Fòrum

ERC continua la seva croada mediàtica per a imposar-nos la rendició

Rigel65.373 11 5👍 34.034

Respostes

Configuració
 • Indesquerra20.590 9 72👍 7.309
  Te'ls coneixes a tots. 

  He tingut que anar a vore qui era, i sí, anava a la llista d'ERC però no és d'ERC. Ara, un paio amb 17 anys a sou del PSC, què vols que diga? Ja se sap, eixamplant la base...
 • Mcasas9.761 13 220👍 4.219
  Que pesat que ets tiu. Has d'obrir un fil per cada merda que trobes a Twitter?
 • Lluísfrancesc12.894 9 164👍 12.024
  I tu continues la teva croada per imposar-nos la divisió.
 • Benfresc13.557 6 153👍 13.626
  En català, tradueix o negatiu.
 • autokrator13.593 3 151👍 9.401
  Aquest nano no te ni puta idea d'Història. Justament el pla de Yamamoto era l'única possibilitat que Japó guanyés la guerra, no es podia guanyar la guerra a la llarga perque el potencial econòmic i industrial del Japó era el 15% dels EU. Per això Yamamoto, justament, era contrari a anar a la guerra però, posats a anar, defensava que s'havia de guanyar en menys de 12 mesos aprofitant l'avantatge inicial. No és que Yamamoto digués que la guerra es guanyava en 12 mesos, és que deia que la guerra no es guanyava, però que si hi havia alguna possibilitat era en 12 mesos.

  D'altra banda, la derrota japonesa definitiva no és al Golf de Leyte sino a Manxuria, amb l'exercit de terra esfondrat. Fins a la presa de Manxuria per la URSS el Japó encara esperava poder resistir el suposat desembarcament dels EU al seu propi país. Desembarcament que mai es va produir per innecessari i que, realment, no va arribar mai a estar preparat. 
  • BarratinaireUsuari sumador8.457 14 256👍 6.405
   De fet, Yamamoto tenia clar que no es podia derrotat als Estats Units, la seva idea era apoderar-se del màxim de territoris al Pacífic, per posteriorment negociar una pau acceptable amb els Estats Units amb aquests territoris com a compensació, del pal: "Mira, us tornem les Hawaii i aquí no ha passat res". I desprès continuar la guerra a Àsia.

   També, clar, calia esperar que els Estats Units acceptessin, però amb la xuleria que es gasten, era altament improbable.

   Atacar als EEUU fou una gran cagada, es miri com es miri.
   • autokrator13.593 3 151👍 9.401
    El EU gasten una xuleria considerable. Però en aquest cas, i mira que no en sóc molt partidari, jo defenso els EU. Japó era un país sense recursos i la seva expansió inicial es va fer amb importacions americanes bàsicament de metalls i petroli. Quan el Japó va mostrar que pretenia conquerir tota la Xina els americans van tallar-los les exportacions. I molt be que em sembla perque ja estaven fent barbaritats com la massacre de Nanking. Aquí els japonesos tenien l'opció de conformar-se amb tot el que havien pogut conquerir i aturar l'expansió o fer la bogeria que van fer per mirar de conquerir territoris amb recursos naturals que substituisin les importancions americanes. Van prendre la pitjor decissió possible. Ni que la victòria a pearl Harbour hagués estat molt més demolidora haurien pogut guanyar. 
  • Fungus543👍 1.127
   el Japó encara esperava poder resistir el suposat desembarcament dels EU al seu propi país. Desembarcament que mai es va produir per innecessari i que, realment, no va arribar mai a estar preparat.

   Home, de preparatius sí que n'hi va haver: l'Operació Downfall.   I òbviament que al final els ianquis els haurien acabat derrotant, però amb un elevat cost: els planificadors comptaven amb un milió de baixes pel cap baix. Tenint en compte que els japonesos no eren fàcils de pelar, i encara menys si es trobaven a la seva sagrada terra, normal que el comandament nord-americà finalment es decantés per desterrar aquesta opció.
   • autokrator13.593 3 151👍 9.401
    Tenien els plans fets, però preparatius hi havia molt pocs. Entre altres coses perque la majoria de les tropes seguien a Europa. L'estiu del 45 els americans ja sabien que Japó es volia rendir i que la població s'estava morint de gana, els japonesos calculaven tenir 7 milions de morts de gana en un any si la guerra no s'acabava aviat. En la pràctica ja no tenien flota mercant i bona part de les grans ciutats estaven arrasades. En realitat E.U. va prellongar la guerra un parell de mesos per poder tirar les bombes atòmiques. I la hipotètica resistència numantina dels japonesos ja se sabia que no es produiria, els rusos van prendre Manxuria en dues setmanes sense gairebé resistència, i tenien allà el millor de l'exercit de terra. 
 • Rigel65.373 11 5👍 34.034
 • Rigel65.373 11 5👍 34.034
 • __33302__243
  Rendicio?

  Un dia vam emmarcar una frase del millor Major dels Mossos d'esquadra.

                               BUENU  POS  MOLT  BE,  PUES  ADIOS

  Crec que ara hauríem de fer el mateix amb la que va dir un anònim mosso d'esquadra, molt fill de puta si, però les veritats dolen.

                                ¡La república no existe idiota!

  Perquè culpables són tots els partits que es deien independentistes i nosaltres mateixos.

  Així que tot el que ha passat després d'aquells 8 segons de republica és una rendició de tots, i ara a sobre ens acusem mútuament.
  • Rigel65.373 11 5👍 34.034
   La segona frase expressa essencialment un desig: no vol pas que existeixi. Ho dic per les temptacions d'exculpar els mossos.

   Pel que fa a la resta, et recordo que el poble va complir amb escreix, defensant les urnes mentre el govern i els mossos s'ho miraven sense fer res (bé, aquests darrers van robar unes 400 urnes, cosa per la qual algun dia n'hauran de retre comptes penalment).
 • EstatpropiUsuari sumador167.327 11 1👍 28.654
  I tu també, pel que veig.


Publicitat

Fòrums

 • 9.297.966 missatges
 • 221.169 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat