Fòrum

Rodes punxades i pedres contra vehicles autònoms sense conductor a Arizona...

EstatpropiUsuari sumador165.258 11 1👍 27.744

Rodes punxades i pedres contra vehicles autònoms sense conductor a Arizona

La policia detecta dues dotzenes d'atacs a la ciutat de Chandler, on Google ha desplegat el lloguer d'aquests vehicles des de fa dos anys

09/01/2019 - 10.29Actualitzat 09/01/2019 - 10.57
 

 
Un dels vehicles de Waymo (Wikipèdia)

Un dels vehicles de Waymo (Wikipèdia)

Els cotxes autònoms sense conductor estan sent atacats en una localitat d'Arizona, als Estats Units. Des de fa dos anys, la ciutat de Chandler, propera a la capital, Phoenix, és el camp de proves del desplegament de cotxes sense conductor que l'empresa Waymo, que pertany a Google, ha impulsat. El malestar dels veïns --que temen per la seguretat o per la feina-- contra aquests vehicles ha augmentat i ha generat diversos atacs.

La policia busca un sospitós d'un d'aquests atacs: és un home blanc d'uns 20 anys. El jove estava en un parc al voltant del migdia, possiblement amb un objectiu al cap: un d'aquests vehicles. És una furgoneta que està aturada en una intersecció. L'home ràpidament s'hi acosta i amb un objecte esmolat talla un pneumàtic i fuig a peu.

És un veí de Chandler, ciutat on la població ha vist com apareixien en els últims dos anys aquests vehicles de lloguer autònoms guiats per intel·ligència artificial.

La policia ha detectat queixes i malestar d'alguns ciutadans i reclamacions per qüestions de seguretat i per temor a perdre llocs de treball. Però en aquests dos anys també ha registrat dues dotzenes d'atacs a les furgonetes de Waymo.

Algunes persones han llençat pedres als vehicles, altres veïns els han intentat fer fora de la carretera amb els seus cotxes, fins i tot una dona va escridassar una de les furgonetes perquè sortís del seu barri, i, en un altre cas, un home va amenaçar un treballador de l'empresa amb un tub de PVC.

 

Respostes

Configuració
 • erianocar3.917 1 532👍 2.722
  Ben fet.

  Per cert, què fan aquests cotxes quan són malmesos? Ho detecten i paren o continuen com si res posant en perill tothom que es creui en el seu camí?
  • Aquest missatge ha estat esborrat
  • alexpv2.541 2 718👍 1.522
   No és estrictament ludisme, perquè eixe moviment era en cintra de les innovacions tecnològiques que afectaven la seua faena; esta gent va més enllà i van en contra dels avenços que els pot ajudar a millorar el seu benestar personal (menys accidents i no necessitat de conduir) i material (tarifes de transport més cares, entre altres). 
   • Aquest missatge ha estat esborrat
    • alexpv2.541 2 718👍 1.522
     El fet que tu pergues la faena no fa que no en pugues trobar-ne una altra. Uns treballs es perden mentre altres ixen per a romandre-hi.
     Els taxistas hauran de fer una altra cosa i ja està. No tot el món podem dedicar-nos al que vullguem sinó al que podem fer!
     • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
      Això era molt cert al principi de la revolució industrial i just després. Però cada vegada ho serà menys degut a la forta especialització i els alts coneixements de les noves feines que cada vegada seran més restringides i automatitzades.

      Fes-te a la idea, la participació humana serà cada vegada menys necessària. El que cal reclamar és que els beneficis siguin per a tots, que la jornada laboral sigui cada vegada més reduïda i que els que no tinguin feina de cap manera, per falta d'especialització, condicions físiques o intel·lectuals, etc. tinguin també una renda; perquè és que tot va ja molt de pressa i adaptar-se és ja impossible perquè estem parlant no d'individus, sinó de tota una estructura. Tot això apunta a qüestionar, encara més, l'existència del capitalisme, inclús la del socialisme que ja ens el podrem estalviar.
      • alexpv2.541 2 718👍 1.522
       Home, això que dius de la renda universal bàsica és una altra forma de socialisme: en este cas l'estat no té els mitjans de producció, però actua com a distribuidor absolut davant de la suposada impossibilitat del mercat de crear llocs de faena. 
       Veurem quin argument s'hi imposa.
       • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
        No és cap forma de socialisme perquè no altera les relacions de producció respecte als propietaris dels mitjans (com ho és el capital financer, no l'empresari). Simplement és un mur contra la revolta social dels exclosos. És a dir, la renda bàsica universal ja l'interessa al gestor del capitalisme que és l'estat.

        El mercat és el mercat i el seu objectiu és cruspir-se totes les plusvàlues possibles, no crear llocs de treball.

        D'altra banda és d'insensats reclamar més llocs de treball, si no hi són, és perquè no cal, la feina ja està feta. És més, si l'estat es posés a crear-los, seria per a créixer, una altra insensatesa, doncs ni és necessari, ni és sostenible. El que hem de reclamar i imposar, és repartiment i això és incompatible amb el capitalisme i els seus mercats. Estem veient com països rics amb recursos, pateixen hambrunes i genocidis gràcies al capitalisme, els "mercats" i les geoestratègies imperialistes del capital financer.

        Mai la humanitat havia tingut tant d'això que un burgès anomena "progrés" i mai aquesta humanitat havia tingut tants exclosos. A on anem és clar. O exterminem al capitalisme o ell ho farà amb molts de nosaltres. Ara bé, tu pots esperar per "a veure quin argument s'imposa", però potser ho faràs des del cementiri o pidolant des d'una cantonada.
 • Tobies20.165 14 74👍 11.954
  En la conducció amb intel·ligència artificial hi ha una qüestió moral que a mi em sembla irresoluble. Si es produeix una situació d'accident en la que hi ha dos alternatives: estampar-se i morir o atropellar i matar un nen per salvar-se. Què decideix la intel·ligència artificial? Mata el nen o mata el conductor? Qui dissenyarà el codi i sota quins paràmetres?
  • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
   És que la Intel·ligència Artificial (relacionada amb la humana) encara no existeix i potser mai existirà. Parlar de IA és mera propaganda o simplificació. Sí que existeixen autòmats basats en el big-data, en la interpretació de la info. de sensors de tota mena, que responen amb dades prèviament introduïdes, però que no saben que fer davant d'una situació no prevista i per tant preprogramada. Això demostra, també, que la IA no existeix. És com el pensament, si finalment no és crític, no és pensament, és una altra cosa, com la mera reproducció d'altres pensaments anteriors, etc., però no és pensament en si mateix i en estricte.

   I no existeix també per altres raons, una és la complexitat; d'entrada caldria activar processos quàntics de càlcul, i així i tot, només podríem parlar d'autòmats avançats. El problema origen és que encara no coneixem prou bé els "mecanismes" dels diferents tipus d'intel·ligència del cervell humà. A més, resta afegir-hi allò que entenem per consciència i construir una consciència artificial com a base de l'esmentada IA.

   De fet, encara no sabem com fabricar un mosquit i fer que es comporti com un mosquit, perquè encara no entenem com funciona, exactament, el cervell del mosquit.


   És a dir, les reclamacions al propietari de la màquina, perquè el fabricant segur que l'hi fa acceptar al comprador l'exempció de responsabilitat com amb qualsevol altre aparell.

   • Tobies20.165 14 74👍 11.954
    Tens raó amb la reflexió sobre la IA, però el dilema continua existint. Els sensors es preprogramen perquè el cotxe reaccioni d'una manera o d'una altra.
    • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
     Els programadors no crec que siguin tan rucs com per a programar la mort del seu client, es carregaran al nen, això sí, ho justificaran de mil maneres.
     • Marc Espasa16.107 13 113👍 4.269
      Pero existeix la tecnologia que es pugui posar a un cotxe sense que sigui carissima q sapiga interpretar tot el que hi ha fora del cotxe en milessimes de segon? 

      Saber decidir si es un nen, un adult baixet, un senglar, un cartró mogut pel vent...


      • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
       La tecnologia per a crear automòbils autònoms -que no intel·ligents- ja existeix, però cal crear noves vies adequades o adaptar les existents, i això és molt car. D'aquí que se cerquin vehicles "intel·ligents" per a circular per les vies convencionals.

       Un actual vehicle autònom, l'atures llençant una caixa de cartó a la carretera i si després et poses darrera, passivament, ja el tens bloquejat.

       De fet no cal crear vehicles com els actuals però espavilats i adaptats a velles xarxes, el que cal és crear formes de transport sostenibles i per a tothom, ja que el cotxe no és l'objectiu, l'objectiu és desplaçar-se de forma lo més segura i eficient possible. Si això s'aconsegueix, l'ús dels vehicles privats convencionals seria molt puntual.
       • rotllan11.381 5 182👍 11.000
        Lo que s'ha de fer és eliminar els desplaçaments, a més de 30 km de casa no s'hi ha d'anar a fotre res.
        • RESILIENT2.213 2 792👍 1.652
         Doncs així caldrà tombar l'actual projecte neoliberal gentrificador amb accions que contribueixin a la defensa del territori i al dret a unes ciutats per a tots, a transformar uns espais públics (sic) que actualment són privats a tot arreu i per tant oferts als mercats. Perquè les ciutats, o pobles, són això ara mateix, mercaderies urbanes que cal fer boniques i netes de conflictes per a encaixar amb els desitjos dels potencials compradors i resta de mercaders: immobiliaris, turístics, serveis, etc.
  • erianocar3.917 1 532👍 2.722
   Espera't a veure què diu el PACMA si decideix matar el gos per salvar el nen 
  • eLdeLabarretina480👍 457
   No fa massa un cotxe de tesla va matar un ciclista que no va detectar. Qui és el responsable penal d'aquesta mort? El programador? el venedor? el propietari del cotxe?

   Llarga vida a Lud

Publicitat

Fòrums

 • 9.254.597 missatges
 • 219.580 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat