Fòrum

I resulta que 'El Roto' també és —sorpresa!— transfòbic.

Defectible7.466 288👍 4


Traducció:

—Papa, ¿com és que puc triar entre ser nen o nena i no entre ser ric i pobre?
—És que això és molt més difícil.

Respostes

Configuració
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • UsuariV11.220 4 187👍 6.741
  Quina estupidesa!


 • grinfildUsuari sumador25.012 15 45👍 4.075
  T'he votat negatiu pel comentari de "Traducció pels quasinexistents catalanoparlants que no entenen el castellà:"

  Es nota que coneixes poc el país per deixar anar afirmacions com aquestes, hi ha unes quantes comarques on la població no té cap obligació de saber castellà i per això agraeixen que hi hagi webs com aquestes on es puguin desenvolupar en català. Per aquestes persones i per les que vivim dins de l'estat espanyol però volem fer la nostra vida privada i el nostre oci en català, un respecte. Si vols fer coses en castellà, te'n vas a forocoches i tots estarem més tranquils.
  • Defectible7.466 288👍 4
   Me pareix molt bé, però aquí hi ha una mitjana de 50 persones connectades.

   Si vols fer coses en castellà, te'n vas a forocoches i tots estarem més tranquils.

   Ans el contrari, justament estic aquí perquè les vull fer en català, i resulta que no puc ja que aquí no hi ha ningú que es cuidi de que tothom s'hi pugui sentir benvingut.

   Dit d'una altra manera: la teva afirmació que aquí s'hi han de poder sentir benvinguts els catalanoparlants, és hipòcrita. Només hi són benvinguts alguns. A d'altres se'ls assetja amb el beneplàcit de tothom.

   ***

   edició, per afegir: He eliminat la ironia, segons tu innecessària, que apuntaves. Espero que siguis igual d'exigent amb d'altres que les fan bastant més grosses.
   • catalàamallorca41.192 7 14👍 17.314
    Que hi hagi pocs usuaris registrats al fòrum no vol dir que no hi hagi força més lectors. Inclosos els que no parlen castellà.
    • Defectible7.466 288👍 4
     Entenc perfectament la qüestió lingüística i, de fet, va ser una de les primeres coses que vaig rectificar una vegada vaig registrar-me, al llegir-me les raons per les quals només s'admetia català.

     Ara bé:

     Preocupar-se en aquesta mesura per la presència quasi imaginària d'aquests lectors, mentre es mira cap a altra banda a l'hora d'afrontar la nul·la presència d'altres col·lectius de catalanoparlants aquí, doncs em sembla una autèntica farsa.
 • maori15.237 3 127👍 7.660
  Vull pensar que no ho és, que el que denuncia és que sigui més fàcil canviar de gènere que tenir una vida amb la que es pugui tirar endavant. Amb la catalanofòbia que gasta només faltaria que fes una comparació literalment odiosa (amb incitació a l'odi).
  • Defectible7.466 288👍 4
   Vols pensar que no ho és, però saps que ho és.

   Canviar de sexe i/o de gènere no en té res, de fàcil. És el sector de la societat amb un índex de suïcidi més alt. A més de que no és quelcom que hom triï —que és com ell ho presenta, com una elecció: en lloc de dir "per què és més fàcil canviar de sexe" diu "per què és més fàcil escollir si vull ser nen o nena" quan això NO s'escull, sinó que se sent.

   El que podria ser fàcil és canviar, si s'ha facilitat a nivell legal i social. Però escollir ni és fàcil ni és una elecció. Presenta un profund desconeixement d'aquest àmbit de la vida, i ens el presenta amb menyspreu.

   El que és aquest dibuixant de colors gastats és un cínic provocador. El sostres de la tira còmica.
   • maori15.237 3 127👍 7.660
    A nivell de cost econòmic és molt més fàcil que fer-se una endodòncia, un altre tema són els documents (com quan et fas d'una mútua), però a nivell de calers no és cap maldecap. Per altra banda, no sé d'on treus que són els que més es suïciden, perquè el ventall de la gent que posa fi a la seva vida és molt ampli (si  tens les dades les vull veure).

    Tampoc és que el vulgui defensar, fa molts anys que no puc ni empassar el Roto aquest.
    • Defectible7.466 288👍 4
     A nivell de cost econòmic és molt més fàcil que fer-se una endodòncia [...]

     Una afirmació molt agosarada.

     No seré jo qui te la rebati, ja que desconec fins a quin punt es subvenciona segons què aquí (p.ex. tractament farmacològic).

     Per altra banda, no sé d'on treus que són els que més es suïciden, perquè el ventall de la gent que posa fi a la seva vida és molt ampli (si les tens les vull veure).

     És conegut i àmpliament acceptat que és el col·lectiu amb risc de suïcidi més alt.

     La meitat de la gent trans ha intentat el suïcidi almenys un cop, en comparació amb la població general. (Segons l'enllaç que segueix, el 40%, i dels que han sofert algun tipus d'agressió física, fins al 60%).

     Pel que fa a la diversitat sexual (a baix de tot de l'enllaç), els joves gais, lesbianes i bisexuals tenen el triple de possibilitats de tenir un intent de suïcidi.

     Els homòfobs et diran que és així perquè són malalts mentals ja d'entrada; la realitat és que és així perquè el rebuig social que provoca tot plegat, inclosa la família, més l'ansietat associada a la disfòria (en el cas de gent queer i trans), etc.

     Si pensem que això és a EEUU, aquí Jornada deia el següent (jo crec que amb error, i que el que volia dir és que entre els joves trans, hi ha aquest 42%, però també tinc dubtes de que sigui correcte):

     D’altra banda, el pla d’actuació de polítiques de joventut recull entre els seus 15 objectius principals el treball en les habilitats per a la vida i introdueix, entre d’altres, la promoció de l’activitat física, la intervenció en matèria d’assetjament sexual i la incor­poració d’una perspectiva inclusiva de gènere en tots els programes i actuacions, ja que les persones joves transsexuals registren un 42% de les temptatives de suïcidi.
     • maori15.237 3 127👍 7.660
      Ho he estat buscant i sí, és gratuït, tot i que implica una paperassa prèvia.

      Les dades que busco són les de casa nostra. Un 42% és una barbaritat en un país on en teoria hi ha més tolerància, però La Jornada tampoc cita la font.
      • Defectible7.466 288👍 4
       Aquest 40% es refereix a intents entre la gent d'aquesta condició, no en la totalitat. De gent trans n'hi ha poquíssima: és materialment impossible que es refereixi a la totalitat, ja que el suïcidi és la primera causa de mort entre joves en el nostre país i en la majoria de països desenvolupats. Segurament està basat en aquestes mateixes dades d'EEUU.

       Potser aquí és molt inferior, però solament amb que fos la meitat, seguiria estant molt per sobre de la taxa general.

       Aquest article explica com el suport institucional no és ni molt menys un camí de roses. L'economia és un factor important, però no ho és tot.
 • Screen4.437 1 483👍 2.138
  Quan en Homer se n'assabenta que els seus clons són uns flatulents... diu


  sí, són bons nois 

  • Defectible7.466 288👍 4
   Clar, pot passar.

   Jo conec a un ex-celíac, també.

   On veus el problema?
    • Defectible7.466 288👍 4
     El que constitueix trastorn mental és si et trastorna la vida o no. Per això l'OMS ho ha enretirat, perquè l'únic que fa que sigui un trastorn és l'homofòbia en la societat, no el fet en sí.

     Segueixo preguntant: On veus el problema?
     • Pere Punyetes845 12👍 157
        Es millor primer intentar un tractament psicològic i mèdic que anar tallant parts del cos i punxant hormones, molt més car i irreversible
        La disfòria sexual pot ser reversible psíquicament
        Es més fàcil de canviar els enfocaments psicològics que els físics
      • Defectible7.466 288👍 4
       És impossible llegir tres paraules seguides de la teva respondre sense caure en una pura falsedat.

       És millor primer intentar un tractament psicològic i mèdic

       No, no ho és, de millor.

       Hi ha riscos d'equivocar-se, però són excepcions. Com en tots els altres àmbits mèdics. Si treus casos anecdòtics per justificar la totalitat estàs al mateix nivell dels anti-vaccines.

       Qui determina si és quelcom temporal o no són els professionals. Els controls són molt estrictes, això no es fa alababalà ni molt menys.

       molt més car

       Ha ha.

       Quina barra.

       Fals a més no poder.

       Em sembla que no ets molt conscient del que costen els tractaments psiquiàtrics i psicològics... Hores i hores i hores de professionals estant per tu, sempre.

       irreversible

       Fals.

       Només és irreversible si t'ho mires des d'una òptica totalitària, on solament les persones que conserven la integritat del cos en el que han nascut són les que valen.

       Aquesta òptica totalitària, per cert, és intolerant en sí mateixa, ja que òbvia a la gent intersexual, presentant-nos-els com a defectuosos, quan tenen vides plenes. En cap cas és per tant irreversible, sinó que es pot revertir a quelcom funcional —que és el que tothom busca, un marc el màxim funcional.

       A més, i segons la teva lògica, aquesta gent que presentes com a víctima de quelcom irreversible seria susceptible a tractaments psicològics i psiquiàtrics perquè s'adaptessin a la seva nova realitat.

       La disfòria sexual pot ser reversible psíquicament

       Fals.

       Sembla que estiguis a favor dels tractaments electroconvulsius que s'han usat tradicionalment per tractar de curar-la. (I que encara s'usen, per cert, per altres conflictes, en la sanitat del nostre país.)

       La disfòria, per cert, no només la pateixen la gent trans. Disfòria és un símptoma, no una condició. Per exemple, hi ha dones queer que senten disfòria cap als seus pits, i se'ls treuen, o sense haver d'anar tan lluny, els homes que es treuen els pèls perquè no se senten mascles, o bé que tenen una cara molt masculina, també poden sentir disfòria específica.

       Es més fàcil de canviar els enfocaments psicològics que els físics

       Fals.

       La majoria de trastorns mentals NO es poden canviar ni curar. S'aprèn a viure amb ells, que és molt diferent. Un trastorn bipolar o un trastorn de personalitat no es curen, per regla general. Són part de qui ets. I forçar canviar qui ets és disfuncional, dolorós, i últimament improductiu.

       Tot el teu discurs està basat en la transfòbia. No només és disfuncional, sinó essencialment en contra de tots els principis científics.

Publicitat

Fòrums

 • 9.254.597 missatges
 • 219.580 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat