Fòrum

En un món paral•lel l'esquerra espanyola reacciona AIXÍS (el que passa a dins et sorprendrà)

Com valores la fraternitat de l'esquerra espanyola amb els catalans?
He vist cocodrils més solidaris escabetxant i cruspint-se un nyu
33 (66.00%)

Crom el federalista
9 (18.00%)

M'han convençut: és tan fraternal que em fotin d'hòsties tot el dia per insolidari!
8 (16.00%)

Vots emesos: 50
Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
Imagineu-vos un món paral•lel on en comptes de l'espectacle vomitiu de cinisme, equidistància i silencis còmplices (en el millor dels casos) que ha ofert l'esquerra espanyola en la qüestió nacional, haguessin reaccionat diferent.

Que ens haguessin donat suport en el que decidissim i lluitessin al nostre costat perquè ho puguéssim exercir, que haguessin alçat barricades solidàries el 3 d'octubre, que reconeguessin l'1O i la independència que hi vam decidir com un fait acompli.

Evidentment aquest escenari és totalment fantasiós i impossible, però serveix no obstant per il•lustrar un parell de punts:

1) Que la posició xovinísticament mesquina i oposada a l'internacionalisme és totalment la seva. Si de debò es creguessin les merdes de solidaritat i fraternitat que reciten, l'octubre passat haurien tingut una ocasió fantàstica de demostrar-ho.

2) Que la nostra independència és l'aplicació concreta d'aquests valors de solidaritat que ells només defensen per tirar-nos-els pel cap. Si ells fossin com en aquest món paral•lel, nosaltres no tindríem necessitat de ser independents perquè ja seríem lliures.

Que us follin moltíssim, traïdors espanyols de merda. Nosaltres cap complexe, cap desviació amb excusa republicana o antifeixista. Tot el que no sigui la independència unilateral i per tots els mitjans és mantenir una brutal i intolerable opressió.

NOSALTRES SOLS.

Respostes

Configuració
 • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
  Bon dia, les meves reflexions nocturnes són ineludibles.
 • Xulomander6.427 4 336👍 7.184
  No es pot esperar internacionalisme de socialdemòcrates, doncs si en tinguessin no ho serien
 • Desconfiat4.223 4 507👍 4.515
  Els espanyols cal enviar-los al mar 
    • gerd8.785 12 249👍 1.779
     I malgrat tot no va ser així 
    • autokrator13.598 3 151👍 9.413
     La CUP no es va assabentar de res l'1-O, ho sabien abans. El problema és que no podien sortir a dir-ho perque la gent no ho volia sentir. Al mateix grup parlamentari de la CUP hi havia la idea de que el millor era que convoquesin eleccions perque ja sabien que no hi hauria DUI. Quan el 10 d'octubre es fa això de la independència 'diferida' la majoria dels independentistes no es van indignar ni haurien seguit a la CUP ni als CDRs ni res si haguesin intentat fer el que fos. I no es van indignar tampoc després i vam arribar al 21-D i va guanyar JxCat i la CUP va baixar. 

     Estic cansat de dir-ho: va passar el que la gent va voler que passes perque la gent volia creure en coses que no eren reals, que hi havia 50.000 proves que no eren reals i que no podien ser. La cúpula de l'independentisme és un desastre però les bases només són una mica millor. 
   • autokrator13.598 3 151👍 9.413
    És molt simptomàtic que el teu missatge tingui tants possitius.

    No hi havia contradiccions del Govern, el que hi havia era un engany del que participaven tots en major o menor messura. Era evident que el referèndum no el pensaven fer i -per tant- ni era vinculant ni s'aplicaria res, hi havia dades acumulades i publicades com perque tothom ho veiés. Que tu i el 90% dels independentistes no ho volguesiu veure és un altre problema. 

    Efectivament hi va haver una oportunitat entre l'1-O i el 3, de fet ocupar els col·legis ja va ser desbordar el Govern que volia que estiguesin tancats per evitar la violència. Que el 3-O no es produís el desbordament justament es deu al fet que el 90% de l'independentisme no veia el que hi havia sino el que volia veure. Com a mínim tu ho veus ara... Que ja ha passat més d'un any i no hi ha molt a fer. 

    Cosa que no treu que, en el seu moment, el 90% que us deixaveu portar a on estem ara no fosiu ben prepotents i agressius amb els que veiem que el govern ni havia fet un referèndum, ni havia aplicat la LTJ ni faria una DUI. Es podia haver fet alguna cosa diferent i, gairebé segur, haguesim anat a una guerra o un conflicte similar de baixa intensitat, però va mancar una cosa: vosaltres. Van passar mesos i encara defensaveu Puigdemont, per no parlar dels que creien que hi havia tota una estratégia internacional, etc. etc. Vaja, el que pensava la majoria dels raconaires, sense anar més lluny. Tot i que ara bona part d'ells no escriuen res o s'han donat de baixa i tot. 

    Així doncs, millor seguir amb el model i criticar l'esquerra espanyola com si l'esquerra espanyola estigués en aquest món per afavorir la independència de Catalunya. Així ens va. 
    • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
     No vagis de llest perquè va passar just el contrari del que tu deies aquells dies. Deies que no es votaria i es va votar, i això us va fer una pupeta increïble a tu i el Guillem Martínez perquè el vostre receptari va fallar estrepitosament. De llavors ençà, una frustració mal dissimulada perquè tots els esforços que havíeu dedicat a criticar la independència perquè seria impossible i no perquè sou espanyols i no us agrada, es van ensorrar com un castell de cartes. El primer d'Octubre va demostrar que la independència sí que és possible i us va deixar en pilotes als que sosteníeu el contrari amb argumentacions cada vegada més retardades. Recordo perfectament la teva histèria aquells dies, quan el món espanyol que et pensaves conèixer se t'ensorrava sota les potes.

     Sobre les collonades que dius: evidentment que al govern hi havia contradiccions. Altrament per què convocaven el referèndum en primer lloc? Per què no el suspenien dies abans? Per què no l'aturaven el migdia del primer d'Octubre? Per què discutien què fer el dia 10? Etc. Que ells no s'haguessin cregut mai la independència no vol dir que el pes de la història no els empenyés a dirimir-ho. Però ja veig que no heu après la lliçó i després de la collonada del "procés fake" que inclou policia espanyola foragitada de molts municipis de Catalunya o la vaga general més gran mai vista i altres coses "fake", ara toca fer revisionisme i seguir inventant-se parides. I tot això per poder fer veure que la independència no és una opció real i dissimular que darrere del ciutadà del món només hi ha un espanyolot de cap a peus.
     • autokrator13.598 3 151👍 9.413
      Per molt que ho repeteixis no ho faràs real. No hi va haver referèndum que es el que jo deia que passaria, ni tampoc DUI, ni independència, ni es van descobrir les secretes estructures d'Estat que alguns us vau creure. No va passar res del que el processisme prometia que passaria. T'ho deia jo i t'ho deia el teu detestat Guillem Martínez i, si coneixesis gent que estava llavors al Parlament t'ho haurien dit, no s'ho creia ningú i menys els de la CUP. I saps el pitjor?

      El pitjor és que has obert un fil per queixar-te de l'esquerra espanyola que, justament, es va dedicar a explicar-te que no passaria res del que els teus et deien que es faria i que estaven preparant. Fins i tot hi ha un divertit vídeo del Nuet dient en un debat que l'únic que estava clar és que el dia 2 Catalunya no seria independent. Llavors li contesta Turull que el 2 potser no, pero el 4 sí. Tothom aplaudeix a continuació. Això és el procés. I ara et poses a plorar perque l'esquerra espanyola no es va solidaritzar amb una gent que mentia i els insultava. El processisme no ha buscat cap aliança amb l'esquerra espanyola fins que no ha vist els seus líders a la presó i per pura supervivència. 

      L'1-O no va demostrar que la independència de Catalunya era possible, va demostrar justament el contrari: que no és possible mentre l'independentisme pensi i actui com va actuar i tu el primer, que semblaves un hooligan puigdemontista. No és possible per culpa de gent com tu, així de clar. Ara vens a adonar-te de les coses, un any tard, sense abandonar la teva supèrbia i, a sobre, obres un fil per criticar l'esquerra espanyola que és una cosa que sempre genera molt de consens en el processisme. Va vinga! 

      Mira potser demà encara obro un fil per explicar-te tot el que passarà els propers mesos i torno a encertar-ho tot mentre tu perds els nervis i t'inventes coses que no he dit. 
      • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
       L'1 d'octubre va ser un referèndum per molt que no us agradi. I el vamm guanyar.
       • autokrator13.598 3 151👍 9.413
        A això em refereixo. El processisme deia que faria un referèdum, tu dius que allò va ser un referèndum... No sortim mai del bucle. Els dones la raó. 

        Que diguis que el 3-O va ser la vaga general més gran de la Història del país es pot disculpar per la teva edat, pero considerar l'1-O un referèndum és viure en el processisme. Encara que el critiquis. Gaudeix-lo perque en tens per anys. 
        • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
         Si demà el parlament britànic es fes enrere en el Brèxit, o la Unió Europea ocupés policialment el Regne Unit per impedir el Brèxit, això no faria gens mi mica menys valuós el referèndum del Brèxit.

         Com ja t'he explicat, aquesta collonada de veure-ho tot "fake" en el procés és per no haver-vos-hi d'enfrontar. Si l'1O fos un referèndum i no us donés la gana de reconèixer-lo i donéssiu suport a la seva supressió antidemocràtica (vaja, just el que ha passat), vosaltres seríeu uns merdes (ho sou). Molt més còmode fer la trampeta argumental de què no ha existit tal referèndum.
         • autokrator13.598 3 151👍 9.413
          Que l'1-O no va ser un referèndum ho sap tothom, fins i tot els observadors internacionals que va portar la pròpia Generalitat consideren que van mancar garanties. El processisme deia que el referèndum es faria amb garanties, quan algú com jo deia que no perque Espanya no ho permetria contestaveu que es faria i no ho podrien impedir. Un cop passat quan us diuen que no hi va haver garanties sortiu amb que va ser culpa d'Espanya (que és just el que alguns deiem que passaria). Aquesta és la manera de construir discurs dels processistes. 

          No fa ni un any defensaves que hi havia hagut referèndum, que hi havia DUI i que Puigdemont feia un paper molt digne i era el President legítim i que hi havia govern a l'exili. Ara ja només et queda entendre que no hi va haver el tal referèndum. Si vols sortir del pensament processista has de copsar l'engany global i no a partir d'una data que et faci més o menys il·lusió. Es a dir: has de confesar que t'han enganyat en tot i que no és tan llest com et creus, ets un més, un paio normal i amb poca experiència en aquestes coses.

          Posar-te a insultar i titllar d'espanyol tot el que et mostri l'engany et converteix en un processista estúpid i covard que no vol assumir la situació real en que estem i no serveixes ni aportes res. Confio que acabaràs per sortir de la secta. A més, aquesta merda teva de titllar-me d'espanyolista no porta enlloc i ja t'ho he dit, jo podria ser un espanyolàs que està aquí rient-me de tu, però igualment continuaria tenint raó jo i no tu. 
          • caçadornegre1.371 10👍 1.177
           El 1-O no va ser un referèndum, va ser molt més. A baix m'explico més!
          • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
           "Van mancar garanties"

           A què em recorda això? Garanties que, evidentment, no ha de complir ningú més que els catalans.

           Unes eleccions amb presos polítics com les del 21D no hi ha manca de garanties. Quins collonassos.

           L'1 d'octubre va ser un referèndum, el resultat del qual no es va aplicar. Per molt que et foti.
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           Que malament que ho portes, ja surts amb falàcies, aquí ningú parla del 21-D. Et vaig dir abans de l'1-O que no hi hauria referèndum perque l'Estat no ho permetria, a tu i a tots els processistes. La teva resposta era riure i ridiculitzar els crítics, com tots els processistes. Quan el referèndum no es va fer doncs us poseu a plorar i a dir que és culpa de l'Estat (que és justament la raó que t'havien dit que impediria el referèndum).

           Després obres fils demanant solidaritat a l'esquerra espanyola, si jo fos esquerra espanyola no em solidaritzaria de cap manera amb gent com tu que es va dedicar a riure d'ells i insultar-los assegurant que aquí estavem en la via unilateral imparable i que no els necessitavem per res i ara no tens ni la mínima decència d'admetre que t'has passat de milhomes i que tens molta por de que vingui l'extrema dreta i et reprimeixi i que a veure si aquella esquerra espanyola de la que reies et pot defensar. 

           Si el referèndum es va fer és tan fàcil com que ensenyis els resultats oficials. 
 • Benfresc13.560 6 153👍 13.642
  I malauradament els representants dels diferents grups polítics independentistes no subscriuen pas gens ni mica el teu últim paràgraf, ni tampoc Omnium, ni l'ANC ni els CDRs tampoc.
 • the_west_rulez15.444 3 123👍 14.955
  Si de veritat hi hagués una esquerra espanyola vertaderament internacionalista i defensora de la plurinacionlitat des de fa dècades i hagués aplicat la seva ideologia quan tingués el poder, el moviment independentista català no seria a on és.
  • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
   Clar, la història ja hauria canviat com un mitjó i res no seria reconeixible. Però més per l'extrem que he exposat, és interessant pensar en la gradació d'escenaris que obre. En la nostra realitat no hi ha hagut ningú, absolutament cap sector de l'esquerra espanyola, que hagi mostrat el més mínim de solidaritat amb nosaltres. És molt fort.
   • the_west_rulez15.444 3 123👍 14.955
    Pel que he llegit dius de fer una ucronia sobre la possibilitat que l'esquerra espanyola donés suport actiu al dret d'autodeterminació de Catalunya partint dels fets que ens han portat fins al 3-O, oi? 

    Bé, suposant que Podemos i tota la seva òrbita és aquesta esquerra tindríem un escenari interessant a on, per exemple, veuríem l'alcaldessa de Madrid (o el de Cadis, Saragossa, València, les ciutats gallegues a on governen les Mareas, entre d'altres) donant suport a la vaga i fent-ne seguiment. Això ho deia un dia un amic meu: per què no van sortir milers i milers de persones pel centre de Madrid quan va passar l'1-O per protestar contra la brutalitat policial enlloc de fer-ho només els 4 antifes de Vallecas + els 4 catalans que hi viuen? Doncs amb el suport actiu del govern municipal la suggerència del meu amic seria real. També seria interessant veure com actuarien els socis entre ells de segons quins governs autonòmics. Com seria la relació entre el PSPV i Podemos+Compromís al PV i entre el PSIB i Podemos+MÉS a Les Illes (suposant que el PSOE i satèl.lits seguirien sent com ara)? I si el PNB, que tot i no ser d'esquerres s'apuntés a la festa?

    Sessions parlamentàries tenses al Congreso, talls d'Internet, de subministrament d'aliments i demés coses passarien segur. I finalment, i davant aquest escenari hi hauria un cop d'estat sangnant de part de la dreta reaccionària espanyola, com ha fet al llarg de la història sempre que sent que perd el control de veritat.

    M'he flipat una mica potser. 
   • Xulomander6.427 4 336👍 7.184
    Tampoc és tan estrany. L'única branca de l'esquerra que defensa sempre l'autodeterminació és el marxisme-leninisme, i a Espanya el moviment comunista porta mort dècades. Qui vols que mostri solidaritat, el PSOE i IU, que viuen de la mamella de l'Estat? Podem només aspira a ser el nou PSOE, i la resta o són organitzacions d'esquerra d'altres nacions oprimides per Espanya, o són grupets "revolucionaris" irrellevants.
    • llevantdemallorca18.794 13 84👍 4.392
     L'única branca de l'esquerra que defensa sempre l'autodeterminació és el marxisme-leninisme. 

     Cosa que hem testimoniat amb la russificació de les repúbliques soviètiques. Internacionalisme teòric i de boqueta.
    • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
     Històricament hi ha hagut segments de les metròpolis, ja no només d'esquerres diverses, sinó fins i tot liberals, que han donat suport a la lluita de les colònies. No majoritaris, però sí que gairebé sempre existents. A Espanya no n'hi ha ni un. Els que se'ns han solidaritzat és perquè no són espanyols.
     • Aquest missatge ha estat esborrat
     • autokrator13.598 3 151👍 9.413
      Comença per tenir en compte que cap espanyol i molts pocs catalans creuen que Catalunya sigui una colònia. 
      • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
       Comença per adonar-te què significa que Catalunya tingui menys drets i desperti menys solidaritat que una colònia.
      • Benfresc13.560 6 153👍 13.642
       Normal , si el mateix independentisme no ho explica així i els representants independentistes s'esforcen cada dia en dissimular la realitat d'ocupació i vulneració generalitzada de drets nacionals i s'esforcen en tapar l'opressió espanyola que sufrim.
       • autokrator13.598 3 151👍 9.413
        No serviria de res que l'independentisme es posés a dir que Catalunya és una colònia, perque no ho és en termes legals ni de relacions polítiques, econòmiques, etc. Això de parlar de que som una colònia mola només a l'independentisme (o processisme) més abrandat. Al carrer no serveix de res ni ningú no et prendrà seriosament per fer-ho, és discurs d'auto-consum. 

        Un altre tema és dir que estem colonitzats, cosa que és diferent perque es pot parlar de colonització cultural, econòmica, etc. 
        • Benfresc13.560 6 153👍 13.642
         Quina collonada, evidentment que som una colònia i ho som políticament i econòmicament, et creus que les eleccions per triar representants simbòlics són democràcia? Les úniques eleccions que compten aquí Catalunya són les espanyoles , i els catalans essent minoria no hi tenim res a rascar. També negues el saqueig econòmic? Negues que sigui la raó per la qual fa tres segles ens ocupessin militarment i abolicin les nostres institucions i els nostres drets històrics?

         L'única colonització indirecta i relativitzable va ser la demogràfica, que va començar al segle XX amb l'arribada de milions d'espanyols que van vindre com a immigrants econòmics i no pas com a colonitzadors, alguns es van catalanitzar, però la major part d'ells i dels seus descendents van ser instrumentalitzats per Espanya perquè exercissin de colonitzadors.
         • autokrator13.598 3 151👍 9.413
          Sobre el valor de les eleccions burgeses millor no entrar en debat perque sóc marxista-leninista i partim de concepcions molt diferents. 

          Respecte a això de que som una colònia, molt be, tu dius que és evident. Doncs per ser evident no hi ha ningú al món que ho pensi tret d'una part dels independentistes, un discurs més d'autoconsum que no porta enlloc. No té res a veure el saqueig econòmic ni la immigració espanyola per considerar-nos una colònia en termes legals. O be no saps que és una colònia jurídicament ni el que són els colons o be no estàs parlant de colònia com tothom entén al món que és una colònia. En tots dos casos un discurs que no ens porta enlloc. 

          Que és i que no és una colònia o un coló són coses que depenen del que així es considera d'acord al Dret Internacional i no del que es digui en un fòrum que llegim quatre. 
          • Benfresc13.560 6 153👍 13.642
           Els marxistes-leninistes diferencien les dictadures en la que no hi ha dret a vot de les democràcies representatives liberals. Nosaltres com a nació colonitzada que som no tenim representativitat política , vivim en dictadura.

           Som una colònia perquè vam ser ocupats militarment per a un país estranger i estem sotmesos aquest per la força.

           Al món li importa una merda el que siguem o deixem de ser nosaltres, com a molt ens poden donar suport , però si aquí en prou feines ens preocupem de combatre el tracte colonial que rebem és evident que no vindrà ningú de fora a treure'ns les castanyes del foc.

           No sé què entens per autoconsum tu, per mi denunciar la injustícia no en té res d'autoconsum.
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           Jo t'he dit que en termes del Dret Internacional no som una colònia perque no ho som. El que opinis tu o jo en un fòrum d'internet no l'interessa a ningú, a no ser que caiguis en aquesta trampa post-moderna de considerar les opinions particulars per sobre de les realitats i els consensos polítics, científics o culturals. 

           Denunciar una situació entre els que ja estan d'acord en que existeix aquesta situació (sigui certa o no) evidentment és autoconsum. Ara, que si tu vols iniciar una campanya per convencer a l'opinió pública internacional que Catalunya és una colònia i vas tenint exit doncs molt be per tu. Jo quan tinguis un 10-15% dels mitjans que facin aquest discurs ja consideraré que ha estat una aportació a tenir en compte. Mentre no passi això és autoconsum. És més, diria que no va gaire més lluny del Racó. 
          • Benfresc13.560 6 153👍 13.642
           I qui collons et diu que jo denuncio aquesta situació únicament en aquest fòrum o entre gent afí??? Jo els hi he  explicat als meus companys de feina sudamericans que som un país ocupat militarment des de fa tres segles i que tenim tot el dret del món d'esdevenir lliures , i ho han entès , o com a mínim m'han donat la raó, i li dic a tothom el que penso i per això m'he trencat i m'han trencat la cara més d'un cop.

           Jo vull la independència de la meva nació senzillament perquè vull que torni a ser un país lliure i sobirà, per nacionalisme català, que és un nacionalisme d'alliberament contrari a la colonització espanyola. I els que som independentistes per aquest motiu ho serem sempre fins que aconseguim la llibertat del nostre país; a diferència dels que ho són únicament per raons econòmiques o perquè no els agrada el règim espanyol del 78, aquests en un futur si Espanya canvia o l'status de Catalunya canvia deixaran de ser independentistes, a més difícilment estiguin disposats a fer gran sacrificis per la independència .
          • Benfresc13.560 6 153👍 13.642
           La major part de l'independentisme català és almenys una mica conscient de la injusta situació colonial en la que vivim, tot i els esforços que fan els processaires per tapar aquesta realitat.
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           Doncs molt be si fas tot això i et funciona en alguna mesura, tot suma. Però jo no el veig el millor discurs possible, vull dir que si tu li dius a la gent que Catalunya és una colònia d'Espanya la gent entén que no, que una colònia és Espanya - Sahara o Guinea Equatorial al 1970 i no és el mateix. Jo crec que dona més resultat parlar en termes molt més admesos per la majoria social i el conjunt del món. Però si et funciona doncs molt be, tot i que no sé si alguna vegada has parlat amb un francés o un anglés explicant-li que Catalunya és una colònia i t'ha pres seriosament, em sembla improbable, i t'he posat d'exemple els dos paisos que més colònies han tingut el segle XX. 
          • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
           Ets tu el que no saps què és una colònia, insistint en una definició jurídica que no existeix, i ignorant com la inclusió de certs territoris com a part integrant de la metròpoli ha estat una de les principals formes de desplegament del colonialisme. Els nazis a Polònia o els francesos al nord d'Algèria.
          • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
           Cínic de merda. Et penses que estàs per sobre de tot i de tothom i un dia la realitat et trucarà a la porta amb una puntada de peu a la cara i t'adonaràs que no estavesn tan per sobre del bé i del mal com et pensaves. El feixisme espanyol també vindrà per tu, idiota!
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           Es clar que existeix, que tu no hagis estudiat prou, t'agradi molt anar de llest pel Racó i la majoria de vegades que et poses a pontificar la caguis, és un altre problema. 

           Molt típic, per cert, dels de ciències polítiques. 
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           Que vegis que tinc més capacitat d'anàlisi i més encert que tu no vol dir que jo em senti per sobre de tothom. Vol dir que tinc bastant més cultura política que tu, més experiència i més informació. Qüestió d'edat, ja n'apendràs (però comença aviat).

           El feixisme espanyol vindrà per mi molt abans que a per tu, per qüestions de l'edat que tinc, militància que he tingut, relacions personals, per la família, etc. En la seva llista és evident que estaré molt més a dalt que tu, si és que tu estàs. Però si mirar de lluitar contra aquest perill es redueix a escriure missatges abrandats al Racó doncs tu mateix. 

           De fet, per si ho vols saber, sense ganes i a contracor però estic tornant a implicar-me perque veig que això està anant molt pitjor del que jo creia. Obviament no t'explicaré que faig exàctament. 
         • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
          La colonització demogràfica quasi sempre és d'origen econòmic, buscar unes oportunitats que no troben a la metròpoli. De fet quan és política, administrativa o militar i es limita a la gestió dels afers colonials, quadres tècnics i tal, no s'acostuma a parlar de colons, perquè no formen comunitats estables, hi ha molt relleu, etc. És la diferència entre el marroc francès (o espanyol) i algèria.

          Si Catalunya no és una colònia a l'ús és sobretot perquè la seva classe dominant està perfectament representada als aparells de l'estat imperialista, no està oprimida de cap manera. Així que a diferència de les colònies a l'ús no tenim una burgesia nacional amb què aliar-nos, i els sectors socials que es beneficien o donen suport a l'ocupació són força amplis.

          Per la resta, estem sotmesos a una relació colonial en tots els àmbits. En aquest fil pretenia mostrar-ne encara un altre aspecte: la manca d'empatia dels espanyols cap a nosaltres també és relació colonial, per molt que el talòs de l'autokrator es pensi que amb trampetes retòriques ho farà menys evident. Si tant de la metròpoli som per què no se'ns solidaritzen gens ni mica???
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           A veure, em posarè en un pla molt hipòcrita, suposem que jo sóc el màxim representant de l'esquerra espanyola. Vols que em solidaritzi amb tu? Jo que guanyo amb això? Què fas tu per mi? Perque els antecedents són que de tu només puc esperar atacs.

          • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
           Una possibilitat de viure lliures i no sota la bóta del vostre imperi. Com Lenin i Luxemburg amb la primera guerra mundial.
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           No tinc cap imperi ara mateix a la butxaca. Però gràcies per tenir-me tan be considerat. No m'has contestat a la pregunta. I recorda que jo ara m'he posat a fer el paper d'esquerra espanyola, no em parlis de Lenin i Luxemburg que el primer no l'he llegit i la segona segurament no sé ni qui és. 

           Mira de parlar de coses tangibles i no fer-te el grandiloqüent. 
          • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
           Aliar-vos amb la burgesia imperialista per oprimir-nos, tot i oferir alguns beneficis immediats fruit d'explotar-nos, us condemna a subordinar-vos-hi i a la inanitat política. No manareu mai a Espanya fins que Catalunya no sigui lliure.
          • Rigel65.373 11 5👍 34.036
           Portugal, fins que no es va desfer de les colònies, no va poder desfer-se del feixisme. N'heu d'aprendre molt de Portugal.
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           A Portugal van ser els soldats que havien d'anar a les colònies els que van revoltar-se perque no volien anar a la guerra. Aquí no hi ha cap guerra, com a molt van enviar els piolins i venien molts contents i voluntaris a cobrar un sobre sou i fugir una estona de "la parienta". Canvia d'exemple. 
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           De veritat parlaries en aquests termes amb un representant de l'esquerra espanyola? És que ni t'entendria, segurament ja s'hauria aixecat de la taula. Un debat polític no va de deixar anar consignes. 
          • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
           No comparteixo el teu supremacisme de tractar els espanyols de subnormals. Si ho entenien els russos quan Lenin els ho explicava, ho entenen els espanyols. Altra cosa és que ja us vagi bé fer d'ala esquerra d'un règim ultrareaccionari i imperialista.
          • autokrator13.598 3 151👍 9.413
           Cap supremacisme, excepte el teu habitual. Si et posesis a explicar-li a un representant de l'esquerra espanyola que està aliat amb la burgesia imperialista pero oprimir-nos no parlaria gaire estona amb tu perque arribaria a la conclusió que no tens els peus a terra i t'inventes la realitat. Un representant de l'esquerra espanyola et diria alguna cosa com:

           "Aquí no hi ha cap aliança interclassista espanyola opresora. Aquí manen els de sempre a Espanya i Catalunya i justament és gent com tu la que s'ha imaginat una aliança interclassista amb la burgesia nacional en un procés en el que us estaven enganyant burdament i és problema teu havert-ho cregut. Per tant, com que t'has passat 5 o 6 anys en això i -a més- l'esquerra espanyola ja ha sortit prou perjudicada per haver estat poc espanyolista pel gust de consumidor espanyol el millor que pots fer és mirar de fer-me un cop de ma els propers 5 o 6 anys sense fer-me gaires exigències que ja prou problemes tinc i que, a més, a la dreta catalana li has exigit encara menys i això t'ha portat a acabar com has acabat. I com que estàs tu encara més fotut que jo i més feble i ets més vulnerable a la repressió doncs ves deixant uns quants anys els teus objectius de màxims, posa-m'ho fàcil, no demanis molt, no insultis i no estiguis tan pendent d'escriure coses que l'agradin als de la dreta identitària de Catalunya. Problema vostre el haver-vos ficat de la ma de convergència en un procés del que sortiu derrotats i pitjor del que vau entrar i tot. Així doncs anem a veure si aconseguim que l'esquerra tingui un paper important a l'Estat i podem anar a una ruptura amb el régim i com podem ficar el problema vostre a l'agenda a veure si es pot arreglar."

           Això és més o menys el que et diria un representant de l'esquerra espanyola a la que demanes que es solidaritzi amb l'independentisme. Si la teva tesi és que no els necessitem i que nosaltres sols podem trencar amb l'Estat en un procés unilateral, amb o sense aliança amb la burgesia nacional, doncs molt be però no demanis solidaritat a ningú. Et costa molt no caure en el victimisme processista, no ets coherent. 
   • Carles Martell3.350 1 606👍 5.792
    En la nostra realitat no hi ha hagut ningú, absolutament cap sector de l'esquerra espanyola, que hagi mostrat el més mínim de solidaritat amb nosaltres. És molt fort.
    Molt fort i, tanmateix, molt esperable. D'un estat on ser catalanòfob et fa ser popular i guanyar vots, què se'n pot esperar? Això no va d'esquerres ni de dretes, ni de feixistes i antifeixistes... Va de catalans i espanyols, de el que som nosaltres i del que ells volen que siguem.
 • llevantdemallorca18.794 13 84👍 4.392
  L'internacionalisme de l'esquerra sí que és un mite i no el Ieti. 
 • El desert vermell150 3👍 180
  El federalisme es guareix viatjant(per Espanya)
  • Capità·carxofa3.786 1 552👍 10.104
   Bona anàlisi.

   L'enquesta que has posat no és la més bèstia, n'hi havia alguna que els feia guanyadors a Catalunya.
   • caçadornegre1.371 10👍 1.177
    Justament el referèndum Grec de 2015 té certs elements en comú amb el 1-O en alguns espectes de fons (com per exemple que ve a demostrar que la democràcia NO sempre guanya)...però vaja, és ben cert el paper lamentable de l'esquerra (aquí podriem aglutinar el conjunt de "l'esquerra" europea)...
 • EstatpropiUsuari sumador167.333 11 1👍 28.663
  Els que ho baseu tot en un eix esquerra o dreta esteu acabadíssims. És tracta de patriotisme o unionisme. 

  NOSALTRES SOLS.

  Més gent com ell, cal.

Publicitat

Fòrums

 • 9.298.242 missatges
 • 221.180 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat