Fòrum

Algú més troba que les xifres de l'NBA no són pas normals?

Pralija1.022 3👍 655
Memphis 116-122 Celtics / Nets 117-115 Orlando / Spurs 116-113 Minnesota / New Orleans 112-128 Portland / Bulls 105-135 Denver / Lakers 138-128 Oklahoma / Nets 145-142 Houston / New Orleans 140-147 Warriors.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Olympiakos 71-59 Khimkhi / Zalgiris 82-69 PAOK / CSKA 77-70 Bayern / Efes 82-68 Darussafaka / Buducnost 73-60 R. Madrid /Maccabi 99-83 Barcelona/ Gran Canària 64-82 Fenerbahçe.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀Aquests són els resultats d'una jornada qualsevol de l'NBA (i després els resultats d'una jornada qualsevol d'Eurolliga), ja sé que els partits als Estats Units són de 48 minuts (aquí 40). Malgrat tot, no els trobo normals. A Europa no hi ha molts partits amb resultats propers als 100 punts. Allà, enguany tenen lloc resultats totalment surrealistes (és veritat que alguns després de dues pròrrogues), xifres encara més surrealistes del que sempre va ser habitual a l'altre costat de l'oceà. Pel que fa a les actuacions individuals, aquestes també fan por. Un jugador conegut per la seua peculiar barba aconsegueix 58 punts un dia (i els anteriors tots més de 30). L'històric jugador dels Lakers Kobe Bryant va aconseguir 82 punt poc abans de la seua retirada. Crec que el rècord dels 100 punts del versàtil Wilt Chamberlain pot ser superat tard o d'hora. També podem trobar homes que fan triples dobles molt sovint. Fa uns dies els Golden State Warriors van acabar el primer quart amb 51 punts. Si la majoria d'equips aquí acaben els 2 primers quarts amb menys punts!. Potser alguns usuaris trobin que aquest comentari és propi d'algú que està ben sonat, però crec que és qüestió de temps que un equip acabi el partit amb 200 punts. Sí, només cal la presència de dos equips especialment anotadors i dues o tres pròrrogues. Conec un home que sempre feia la mateixa reflexió: Jo trobo que l'NBA és un esforç inhumà. Ell feia al·lusió a la quantitat de partits (82) que té la lliga regular. De fet, jo considero la segona divisió espanyola de futbol maratoniana i només en té 42!Bé, ja sé que els equips que juguen eurolliga també tenen 2 partits setmanals, però, almenys aquest no és el cas d'equips com el Manresa, Burgos, Joventut...que ocupen posicions més aviat discretes. També trobo que el sistema de l'NBA fa que no sigui una competició gaire atractiva pels espectadors europeus (tret dels play-offs). Em refereixo al sistema de conferències,la desmesurada quantitat de partits i el fet de que sigui una lliga tancada sense descensos. Ja sé que l'ACB també va esdevenir durant uns anys una mena de competició tancada encoberta amb moltes exigències econòmiques, però almenys, darrerament han aconseguit l'ascens equips com el Breogán o el Burgos (aquest després de 3 ascensos esportius que no van dur a terme administrativament per problemes de diners).

Una cosa que si que m'agrada és el draft, però trobo que és un model difícilment  exportable al nostre continent ja que és fruit d'una manera molt peculiar d'entendre l'esport universitari que tenen als Estats Units. Evidentment, aquí no existeix res remotament semblant a l'NCAA. Suposo que tots els usuaris d'aquest espai de diàleg i debat saben que no només els jugadors de l'NCAA són drafteats, també alguns joves de la resta del món (aquest és el cas del balcànic Luka Doncic).

Una cosa que es critica molt sovint allà i també aquí és l'actual excés d'ús que es fa dels triples, en concret des de que la línia es troba a 6,75 metres en comptes de l'anterior distància de 6,25. És que avui dia els jugadors fan massa ús d'aquest legítim recurs. Repeteixo, no només els equips de la considerada millor lliga del món fan un ús excessiu dels triples, també aquí. Hi ha un comentarista (i ex-jugador) que sempre diu que cal revisar la distància de tir de 3 perquè no hi ha massa espai a les cantonades quan algú decideix llançar un triple.

En resum, crec que l'NBA és un producte (molt sovint, quan els responsables d'una determinada competició són entrevistats parlen obertament de producte sense esforçar-se en amagar la seua actual condició) no gaire atractiu pels espectadors de la resta del món tret dels play-offs, que representa la manera peculiar manera d'entendre l'esport que té el país on es juga i que se sembla cada cop més als Harlem Globe Trotters. És a dir, espectacles de desmesurada capacitat ofensiva, sense cuidar la defensa.


Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.268.015 missatges
  • 220.048 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat