Fòrum

El "Parlamento de Extremaespaña" aprova la dissolució de les institucions catalanes i TV3

cathalà23.237 12 55👍 6.673

El Parlament d’Extremadura demana l’aplicació del 155 a Catalunya

L’Assemblea d’Extremadura ha aprovat aquest dijous una proposta del PP, que ha comptat amb el suport del PSOE i de Ciutadans, per a la defensa de la unitat d’Espanya, a més de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. 

La iniciativa, que ha estat defensada per Cristina Teniente i que ha comptat amb el vot en contra de Podem, defensa en primer lloc les lleis, acords i consensos de la Transició. En els sis punts de text s’exigeix també al Govern d’Espanya que abandoni la “bilateralitat” amb Catalunya i la defensa incondicional dels símbols de la nació.

La proposta aprovada també reclama el control de la televisió pública catalana per part de representants de l’Estat, per a garantir que realment sigui un servei públic neutral i al servei de tots els catalans”. També suposa l’ús de les competències governamentals que siguin necessàries “per a garantir un govern adequat que vetlli pels interessos de tots els ciutadans de Catalunya, entre els quals es troben milers d’extremenys, sense exclusions ni sectarismes, especialment en les àrees d’educació i seguretat pública”.

 La diputada del PP ha denunciat que malgrat l’actitud dels independentistes, els pressupostos de l’Estat per a 2019 porten “un munt de milions” per a Catalunya després de negociar-los “en la presó” amb els “colpistes”.

El portaveu del PSOE, Valentín García, ha dit que és “dolent” per a la democràcia sustentar l’estratègia política en la “mentida”. També ha afegit que els socialistes només aplicaran el 155 a Catalunya “si hi ha motius”. El PSOE ha donat suport finalment amb el seu vot la iniciativa del PP.


Font

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.268.254 missatges
  • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat