Fòrum

Pobles abandonats a Catalunya per poder-hi VIURE?

__33427__122👍 62
Aquest missatge ha estat esborrat

Respostes

Configuració
 • Fidel AlfalsUsuari sumador11.509 8 175👍 3.771
  Torna-te'n a Rússia, hippie.
  • Aquest missatge ha estat esborrat
    • Aquest missatge ha estat esborrat
    • Defectible7.466 288👍 4
     Així que més val que caiguis en gràcia, que siguis seriós i complidor en qüestions de feina i diners i et puguis fer un lloc entre la població de la redolada, perquè si no ja has begut oli. Aquí no és com la ciutat, on sempre hi haurà rotació de gent nova que no et coneix; aquí tens un crèdit, i quan l'esgotes, ja et pots anar preparant per ser un pària.

     A jutjar per la seva habilitat aquí, se'n sortirà de meravella.
    • nemo6.535 8 329👍 2.061
     Subscric totes les teues paraules. Et faria una felació ben merescuda si fòra del gremi i m'agradara (fer-les). Jo visc a un poble menut, on vivim tot l'any unes 30 persones.El carrer no té asfalta, te ciment per a aguantar el fred i el pas continuu de tractors. Viure al poble pareix el nou somni del pixapins de torn, però es un canvi real, i lluny de ser cómode, és un repte. Si vols medecines has d'agafar el cotxe, per que el bus, amb sort, pasa una o dues vegades al dia. Si tens la sort de viure a un poble amb una petita botiga et trobes preus que no son els del super prec´çissament. Han de viure d'alguna cosa no? Internet rápid? 4 megses i ja pots ésser content. Idem amb les xarxes de móvil: jo tinc una 3G que ve i va, segons l'hora. Literalment. De tant en tant fa pudor a merda de porc, per que és un dels negocis que funcionen a l'interior. Com a Mollerussa però sense el glamour d'aquest.

     Hi ha qui pensa que pot ser autosuficient, però de colp s'adona que no te ni puta idea de fer conrreus, ni del temps que necesita el camp per a donar fruits. Mercats locals? jo tenia tomaques i carabasses i el que fem es donar-les als veins que ens donen altres verdures. 

     Estic realment cansat del tipic que es pensa que el poble és un lloc idilic. Espavileu, viure del camp es més dur que tot el que heu fet en la vostra vida.
    • FuRTiUsuari sumador20.050 12 75👍 7.735
     Collons, no puc més que treure'm el barret davant de tal dissertació que has parit, de principi a final no hi ha pèrdua ni en el fons ni en la forma, i és que vas avançant i quant penses que no pot ser, cada paràgraf supera l'anterior   Et poso un 9'5/10 
    • Turanga_Leela30.651 7 30👍 8.420
     M'ha agradat molt lo del porc senglar. 

     Jo sí que prefereixo viure al poble per fugir de la jungla la d'asfalt i no vull tornar-hi. 
    • pastor_de_bits10.274 9 209👍 2.156
     Una de les millors cleques que he llegit al racó
    • Toni Montagutí36.937 8 18👍 23.944
     Home, agraeixo que pensis que sóc bona gent, però jo mai dels mais he pretès ser un neohippy, ni neo-rural ni res que s'hi assembli.
     Estic molt d'acord amb el que dius: la vida a un poble no té res de bucòlica i per això me n'he anat a viure a una ciutat, ni que sigui petita i envoltada de ruralia per totes bandes. Si més no, una mica més d'intimitat l'he aconseguida. 
     I sí, em va costar, però al poble, la gent em respectava i segueix respectant-me. 

 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • sbarpa_941.979 6 845👍 888
  Pel Pallars Jussà, en tens un fotimer. Tot ple de pobles on pràcticament no hi viu ningú, la majoria ben macos, per cert. T'en pots fer una llista amb Google Maps i la Viquipèdia, si vols.
 • Cabrer11.261 11 185👍 751
  Peguera, al Berguedà.
 • Peretrempera69 1👍 63
  Encara guardo un llibre que deu tenir potser més de trenta anys titulat "vivir en el campo", editat per la revista integral. Me'l vaig comprar quan jo també era un idealista i volia anar a viure al camp. Faries bé de llegir-lo. Tot i el pas del temps, molts dels continguts són aplicables a l'actualitat. T'adonaràs de les dificultats del que pretens i que la realitat dista molt de la imatge bucòlica de viure al Camp.

  Fins i tot , ara que està tant de moda iniciar progectes agroecologics de proximitat i fer verdura i formatges de cabra als pobles i ciutats, molts projectes acaben fracasant, bàsicament per un excès de romanticisme i plantejaments poc realistes.

  Al final les misses son el que manen.

  Que tinguis sort.
  • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Defectible7.466 288👍 4
  Trobeu-li un poble sobretot sense cobertura.
 • anselm_turmeda6.154 10 348👍 3.972
  Per viure-hi, pràcticament cap, per falta dels serveis més elementals, començant per llu, aigua, etc. A més, hi ha el tema de la feina a fer. Pagès? Ramader? Pastor? Si els que s'hi dedicaven ho han deixat perquè no en poden viure...
  • Aquest missatge ha estat esborrat
 • __33316__125👍 31
  Si t'agrada Montblanquet, l'última vegada que vaig anar, encara hi era la placa de la republica espanyola al ajuntament
 • Unitat i Orgull9.416 10 228👍 6.165
  Conca de Barberà, és la comarca més despoblada crec que vaig lleguir.

  Conec una persona, que està a punt de comprar-se una casa de 800m2 crec que em van dir, per menys de 200.000 euros. Vol fer turisme rural allà. El poble és Forés, 45 habitants crec que em van dir que tenia.
 • nemo6.535 8 329👍 2.061
  "(..) d'un probable col·lapse social que pot arribar d'aquí menys dels que ens pensem."
 • Hyphen365👍 551
  Cal anar a aquests extrems? Si busques tranquil·litat, ves-te'n a un poble de costa a l'estil Cubelles o Torredembarra, allí hi viuràs tranquil, dins la civilització, amb casa ja acondicionada i amb un jardinet per si et vols fer-te un hortet i tot. Ah, i amb la platja davant de casa i les festes de poble a l'estiu, que són lo millor. Ara bé, ja et calen calers per a tenir això. La tranquil·litat dins la civilització té un preu.

  Per cert, tu de quina ciutat o vila ets originàriament?
  • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Fungus417👍 845
  Molt interessant, el fil. Uns coneguts se'n van anar al Pallars Sobirà, a un poblet dalt d'un cim que es diu Estac, i ara es dediquen a l'agricultura i al turisme rural a petita escala. Una familiar d'ells es va instal·lar en una casa gairebé aïllada a la mateixa comarca i ara es dedica a fer formatges. Per tota aquella zona plena de topònims bascos tens un munt de llogarrets semiabandonats o directament despoblats que són excel·lents candidats per ser habitats.

  Per cert, la novel·la Los asquerosos et faria prou el pes. Parla del tema. 
 • the_west_rulez15.088 3 130👍 14.348
  No sóc cap expert en neoruralisme ni en rehabilitar pobles abandonats, però la lògica em diu que perquè el teu projecte tiri endavant necessites desenes de persones disposades a pencar 24/7 durant un bon temps fins que el poble tingui una apariència "normal", ja no dic si el que vols és que sigui autosuficient.

  Quan vivia amb ma mare, ajudava a cuidar l'hort de casa i una hora i mitja diària durant les tardes d'estiu només per regar i mantenir les plantes o el terreny no te les treu ningú, i això que parlem d'un terreny de no més de 250m2 que només produeix hortalisses i entre finals de juny i principis d'octubre per a 4 persones (a vegades les cebes i les patates ens han durat fins al desembre a molt estirar, que són les úniques coses que cultivàvem i que no es podrien a curt termini). Amb això vull dir que si ja era bastant sacrificat cuidar un hort petit per a una família que només produïa uns mesos, imagina la feina que tindries si una comunitat vol ser autosufucient. Prepara't per ser un pagès sense descans.

  I parlo de l'horticultura perquè és el món que més conec dins del neoruralisme (que al cap i a la fi cultivem l'hort més per tradició familiar que per ideals hippies), que té molta feina però no és res comparat amb el de rehabilitar estructuralment edificis que porten dècades abandonats. Després tocaria el tema d'aconseguir aigua corrent, electricitat, etc.
 • catalàamallorca41.192 7 14👍 17.314
  Ves-te'n a Alaska com en McCandless.
  • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Jordi Freixas19.700 13 78👍 4.331
  Ara no me'n recordo si era exactament el lloc, o si era per allà al voltant, però per l'Alt Empordà hi pots buscar Alabnyà. Hi han cases abandonades que estan sent rehabilitades. Bé, no sé com deu estar ara la cosa. Hi vaig estar fa anys.

  Ja aniràs dient, si trobes algun lloc interessant 
 • popcalent11.354 11 183👍 4.021
  Aquest estiu vaig estar a diversos pobles "abandonats" de Catalunya i, realment, no hi ha res que estigui del tot abandonat. Tots aquests pobles amb zero habitants pertanyen a un terme municipal o altre i totes les cases i terres tenen propietari encara que no hi vagin mai.
 • polmas14.740 7 134👍 2.990
  Idees:

  - Trobar un santuari abandonat i fer un tracte amb el bisbat de rehabilitar-lo i muntar un restaurant o negoci semblant annex a canvi que t'hi deixin residir-hi.

  - Fer el mateix amb una rectoria, n'hi ha centenars d'abandonades, algunes estan al punt de la ruïna, però d'altres amb un any de feines les pots fer habitables.

  - Enlloc d'anar en un poble abandonat anar a un poble amb pocs habitants i de població envellida i mirar de parlar amb l'alcalde per si pots fer feines d'agutzil o brigada, etc.

  - Trobar una petita masia abandonada i rehabilitar-la (costarà moltíssims diners) i fer-ne un negoci de turisme rural mentre tu vius al poble a prop. 

  Al final, tot és tema de diners, és pràcticament impossible viure de la terra avui dia, per tant el més realista si vols viure al camp és que tinguis una feina "normal" fora de casa teva: restauració, indústria, comerç, etc. i reservar-te el cultiu com a hobby sense dependre'n econòmicament.

  Jo crec que si aquest és un projecte seriós, pots trobar alguna cosa, ara bé, no crec que siguis conscient dels sacrificis que hauràs de fer.

  Per acabar, et deixo aquest blog de masies abandonades de les Guilleries i el Collsacabra que és com un web porno pels neorurals 

  http://llbalasch.blogspot.com/

Publicitat

Fòrums

 • 9.254.596 missatges
 • 219.580 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat