Fòrum

(Actualitzat) Fil de la vaga general del 21-F

bifurca2.396 3 751👍 10.163Fil de la vaga general del 21-F


La Intersindical-CSC ha convocat una vaga general el 21 de febrer. El motiu de fons d’aquesta aturada és el procés judicial contra els presos polítics, cosa que ha fet que els principals sindicats, UGT i CCOO, no hi hagin donat suport. Sigui com sigui, la vaga la pot fer tothom. A continuació, resolem alguns dels principals dubtes que pugueu tenir.

Hi ha convocades mobilitzacions durant la vaga?

Sí. La Intersindical, amb el suport d’altres sindicats, d’entitats i partits sobiranistes, organitzarà cinc manifestacions dijous a les 18 hores a Barcelona (de Jardinets de Gràcia fins a la Gran Via), Tarragona (plaça de la Font), Lleida (plaça Ricard Vinyes), Girona (estació de tren) i Tortosa (plaça de Barcelona). També es faran concentracions en altres capitals de comarca al llarg del matí. A les 12 h s’ha convocat una concentració a la plaça d’Universitat de Barcelona. 

Qui convoca la vaga general del 21 de febrer?

La vaga, la convoca el sindicat independentista Intersindical-CSC. De primer, va registrar el pre-avís els dies 5, 6 i 7 d’aquest mes, que era quan havia de començar eljudici contra l’1-O segons les primeres informacions. Finalment el Suprem es va decantar pel 12 de febrer. El sindicat va optar per convocar la vaga el dia 7, en un primer moment, i ara el dia 21 de febrer.

Qui hi dóna suport, a la vaga general 21-F?

L’independentisme s’ha afegit en bloc a la convocatòria de la Intersindical. A partir del primer moment hi van donar suport entitats com ara l’ANC i Òmnium. Però també uns altres sindicats i organitzacions, com ara la USTEC, el SEPC, el Sindicat d’Estudiants, les ADIC, la CGT d’Ensenyament, Universitats per la República i la Unió de Pagesos. 

Per una altra banda, hi donen suport els partits polítics independentistes: ERCJunts per Catalunya i la CUP. Així mateix, el govern suspèn la seva agenda pel dijous 21 en suport a la convocatòria de vaga general.

Qui pot fer vaga?
 
De vaga, en pot fer tothom qui ho vulgui. No cal avisar el cap. El dret de fer vaga és individual i ningú no pot obligar ningú ni a fer-la ni a no fer-la. Tot i ser un dret individual, el dret d’exercici és col·lectiu, és a dir, en poden fer tots els treballadors. La intersindical ha habilitat un telèfon per a resoldre qualsevol dubte relacionat amb el dret de vaga: 642076557.
Tanmateix, els funcionaris de sectors constitucionalment protegits –com ara la salut, l’ensenyament i el dret d’informació– han d’assegurar uns serveis mínims. En aquests casos, evidentment, la vaga hi és permesa, però l’autoritat governativa hi fixa uns serveis mínims.

Si fem vaga, cobrem o no?

Com que la Intersindical ha registrat la vaga com a vaga general i l’aturada és de vint-i-quatre hores, el contracte laboral se suspèn durant un dia. Això què vol dir? Doncs que els vaguistes no cotitzaran a la Seguretat Social i l’empresa no té el deure de pagar-los aquell dia. Aquest jornal també es descompta dels complements, les pagues extra i descansos setmanals, però no a efectes d’antiguitat, permisos ni vacances.

Les escoles faran vaga?

El sindicat majoritari al sector, USTEC, s’ha adherit a la vaga general del 21 de febrer i fa una crida a la mobilització dels mestres. Els professors individualment decidiran si s’hi afegeixen o no.

Malgrat tot, la Generalitat ha decretat els serveis mínims següents. En els centres docents públics i privats no universitaris i llars d’infants: Una persona de l’equip directiu per centre de treball. A més del personal esmentat, les aules d’ensenyament infantil i primari, és a dir, de 3 a 12 anys, es decreta que hi hagi un docent per cada sis aules. En els casos d’educació especial, la proporció és d’un docent per cada quatre aules. A les llars d’infants, s’ha de garantir el servei d’un terç de plantilla.

I el transport públic. Hi haurà serveis mínims?

Els serveis mínims per a la vaga general d’aquest dijous fixa un 33% durant tot el dia en els transports de Rodalies i Regionals de Catalunya operats per Renfe i del 50%al metro i bus de Barcelona i a Ferrocarrils de la Generalitat durant les hores punta, concretament entre dos quarts de set del matí i dos quarts de deu del matí i des de les cinc de la tarda i vuit del vespre.Fora d’aquestes franges, els serveis mínims han quedat establerts en el 25%.

La resta de transports de viatgers urbans i interurbans i servei d’autobús que uneix Barcelona amb el seu aeroport: 50 per cent del servei habitual. A més, es mantindrà el servei del transport escolar per accedir a centres d’infantil i primària que no tenen transport públic alternatiu sense superar el còmput global no superi el màxim fixat anteriorment. Així mateix, s’estableixen com a serveis mínims tots aquells altres necessaris per al normal funcionament dels serveis fixats anteriorment.

És una vaga política o laboral?

Segons la llei, les vagues amb finalitats polítiques o alienes als interessos professionals dels treballadors són il·legals. Per això la Intersindical sosté que la vaga té motius estrictament laborals: contra la reforma laboral del 2012, de la qual el 10 de febrer es compleixen set anys; per a reclamar un salari mínim de 1.200 euros mensuals; i per a recuperar les lleis socials del Parlament de Catalunya suspeses pel Tribunal Constitucional espanyol. Tanmateix, tothom sap que la protesta conté un motiu polític de fons, que és el començament del judici contra el procés independentista. El sindicat ho defensa així: ‘Les actuacions de l’estat espanyol, inclosa la judicatura, poden afectar la vida de les persones d’aquest país, tant en les seves condicions de vida com pel que fa a la privació de llibertat; però la vaga té motivacions laborals.’

Respostes

Configuració
 • albert23Usuari sumador17.932 10 92👍 1.563
  3 dies de vaga general. Per a què? Sortir al carrer a fer volar les banderes i quatre crits reivindicatius o per alguna cosa més?

  M'ho he tornat a rellegir i veig que, dels 3 dies, només la convocaran un dia?
  • bifurca2.396 3 751👍 10.163
   Sembles el barrufet rondinaire    S'ha registrat un preavís, que significa que "es reserven" tres dies, però la intenció és fer-la 1 dia i pel que sembla encara s'ha de decidir.

   El que es farà depèn molt de nosaltres, la gent independentista, de la capacitat d'organitzar-nos i mobilitzar-nos als nostres llocs de treball, a les universitats, a les associacions de veïns... hi ha molta feina a fer. 

   Penso que el que és important és que dediquem les nostres forces perquè tingui el seguiment més gran possible. Després ja farem un seminari sobre si vam encertar o no. 

 • bifurca2.396 3 751👍 10.163
  Noves adhesions 

  Demòcrates se suma a la vaga general que coincidirà amb el judici

  La Comissió Delegada del Comitè Nacional de Demòcrates de Catalunya ha aprovat per unanimitat sumar-se a la Vaga General convocada per Intersindical els propers dies 5, 6 i 7 de febrer, coincidint amb l’inici dels judicis.

  Així mateix, Demòcrates se suma a totes les convocatòries de rebuig al judici contra l’independentisme que començarà al Tribunal Suprem de Madrid els propers dies.


  USTEC·STEs dona suport a la vaga de la Intersindical

  El sindicat de mestres USTEC·STEs ha donat suport i a la proposta de la Intersindical i ha fet una crida a participar en la vaga general del 5, 6 o 7 de febrer, coincidint amb l'inici del judici de l'1-O

  "Davant la convocatòria de vaga general", ha comunicat el sindicat aquest matí, "hi donem suport i cridem a participar-hi". 
 • __33302__243
  Oh que be, ara ho arreglarem amb una vaga.
  La qüestió es fer el vago i anar tirant, mira tu igual que els polítics.
 • Trumpista1005.492 2 392👍 5.355
  Buff... l’enèssima vaga... espanya tremola... 

  El que necessitem és gent amb mentalitat guanyadora, lideratges forts i intel.ligents i no pas l’atrezzo progre-cumbaià de sempre... Fotre vaga no perjudica Espanya (o com a mínim en poca mesura), perjudica a Catalunya, llevat dels vagos que tenen un os a l’esquena, que a aquests no els hi ha agradat mai treballar i troben qualsevol excusa bona per fer vaga.

  El dia que Jan Laporta (o algú com Laporta) es posi al capdavant i que l’independentisme es desempallegui de la catipén esquerranosa que el vampiritza i que de sempre que anuncia la derrota, aviseu-me, perquè llavors començarem a guanyar. Mentrestant... a Lledoners a fer performances i a cantar l’aleluia de Händel.
 • Gorg339👍 640
  No penso perdre ni un cèntim més, per anar a una vaga per defensar aquesta gent. El dia que sigui per defensar la independència i proclamar-la, allà hi seré.

 • oprimit19.999 15 79👍 10.523
  Indignes, no us ho mereixeu. Especialment el mossèn.
 • Rolf Steiner13.077 10 161👍 5.481
  Caldria una vaga, però de varis dies.

  Però tots sabem que molts que son a la presó potser no ho estarien si no s'haguessin abaixat els pantalons.

  Les amenaces i els morts que els posin els espanyols, que nosaltres tenim molta més dignitat que molts d'ells i els nostres representants.

  No tinc una bola de vidre però potser haguéssim patit, però que importa el patiment si després tens un país digne i lliure ?

  La processó és llarga i el ciri és curt.
 • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
  Jo també dubto de si fer vaga o no. Ja em perdonareu els que ho teniu tan clar. Segueixo sense entendre per a què serveix aquesta vaga, en quin sentit ens apropa a la independència.

  Al meu voltant tampoc observo massa ànims. Estem tots molt cremats. Crec que les direccions de sindicats i partits s'hi sumen per evtar crítiques. Però ningú té el valor de dir el que pensa molta gent d'aquesta vaga, que no té cap utilitat.
  • Sau de Treviac5.621 2 384👍 7.267
   Home, si tothom pensés com tu sobre aquesta qüestió la vaga serà un desastre. Però si tots els independentistes fem vaga potser sí que serem més a la vora de la independència.
   • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
    Més a prop? Com? No ho entenc.
    • Puigdomènech10.104 13 214👍 3.135
     A veure, entenc els dubtes però tampoc no oblidis que allò que l'Estat espanyol cerca desesperadament és la "normalitat"

     El funcionament normal de l'Estat ens allunya de la independència. Això sí que és ben clar.
     Els interessa molt que currem, paguem impostos i callem

     De tota manera, una vaga d'un dia... no ho sé. Ja et dic que són raonables els dubtes.És una tria personal.


     .
     • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
      Contraposes vaga a normalitat, però per què no ho contraposem a desobediència? És clar que no hem de permetre cap normalitat. Com dius tu, una vaga d'un dia -i a més legal- què aporta? No estarem cremant energies sense produir cap efecte?
 • bifurca2.396 3 751👍 10.163
 • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
  I ara que l'inici dels judicis s'ha postposat uns dies, com queda la vaga? Què se sent quan es balla al ritme de la seva música?
   • Indecomuner4.039 3 527👍 4.086
    No ho contraposis en quedar-se plorant a casa, sinó en tot allò que no estem fent per fer efectiva la República per culpa d'estar entretinguts en els judicis. I a sobre la meitat dels presos pertanyen al partit que està bloquejant que el Parlament torni a plantar cara a l'Estat espanyol.

    Si hi hagués un pla, un acord, per focalitzar ara tota l'energia en tema presos i després fem pinya per començar a desobeïr, tiraria globus biodegradables i tot. Però no hi ha cap acord més enllà de fer coses per visibilitzar la injustícia. Llavors no em puc moure en aquest sentit. I sé que li passaa molta gent, de forma més o menys conscient.

    I no estic al sofà, aquesta no serà mai cap opció.
 • cathalà23.647 12 51👍 7.263

  Tant de bo sigui un èxit la vaga, tenint en compte la poca afiliació dels sindicats republicans 
 • Josep Carles6.532 14 331👍 2.541

  Informació Vaga General!

  La vaga general convocada per la Intersindical-CSC serà el proper dijous, 7 de febrer. Així ho ha fet públic aquest dijous el sindicat republicà, que ha cridat en roda de premsa a fer d’aquest dia una jornada massiva de mobilització pels drets socials i laborals. Després dels nombrosos suports sindicals, socials i polítics rebuts els darrers dies, ha explicat que fixar la vaga el darrer dels tres dies possibles (el preavís era del 5 al 7 de febrer) ha de fer possible coordinar millor les accions i convocatòries amb tota la transversalitat d’actors que secunden la convocatòria.

  El lema de la vaga és “Sense drets no hi ha llibertat” i coincidirà amb els set anys de l’aprovació de la reforma laboral del PP que ara Pedro Sánchez es nega a derogar, segons denuncia la Intersindical-CSC. Els motius de la vaga són precisament reclamar que el govern espanyol tiri enrere completament aquesta flagrant retallada de drets laborals que ha aprofundit en la precarietat als centres de treball, així com el sindicat vol reivindicar un salari mínim català de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials del Parlament tombades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats de treball entre homes i dones, i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes.

  Durant la roda de premsa, la Intersindical-CSC ha anunciat també que convoca una altra vaga general feminista el 8 de març, coincidint amb el dia de la dona treballadora, i ha agraït el suport rebut en la vaga de la setmana vinent per part de la Ustec, CGT-Ensenyament, Sindicalistes per la República, les Adics, el SEPC, el Sindicat d’Estudiants, Universitats per la República i les principals entitats i partits sobiranistes. El sindicat republicà celebra l’ampli suport a unes propostes laborals i socials que han de beneficiar el conjunt de treballadors i treballadores del país i ha avançat que, en els propers dies, concretarà el llistat complet d’adhesions, així com les mobilitzacions detallades que es faran dijous, en el marc de la vaga.

  Díptic informatiu de les reivindicacions i consells pràctics per exercir el dret a vaga

  Cartell de la vaga general (format pdf)

 • Marcos412474.639 2 466👍 3.343
  Un dia?! No n'aprenem, eh?
 • StoichkovUsuari sumador14.229 15 142👍 2.560
  La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha decidit no adherir-se a la convocatòria de vaga general convocada a Catalunya pel dia 7 de febrer de 2019

  • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599

   Aquí el comunicat:

   La Coordinadora Obrera Sindical (COS), a través de la Coordinadora Nacional, el seu màxim òrgan de decisió política entre congressos nacionals -on es veuen representades totes les militants de les diferents assemblees territorials i sectorials-, ha decidit no adherir-se a la convocatòria de vaga general convocada a Catalunya pel dia 7 de febrer de 2019. Considerem oportú traslladar els motius que ens han dut a prendre aquesta decisió amb les següents consideracions:

   Les condicions materials, laborals i socials de la classe treballadora són, en l’actualitat, el primer front d’una guerra que no ens podem permetre perdre. Els nivells d’empobriment i precarització del conjunt de la classe treballadora no paren de créixer i els salaris són del tot insuficients dins d’un mercat laboral cada cop més agressiu i desregularitzat. La vigència de les reformes laborals imposades els anys 2010 i 2012, l’estancament dels salaris lligat a un descontrolat augment dels preus de productes de primera necessitat, la precarització dels serveis públics, l’externalització de ma d’obra obrera per part de les empreses i les grans dificultats per accedir a necessitats vitals com l’habitatge, sens dubte, constitueixen un escenari que creiem que només podrem combatre i transformar a cop de lluita. Malgrat això, els motius sociolaborals de la vaga general convocada pel proper dia 7 de febrer de 2019 no responen a l’execució de cap acció o mobilització incardinada en una campanya de lluita mínimament consensuada i globalment decidida, ni forma part de cap plantejament estratègic mínimament treballat, ni s’incardina dins de cap calendari de mobilitzacions decidit i planificat de baix a dalt en els àmbits sindical i social. Aquesta convocatòria de vaga és una acció concreta antirrepressiva sense cap agenda política que tingui una perspectiva transformadora ni sigui alternativa al processisme.

   La COS ens definim com un sindicat de base i democràtic. Aquests principis ideològics inspiren el model sindical que la COS pretén implantar als Països Catalans basat en la màxima horitzontalitat en la presa de decisions polítiques i en el foment de la implicació i de la participació directa. Aquesta democràcia entenem que s’aplica en dues vessants inseparables: una interna, dotant-nos d’eines d’expressió i de participació per a la presa de decisions en el si del nostre sindicat, però també externa, fent directament partícips a tots els treballadors i a totes les treballadores en la presa de decisions d’afectació plural o col·lectiva, és a dir, exercint el dret a decidir en el lloc de feina.

   La negativa a adherir-nos a la vaga gira entorn al convenciment de com ha d’actuar el sindicalisme per tal d’ésser una eina útil per a la classe treballadora.

   Compartim la necessitat de cooperar per articular totes les accions i mobilitzacions possibles per denunciar i per plantar cara a aquesta Causa General contra l’independentisme i contra tota la repressió patida pel poble català en el marc del procés independentista i la militància de la COS ens posem a disposició de tots els espais unitaris per a aquesta finalitat, però no podem legitimar l’ús d’una eina que no s’ha consensuat amb els treballadors i les treballadores cridats a exercir-la i que ha vingut imposada per espais interclassistes i cúpules polítiques.

   – No compartim els mètodes del sindicalisme groc que dóna l’esquena a les treballadores i als seus mecanismes de presa de decisions col·lectives i no compartim la banalització de l’instrument de la vaga general que, en aquest cas, no ofereix ni una mínima preparació prèvia ni té en compte les condicions materials de les treballadores. Amb caràcter general, considerem que la convocatòria d’una vaga general real, és a dir, que sigui assumida col·lectivament i busqui un seguiment general, requereix que, prèviament, el poble català faci un pas endavant i aposti per enfortir les estructures del sindicalisme combatiu, assumeixi que cal organitzar-se als centres de treball i que cal agitar les assemblees de treballadors i de treballadores a fi de que l’eina de la vaga general sigui assumida com una causa i una acció pròpia i sigui laboralitzada i socialitzada.

   La convocatòria de vaga general no ha aconseguit una mínima unitat d’acció del sindicalisme combatiu, element que considerem necessari, atès que entenem que molts treballadors i treballadores no se sentiran interpel·lades a participar en ella, afeblint-la i deslegitimant-la.

   – La nostra aposta per la construcció dels Països Catalans i per l’emancipació social i de gènere de la classe treballadora catalana fa que veiem la necessitat d’assenyalar els efectes regressius i repressius de l’estat espanyol als Països Catalans en la seva totalitat, així com també ho estem fent el conjunt de les dones treballadores, que el proper 8 de Març de 2019 liderarem una vaga general feminista que s’ha anat treballant durant un any de baix cap a dalt.

   Finalment, la COS hem traslladat a molts agents polítics que hem apostat i continuarem apostant per la construcció d’un espai de participació política ampli de l’esquerra sindical, organitzacions polítiques i moviments socials anticapitalistes que plantegi, planifiqui i calendaritzi una campanya de mobilitzacions i, fins i tot, que aposti per treballar per convocar una vaga general que plantegi un conflicte obert contra totes les conseqüències que deriven del capitalisme i del patriarcat: per la derogació de les reformes laborals i de pensions, per l’accés a un habitatge digne, per l’establiment d’un salari mínim interprofessional que garanteixi la subsistència de totes les famílies, per la reversió de totes les retallades i privatitzacions de serveis públics, per la reducció de la jornada de treball sense pèrdua salarial, per una efectiva conciliació de la vida familiar, personal i laboral, per l’abolició de tota forma de discriminació; així com per la defensa dels drets socials i les llibertats fonamentals, per l’alliberament de totes les preses i presos polítics i per l’alliberament nacional i social dels Països Catalans del jou de l’estat espanyol i francès.

   Països Catalans, 2 de febrer de 2019

   Secretariat Nacional
   Coordinadora Obrera Sindical

   • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
    Quina manera de buscar excuses. I aquests són els revolucionaris? 

    Algunes coses poden tenir raó, I-CSC en certa manera crec que busca fer-se propaganda i campanya sindical "gratis" amb tot això (i em sembla perfecte, què collons! Si serveix perquè la gent deixe de votar i militar a sindicats espanyolots) però que diguen que "La convocatòria de vaga general no ha aconseguit una mínima unitat d’acció del sindicalisme combatiu..." és prou demencial. Què esperaven? Què la CGT es sumara a la vaga quan ni en parlen al seu web ni per dir que no es sumen amb una total indiferència sobre el tema?
    • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
     Val a dir que la sectorial d'ensenyament de la CGT sí que s'ha afegit a la vaga: http://cgtense.pangea.org/spip.php?article5372 Aquesta sectorial deu ser la més catalanista. Igual que a la IAC, on també només la USTEC s'hi ha afegit: https://www.sindicat.net/2019/febrer/vaga/comunicat.php
     • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
      No t'equivoques, no tenen res de catalanistes, però com l'IAC la fa i és majoritari i tinc entés que I-CSC s'acaba d'estrenar a l'ensenyament i les eleccions sindicals segons es veu al web del sindicat són d'ací un mes... doncs es veuen en l'obligació perquè sinó queden en evidència.

      Ara... com a la SEAT, posem per cas, IAC i I-CSC deuen ser molt minoritaris i les eleccions igual són bastant llunyanes, doncs no cal.
      • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679

       A veure, parteix de la base que jo anava a fer la vaga del 7 i no ho faré el 21 (aquí ho explico: https://www.racocatala.cat/forums/fil/223183/lanc-dona-suport-vaga-general-convocada-pel-comencament-judici?pag=1#10090150 ), i no perquè no comparteixi bona part dels arguments que exposa el sindicat on estic afiliat (COS), sinó perquè en general mai he treballat en vaga general.

       Però el tema és que si hi ha diversos agents pel tema (llibertat presos polítics), allò normal és convocar una reunió pública i oberta emplaçant a aquests agents per veure si és possible pactar quelcom. I sinó, doncs tires per la teva banda, però almenys fas el simulacre públic de que intentes una resposta el més àmplia possible.

       Convocar unilateralment, malament (amb molts pocs dies de preparació, però no ho dic jo sinó les pròpies seccions de la I-CSC que s'han queixat segons diu el comunicat) per sorpresa i esperar que els altres "se sumin" a partir de que els menciones a twitter, és lamentable i irresponsable no, lo següent. En tota vaga la gent es juga coses, per tant anar llançant convocatòries i desconvocatòries no és ni seriós ni és res.

        

   • Puigdomènech10.104 13 214👍 3.135
    Maximalisme atroç. ( si no ets d'esquerres no pots fer vaga, pel que es veu...)

    Al segle XXI no s'hi pot anar amb posicionaments del segle XX.

    En fi. Així ens va.

 • Foguera Catalana4.983 4 437👍 4.599
  En fi, sembla a ser que la I-CSC serà l'únic sindicat que convoqui la vaga (si descomptem sectorials soles). Així que ja sabeu què fer, afiliar-vos-hi

  https://www.intersindical-csc.cat/afiliat/
 • maori16.560 3 108👍 8.590

  Vaga General per al dijous 7 de febrer

  Des de la secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona us volem informar que el sindicat Intersindical-CSC ha convocat Vaga General per a aquest dijous 7 de febrer amb el lema “Sense Drets no hi ha llibertat”.

  Encara que Intersindical-CSC no té representació en l’àmbit de l’Ajuntament de Barcelona, la seva convocatòria ens dóna tota la cobertura legal necessària, i a l’efecte la secció sindical de la CGT indicarà a la Gerència de Recursos Humans que espera que facin els tràmits habituals en casos com aquest (comunicació als responsables de personal i establiment de serveis mínims).

  Compartim fil per randa totes les reivindicacions enunciades per aquesta vaga:

  -> Per la derogació completa de la reforma laboral

  -> Per un salari mínim català de 1.200 euros

  -> Per la recuperació de les lleis socials aturades pel Tribunal Constitucional

  -> Per la plena igualtat de gènere als centres de treball

  -> Per l’avenç cap a un model de funció pública de qualitat i amb condicions laborals dignes

  És per això que us animem a seguir-la i a que en féu difusió en el vostre entorn.

  http://www.cgtbarcelona.org/ssab/vaga-general-7-febrer/ 

 • maori16.560 3 108👍 8.590
  Va, més:

  Partits i entitats plantegen una nova data per a la vaga i un calendari unitari de mobilitzacions

  Partits i entitats intenten pactar un calendari unitari de mobilitzacions de cara al judici de l'1-O, segons ha pogut saber El Nacional. Aquest acord passaria per desconvocar la vaga general anunciada per aquest dijous, dia 7 de febrer, i convocar-ne una d'unitària el dia 21, precedida d'una gran manifestació el dia 16, coincidint amb la primera setmana dels judicis. 

  La iniciativa de convocar una vaga general el dia 7 de febrer va sorgir de la Intersindical CSC, i diferents formacions i entitats com ANC i Òmnium van mostrar el suport. També el president, Quim Torra, va fer costat a la proposta. Aquest mateix dilluns s'hi ha sumat el Consell per la República.

  No obstant això, el canvi del calendari del judici que havia de començar aquest dimarts ha provocat que la convocatòria de vaga per al dia 7 hagi quedat despenjada com a acció de protesta d'un procés que no començarà fins a la setmana vinent.

  D'aquí la iniciativa que fa dies intenten acordar tant partits com entitats per abordar un calendari de mobilitzacions el més unitàries possible i emmarcades dins del calendari judicial. Aquest mateix dilluns s'ha celebrat una nova reunió.

  La proposta situaria, una gran manifestació el dissabte de la primera setmana prevista de judici, és a dir el dia 16, i ajornaria la vaga fins al dia 21.

  Altres de les propostes que hi ha damunt la taula és que el dia 12, primera jornada del judici, convocar una aturada de cinc minuts davant dels centres de treball i al vespre concentracions per tot el territori.

  Així mateix, s'ha plantejat que el dia que declari la presidenta del Parlament Carme Forcadell al Suprem es faci una concentració dels diputats favorables al dret a decidir d'aquesta legislatura i de l'anterior.

  Tot plegat, però, pendent d'acord entre totes les parts. De moment, la CSC no ha anunciat cap canvi en la seva proposta.

  https://www.elnacional.cat/ca/politica/entitats-partits-calendari-mobilitzacions-vaga-general-judici-presos-politics_351267_102.html 

 • bifurca2.396 3 751👍 10.163
  Si és per sumar i ser més forts, benvingut sigui.


  • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
   Per "sumar i ser més forts"? però això s'ho creu realment algú?

   Jo vaig enviar mail ahir a l'empresa dient que faria vaga, tot i que al sindicat on estic afiliat no convoqui (COS) i comparteixi bona part del raonament explicat. La seu de la meva empresa està a Madrid, així que ja pots imaginar la "gràcia" que fa una Vaga, més quan és pels presos polítics i tal, ja et pots imaginar quin és el risc d'acomiadament (d'aquí a enviar notificació, quan no hi ha cap obligació, però per a que quedi constància per si un cas).


   Tu creus que, suposant no ser acomiadat (que és suposar bastant), faré vaga el 21?
   • bifurca2.396 3 751👍 10.163
    El que jo cregui, respecte a la teva problemàtica, no té gaire importància. 

    El que és important és que pensis i actuïs en conseqüència amb les teves conviccions i a les teves circumstàncies, de les quals, per cert,  no tinc cap dret a jutjar.
    • pensa_i_actua!16.483 14 109👍 7.679
     Es que no ho exposava com a judici, ho exposava com a exemple de situació en el sentit de què no es creïble pensar que el 21 la vaga "tindrà més força" sinó tot el contrari, en tindrà menys. Alguna cosa s'ha de sortir a dir  des de la pròpia parròquia però vaja, no sé si es veu que convocar unilateralment i desconvocar a 1 dia i mig (per tornar a reproduir el mateix modus operandi pel 21) resta totalment la credibilitat com a organització.


     En resum, socialitzar que pel judici d'excepció calia fer una vaga general podia connectar certament amb un % més o menys concret de gent de la CAC, amb aquest tipus d'estratègies on poses únicament al centre el teu propi creixement orgànic i la propaganda, pot ser legítim però deixarà pràcticament en solitari als sectors més "militants" seus.
     • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
      Doncs té prou sentit el que han fet. Es suposa que la vaga estava posada per quan començava el judici, si l'audiència nacional fa el que l'ix dels collons i després d'anunciar una data de jucidi la canvia (potser la convocatòria de vaga és un dels motius), doncs tu també tens dret a jugar amb les teues cartes. I I-CSC ho fa. No era això el que tant demanava el teu estimat Arran amb el Joker ? 

      I amb tots els respectes, que la COS ara se li esvaeixen tots els arguments si vols amb certa raó (no hi ha temps, no ho sabiem, no hi ha prou sindicats...) que sembla que és el que més et preocupa, és problema seu i de la seua coherència.
      • autokrator13.593 3 151👍 9.399
       La realitat és que els sindicats que representen el 95% dels treballadors (CCOO, UGT, USO i CGT) ens agradi o no, no convoquen vaga. Estar preocupant-se si la COS o la Intersindical o no sé qui convoca o no convoca és una debat sense importància. 
       • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
        Sí i no. Com a efectivitat percentual de vaga i tal tindrà la que tindrà, però per a posar les vergonyes de CCOO, UGT, USO i CGT davant de l'opinó pública, molt sensibilitzada davant el tema, és molt i molt important. Importantíssim.
 • Jaume_I15.952 11 117👍 8.462
  Cal ser més i si per això cal posposar la vaga uns dies doncs endevant.
 • Josep Carles6.532 14 331👍 2.541

  Benvolguts i benvolgudes,

  La vaga general d'aquest febrer es farà finalment el dia 21, en lloc del 7, tal com estava previst inicialment. Així ho ha decidit aquest dimarts el secretariat nacional, per tal de donar més marge per preparar-la millor i garantir un major èxit i mobilització massiva.

  Estem molt satisfets i satisfetes de la resposta de la gent que heu estat treballant per aquesta vaga i us agraïm enormement aquest esforç. Va ser convocada amb un marge limitat i, malgrat tot, bona part de la militància, delegats i delegades i seccions sindicals s'han mobilitzat ràpidament arreu del territori per aconseguir que aquesta convocatòria fos un èxit i es fessin sentir amb força les reivindicacions de la classe treballadora.

  Així mateix, altres sindicats i agents socials s'havien anat acostant, adherint-se i col·laborant en aquesta vaga per aconseguir que fos un èxit, superant els murs estrictes de l'espai que representem des de la Intersindical-CSC. Per aquest motiu, alguns/es militants i delegats/des, així com organitzacions properes, ens heu demanat més temps per garantir una vaga massiva.

  És per aquest motiu que hem optat per posposar la jornada de lluita dues setmanes, per garantir aquest marge extra per augmentar les expectatives de la vaga, així com per inserir-la en un context de mobilitzacions per tots els drets i llibertats que tindran lloc les properes setmanes. Deixant marge també perquè l'altra vaga de la que som convocants i actors, la feminista del 8 de març, sigui també un èxit.

  Estem segurs i segures que sabreu entendre les raons que ens han dut a prendre aquesta decisió i que seguireu treballant, com sempre, per l'èxit de la convocatòria, amb més força encara, i esperem que això no ocasioni massa imprevistos. Sigui com sigui, els propers dies rebreu informació puntual de la jornada del dia 21 i de totes les convocatòries que acompanyaran la vaga.

  Salutacions,

  Podeu estar informades i informats de les novetats de la vaga general al nostre Twitter i al nostre Canal de Telegram. Seguiu-nos!

  • Quatre barres1.293 10👍 509
   "Deixant marge també perquè l'altra vaga de la que som convocants i actors, la feminista del 8 de març, sigui també un èxit."

   És clar, no sigui que empalmem dues vagues i acabem fent pont.
  • Partisano Tito8.345 11 259👍 88
   Què vol dir:

   -Ens hem vist sols pel nostre tacticisme, les nostres ganes de presentar-nos com únic sindicat nacional (la seua nació va de Portbou a Alcanar, sembla), i per què som la sectorial laboral de l'ANC. Ens han agafat amb el peu canviat amb l'endarreriment de l'inici del judici, i sabem que ens no anem a menjar un torrat. 

   Trist,,,i trist tots aquells que reclamaven una Vaga sense haver-la preparat degudament. Les Vagues no són un caprici dels sindicats, ha de ser una eina de lluita treballada des d'abaix, amb complicitats dins i fora dels centres de treball.

   I abans que m'assenyaleu, he fet TOTES les vagues generals, des de la del 20/6/02 (on m'acomiadaren de la feina per secundar-la), fins la del 3-O, passant per les del 29/3/12 i 14/10/12. I la "majara" del 27/1/13.
 • Grèmlin1.147 12👍 102
  El 21 de febrer caldría parar-ho tot.

  I que servís per organitzar-nos i fer-la indefinida.

  Cal impedir que es pugui moure res...
 • Sau de Treviac5.621 2 384👍 7.267
  La vaga del 21F ha de servir per ser el començament d'una aturada indefinida que serveixi, amb tot d'accions coordinades, per col·lapsar l'economia espanyola.

  Caldria un govern català que no només no obstaculitzés aquesta lluita sinó que la promogués i la defensés activament.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.954 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat