Fòrum

Brexit

Què passarà?
Guanya el no acord
17 (73.91%)

Es torna a aplaçar la votació
4 (17.39%)

Guanya l'acord
2 (8.70%)

Vots emesos: 23
ExploitationUsuari sumador7.732 13 278👍 413
Fil per comentar la votació de demà.

De moment la lliura està al seu valor màxim respecte l'euro en l'últim més però tot i això sembla que hi haurà una majoria clara contra l'acord.
https://www.xe.com/es/currencycharts/?from=GBP&to=EUR&view=1MSi això fos així la May hauria de caure...però i els tories?

Les cases d'apostes diuen això https://www.oddschecker.com/politics/british-politics/brexit/brexit-specials

S'estan preparant policies anglesos i escocesos s'estan preparant per ser enviats a Irlanda del Nord en cas que no hi hagi acord https://www.theguardian.com/uk-news/2019/jan/03/police-reinforcements-for-northern-ireland-in-case-of-no-deal-brexit-1000-officers-training-trouble-hard-border
I mentrestant els processistes escocesos del SNP enlloc de demanar un IndyRef2 tenen com a objectiu un 2n referèndum del Brexit .

Respostes

Configuració
 • Trumpista1005.223 2 413👍 4.992
  El Brèxit, si no és hard, no és Brexit.

  Aquesta bruixa de la May ens vol amargar el Brexit i continuar lligada a la tirania globalista de la UE, que només porta que immigració tercermundista i desgràcia econòmica.
 • nemo6.543 9 328👍 2.065
  Un tema molt interessant. Al marge del valor actual de la Lliura esterlina, que juga en un terreny molt complicat i ple de d'altabaix, esmentar que seguisc amb asiduitat l'actualitat del Regne Unit per mitjà de la seua televisó. Diferents canals, diferents interessos, públics i privats.

  Només hi ha un punt on els pro i antibrexit son d'acord: no arribar a un acord que satisfaga a UK por portar a trencar l'acord d'eixida i, per tant, forçar un Brexit dur. I fins i tot els defensors del Brexit saben que eixa eixida és la que li costaria més cara a UK, escletxant més els seus conflictes interns (politics i economics). Comentari adreçat a tots aquells que pensen que un brexit dur es la panacea. Greu error.
 • ExploitationUsuari sumador7.732 13 278👍 413

  https://www.vilaweb.cat/noticies/brexit-parlament-regne-unit-ue/

  Què pot passar en la votació?

  —Si Theresa May aconsegueix de guanyar la votació, el govern enviarà al parlament la legislació necessària per a abandonar la Unió Europea i si aquesta legislació s’aprova el Regne Unit abandonarà la UE el 29 de març.

  —Si Theresa May aconsegueix de guanyar la votació però acceptant esmenes, caldrà comprovar si les esmenes són compatibles amb l’acord signat o no.

  —Si Theresa May perd la votació, el govern tindrà tres dies per a presentar un pla sobre com procedir a partir d’aquell moment.

  Quines són les opcions si Theresa May perd la votació?

  —Fer el Brexit sense acord amb la UE

  La separació sense acord de la Unió Europea i el Regne Unit és l’opció mes perillosa. Això passaria si May perdés la votació i els diputats acceptessin la retirada sense acord. Si els diputats no l’acceptessin, molt probablement hi hauria un vot de censura.

  Renegociar els termes de l’acord amb la UE

  El Regne Unit podria demanar de renegociar l’acord sobre el Brexit, però ja no dependria d’ell. La UE ha dit que no ho acceptaria. I fins i tot si ho acceptés, s’hauria de negociar de pressa per tancar un nou acord abans de les eleccions europees del mes de maig, perquè en el nou parlament no hi haurà diputats del Regne Unit.

  —Fer noves eleccions parlamentàries

  Vist que no hi ha acord, el govern britànic pot demanar de fer eleccions, amb l’esperança que un nou govern tingui un mandat popular clar. Però la primera ministra no pot convocar eleccions tota sola, sinó que ha de menester el vot favorable de dues terceres parts del parlament.

  Les eleccions es podrien fer vint-i-cinc dies després i això afegiria tensió al calendari. Si fos el cas, segurament el govern britànic demanaria a la Unió Europea d’ajornar l’abandonament de la UE més enllà del 29 de març. I no és pas clar que Brussel·les ho acceptés.

  —Un vot de censura al parlament

  Els laboristes prefereixen aquesta opció, que té tres resultats possibles. Si el govern guanya la moció de censura, continua. Si la perd, hi haurà un nou primer ministre, que pot ser un altre conservador o un laborista. I si en un període de catorze dies ni el govern ni l’oposició no poden configurar un govern estable, es convocaran eleccions automàticament.

  —Convocatòria d’un altre referèndum.

  Una darrera possibilitat és convocar un segon referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea. Legalment, no es pot fer abans del 29 de març, de manera que només tindria sentit si la Unió Europea acceptés d’endarrerir la data definitiva i final per a l’adeu a la Unió.

 • catalàamallorca41.544 7 14👍 17.910
  A Irlanda del Nord hi haurà un bon merder surti el que surti.
 • Unitat i Orgull9.666 10 222👍 6.605
  Estic bastant descnectat del tema, algú em pot explicar pq diuen que a Irlanda del Nord hi haurà merda si surt el no?
  • Tuixec3.968 9 529👍 1.778
   SI hi ha un Brèxit sense acord s'ha de implantar una frontera entre Irlanda del Nord (britànica) i la Irlanda europea, cosa que ningú vol i que serà emprada per intensificar la pressió per unificar la totalitat d'Irlanda.

   La frontera serà front de conflicte constant entre contrabandistes, activistes i gent que simplement no voldà fer cua o tràmits i tirarà camp a través. O això o foten un control policial de la hòstia que encara serà més sucós pels activistes.
 • autokrator13.272 3 156👍 8.971
  Suposo que votaran que no. En tot cas jo des del mateix dia del referèndum porto dient que no hi haurà Brexit. No sé com s'ho faran però o l'ajornen o alguna cosa similar. 
 • Rolf Steiner12.886 10 163👍 5.206
  Que no es plegaran a la puta UE que tant bramaven per aqui que farien alguna cosa despres del 1-O.

  I santament que faran. 
  Sobirania nacional o mort.

  I puta Espanya.
 • autokrator13.272 3 156👍 8.971
  Doncs ha perdut i ha perdut de molt. 

  204 a favor i 432 en contra. Jo ho veig com per dimitir. 
 • rotllan11.674 5 173👍 11.405
  Segons Santiago Niño Becerra Anglaterra es vol desempallegar de la UE però també del Regne Unit.
 • ExploitationUsuari sumador7.732 13 278👍 413
  Process

 • Juan Lloris6.220 7 346👍 3.899
  Quin és el següent pas? Si és que n'hi ha. 
  • ExploitationUsuari sumador7.732 13 278👍 413
   Depèn de si demà es manté el govern o no i si no, si hi ha nou govern o hi ha eleccions.

   I per part de la UE, sembla que estan disposats a ajornar la data límit.
 • Albèrri133👍 31
  No si... al final el Brècsit, és molt Brècsit...
 • TywyllUsuari sumador42.000 11 13👍 5.778
  Explicau-me per a dummies per què han votat que no. Perquè hauria estat un Brèxit massa dur o massa tou? I si ara fan un nou acord amb la UE, serà un Brèxit més tou? Llavors ja votaran que sí?
  • Pavel_Korchagin3.408 2 595👍 7.340
   No. N'hi ha que han votat que no per ser un acord massa "tou", n'hi ha que han votat que no per ser un acord massa "dur", n'hi ha que han votat que no perquè estan en contra del Brèxit i n'hi ha que han votat que no per tombar el govern.

   La situació està bastant polaritzada entre "Brèxit dur" i no al Brèxit. Un "Brèxit tou" com el que han presentat, encara que el renegociïn, té molt poques possibilitats de sortir endavant.
 • lituslindus1.139 2👍 1.193
  Es cert que en moments de canvi convulsos es difícil de veure quin és el millor camí, però això de la UE no té cap sentit, per molt que tots els mass media ens bombardeigin constantment amb les suposades virtuts del europeisme piramidal i ens atemoreixin que als pobres britànics els hi cauran les 7 plagues

  La economia anglesa es financera i la alemana industrial, per tant sempre prioritzaran legislacions antagòniques. Per no parlar de tots aquells països que només volen rebre les engrunes via subsidis ja que són incapaços de fer per si sols funcionar correctament el propi país

  La UE només té sentit en el àmbit polític de defensa dels drets humans i la democràcia, que es precisament el terreny que han deixat més abandonat. 

  En l'àmbit econòmic per contra estem parlant de realitats molt diferenciades entre si, amb necessitats de tempos diferents, que necessiten solucions específiques i no globals que només beneficiant al mes poderós 
 • ExploitationUsuari sumador7.732 13 278👍 413
  Sense sorpreses.

  May sobreviu pels pèls a la moció de censura de Corbyn

  La primera ministra supera l'embat parlamentari per una estreta diferència de 325 a 306 vots

  https://www.naciodigital.cat/noticia/171066/may/sobreviu/pels/pels/mocio/censura/corbyn

 • Rigel64.535 11 5👍 33.189

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.253 missatges
 • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat