Fòrum

Els del M.I.C. volen fundar un partit polític.

Benfresc13.184 6 159👍 12.678

És l'hora dels patriotes Catalans!
Vista la ineptitud, la deixadesa, la falsedat i la traïdoria dels nostres polítics ens veiem obligats a fer un pas endavant, els nacionalistes més ferms de Catalunya sempre ens hem caracteritzat a no fer política i hem estat més actius amb associacions culturals i excursionistes de defensa de la nostra llengua i cultura abans de fer política, però l'hora és arribada, hem de fer un pas endavant per defensar la nostra sobirania. Venim de molt enrere, de la Unió Catalanista del 1891 de l'Àngel Guimerà, Prat de la Riba, Domènec i Muntaner, Martí i Júlia, Vicenç Ballester i de l'Estat Català de Francesc Macià. Ha arribat l'hora de recuperar l'esperit constructiu de la Renaixença i formalitzar un partit polític nacionalista per la defensa de la nostra identitat. Fa molts anys alguns grups de patriotes ens hem anat reunint i coneixent, som gent de diverses procedències, empresaris, autònoms, obrers, botiguers però amb un únic objectiu, l'amor a Catalunya, a la seva gent, a la seva història, cultura i tradicions i hem arribat a la conclusió que si nosaltres no fem política altres la faran contra nosaltres, i en aquests moments els nostres ideals són més necessaris que mai per poder acompanyar a la nostra estimada nació a la seva plena normalitat.
Punts bàsics de Renaixença Nacional Catalana ( RNC )

1 - República Catalana
Catalunya és una República Independent, els catalans vam votar en referèndum l'1 d'octubre de 2017 i va guanyar el SI amb una gran majoria. No renunciarem MAI al referèndum de l'1 d'octubre de 2017, això vol dir clarament que no demanarem mai més ni farem cap referèndum d'autodeterminació, simplement perquè el referèndum ja s'ha efectuat i com a persones democràtiques estem obligats a defensar la nostra sobirania nacional.

2- Estat Laic d'arrels paganes i catòlic-cristianes
La República Catalana ha de ser un estat laic, contrari a qualsevol fanatisme religiós, sigui del catolicisme o de l'islamisme més radical, però amb un màxim respecte cap al paganisme i el cristianisme europeus dels quals neixen la gran majoria de les nostres festes culturals. Ens comprometem a defensar les nostres festes, tradicions com també protegir-les com a símbol de la identitat catalana.

3. Llengua Oficial, Català/Aranès
La República Catalana té dues llengües oficials, el català i l'aranès a la Vall d'Aran, tots els funcionaris tenen l'obligació de parlar correctament l'idioma nacional de Catalunya (Català) i a la zona del Vall d'Aran tenen l'obligació els funcionaris de parlar correctament l'Aranès. Es potenciarà a l'escola llengües com la nacional (català ) d'ús obligatori i estrangeres, sobretot l'anglès.

4. Seguretat
Catalunya té uns 17.000 Mossos d'Esquadra, aquests policies catalans han de respectar la sobirania nacional i tenir un comportament democràtic i proporcional. Volem crear la Guàrdia Republicana d'uns 8.000 efectius i 4.000 a la reserva, aquests "soldats catalans" han donar suport als Mossos d'Esquadra en cas d'atac terrorista, catàstrofes naturals.... com també defensar les nostres fronteres i protegir la seva població. Dins d'aquesta Guàrdia Republicana (GRECAT) es crearà una guàrdia d'honor per protegir i respectar els nostres símbols, aquesta guàrdia d'honor estarà durant tot l'any fent guàrdia al Fossar de les Moreres, al monument de Rafel de Casanova, General Moragues, Montserrat.....

5. Immigració
Catalunya com qualsevol estat democràtic ha d'acceptar la immigració amb un control i garanties tant per els que vénen com per els que vivim aqui i així poder garatitzar una bona adaptació i acceptació a la nostra societat, la qual s'ha de veure obligada a gestionar-la de la millor forma possible per a tots . L'immigrant que arribi a Catalunya i cometi delictes greus, hagi comès delictes al seu pais o sigui reincident en delictes aquí, serà expulsat immediatament del país.

6. Codi Penal - Catalanofòbia
Enduriment del codi penal per a la protecció de la població de Catalunya, aplicació de "cadena perpetua" a delictes greus com assassinats, violacions i penes de presó de 2 a 5 anys per delictes de reincidència. Enduriment de les penes per violència de génere. Els atacs d'odi contra els catalans (Catalanofòbia) seran durament castigats i es fara una llei que contempli la catalanofòbia com un delicte molt greu.

7. Animalistes i Ecologistes
Hem de defensar els animals si o si, no es tolerarà cap agressió a gossos, gats.... qualsevol agressió greu ha de ser durament castigada no solament amb una multa sinó que també amb presó. Protecció de les nostres muntanyes, boscos i mar amb una major afluència de guàrdies forestals coordinats amb la Guàrdia Republicana per protegir el medi ambient.

8. Ajudes Socials
Retribuirem millor les ajudes socials entre la nostra població, sobretot cuidarem de la nostra gent gran i families monoparentals perquè tinguin unes millors ajudes que els hi facin viure amb dignitat.

9.Gays/Lesbianes
La República Catalana com a país democràtic i modern ha de garantir el respecte de les parelles gays/lesbianes com el seu dret a formalitzar-se com a parella de fet i adoptar fills .
10. Unió Europea (UE)
Garantim un referèndum per sortir o quedar-se a la UE. Catalunya sempre ha sigut europeista, però aquesta UE és l'Europa del capitalisme més salvatge dels rics, contrària a les classes més populars del país i a les sobiranies nacionals, nosaltres en aquests moments som partidaris de sortir de la UE, i garantirem un referèndum perquè la població de la República Catalana voti la continuïtat o no a la UE.

11. Islam Radical
Europa i el món occidental té un greu problema amb l'islamisme radical , milions d'islamistes fa anys han decidit de conquerir el món a favor de la seva religió radical, violenta, xenòfoba, masclista i homòfoba, vénen temps difícils on els demòcrates hem d'estar més units que mai per combatre el nou feixisme del segle XXI.
Ens comprometem a l'expulsió de qualsevol islamita radical resident al nostre pais i vigilar molt d'aprop la comunitat musulmana resident a Catalunya. Prohibició del burka com a símbol d'esclavitud a la dona, prohibició de resar al carrer i de sacrificar animals sense garanties sanitàries i cíviques .

12. Expropiació i reconeixement :
Des de RNC volem fer una crida ferma i valenta per tal que els governs europeus i espanyol ens retornin les nostres constitucions expropiades i prohibides des del 1714, també volem l'anul·lació del tractat dels Pirineus, retornant així les terres occitanes a Catalunya i el reconeixement mundial de que hem sigut un pais conquerit i maltractat durant 300 anys.

foto de Marc Bily Cabestany.
Crítica al processisme i un programa populista de mínims molt atractiu, el problema és que és cosa del M.I.C.

Font: facebook. Ho podeu cercar allà.

Respostes

Configuració
 • Lucky Luc1.315 2👍 1.465
  Molta sort teniu el meu vot i suport.
 • sbarpa_942.018 6 830👍 919
  Crec que ja tinc partit nacional de referència, si és que no en surt algun amb més possibilitats, és clar. 
 • Lyuh Woon-hyung2.481 3 737👍 2.625
  el punt 9 vol dir que no s'accepta el matrimoni homosexual i només com a "parella de fet"??
 • GuillemRM3.136 9 635👍 1.561
  Tants caps, tants barrets.
  • EmulatorQUsuari sumador64.260 15 6👍 19.225
   Bé, la Fenolleda sí.
   • Sau de Treviac5.365 2 395👍 6.613
    És una comarca catalana fa mil anys que els darrers segles, després d'haver estat separada de la Catalunya nord, es va anar occitanitzant lingüísticament, menys els vilatges de més al sud. La Revolució Francesa la reintegrà a la resta de la Catalunya del Nord.
    • eestlaasedcatalà10.727 3 198👍 2.203
     No. Sempre havia estat Occitanoparlant. Quan no va ser part de Catalunya la van posar a un altre província fins que la revolució francesa la va tornar a Catalunya.
     • Sau de Treviac5.365 2 395👍 6.613
      Mira aquest text escrit per n'Eugeni Casanova. El pots trobar ací, entre la pàgina 48 i 51 tot i que més endavant continua:


      https://www.pageseditors.cat/media/docs/9788497798617_l33_24.pdf      "A Vingrau, a l’anomenada zona del Verdoble mitjà, hi ha transició entre les dues llengües, el mateix que a la Fenolleda, de parla occitana, on hi ha un “embolic extraordinari”, en paraules de Jean-Paul Escudero. El tractat de Corbeil, que Jaume I va firmar el 1258 amb Lluís IX de França, va establir la frontera entre els dos regnes en aquesta serralada, i no és desgavellat que s’acordés així per una — 49 — diferència ja antiga. Així, el Parepertusès va passar a dependre de París. El Capcir, en canvi, va romandre dins Catalunya tot i trobar-se ja a aiguavessant nord, i això també en va determinar la llengua posterior. A l’oest d’aquest punt on em trobo ara, després de Talteüll, que va ser també sobirania d’Aragó, la Fenolleda va passar a França i segurament això va decantar la llengua cap a l’occità que ara s’hi parla. Probablement doncs, la ratlla de 1258 va decidir la llengua de cadascun dels costats (algunes isoglosses, en realitat, perquè les diferències eren aleshores encara més minses que ara). El 1790 la nova Administració francesa la va passar, de tornada, al departament dels Pirineus Orientals, excepte els pobles occidentals de la vall de Santa Creu. Però la cosa és encara més entortolligada, com determina la filòloga i escriptora Renada-Laura Portet, que ha estudiat l’“embolic lingüístic” a la Fenolleda. Per exemple, la seua família, que és de Sant Pau de Fenollet, la petita capital de la comarca, “ha parlat en català tota la vida, i al nostre carrer hi havia més catalans que occitans. La llevadora que em va fer néixer, madama Peiret, parlava català i encara anava vestida de catalana, amb la còfia de puntes i el vestit negre tot cordat amb petits botons fins als peus. Parli de fa seixanta anys, quan les dones usaven encara aquest vestit per mudar; a la gavatxeria era diferent...” De les dues mil persones que en la infància de Portet vivien a Sant Pau, la meitat eren de llengua catalana, inclòs el batlle, i el mateix passava amb els altres pobles de la Fenolleda, “llevat de Caudiers, el més extrem, on els occitans eren majoria”. Així doncs, el català era llengua popular a la Fenolleda abans de la irrupció abrupta del francès. —I quina era la llengua de relació? —Cadascú parlava en la seua. La meua tia Josefina va pas dir mai un mot ni en occità ni en francès. Era nascuda a Ballestavi, al peu del Canigó, i parlava un català repicat (molt bo); la vaig presentar a Joan Coromines per a les seues enquestes i ell em va dir, amb la seua veu carregada, “això sí que és una referència...” Les dues comunitats no només tenien llengües diferents, sinó que també funcionaven amb coordenades separades. Així, hi havia la família dels Pannes (paelles), “perquè eren morenos com el cul d’una paella”, però la tia Josefina els va batejar un dia com a Emmascaracollons, i aquest va ser el sobrenom que els va quedar entre els — 50 — catalans, en tant que els occitans van seguir usant l’anterior. “Però això era abans, ara ja no queden ni els uns ni els altres; el francès ho ha escombrat tot.” La família de Renada-Laura Portet no era, però, originària de la Fenolleda, sinó que des del Rosselló i el Conflent s’hi van establir a principis del segle XX per treballar a les mines de ferro de Sant Pau. Segons l’escriptora, el darrer poble català pur és Estagell, la Tor de França ja era mig català (se suposa que per emigració) i mig occità, i els pobles ran de frontera estaven barrejats, i també Taltaüll, a la banda d’aquí. El poble més envitricollat és Vingrau. “Conec una dona de la Tor de de França que es vol occitana i es diu Munner”. Just el cas oposat de madama Peirer. Portet ha estudiat la toponímia del seu poble i ha arribat a la conclusió que la majoria dels seus noms de lloc són catalans. Ja en els capbreus de finals del segle XIII els topònims eren els mateixos que avui. La filòloga explica que abans de Corbeil la Fenolleda va pertànyer als comtats de Rosselló i Besalú, és a dir, a terres purament catalanes, i pensa que amb la incorporació a França es va occitanitzar de manera progressiva. Amb tot, les zones més pròximes al Rosselló van conservar sempre un parlar de transició més pròxim al català que no a l’occità. Aquest seria el cas de la Tor de França, Caramany, Pesillà de Conflent, Trevillac, Montalbà del Castell i Bellestar de la Frontera. Portet destaca que en aquest punt el límit lingüístic és difícil de precisar perquè les isoglosses, molt capricioses, no sempre coincideixen. Vingrau estaria també en un punt intermedi, però amb un lleuger decantament de la banda occitana. Portet estudia un document d’aquest poble de 1362 i “cent anys després del tractat de Corbeil s’hi parlava encara no només en el pur català de l’època, sinó que a més s’hi usava la lliura barcelonesa com a moneda”. La filòloga deixa clar que quan el català esdevenia llengua vernacla, la Fenolleda era part de les terres catalanòfones, com ho demostren no solament els documents històrics, sinó també la toponímia, on el protosistema de formació dels noms és català, i no a la inversa, la qual cosa demostra que el substrat és en aquesta llengua. La seua occitanització es va haver de produir, per tant, amb la incorporació a la corona francesa, tot i que després els intercanvis van continuar amb migracions, casaments i tot tipus d’interrelacions, fins a arribar a “l’embolic”. Hi ha un cas excepcional, — 51 — el de Tarerac, un poble que en una enquesta de 1887 apareixia amb un parlar de tipus llenguadocià i en un altra de 1949 era ja catalanoparlant. Entremig, el 1910, el filòleg alemany F. Krüger hi va trobar que els vells usaven l’occità i els joves el català. El cas invers a Perellós. Aquestes són les zones que Enric Guiter qualifica d’altres Capcirs. L’autor rossellonès explica que tota la zona fronterera de la Fenolleda “que sempre ha comptat com a terra occitana, té un nombre de caràcters catalans molt superior al dels seus caràcters occitans”. Per contra, Vingrau, “que sempre ha pertangut a Catalunya”, es decanta una mica més de la banda occitana. L’estudiós n’explica la raó: el poble va ser donat en feu als monjos de l’abadia llenguadociana de Fontfreda al segle XIII, i això va contribuir a la seua occitanització. El poble veí de Talteüll, en canvi (famós perquè hi va ser descobert, a la Cauna d’Aragó, el crani del “català” més antic), conserva més trets catalans. Tots dos van estar units entre 1659 i 1799 a l’arquebisbat de Narbona i això va pesar també en l’aportació de trets gavatxos. Finalment, els poblets de Tuixà, Paziols i Padern, veïns d’aquests dos però dins del Parapertusès llenguadocià, són clarament occitans, “però amb un conjunt de prop d’un quart de caràcters catalans o particulars”. A Trevillac, Jean-Paul Escudero va parlar el 1990 durant més de mitja hora en “rossellonès estàndard” amb un pagès que al final li va reconèixer que a casa parlaven occità. “Aquell home —diu el filòleg—, funcionava encara amb la frontera anterior a 1659; per a ell Illa i Perpinyà eren ‘Espanya’. D’aquests en queden ja molt pocs; el meu veí Maixent Gatounes n’és també un, i anomena ‘francesos’ els que no són catalans.” Devia ser també el cas de l’Elisabet i l’Helena, les dues darreres parlants d’Esposolla, quan es referien al català com a “espanyol”. Remunto
 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
  Catalunya té uns 17.000 Mossos d'Esquadra, aquests policies catalans han de respectar la sobirania nacional i tenir un comportament democràtic i proporcional. 

 • EstatpropiUsuari sumador165.733 11 1👍 27.966
  Ací tenim l'autor del manifest.

 • ViscalavergedeMontserrat174👍 55
  I la politica economica? 
 • Roderic17.625 14 97👍 8.832
  És veritat que reparteixen cacahuets?
 • rgb772 7👍 356
  No es tracta de fundar cap més partit per dividir , sino de posar-nos a treballar de manera intel.ligent i efectva tots els que ja no creiem en la farsa partitocràtica amb la que ens tenen ben enredats
 • Ius Novum2.643 3 700👍 5.165
  D'entrada els punts que han escrit no em semblen malament. Però se'ls ha anat l'olla amb el tema de la Catalunya del Nord i Occitània.

  Suposo que la gent que ha impulsat això és conscient de l'allau d'insults que patirà aquest nou partit i també de la persecució. Però imagino que aquest tema els deu relliscar una mica. Fins i tot els pot servir de publicitat, tot això.

  En qualsevol cas, jo poliria alguns aspectes que penso que grinyolen, que sigui en qüestions concretes d'imatge, que sigui en qüestions de programa.

  Però bé, veurem com van. Per ara veig que no tenen lloc web com a nou partit encara.

 • Rackoonaire566 1👍 601
  Sincerament preferiria votar a directe68. Serà el que la gent voti i punt.
  Posar més condicions a la independència és tirar-se un tret al peu.
 • __27562__3.869 8 536👍 4.378
  Quan pagueu al GRECAT? Son dures les proves físiques?  
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Aquest missatge ha estat esborrat

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.006 missatges
 • 220.048 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat