Fòrum

Laura Rosel apartada del FAQS

Jordi Freixas20.302 13 77👍 4.513
https://www.larepublica.cat/que-passa-al-faqs-llums-i-ombres-dun-canvi-ple-de-preguntes/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Què passa al FAQS? Llums i ombres d’un canvi ple de preguntes

 

Afirmen que Laura Rosel estaria "feta un nyap"

 
07/01/2019
 
Muntatge amb els protagonistes del FAQS

Un programa d’èxit però sense continuïtat

Un dels programes estrella de TV3 i líder en la seva franja d’emissió (els dissabtes a la nit) és ‘Preguntes Freqüents’. El programa, eminentment polític, està coproduït per ‘El Terrat’ d’Andreu Buenafuente. Una aposta segura però que comença l’any amb un nou canvi (per segona vegada) sobre el paper de la presentadora. Per sorpresa de tothom, després de la bona acceptació entre l’audiència del tarannà de Laura Rosel, que va substituir el carismàtic Ricard Ustrell (després de descartar a última hora a Maiol Roger), ara serà Cristina Puig l’encarregada de conduir l’espai.

Per què aquest canvi si el format funcionava? Val a dir que Ustrell va deixar el FAQS perquè li era incompatible amb el seu programa dels matins a Catalunya Ràdio, ‘El Suplement’, arribant a demanar la baixa per patir atacs d’estrès. Però ara la decisió ha estat presa des de la direcció del programa i consensuat amb TV3 i no pas per Rosel.

 

La versió oficial: més entreteniment

TV3 ha emès un comunicat curt i quasi buit de contingut on intenten explicar el motiu oficial del canvi de presentadora: “l’objectiu és reforçar el component d’entreteniment a l’hora d’explicar l’actualitat. En aquest programa, el perfil de la persona que presenta juga un paper molt important a l’hora de definir el format i per això s’opta per aquesta renovació igual que s’ha fet en casos anteriors”. És a dir, s’entén que Rosel no té un perfil de showwoman per a oferir més entreteniment. Creuen que, d’aquesta manera, es podria pujar l’audiència, ja que consideren que Rosel hauria arribat al seu sostre. Però… pot haver-hi altres motius?

Rosel manava massa?

Laura Rosel va acceptar deixar Rac1 i apostar fortament pel FAQS, sense dubte una decisió gens fàcil. L’expresentadora havia anat agafant un rol important dins l’equip i codirigia l’espai juntament amb el periodista Tian Riba. Segons sembla, Cristina Puig sap quin serà el seu rol: exclusivament el de presentar l’espai. És possible, doncs, que davant dels suposats canvis del programa per versar cap a un to més d’entreteniment que de debat polític, les noves dinàmiques no acabessin de quadrar amb les intencions de Rosel que també dirigia el programa.

Decisions polítiques?

Algunes fonts consultades per La República explicarien que el canvi tindria un sentit polític. Des d’algun sector d’un partit de Govern s’hauria demanat el canvi. Saül Gordillo, actual director de Catalunya Ràdio i principal candidat a dirigir la televisió pública catalana, ja va voler fitxar Cristina Puig per a un programa radiofònic. En aquell moment, la manca d’entesa entre Brauli Duart, president de la Corpo, hauria frustrat l’intent. Amb la marxa de Duart a la conselleria d’Interior, hi hauria via lliure al fitxatge.

Els interessos a Espanya?

Cal no oblidar que el programa FAQS està codirigit per ‘El Terrat’, una productora amb molts interessos a Espanya. La majoria dels programes de la seva factoria es nodreixen de públic d’arreu de l’Estat i algunes crítiques de sectors unionistes cap a Rosel per considerar-la poc objectiva en favor dels independentistes podria haver estat també un element clau per a substitució.

Laura Rosel, molt afectada

Segons ha explicat Rocco Steinhauser al Versió a Rac1, la periodista Laura Rosel estaria molt afectada per la notícia perquè no s’ho esperava gens ni mica: “està feta un nyap, li han dit avui a les 12 del migdia”. De moment, Rosel no s’ha pronunciat públicament.

Respostes

Configuració
 • Makaku1.008 2👍 1.350
  Després de canviar la presentadora, comença la campanya per eliminar el programa definitivament... El pla dels poders fàctics espanyols i els partits processistes funciona amb precisió quirúrgica:

  Els crítics de TV destrossen FAQs: "cínic, desafortunat, avorridot, un nyap"

  El primerPreguntes freqüents de Cris Puig va començar amb les notes de Let Me Entertain You, el tema "Deixa'm entretenir-te" de Robbie Williams, sintonia d'algun dels programes d'Andreu Buenafuente. I acaba amb la publicació de l'última crítica al programa d'entreteniment de TV3. No es considera a si mateix com a programa informatiu, perquè si fos així no es podria externalitzar a una productora externa com El Terrat. El mag Lari a l'inici del programa li etziba a la substituta de Laura Rosel: "Entreteniment tu, carinyo... si ets més secota. No ens en sortirem. Has de ser una mica més simpàtica, tens cara de restreta". Bona autoparòdia de Cristina Puig i un obús a la línia argumental del canvi.

  Ferran Monegal, Sergi Pàmies i Mònica Planas han dedicat columnes d'opinió al canvi i deixen el programa en mal lloc. La TV és cruel, una crítica sempre ha de ser imminent i el programa és evident que era a les beceroles: convidats fluixos, presentadora nerviosa i audiència perplexa. Mala combinació i una audiència que caldrà pujar (16,7%). Monegal: "No he advertido cambios sustanciales en el templo con la llegada de la nueva sacedotisa". És a dir, res no canvia amb Puig i el programa segueix amb un biaix proindependentista que molesta Monegal. Pàmies: "No explicaron las causas porque recursos humanos son cínicos por naturaleza. El follón generado ha tenido momentos de exhibicionismo endogámico (...) que ha impulsado una cortina de olvido. Se mantiene el tono de ritual de adhesión". Com Monegal, troba que FAQs és progovernamental i afegeix que no van citar Rosel ni quan es van posar endogàmics.

  La més dura és Planas: "Un esquetx ironitzava sobre la lleugeresa a l'hora de substituir presentadors. Desafortunat quan s'ha fotut algú al carrer (...) Traspuaven una certa fatxenderia, un cinisme que dificultava l'empatia de l'espectador, desconcertat amb les males formes".  Laura Rosel ha trobat un precari aixopluc a TV3 amb programes sense periodicitat predeterminada però apareix als ulls dels espectadors com la víctima i Planas ho sap. Afegeix "Amb el nyap d'estratègia d'El Terrat, va ser un FAQs poc ambiciós de continguts i més aviat avorridot". I adverteix "Si generen sospitosos interrogants de les bambolines del programa, més val que TV3 faci el format de producció pròpia". És a dir, que torni el programa Àgora.

  Cada crític té les seves dèries i el programa necessita rodatge, com Sísif, que empeny la pedra, puig amunt, després que torni a rodolar cap avall. Tenir tres presentadors en 16 mesos no és una raresa però sí una nosa. El FAQs necessita bons convidats, bons tertulians i una presentadora que ho controli tot. Per això serà valorada Cris Puig. No per simpàtica sinó per professional.

  https://www.elnacional.cat/enblau/ca/televisio/critica-faqs-cristina-puig_343974_102.html
 • Makaku1.008 2👍 1.350
  Refloto el fil per preguntar:

  Sabeu com van les audiències d'aquesta gent des que van fotre fora l'altra presentadora?
 • Rigel65.186 11 5👍 33.884
  Aquest programa és una immensa pèrdua detemps. Processisme en estat pur.
 • __32626__1.173👍 1.234
  Veieu aquest brètol Fran? Aquest és un psicòpata total. Un manipulador de manual, vegeu el llacet que porta. Wtf
  • __32626__1.173👍 1.234
   Però és un home que sap fer amics i arribarà lluny. És un agent que ve a dividir una mica més el vot independentista, arriba de la mà d'Aznar per remoure les coses i fer soroll. 
   • Makaku1.008 2👍 1.350
    Com és que et contestes a tu mateixa? T'has equivocat de nick?

    M'he fixat que molta gent al Twitter no entenia que el Pequeño Nicolás és un babau i un friki d'aquests per enfotre-se'n d'ells a Telecinco... Els catalans estem tan aturdits pel clatellot que hem rebut de Madrid que ens posen al davant un idiota madrileny amb un CI vorejant la idiòcia (segons un test d'intel·ligència que li van fer) i encara ens pensem que la cosa va de debò... Així de malament estem que ja no distingim entre espanyols seriosos i espanyols pallassos.
  • Defectible7.981 270
   Acabarà al llit amb Jordi ENP com aquells del "a plazo fijo".
 • entre·ribes443👍 317
  Comparteixo bastant això, no m'agrada gens aquest estil de periodisme (i la Rosel em feia certa ràbia ^^)

  https://www.nuvol.com/noticies/faqs-de-laura-rosel-a-cristina-puig-el-somriure-incomode-segueix-igual/

Publicitat

Fòrums

 • 9.285.084 missatges
 • 220.676 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat