en la manifestació d’aquest dijous al migdia pels carrers de Sabadell en protesta pel judici del procés. La diada ha començat a les sis del matí, quan uns dos-cents membres dels CDR s’han concentrat a l’estació d’FGC Can Feu – Gràcia i a les 06:40h s’han dirigit cap a l’autopista C-58 per tallar-la en els dos sentits de la marxa.

  Manifestants tallant la C-58. Hi han entrat amb bengales / LLUÍS FRANCO

  Els manifestants han accedit a l’autopista pràcticament a les 7h i en mitja hora els Mossos ja els havíen desallotjat, amb una actuació en què hi ha hagut diverses càrregues amb estira i arronsa i cops de porra. Un cop desallotjats els manifestants, una dotació dels Bombers ha netejat l’oli que els CDR havien tirat a la via, i posteriorment els Mossos han reobert la circulació.

  Llavors, els manifestants s’han dirigit llavors cap a als jutjats de Sabadell i han fet piquets tant a El Corte Ingés com al Paddock, abans de baixar de nou las jutjats per a començar la manifestació a les 12h. Sanitaris per la República ha atès set persones per contusions lleus als braços i a les cames durant el desallotjament de l’autopista, generalment provocades per cops de porra.

  A partir de les dotze del migdia, la manifestació –que ja aplegava milers de persones– ha sortit dels jutjats, a l’Eix Macià, cap al Racó del Campanar. La capçalera portava una pancarta que deia “Sense drets no hi ha llibertat”. La portaven líders de partits polítics i entitats sobiranistes. Entre els manifestants s’han sentit, sobretot, crits de “llibertat presos polítics”; mentre per allà on passaven anaven tancant la majoria de comerços que no han fet vaga aquest 21 de febrer.

  Al Racó del Campanar s’ha llegit el manifest unitari “Sense drets no hi ha llibertat”. Primer l’ha llegit la presidenta d’Òmnium Sabadell, Teresa Mira, i després l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant. “La dissidència és perseguida i si cal empresonada”, ha denunciat Mira, mentre que Serracant ha assegurat que “no podem tolerar més repressió”. La lectura ha acabat reclamant l’alliberament dels presos independentistes i fent una crida a la defensa i el respecte als drets socials i polítics.

  En Xavier, un dels manifestants, ha explicat que “sortim al carrer perquè ha començat un judici que és una gran injustícia. Com que vaig votar l’1 d’octubre, sento que també em jutgen a mi”. Entre els assistents, gent de totes les edats, amb banderes estelades i sense. Un altre manifestant, Josep Serra, ha expressat un sentiment d’indignació i protesta perquè considera que “el que ens estan fent, juntament amb els nostres representants, és cruel, repugnant i vergonyós”. Al Racó del Campanar, Anna Bellmunt ha explicat que també està indignada pel fet que els polítics independentistes portin més d’un any a la presó “encara no sé perquè”. Bellmunt ha afegit que “hem de fer veure i valdre els nostres drets. És molt difícil quan vas en plan democràtic i pacífic i en aquest país tenim les de perdre com no ens ajudi Europa”.

  Font: Diari de Sabadell

  ---------------

  Si els municipals ho xifren en 6000 de ben segur que n'érem més! 

 • catalàamallorca41.766 7 14👍 18.234
  Aquest matí he anat a la convocatòria davant la Delegación del Gobierno de Tarragona, tot de crits de "llibertat presos polítics", "fora les forces d'ocupació" i similars. Però quan un parell han començat ha cridar "in, inde, in-de-pendencia" només els han seguit dos o tres persones. Ningú més. He marxat cap a casa immediatament. 
 • logos1.808 15 893👍 1.953
  En Coscu està emprenyat com una mona ergo la vaga ha estat un èxit rotund!

 • david PV2.116 9 810👍 758

  https://www.elnacional.cat/ca/politica/judici-proces-manifestacio-record-girona-70000-persones_357513_102.html

  Manifestació rècord a Girona: Més de 70.000 persones

  La manifestació independentista contra el judici al procés a Girona ha batut rècords i ha congregat més de 70.000 persones, segons les darreres dades de la policia local. Els concentrats han cridat "independència" i "llibertat presos polítics". Girona té poc més de 100.000 habitants, però cal tenir en compte que a la marxa hi han assistit també persones d'altres localitats de les comarques gironines.

  Manifestacio girona Vaga General - Carles Palacio

  La manifestació ha sortit de l'estació de Renfe i ha passat pel carrer Barcelona, plaça Marquès de Camps, carrer de Santa Eugènia -on s'han unit a les desenes de tractors que s'han desplaçat fins a la ciutat- i després ha recorregut la frontissa del Güell fins arribar fins al Palau de Justícia, on s'han fet els parlaments. 

  La marxa ha tingut un caire unitari que han congregat els partits independentistes, els CDR, i les entitats socials.


  ELNACIONAL vaga general girona carles palacio


Publicitat

Fòrums

 • 9.283.498 missatges
 • 220.618 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat