Publicitat

Fòrum

Una organització de nacions sense estat accepta l'ANC com a membre

maori16.660 4 107👍 8.709

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha estat acceptada per formar part de l'Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO per les seves sigles en anglès). Aquesta plataforma, que es dedica a representar "nacions i pobles" que no tenen un estat que ho faci en organismes i escenaris internacionals, ho ha comunicat aquest dijous a través d'un comunicat.

"La UNPO donarà suport al seu nou membre amb l'objectiu d'enfortir en l'escena internacional la qüestió catalana i reforçarà el dret a l'autodeterminació de Catalunya, mentre la nació segueixi sense representació en les institucions internacionals i els fòrums de les Nacions Unides", asseguren. "El poble català ha estat històricament sotmès a la cultura opressiva de l'Estat, inclús abans del naixement d'Espanya", expliquen. A més, la plataforma recorda que tot i que Catalunya és una comunitat autònoma, "les seves lleis i decisions pertanyen a l'Estat espanyol, les quals han esdevingut un problema pel dret a l'autodeterminació del poble català".

Què és l'Organització de Nacions i Pobles No Representats?

L'Organització de Nacions i Pobles No Representats va ser creada a La Haia el 1991 basant-se en cinc punts fonamentals: el dret a l'autodeterminació, l'adhesió als drets humans internacionalment acceptats en la Declaració Universal de Drets Humans, l'adhesió als principis de pluralisme democràtic i rebuig del totalitarisme i intolerància religiosa, la promoció de la no-violència i rebuig del terrorisme amb finalitats polítiques i la protecció del medi ambient.

La plataforma compta amb una cinquantena de representants de nacions d'arreu del món, entre les que destaquen el Kurdistan, el TibetKosovoTaiwan o la República Txetxena.

https://www.elnacional.cat/ca/politica/organitzacio-nacions-accepta-anc_342645_102.html?fbclid=IwAR334nfUatHwMpfiefzayvYHbPJNLL0vJuGfAxUSUe-nkA6KDbChaRGx_l8 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.302.181 missatges
  • 221.335 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat