Fòrum

Europa 2020-2030: Què creieu que passarà?

Barney1.445 2👍 2.567
Jo crec que el Regne Unit acabarà sortint de la UE sense acord i li anirà prou bé.

França i Alemanya crearan l'exèrcit europeu i lideraran el projecte d'Europa federal. Com ja estan començant a fer...

https://www.thetimes.co.uk/edition/world/france-and-germany-join-forces-as-a-single-superpower-fjf3bgv60

Itàlia celebrarà un referèndum per sortir de l'Euro i seguiran les passes del Regne Unit.

L'any que ve Espanya caurà en mans d'un acord PP-Cs-Vox que durarà com a mínim dues legislatures.

Catalunya caurà en el caos més absolut. La gent alliberarà els presos, condemnats per rebelió, i els responsables polítics fugiran per por a represàlies.

França es negarà a extradir presos i els exiliats s'instalaran a Perpinyà.

El grup de Visegrad formen un contrapoder intern a la UE.

2028 nou govern "d'esquerres" a Espanya. I més enllà la bola de vidre ja no em funciona.

Respostes

Configuració
 • UsuariV11.220 4 187👍 6.741
  I en quin cine dius que la fan?


 • Mercator3.842 3 539👍 3.161
  Au va, amem si l'encert :

  Trump tornarà a guanyar les eleccions estatunidenques el 2020. Construirà una part del mur a la frontera, però no servira per reduir la immigració hispana i el projecte quedara inacabat. Quan el seu pare es retiri, Ivanka Trump serà la pròxima candidata del partit republicà.
  • maori15.237 3 127👍 7.660
   Bona part del que dius ja està passant...
   • autokrator13.193 3 158👍 8.844
    Home... És que es tracta de mirar d'encertar. 
    • Ph993.040 3 645👍 1.628
     Guerra a Algeria? 
     • autokrator13.193 3 158👍 8.844
      Podria ser al Marroc. Però aquesta és de les més fàcils a veure venir, són matemàtiques. I, és més, gairbé segur que intervindrà França i és possible que Espanya també. 
      • Ph993.040 3 645👍 1.628
       Jo no la veig gens clara. Entre Algèria i Marroc o Tunisia ja et dic que Algèria té més posibilitats, però no ho veig gens clar. 

       El que dius al punt 6 tampoc em queda clar. Xina ja supera el PIB fins i tot en nominal a tots els països europeus per separat, ara bé, si et refereixes a PIB per cápita, aquesta previsió seria en cara més inversemblant que la de la guerra algerina. 
       • autokrator13.193 3 158👍 8.844
        Sobre el punt 6 dic que el PIB de Xina superarà el de EU (USA), no el PIB per càpita. De fet el PIB és molt complicat de messurar i algunes economistes consideren que això ja passa. El PIB per càpita i considerat en paritat de poder adquisitiu no són iguals, per càpita es compta en dolars per persona però no totes les monedes són igualment convertibles i no són els preus iguals a tot arreu. Això vol dir que en poder adquisitiu un país que comptat en dolars per habitant està per sota d'un altre pot estar per sobre en realitat. Es a dir, que un xinés que cobra 1000 dolars en yuans pot tenir un poder adquisitiu més alt que un japonés o un britànic que -al canvi- cobra 1000 dolars en lliures o yens. Això ja passa. 

        Que els xinesos estiguin per sobre del poder adquisitiu dels europeus pot semblar mol inversemblant, però realment ja estan per sobre de molts paisos de la UE. I la tendència és força clara. Ja estan per sobre de Portugal, per posar-te un exemple, que no és fàcil que es posin per davant d'Alemanya o d'Holanda és un altre tema, però estaran per sobre de la mitjana europea o per sobre de la majoria dels paisos que és el que he dit en la predicció. 

        Ja m'ho ha assenyalat el maori, moltes de les prediccions que he fet són coses que ja estan en marxa. Aquesta n'és una. 
        • Ph993.040 3 645👍 1.628
         O quan parles de China t'estas referint a Taiwan 

         O bé tu eres d'aquests que no creuen amb els organismes que donen aquestes dades (fmi i banc mundial) i creu en un proveïdor de dades alternatiu perqué a hores d'ara Portugal o fins i tot Grècia estan molt per sobre de China en PIB per càpita a paritat de preus.
         • autokrator13.193 3 158👍 8.844
          Sí, sóc d'aquests que no es creu les dades del FMI o el Banc Mundial. Que les dades de PIB no estan ben calculades i no hi ha un métode ni uns resultats comuns està ampliament acceptat. De fet no són pocs els economistes que creuen que el PIB -nominal- de la Xina supera ja el dels EU i, en canvi, en xifres oficials està molt lluny. El cas d'Espanya, per exemple, crec que el PIB està més o menys al nivell de Rússia, és evident que això no és real. Rússia triplica en població a Espanya, que els russos són més pobres que els espanyols no t'ho nego, però ni de lluny són tres vegades més pobres. El PIB està mal calculat, aquí, per posar un exemple, el sector immobiliari suma uns valors absurds perque les vivendes valen molt més cares, cosa que només indica que els espanyols han de tenir uns nivells d'endeutament més alts, amb els EU això passa amb la sanitat -un altre exemple- o l'educació superior. Ara be: els diners que tu destines al sector financer per pagar els crèdits immobiliaris, sanitaris o per anar a la Universitat a Espanya o EU compten també per sumar al PIB. El problema d'això és trobar dades oficials. Però això seria com si haguesis buscat als anys 80 dades oficials als paisos socialistes sobre nivell de vida en relació amb els capitalistes, també tenien les seves institucions molt prestigioses que donaven les dades oficials, ara ni existeixen. Amb l'FMI o el BM passa igual, que només saben fer calculs dins del sistema capitalista neo-liberal occidental. Realment et creus que Espanya amb 47 milions d'habitants i una economia de serveis i tecnologia mitjana té més PIB que Mèxic o Indonèsia? 
     • catalàamallorca41.192 7 14👍 17.314
      La veig a apujo l'aposta diguent que serà, com a mínim, a tres bandes: govern, milicies islamistes i milicies cabilenques.
  • Sau de Treviac5.255 2 408👍 6.300
   No cal ser un vident per veure que el punt 10 es farà realitat. Les males herbes no se moren pas mai. El punt 19 és una paranoia.
  • Fungus417👍 845
   Menys la dinovena, totes perfectament versemblants. Tot i que si fos certa, tornaríem a malbaratar l'oportunitat. En som un poble expert! 
  • rotllan11.381 5 182👍 11.000
   I el preu del carburant? O més ben dit, i el preu del diesel?
  • virot9.207 4 236👍 4.434
   Pots desenvolupar el punt 5?
  • Barney1.445 2👍 2.567
   El tema de la guerra al Magreb podria tenir repercussions interessants ja que Ceuta i Melilla són pràcticament bases de la marina Russa (ja que no formen part de la OTAN i Espanya guanya uns calerons). Hauriem de veure de quin costat es posiciona Hispanistan i com ho gestiona.
 • Trumpista1004.974 2 433👍 4.801
  L’islam s’imposa com a religió majoritària a Europa occidental.


 • Fungus417👍 845
  Més segregació social, més guetos, més misèria. Partits feixistes al poder a causa de la inacció de les esquerres, venudes al liberalisme i a la postmodernitat. Més integrisme religiós tant islàmic com cristià, jueu i hindú. Ofensives empresarials, moltes de les quals emmascarades sota etiquetes com ara "economia col·laborativa" o "dinamisme laboral", cada cop més agressives per submergir la classe treballadora en la més absoluta precarietat, camí de l'esclavitud pura. Potser alguna nova guerra important per justificar despeses en armament i fals patriotisme. Tot plegat, amb la benedicció dels trumpistes de torn, que continuaran augmentant beneficis. 
 • Puigdomènech9.862 12 217👍 2.875
  Augmentaran els Estats on mani la dreta.

  Si el problema immigratori continua igual que fins ara, i les uniques solucions que planteja l'esquerra és l'augment d'impostos, possibitats reals de governs europeus d'extrema-dreta.

  Cap a finals dels 20 o començaments dels trenta és possible un enduriment fort del terrorisme islamista.

  Catalunya no veurà cap momentum ni res que se li assembli. Aparentment tot seguirà igual però el moviment independentista madurarà molt portes endins. Establirà les connexions que ara no té amb el món exterior i malgrat la repressió brutal que s'acosta la sobreviurà i penso que passarà a estar en condicions de plantejar un atac seriós contra l'Estat espanyol.

  En funció del que passi amb els governs d'extrema dreta espanyols la llengua catalana pot tenir alguna possibilitat de millora. Però fa de mal dir perquè depèn del que foti l'extrema dreta per si mateixa (al govern) i amb les polítiques d'immigració que apliqui que seran preses en funció també del que hagi passat als països europeus.

  L'equilibri entre la Xina i els EUA tindrà com a conseqüència directa un empitjorament dels temes relacionats amb el medi ambient. Desaparició d'espècies animals, boscos i tot el que comporten a l'amazònia, putrefacció dels oceans, contaminació atmosfèrica...

  no pinta gens bé. Prefereixo no continuar...
 • llibertum200 5👍 113
  L'Unió Europea col·lapsarà i, de retruc, l'euro també ho farà. Europa va directa cap a una crisi de proporcions col·losals, de tipus cultural, demogràfic i, sobretot, social i econòmica.

  L'Estat espanyol en serà un dels grans perjudicats, sobretot si tenim en compte el seu endeutament públic i privat desbocat i l'envelliment progressiu de la seva població, que la portarà a una despesa pública en pensions i atenció sanitària totalment insostenible per a la tresoreria de l'Estat, la qual cosa farà que el nivell de vida de la poblacio, en general, baixi d'una manera dràstica i s'entri en una situació de decadència insospitat a dia d'avui, a tots els nivells.

  Pel que fa a Catalunya, patirem una situació de repressió encara molt mes forta que l'actual, a mig termini. Cal resistir l'escomesa espanyola, i enfortir els llaços entre els lluitadors per la llibertat, tant a nivell personal com institucional, amb persones i partits nous (o els vells completament renovats, tant en l'aspecte personal com en l'ideològic) i, sobretot, sense lliris a la mà d'una vegada per totes 

  Només d'aquesta manera, davant l'imminent col·lapse espanyol, podrem aprofitar aquesta oportunitat per alliberar-nos i ser lliures per fi de l'opressió.
 • Xulomander6.183 3 346👍 6.700
  Una guerra mundial, entre la Xina i els EUA.
 • cobertor1.225 3👍 921
  Catalunya caurà en el caos més absolut. La gent alliberarà els presos, condemnats per rebelió, i els responsables polítics fugiran per por a represàlies.

  LEL

  França es negarà a extradir presos i els exiliats s'instalaran a Perpinyà.

  DOBLE LEL

  Resultado de imagen de GIF FUMADO
 • Warsman342 3👍 477
  En Salvini, la Marine Le Pen, en Viktor Orban & companyia formaran part de la Comissió Europea en el sí d'una Unió Europea on els estats membres recuperaran poder anteriorment cedit a la Unió Europea.
 • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
  No us escalfeu tant el cap.
  Curt i ras, no cal tenir cap bola de vidre per endevinar-ho:
  seguim sense avançar cap al futur, tornem al passat des de ja fa anys.
 • FollUsuari sumador77.532 12 3👍 40.399
  Al final el problema d'Europa és que competeixen sempre dues visions contraposades: la visió liberal amb la qual es va crear, de ser un espai de lliure comerç i llibertat econòmica, i la visió intervencionista per fer una Europa a la imatge i semblança de França: un infern fiscal amb molta burocràcia, despesa pública clientelar, subvencions i intents "d'estimular" una economia afogada amb més deute.

  Per això França el que apreta és per l'harmonització fiscal sobretot, perquè els altres Estats no puguin competir fiscalment i traspassar tots els seus mals a Europa i centrifugar-los.

  Encara sort que cada cop hi ha més i més resistència a això.

  Hi ha un corrent de pensament que diu que això no es podrà fer fins que les identitats nacionals desapareguin, que cal crear societats multiculturals alienades per poder tenir uns Estats Units d'Europa. D'aquí tot l'incentiu a la immigració massiva, ho aneu entenent?

Publicitat

Fòrums

 • 9.254.612 missatges
 • 219.581 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat