Fòrum

Salvar als espanyols del seu propi feixisme?!

broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
Arrel del pacte dels partits d'ultradreta amb els feixistes de VOX (si no ho son son els tres partits) a Andalusia, va agafant força la brama d'aprovar els pressupostos de Sánchez al Congreso de la metròpoli per evitar unes eleccions avançades a caspanya.

La tàctica es vella: el poli bó i el poli.dolent: el PSOE no et darà res, però els altres son pitjor.

Tradicionalment, s'ha considerat mitja espanya "roja" i mitja "nacional". Bé, si mirem la desprecupació amb la que els caspanyols es miren l'ascens de Vox, o el cop d'estat que ens van perpetrar amb el 155, etc. No veig masses "progres" de la meseta mullar-se, no ja per nosaltres: sinò per LA SEVA democràcia.

...arribats a aquest punt, jo dic: que els bombin. Que tastin la seva pròpia medicina. Que es revolquin en el seu puto nacional-catolicisme.

...crec que a nosaltres, no ens queda altra que "el com pitjor, millor". Com més s'intensifiqui la humiliació caspanyola als catalans, més s'ampliarà la base. Prefereixo tenir carcellers nazis que del nostre propi poble, m'explico?

PD: Tota manera, això que dic, ho tenim guanyat: aprovaran els pressupostos de Sánchez, els mesells llepabotes campuzanos i tardàs, i això incrementarà l'anticatalanisme i les perspectives electorals dels hitlerians.

Respostes

Configuració
 • llevantdemallorca18.794 13 84👍 4.392
  I si el CNI ha actuat imposant-nos aquesta classe política? 
 • Defectible7.981 270👍 3
  És l'analogia de sempre de la relació de maltractament i el cicle de l'abús, que a ells tan els molesta, i a la que responen amb un "els països no són persones, són ens complexos".

  És l'equivalent a dir-li a algú que està sent maltractat per qui sigui, que sobretot no faci enfadar més a l'agressor, que serà pitjor. Que faci el que ell diu.

  Si tens un pla a llarg termini —fer el que et diu perquè estàs preparant la fugida definitiva— doncs té sentit. Però en aquest cas no el tenim, per tant és retorn al cicle de l'abús (etapa 3 de reconciliació i "lluna de mel").
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   100% d'acord amb la primera part. El cicle d'abús no té sentit, mai, continuar-lo. Justament el que et dirà un processita es "esperem a la propera finestra d'oportunitat que ho farem molt millor". 

   Això de la "lluna de mel" no ho veig extrapolable, puig no veig indepes disposats a "reconciliar-se" o "reenamorar-se" dels caspanyols... resignació? potser. Amor? Impossible...
   • Defectible7.981 270👍 3
    puig no veig indepes disposats a "reconciliar-se" o "reenamorar-se" dels caspanyols

    Com que no?

    Si és el motto dels denunciants del processisme, que tot plegat és una farsa i que ERC estima Espanya i el borbó amb fervor 
  • Capità·carxofa3.784 1 552👍 10.099
   Les teves banalitats de psicologia barata d'autoajuda no apliquen als conflictes nacionals, tonto del cul.
  • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.691
   el PV i les Illes són les prostitutes orgulloses de l'orgullós macarra espanyistanès. Als germans valencians i balears ja els prostitueixen i els ho agraeixen
   Ta puta mare. Com si els governs de la CAC haguessin fet gaire per canviar això, que el discurset de demanar un millor finançament encara no el gasteu. 
   • saberut1.063 4👍 2.267
    Tota la tardor del 17 va estar viu un fil que deia "Només el 10% dels balears fa costat a la independència catalana". A disfrutar!
    No es tracta de "ta puta mare", només reflecteixo una realitat. Nosaltres ja hem reaccionat. Vosaltres mateixos: podeu reaccionar o podeu continuar votant en massa al PPSOE. A les darreres generals espanyistaneses, a les Illes i al PV el PP = 35%. Si aquest és el seu mínim electoral, governaran aquests territoris 8 de cada 10 legislatures.
    Arriba un moment en el que la qüestió no és què et fan, sinó què et deixes fer: la diferència entre sadisme i masoquisme.

    PD. Ja que escric i s'escau, passo a enganxar per noséquantena vegada el final del capítol "Tranferències fiscals a Espanya" del llibre de Germà Bel "Anatomia d'un desengany", darrer punt titulat "Tens un problema? Doncs és el "teu" problema":

    "Les transferències fiscals interregionals a Espanya tenen una distribució que contravé els principis més elementals d'equitat i de justícia comparativa [...]
    El problema és, d'un banda, de viabilitat política. Hi ha un gran desequilibri entre el pes i la força de les coalicions que es poden donar entre partidaris de l'statu quo (tots els que reben alguna cosa - guanyadors- i tots els que transfereixen poca cosa o res -no perdedors- ) per una banda, i entre els perdedors nets per l'altra.
    D'altra banda, el problema de voluntat, en el sentit més bàsic de la paraula. A pràcticament cap dels guanyadors els amoïna gaire que el sistema sigui tan inequitatiu. ¿Que el País Basc i Navarra, gràcies als respectius acords de quota, aporten molt menys del que haurien d'aportar? Bé, no importa gaire, són "dels nostres". ¿Que això de les Balears no té equivalent mundial? Bé, ja se sap, hi ha molts estrangers (europeus, si, però estrangers) i, si paguen impostos i reben pocs serveis, tampoc no passa res; no són "dels nostres". I això dels catalans? Bé, molt "dels nostres" tampoc no ho són. És el seu problema. I els valencians? En fi, crec que és una pregunta que haurien d'intentar respondre els valencians. En síntesi, a Espanya hi ha diferents grups nacionals, i l'empatia es reserva per al propi. Per tant, el problema de l'altre és "el seu problema".

    Afegeixo al que diu en Bel: tota la costa dels PPCC és farcida de torres de guaita per protegir-se dels pirates barbarescos. Ningú pensa defensar-se dels pirates ibèrics?

   • Mafan1.035 2👍 1.015
    Sí. La CAC també ho va ser fins fa relativament poc. Encara me'n recordo com Mas anava a demanar un finançament després que s'haguessin cagat i pixat en l'estatut mentre la gran majoria de nosaltres ho aplaudíem estúpidament. Per sort hem obert els ulls i ja som molts que a Espanya no en volem cap mena de contacte. És un país tòxic del qual no te'n pots refiar. Ara que tinguem partits procesistes que ens enganyen el personal dient que faran la independència per després baixar-se els pantalons un cop els em votat és un altra cosa. Però almenys ja no ens enganyen els camps de sirena d'Espanya com poden ser finançaments que és passaran pel folre dels ous. Volem la independencia, ja que és la única manera de viure lliurement i apartar de l'esclavitud a la nostra descendència.

    Ara us toca a vosaltres com a societat, resta de gent dels PPCC, fer aquest pas.
 • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.938
  Em sembla molt paternalista aquesta actitud de comuns i socialistes de "voler salvar Espanya de si mateixa". A Espanya s'ha convertit en una tradició això de recórrer a un govern autoritari per salvar la seva essència. Els espanyols (majoritàriament) ho tenen assumit i és un peatge que paguen de bon grat.
 • Roderic18.132 15 90👍 9.140
  Arran de...
 • Screen4.772 1 456👍 2.321
  Tinc la teoria que el nacional-catolicisme franquista va triomfar a Escanya i que l'únic lloc on no va assolir l'hegemonia va ser a Catalunya i el País Basc. I que l'arrel darrera del problema és aquest. 

  I no podem salvar els que no volen ser salvats. 

  • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.938
   Al federomòbil!
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   Jo diria que l'assumpte comença en la contrareforma que de manera absurda va abraçar Castella quan no hi havia protestants a caspanya com a via d'aniquilar la diferència imposant arbitràriament el terror... a Catalunya van fer molt de mal, ja llavors...

   https://www.elnacional.cat/ca/cultura/marc-pons-inquisicio-torquemada-crisi-catalunya-monarquia-hispanica_258333_102.html

   L'inquisidor Torquemada, la primera crisi entre Catalunya i la monarquia hispànica

   [...]

   La Inquisició hispànica

   Que la Inquisició hispànica passés a ser controlada directament pels Reis Catòlics no significava en absolut que amb anterioritat no hagués estat un instrument de naturalesa política. Ho havia estat. Però la novetat, en aquest cas, residia en el fet que era el primer cop que el Pontificat cedia el control de la Inquisició a una cancelleria política. És un detall importantíssim. L’any 1478, el pontífex Sixt IV autoritzava a Isabel de Castella la creació d’una “mini-Inquisició” amb competències territorials, exclusivament, sobre Andalusia occidental. L’any 1483, el successor de Sixt IV, Innocenci VIII, autoritzava l’ampliació del seu abast al conjunt de territoris de la corona de Castella. La “mini-Inquisició” andalusa de Sixt IV es convertia en un monstre manifestament al servei dels interessos polítics de la corona castellana. Mesos després, es trasplantava a Catalunya.
   [...]

   • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.691
    La Inquisició a la Corona d'Aragó es va implantar molt abans que no pas a Castella.
    Mesos després, es trasplantava a Catalunya.
    No és que es trasplantés, es que es van unificar les diferents inquisicions dels territoris de la Monarquia Hispànica a la península.
 • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.938
  I, per cert: és "salvar els espanyols", no als.
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   Te molt a veure amb que els guanyadors escriuen la història. Diria que a EGB, al estudiar "les feixismes" vam estudiar molt a Hitler i gens a Franco. No diguem Felip V...

   Un antifeixista autèntic ha d'estar per desmuntar caspanya, perquè es intrínsecament feixista. No només la llibertat del nostre poble, sinò de tots ells...
  • Rigel65.373 11 5👍 34.036
   Els portuguesos van entendre perfectament això que dius quan, amb la revolució de l'abril del 74, van retirar-se de les colònies (excepte de Macau, i per què a la Xina no li anava bé).
  • rotllan12.221 5 169👍 12.346
   Amb lo de Trump i Vox m'has recordat la propaganda antitrumpista que feien l'altre dia a tv3 comparant-lo amb Hitler i titllant-lo de nacionalista i unilateralista. Curiós com hem passat d'abrandar l'unilateralisme a titllar-lo de nazisme... Ens prenen per ximples.
 • rotllan12.221 5 169👍 12.346
  Jo aplicaria la seva dita: "salvese quien pueda" (que se salvi qui pugui). Salvem-nos nosaltres i ells ja s'espanyaran.
 • Mafan1.035 2👍 1.015
  Els psicòpates no s'ajuden. Dels psicòpates un se n'aparta i s'en redueix tant com es pot el contacte. Fer altra cosa és autodestruir-se i fer del món un lloc pitjor. Un psicòpata que tingui una persona normal al seu costat pot enganyar més a tercers i té més eines per manipular la societat i fer mal a tercers.

  El poble Espanyol com a massa es comporta amb un elevat grau de psicòpata. Només empren les paraules de solidaritat i empatia quan aquestes van al seu benefici. Tal com qual com faria un psicòpata manipulador.
 • cathalà23.648 12 51👍 7.268

  Si ells s'ofeguen en la seva pròpia merda és problema seu. El règim polític del 78 sempre ha fet tuf de franquisme i ara s'està desbocant.
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   I pitjor: amb vots independentistes se'l blanqueja. Ja haurien d'haver deixat a Rajoy de presidente, dient-li: "vosté i el seu partit son un càncer per a Escanya, i el càncer del meu enemic es el meu amic"

   I ara... els pressupostos... els traïdors fills de la grandíssima puta...
 • Pasqualet17👍 9
  Penso que, malauradament, ja en tenim prou amb el feixisme que existeix a casa nostra.
 • autokrator13.598 3 151👍 9.413
  Més aviat es tractarà de que ens salvin ells a nosaltres, perque aquí les eleccions ja sabem que no les guanyaran però si a Espanya es vota dreta+extrema dreta majoritàriament els primers a pagar les conseqüències serem nosaltres. 

  Jo sóc més aviat pessimista i crec que aquesta gent acabaran per governar (potser no estigui VOX al govern però a la pràctica serà igual) perque ens ve ja segurament que per aquest any una crisi econòmica i el PSOE tindrà més desgast encara que el que té, i ja en té més del que pot aguantar, i perque Podemos va ser incapaç de postular-se com a alternativa. Mancant un gir a l'esquerra i a qüestionar el sistema doncs tindrem un gir reaccionari. És llei històrica.

  El que em començo a preguntar és: tenint clar que aquests acabaran per tocar poder no sé si és millor que arribin quan abans millor perque potser els esclata a ells el pitjor de la crisi o és millor que triguin i així ens podem preparar. Vistos els antecedents crec que el millor és que si han de guanyar que guanyin ja i a finals d'any estiguin al govern i a veure el que duren. 
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   ...els escanyols faran versus Catalunya exactament el.mateix que ara que amb Vox. Que es retratin, ja posats...

   I Podemos no menja una rosca perquè caspanya es socisociològicament feixista, com no va fer mai res IU. La caspanya "roja", descomptats els catalans, es mínima, i en aquest mínim, tens Guerras i Ibarras... 
   • autokrator13.598 3 151👍 9.413
    No fa ni un parell d'anys que al Racó l'opinió molt majoritària era que Podemos era un invent de l'establisment espanyol per frenar l´'independentisme. Això era quan el 90% del Racó confiava en el procés. Ara la mateixa gent creu que VOX és un invent del sistema per acabar d'anorrear l'independentisme. 

    Jo trobo més fàcil entendre que la política espanyola s'ha anat adaptant als esdeveniments mentre que la política independentista s'ha quedat en discursos i representacions teatrals. És la diferència de tenir Estat a no tenir-ne: els polítics d'un Estat -per dolents que siguin- sempre seran millors que els que s'han de preocupar de fer discursos i no entendre que passa realment en les relacions de poder. 
 • titafred4699 3👍 490
  L' actitud paternalista cap als espanyols demostra entre altres coses, una gran covardia per afrontar les responsabilitats i obligacions adquirides amb els catalans. ERC i PDCAT s'estan rumiant seriosament aprovar-li els pressupostos al Sanchez perquè ni saben ni volen fer la independència, i encara tindran la barra de vendre'ns la moto que els pressupostos són "una passa" més cap a la independència...
 • Wittgenstein649👍 901
  Primer ens hauriem de plantejar com salvar-nos-en nosaltres del SEU feixisme
 • rgb775 7👍 364
  Cal que surti a nivell estatal un moviment d' ESCONS en BLANC per arreplegar a total la gent que vagi obrint els ulls i despertant  de la FARSA
  I mentrestant organitzar en paral.lel una mena d' assemblees estructurades en xarxa  a nivell estatal, sense control de cap partit, que actui de manera pedagògica per reestructurar i reterritorialitzar la societat cada cop mes desestructurada i desterritorialitzada per obra i gracia d' un sistema que vol posar l 'individu  cada cop més aïllat enfront del sistema.
  S' ha de fer a nivell de les Hispanies. No ens podem quedar només a Catalunya.
  • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
   Meec. La unidad de destino en lo universal de la clase obrera t'ho fots pel cul.

   Aquesta panda d'analfabets canten el aporellos i soyejpaño. Prefereixen morir-se de gana gobernats per una caterva de lladres dins d'un estat feixista que veure la seva merda de país perdre les colònies.

  • Fungus545👍 1.133
   No. El que cal és foragitar el processisme de les institucions i de les tribunes mediàtiques, la qual cosa no serà pas bufar i fer ampolles, però a mitjà termini és plausible. La resta són quimeres. 
   • rgb775 7👍 364
    El processisme és l' enganyifa amb  la que la partitocràcia espanyola ens té donant voltes al darrera d'una pastanaga
    Per trencar-lo , com molt bé has dit no és bufar i fer ampolles. Fa falta un  reactiu que ho faci.
    La meva proposta , quan la madureu i l' entengueu, veureu  que és la correcta.
    Però si mateu el missatger abans de deixar-lo parlar feu exactament el que volen els espanyols.
    Bona nit
    • Rigel65.373 11 5👍 34.036
     La teva proposta falla amb la collonada de salvar Espanya. Precisament l'única manera que el feixisme espanyol mori, d'inanició, és la independència de Catalunya. I això només ho podem fer nosaltres.
     • rgb775 7👍 364      Jo ho veig d' un altra manera:

      La idea és potent: Escons en blanc. Boicot a la farsa.Despertar Consciències..... a l'Hospitalet de Llobregat, a  Santa Coloma de Gramanet-, a Cornellà....I estendre-ho per les Hispanies com una taca d' oli.
      Però no interessa a la partitocràcia catalana. Ho entenc. Ells volen manegar-ho tot.

      • Rigel65.373 11 5👍 34.036
       La teva idea és una fumada que no duu enlloc. L'única consciència que tenen els espanyols És la consciència feixista.
       • rgb775 7👍 364
        Els espanyols són gent manipulada i fanatitzada pel Regim.No entendre aquest factor et posa al seu nivell de manipulació.
        A part hi ha una minoria d' espanyols que ens donen suport. I quan generalitzem els hi fem poc favor.
        A més , el món ens està mirant amb lupa. Si volem jugar aquesta partida al mateix nivell vibracional dels espanyols la tenim perduda per endavant.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.236 missatges
 • 221.180 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat