Fòrum

Creix la por en el PSPV i Compromís per la falta d'entesa entre Podem i EU

Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
El possible acord entre Podem i Esquerra Unida per a les eleccions autonòmiques es troba encallat. Les formacions que lideren Antonio Estañ i Rosa Pérez no acaben de posar-se d'acord en diverses qüestions, principalment pel que fa al repartiment de llocs dins de les candidatures a les Corts, el que està provocant un ascens de la crispació entre les dues forces polítiques que, en els últims dies, ve evidenciant de forma pública en els mitjans de comunicació.

La qüestió comença a ser causa de preocupació. Ja no només en els partits implicats, sinó també en els dos socis del Botànic que integren el Consell, PSPV i Compromís. Si bé fa mesos aquest problema no hagués inquietat Ximo Puig ni a Mónica Oltra atès que les enquestes fins i tot donaven la possibilitat que els seus dos partits fossin suficient per governar, el cop en el tauler polític esdevingut a Andalusia ha posat els nervis a flor de pell a l'executiu valencià.

I és que la irrupció de Vox en els esmentats comicis i la possibilitat que la situació pogués extrapolar en certa mesura a la Comunitat Valenciana ha augmentat el nombre de variables del panorama polític fins a fer-incontrolable. És a dir: PSPV i Compromís volen assegurar la reedició d'un govern progressista i, per a això, així ho admeten fonts dels dos partits, el convenient és que cap vot d'esquerres es quedi en el camí.

Així, cal recordar que el 2015 Esquerra Unida es va quedar a les portes d'entrar a les Corts en aconseguir un 4,38% dels vots -la barrera és del 5% - pel que totes aquestes paperetes no van aportar escó algun. No obstant això, la irrupció de Podem amb un 11,5% dels Vots i 13 escons va permetre que es produís el govern de canvi.

Ara bé, en pràcticament la totalitat dels sondejos publicats en els últims mesos s'indica una pèrdua de representació per part de la formació domicili, que fins i tot en alguna enquesta arriba a caure fins al 7%. Així, i sense que encara s'hagi fet pública una enquesta que pugui reflectir les conseqüències d'Andalusia en territori valencià, preocupa a PSPV i Compromís que no hi hagi un pacte entre Podem i EU i que les dues formacions puguin quedar-se a les portes de les Corts, el que podria complicar molt que entre les dues primeres sumessin els 50 diputats necessaris per retenir la Generalitat.

La possibilitat no és desgavellada, ja que la formació estatge tampoc apunta bons resultats a la capital, on el 2015 va aconseguir un 9,8% dels vots i en diferents enquestes de 2018 se situava al voltant del 7%, tot i que no són pocs els que opinen que podria cotitzar a la baixa després del terratrèmol andalús. És a dir, que el possible estirada a la capital de la formació estatge tampoc serviria a priori d'empenta per al vot autonòmic.

Amb aquests vímets, fonts de PSPV i Compromís van admetre a aquest diari que segueixen amb atenció la negociació entre Podem i EU atès que, al marge de les seves possibilitats per separat, consideren que un acord asseguraria la seva presència a Les Corts i facilitaria que els números per l'esquerra quadressin.

PD. Avise, traductor google d'això, terminologia inclosa.

Respostes

Configuració
 • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
  Està clar que EUPV és un cadàver polític però encara pot "morir matant", no té res a perdre quan l'únic que l'interessa és colocar als seus ara que van a la baixa sense cap discusió programàtica, quina tristesa d'esquerra al País Valencià.

  Per altra banda, també seria cas que en l'incompliment de l'eliminació de la tanca electoral del 5% tingueren la seua pròpia medicina tant el socialiberalisme estatal com l'autòcton...
 • UsuariV11.589 5 177👍 7.082
  No veig motius per a tanta por. EU, per separat, no arribarà ni de lluny al resultat del 2015, jo crec que no passaràn del 2'5 % (això sí, trauran molt més que ERPV  ) i es quedaran fora. Podemos, per la seua banda, és possible que baixen, però tenen assegurat superar el 5%, per tant, representació. En este cas, encara eixiràn beneficiats.

  Així que si el tripartit no suma, no serà per això.


  P.D. Ja sé que és traducció automàtica però d'on trauen això de "formació domicili" i "formació estatge"?

   
  • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
   Tu no has passat del titular, no? Amb l'entrada previssible de Vox, no és el mateix que Podemos passe del 5% pels pèls que li sume el 2'5% d'EU (segons tu) que poden ser 2-3 diputats més, però que sense Podem en són 0 diputats. I ací està la diferència entre el tripartit de dreta i el botànic.

   PD. Sempre han de clavar a ERPV pel mig? Jo no sé que traurà, però només sé que ja se li té en compte al CIS (perquè el vot directe ja no és imperceptible) i gent d'EU no votarà a Podemos ni de conya i poques alternatives té si no és votar a ERPV.
   • UsuariV11.589 5 177👍 7.082
    Però, a vore, és que en les anteriors, EUPV va balafiar quasi un 5% del vot d'esquerres i van traure majoria i ara no passaran ni del 3. L'escenari és comparativament millor. Comparativament, insistisc. No sé de que es queixen.

    Per cert, serà anecdòtic però jo ja conec dos persones que van votar Podemos i ara estan plantejant-se votar a Vox, perquè, segons diuen, "tienen razón en muchas cosas y  dicen las cosas claras".


    • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
     Això seria sense Vox, però si entra Vox tot això no serveix per res. Tu ets dels que es pensa que els vots no "van i venen" i és tot com una foto fixa o què? Sense anar més lluny els 30.000 vots d'UPyD ara on creus que aniran? 
     • UsuariV11.589 5 177👍 7.082
      Home, dependrà d'on traguen els vots els de Vox. Si rasquen de l'abstenció (difícil amb l'alt grau de participació dels valencians) o de partits d'esquerra (ja he dit que probablement serà anecdòtic), està clar que faria falta fins a l'últim vot d'esquerra, però jo crec que els diputats de Vox equivaldràn als que perguen PP i Cs. I no m'agrada ser optimista.

      • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
       Sí, però per si no ho saps, sembla mentida, coneixes la llei d'Hont? Si Vox entra, encara que li robe més vots a PP i Cs, els diputats que traurà no seran a costa de PP i Cs sinó que li traura a PSOE i Compromís. I més per la llei del 5%, que quan entra un partit nou al PV ja trau 5 diputats d'una "tacada". I T'assegure que 1 ó 2 no seran a costa del PP i Cs.

       De totes maneres, ja saps que a mi em preocupa ben poc això, a mi el que m'interessa és la "dissolució i entrega d'armes" d'EUPV per eliminar competència i bastir una alternativa benegistabilduitarra
       • UsuariV11.589 5 177👍 7.082
        Xè, depén d'on traguen els vots, ja t'ho he dit. Si els roben a PP i CS trauran els mateixos diputats que perguen PP i CS. Que en el repartiment algun escò de PSPV, Compromis o Podem poden anar a ells? Podria ser, però si no els lleven vots, serà un com a màxim per l'asignació de restos. El tripartit també podria guanyar algun diputat si els vots que perga EUPV es concentren majoritàriament en una de les tres candidatures.

        I estàs molt equivocat si penses que en el vot EUPV hi ha potencial vot a ERPV. Sent molt optimistes us col.locaria en el 1% o poques dècimes més. Misèria.
        • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
         Que sí, que sí... però que ja no ho tenen coll avall com pensaven, i si EU li dona carabasses a Podem pitjor, perquè penses que el diari oficiós de Compromís posa el crit al cel? Tu saps la menjadora que representa a dia de hui el holding electoral de Compromís? 

         PD. T'agraïria que no usares el plural en segona persona quan parles d'ERPV, doncs ni en són militant ni fins i tot simpatitzant acèrrim. En sóc votant esporàdic, quan fan una campanya acceptable i en determinades eleccions i punt.
    • EmulatorQUsuari sumador64.844 15 6👍 19.938
     Per cert, serà anecdòtic però jo ja conec dos persones que van votar Podemos i ara estan plantejant-se votar a Vox, perquè, segons diuen, "tienen razón en muchas cosas y  dicen las cosas claras".

     Estàs segur que van votar P's? Aquesta frase me la dius d'un votant del PP i me la crec, però si realment votaren P's, vol dir que trien el "partit nou" i no s'aturen a pensar en el que proposa, i després tot són laments.
     • Juan Lloris6.397 7 338👍 4.197
      Uff. Jo sí que m'ho crec, i tant. Gent que conec que votà partits de centre-esquerra ara votaran VOX.

      Malgrat ser el més retrògrad que hi ha ara mateix, s'han sabut vendre com el nou partit dels descontents.
      • Gínjol16.181 3👍 6.590
         Així és.
         La burrera i el sectarisme de l'esquerra els ha fet la faena de franc.

         Blasmant allò catòlic (70% dels valencians), fent discursos misàndrics (50% de la població), no donant suport a la cohesió familiar (la família és allò més preat per més del 90% de la població)... què podia eixir malament?
         No són més burros perquè no s'entrenen.
     • UsuariV11.589 5 177👍 7.082
      Home, són gent de baixíssima cultura política. En realitat, jo no entenc ni perquè votaven Podemos, com diu Lloris és genrt que vota per descontent, estan contra el món i voten lo que ells creuen que fa més mal al món.


 • sbarpa_942.075 6 816👍 983
  El sectarisme i l'afany pels seients de les esquerres per sobre dels interessos del país des de temps immemorials. Per mi es podrien quedar tots dos fora, si no fos perquè l'alternativa és molt pitjor.
 • esclata-sang1.803 1 897👍 1.562
  Home, no em puc creure que perille la Generalitat...

  Fins i tot el pp fa uns mesos quasi ho descartava i es capficaven en un objectiu més fàcil com l'ajuntament de València.
  I si ara hi ha un nou actor que dispersa el vot espanyolista....(no dic el nom que dóna mala sort, com deia aquell subsaharià )

  El que ha encès les alarmes és l'enquesta del CIS del vot valencià a les eleccions espanyoles però tractant-se del Centro de Invenciones Sociològicas...
  • Gínjol16.181 3👍 6.590
     No és probable que enguany la dreta espanyolista recupere la Generalitat Valenciana, però és prou probable que el Tripartit aznarià d'extrema dreta espanyolista guanye les eleccions espanyoles.
     I qui futur tindria una Generalitat amb un govern ultra a la Moncloa, amb majoria absoluta al Congrès i al Senat de partits aznarians?
 • Oscar lo RoigUsuari sumador23.486 15 53👍 661
  Bé, és l'estratègia de PSPV i Compromís de mobilitzar a tots els seus potencials votants. El "Compte que cada abstenció ens aproxima a Vox!", que d'altra banda, és ben certa.

  I al País Valencià, on Podem podria haver pujat, la gestió tan nefasta tant a nivell municipal com valenciana hauria de fer que una part del seu electorat fuge, i PSPV i Compromís saben que ahí tenen joc. A tot això, em fa el pes que hi haurà Units Podem PV. EUPV pot fer-se el ronsa, però anar per lliure és pràcticament signar el seu final.
 • EstatpropiUsuari sumador167.332 11 1👍 28.663
  Et pujo el fil, per a que la gent vegi de quin peu calce la rata policerdil. 
 • Ohtar17.825 8 95👍 8.786
  "formació domicili"  suposo que volien traduir formación morada
 • Solaris327 3👍 176

  Enquesta Levante-EMV

  La forta baixada de Podemos posa en perill el pacte del botànic.
  • esclata-sang1.803 1 897👍 1.562
   I l'entrada dels franquistes ni et dic....

   En eixa enquesta el bloc espanyolista puja fins a un possible 45% (des del 39,6%). Malament

   La part bona és que en les condicions actuals és IMPOSSIBLE que no es mobilitze fins al darrer vot valencianista i progressista.


  • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
   Dos dies després que el pacte EU-Podem perille, apareix una enquesta de Compromís al diari oficial del PSOE, dient que si van sols córren el perill de no arribar al 5% o que PSOE i Cs podrien governar junts si aquests dos no pacten. Tot en ordre, les enquestes a dia de hui NOMÉS serveix per a això. I a la cuina van tan ràpid que se'ls oblida posar color i any a la barra de percentatge d'EU, la menjadora està en perill. 
   • esclata-sang1.803 1 897👍 1.562
    A part de que ja no saps per on agafar-los...

    Que Compromís es mantindrà se sap
    Que cs continuarà dessagnant el pp també 
    Que podemos baixarà també 

    Però el psoe és una incògnita....s'imposarà l'efecte "guapo" i pujarà ? O l'efecte "guapa" i anirà cap avall ?

    I els franquistes ? Això ningú s'ho esperava però vull creure que no els serà tan fàcil botar per damunt del 5% ara que tenen a dones, homosexuals, inmigrants i quasi tothom en contra

    • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
     Que no sé per on agafar-los, l'enquesta és de Compromís no del Levante-EMV i si hi ha un partit  a dia de hui que té moltíssima gent clavada a l'administració és aquest i saben que les rates abandonaran el vaixell quan no toquen poder i se'ls acabe la pagueta, independentment que el holding electoral aguante amb el mateix percentatge.

     Que Podemos baixarà és probable, però que EU pot arribar a superar el 5% o fins i tot traure més % que Podemos és de deliri mental.
   • Furs i Nació1.135 3👍 910

    Indesquerra escrigué:
    Dos dies després que el pacte EU-Podem perille, apareix una enquesta de Compromís al diari oficial del PSOE, dient que si van sols córren el perill de no arribar al 5% o que PSOE i Cs podrien governar junts si aquests dos no pacten. Tot en ordre, les enquestes a dia de hui NOMÉS serveix per a això. I a la cuina va tan ràpid que se'ls oblida posar color i any a la barra de percentatge d'EU, la menjadora està en perill. 
    He pensat exactament el mateix.
  • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
   No és del Levante-EMV és de Compromís.
  • UsuariV11.589 5 177👍 7.082
   Enquesta de credibilitat nul.la.


  • Juan Lloris6.397 7 338👍 4.197
   Bipartit sociata-farloper 
 • Indesquerra20.595 9 72👍 7.310
  La militància d'Esquerra Unida aprova la confluència amb Podem per a les autonòmiques de 2019

  https://www.diarilaveu.com/militancia-esquerra-unida-aprova-confluencia-podem-autonomiques-2019

  Que quasi un 30% haja votat que no i no puga vore a Podemos ni en pintura és significatiu, a qui votarà aquesta gent?

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.192 missatges
 • 221.180 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat