Fòrum

Fil dels incompliments electorals de Compromís

Antiblavers PV1.097 4👍 623
Dedique aquest fil al company Benisud, però vet ací alguns incompliments flagrants de Compromís en els 4 anys que du governant:

1-No es pot veure TV3 encara al PV.

2-No s'han il·legalitzat, intervingut o reconvertit les institucions normatives lingüístiques blaveres RACV i Lo Rat Penat. I això sempre és un perill si arriba a governar la dreta alguna volta, perquè poden utilitzar-les per a contranormativitzar la llengua.

3-No s'ha baixat la barrera electoral del 5 % a nivell autonòmic.

I encara segur que hi han més. Aneu dient.

I la causa principal de tot això no pot ser sinó aquesta. La major part dels seus dirigents tenen uns sous escandalosos, i fins i tot algunes figures menors, com els assessors de l'Aj. de València guanyen uns sous escandalosos. Sens dubte estan ben apoltronats, i això explica tants incompliments. 

Respostes

Configuració
 • Juan Lloris6.219 7 346👍 3.896
  Has posat les més absurdes i que menys afecten a la ciutadania.

  4. Seguim tenint un finançament de merda.
  • Antiblavers PV1.097 4👍 623
   La llista no està pas tancada, són les primeres tres coses que m'han vingut al cap.

   Amb tots els respectes, deixar fora de les Corts a centenars de milers de ciutadans sí que crec que afecta la ciutadania, igual que als nacionalistes en concret, poder rebre TV3.
  • Aufrany4.758 3 455👍 4.695
   4. Seguim tenint un finançament de merda.

   Aço noi depèn de Compromís.
   • Juan Lloris6.219 7 346👍 3.896
    Això ho sabíem tots ja. Però vaja, que no s'hagueren encarregat de dir el contrari, o almenys haver fet una miqueta més la mà amb el tema durant estos 4 anys.

    De tota manera en A Punt escoltí que ara tenim el segon millor finançament, només per darrere de Catalunya 
 • Buddha543 2👍 654
  ilegal·litzar o intervenir organitzacions legals i, per tant, impossible d'ilegl·litzar o intervenir era una promesa electoral?

   
  • Antiblavers PV1.097 4👍 623
   Llig-te el programa electoral de Vox aplicat al PV. Una de les 3 coses irrenunciables per a ells és tancar l'AVL i transpassar les competències en matèria lingüística a la RACV.

   Doncs si no haguera RACV no es pdria fer això, no trobes?

   En qualsevol cas, digueren que anaven a reconvertir-la en un ens normatiu, dins d'una mena d'IEC valencià, i no han fet res.
 • Indesquerra20.172 9 75👍 6.891
  Supose que és difícil il·legalitzar entitats "culturals" secessionistes, però allò greu és seguir donar-los subvencions com fèia el PP, com les de lo Rat Penat, any rere any per part de l'ajuntament de València en mans de Compromís.

  53.000 euros l'any 2015
  20.000 euros l'any 2016
  15.000 euros l'any 2017

  Respecte a les coses incomplertes, també n'han incomplert moltes de caràcter social, sobretot la de "desprivatitzar" residències d'ancians i hospitals, en el primer cas ho fan descaradament fins i tot renovant contractes i en el segon s'excusen (Compromís és el partit de les excuses) en que s'han d'acabar els contractes dels concerts sanitaris firmats pel PP...
  • Antiblavers PV1.097 4👍 623
   Ben és cert.

   I hi ha altra cosa que no acabe d'entendre. Ells feren molt bona oposició al PP basant-se en la lluita contra la corrupció. Fins i tot donaren a entendre que serien un partit de corrupció 0. Doncs en eixe partit hi ha figures fosques vinculades a foscos afers, com Pere Mayor, Lluismi Campos i Joan Mansanet, i no sols no els han tirat sinó que tenen posicions importants dins del partit. De fet, en la llista dels sous dels càrrecs públics, són dels que més guanyen. 
  • Xicoira5.033 2 431👍 4.007
   Compromís és el partit de les excuses
   Els castellanistes sempre s'excusen, s'inventen motius per fotre'ns-la doblegada i a més humiliar-nos amb el seu cinisme desvergonyit. Així ho veig jo, al menys... perquè tant ells com els altres sabem perfectament quins són els motius reals.
  • alexpv2.556 2 716👍 1.534
   I què em dius les subvencions a l'Aixeque i Les Colònies?
 • esclata-sang1.550 1 968👍 1.182
  Ja comença el "foc amic"....

  A vore, pot fer Compromís (tot sol) que s'abaixe la tanca electoral ?: No

  Pot Compromís (tot sol) fer que torne TV3 ?: No

  Pot Compromís (tot sol) il.legalitzar entitats blaveres ??: Quina mena de demòcrata eres tu ??
  Ni pot ni deu. Primer perquè tenen dret a expressar el que vullguen igual que nosaltres. I segon perquè això les reviscolaria.
  • Antiblavers PV1.097 4👍 623
   Compromís no pot tot sol, però si no diu ni fa res en 4 anys, és còmplice.

   Quant a la il·legalització de les entitats normatives lingüístiques blaveres (RACV i LRP), és clar que pot fer-ho amb la legislació vigent.

   I en qualsevol cas així s'allunyaria un perill, perquè Déu vullga que Vox no siga necessari per a governar, perquè un dels 3 punts innegociables que proposen per al PV és la transferència de la competència reguladora lingüística de l'AVL a la RACV.
   • UsuariV11.349 4 184👍 6.797
    No sigues ingenu, si tancaren la RACV i algun dia Vox imposa les seues tesis a un hipotètic govern afí, no els costaria gens "ressucitar-la" posant-hi gent de la seua corda.

    I, ara per ara, l'AVL és l'ens normatiu "oficial" del valencià i, per imperatiu estatutari, caldria, doncs, reformar l'estatut.


   • esclata-sang1.550 1 968👍 1.182
    Deixant a banda allò d'il.legalitzar entitats legalment constituides que és del tot contraproduent....

    Perquè no ens fixem en el que s'ha fet (o intentat):

    -Embranzida al model educatiu basat en la llengua pròpia (tombat per tribunals espanyolistes).
    -Normalització de relacions amb la resta de governs de la catalanofonia.
    --El valencià llengua preferent de la GVA (tombat parcialment pels tribunals espanyolistes)
    -Posada en marxa d'una TV, al meu parer, arrelada a la terra.
    -Requisit lingüístic en la funció publica....
    .....
    I moltes més.

    Coses malament ?? Moltes, entre elles la incontinència verbal de mÓnica oltra, la por de tirar endavant la connexió amb TV3 i IB3. 

    Però Compromís (sobretot el Bloc) són l'èxit del valencianisme i són aliats en la lluita per refer el País Valencià, per la comarcalització, pels sectors tradicionals productius del País Valencià, per la llengua...


    • esclata-sang1.550 1 968👍 1.182
     Antiblaver, m'has votat positiu !!
     Ah, doncs, això vol dir que t'he canviat un poc el pensament respecte a Compromís. Ho celebre

     No podem desaprofitar la capacitat del Bloc-Compromís de posar les institucions al servei del redreçament del País Valencià (encara que siga a passos de pardal)
 • Indesquerra20.172 9 75👍 6.891
  Del Mestre Ripoll a la Geperudeta passant pel Botànic

  Ripoll, mestre d'escola, fill de Solsona, va ser el darrer executat en Espanya per la Santa Inquisició culpable de la seva manera d'entendre el cristianisme, molt allunyada del fanatisme oficial del moment. Els seus captors el van penjar el 31 de juliol de 1826 enmig d'una multitud de curiosos davant de la Llotja de València i després de patir l'escarni de ser passejat pels carrers de la ciutat vestit d'hopa negra, amb les mans emmanillades i muntat sobre un ase. El seu cadàver va ser llançat dins d'una bóta decorada amb flames i serps al llit del Túria. Val a dir que aquell salvatge assassinat va impactar notablement l'opinió pública europea en una època d'avenços científics i tecnològics.

  Amb el seu sacrifici Ripoll va honorar, si se'ns permet el sarcasme, a tota una llarga nissaga de víctimes valencianes de la intolerància. Des del metge convers Lluís Alcanyís cremat viu junt amb la seva dona el 1506, fins a tota la malaurada família del filòsof i exiliat, Lluís Vives. Naturalment, no són els únics.

  Certament, de Ripoll gairebé ningú no se'n recorda mentre que de la resta, Vives i els altres, la historiografia conservadora se n'ha encarregat d'emblanquir tot allò relacionat amb qualsevol forma de persecució, desvinculant cada cas de qualsevol paral·lelisme amb el present.

  Són oblits gens innocents. El bloc conservador, si exceptuem el període republicà, ha imposat històricament el seu santoral religiós però també civil, els seus mites i icones simbòliques als valencians sense que ningú l'hagi fet ni aire. Al capdavall, ha determinat quins havien de ser els models morals a seguir i imitar per la gent de a peu, ha consolidat el costum i els rituals de les institucions del vell règim. Els sectors progressistes de la societat valenciana, notablement els dirigents polítics que millor o pitjor els representen, han estat, com sempre, dòcils i condescendents amb la maniobra.

  Aquest any, el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat s'ha lluït amb una magna exposició sobre la devoció dels valencians a la Mare de Déu dels Desemparats que ha servit de photocall a algunes de les principals autoritats del país, entre elles la vicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra. L'exposició s'acompanya d'un seguit d'activitats d'allò més entretingudes com ara tallers de fabricació d'amulets devocionals a la Mare de Déu o de Pachtwork amb l'objectiu de crear un gran mantell per a recrear la història mariana.

  Davant de la discreta protesta d'alguns notables de l'esquerra que trobàvem poc adequat barrejar la Geperudeta amb la Il·lustració, la direcció del museu i els polítics del Botànic, s'han afanyat ha reivindicat la pluralitat d'un règim democràtic o ha posat en relleu el vessant social de la devoció mariana. Pura retòrica per justificar un acte que simplement busca l'aprovació d'un determinat sector de la població. És evident que molts haurien preferit per al pobre Ripoll una atenció per part del museu – de les autoritats- al mateix nivell però ningú no ho ha pensat o bé algú ha cregut que homenatjar l'executat, lluny de concitar un sentiment d'unitat com el que suposadament inspira la Geperudeta, hauria generat divisió.

  Fa quatre dies, el Consell ha aprovat declarar 2019 com l'any de Sant Vicent Ferrer amb motiu del seu 600 aniversari. N'hi haurà actes en honor del sant per a donar i vendre, tots els que es puguin fer almenys fins a les eleccions de maig. Sant Vicent és, devoció popular a banda, una altra de les icones del conservadorisme indígena i, també, una de les bèsties negres de la historiografia jueva que en alguns casos el titlla com el primer Goebbels de la història. Podem tenir quasi l'absoluta certesa que dins dels actes programats ningú no se n'ocuparà d'aquest tèrbol aspecte de la biografia de Ferrer com es faria, atesa la importància de l'assumpte, en una societat mínimament llegida i, sobretot, conscient de l'eficàcia del pensament crític en l'enfortiment d'una democràcia.

  Tant se val. Com si demà volen declarar l'any d'Alexandre VI o repetir pel mes de juny l'ofrena a la Geperudeta. Aquesta programació, diguem-ne políticament correcta, no és més que el símptoma d'una esquerra que es posa a tremolar cada vegada que pensa amb l'immens i horrible elefant de Lakoff. D'una esquerra sense imaginació política que sembla que hagi guanyat unes eleccions simplement per a administrar, sense vocació de canviar res.

  En certa manera els actors principals del Botànic han fet el contrari del que demanava fa uns anys l'actual conseller de Transparència i militant d'Iniciativa del Poble Valencià- Compromís, Manuel Alcaraz, en un assaig molt important, De l'èxit a la crisi. Pamflet sobre política valenciana. Alcaraz creia necessari que l'esquerra, notablement el valencianisme progressista, reflexionés sobre com cercar noves formes de legitimitat, nous motors o centres d'interès amb els quals endreçar el discurs nacionalitari i escapar així de la 'normalitat' del model dominant, el del PP, el de les processons i la lògica del liberalisme econòmic. Ben pel contrari, sembla que l'esquerra, instal·lada en el poder, ha fet just el que Alcaraz recriminava deu anys endarrere al PSPV-PSOE, un autogir al centre.
 • UsuariV11.349 4 184👍 6.797
  ... no canviar-li el nom a la Plaça de l'Ajuntament del cap i casal. Hi ha dos propostes magnífiques que no suscitarien cap problema: Plaça de Jaume I, o Plaça del Regne de València.


  • esclata-sang1.550 1 968👍 1.182
   M'agraden molt més qualsevol de les dues que el nom actual (....si no pot ser encara "Plaça del País Valencià")
  • Indesquerra20.172 9 75👍 6.891
   Mira que dius favaes i això és tot el que et preocupa? 

   Per no dir que és obvi que no pot posar a una plaça noms que ja existeixen en el nomenclator de la ciutat. El que han de fer és intercanviar els noms de l'Avinguda de el Cid pel carreró que té Jaume I pel centre, a vore si tenen collons!
   • UsuariV11.349 4 184👍 6.797
    Que existisquen no vol dir que no es puguen canviar.

    Molt d'acord en lo de la avinguda del Cid, és indignant que un personatge tan irrellevant com el mercenari castellà aquell tinga dedicada una de les principals artèries de la ciutat, mentre que el fundador del país tinga per nom un carreró.

    De la mateixa manera que es van canviar noms dedicats a personalitats o fets franquistes, també es poden canviar per motius excepcionals d'interés general. Plaça del Regne de València (ja se li buscaria nom a l'actual avinguda de mateix nom), seria un nom preciós, potent i conciliador per a la primera plaça del país.


 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
  Ventila el fil que s'ha escolat la rata policerdil...

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.016 missatges
 • 220.048 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat