Fòrum

45 anys d'independentisme al País Valencià

Indesquerra19.316 9 78👍 6.030
Enguany fa 45 anys de l'arribada de l'independentisme polític al País Valencià (74-19). L'espai polític va arribar de la mà del marxisme-leninisme al País Valencià i s'ha extés fins a la socildemocràcia.

Ací teniu un xicotet croquis de les organitzacions polítiques de seua història, només recordar que tot i la coincidència de noms, EUPV no és l'IU actual (gran errada haver-li "regalat" les sigles), ni Maulets és l'organització juvenil posterior (com a anècdota dir que els fundadors de l'organització juvenil, van adoptar el nom d'aquella organització semiclandestina), però vaja, poca importància en té quan eixa "branca política" no va quallar.

Respostes

Configuració
 • Miquel Tarrida3.407 8 594👍 1.278

  1er de Maig, sindicats valencians i catalans… dues Repúbliques, un mateix lema…

 • Indesquerra19.316 9 78👍 6.030
  Per a que quede clar l'estafa de determinat "soberanista" que es dedica a fer spam i embrutar fils al Racó:

  Encuentro Republicano en los Madriles. El que ens ven:  El que és en realitat (on descobreixes que cutre es pot arribar a ser):  I com es sabut tots els indepes de l'estat: EH Bildu, BNG, Esquerra Republicana, CUP van anar a los madriles de cap. En fi...
  • UsuariV10.917 4 193👍 6.535
   No havies de ser tan dur amb ell. Tindrà els seus defectes i una personalitat conflictiva però no es pot negar el seu compromís amb el sobiranisme valencià i la seua llarga trajectòria combativa.

   Per altra banda, saps perfectament que el seu acostament al republicanisme espanyol és un moviment tàctic per a aprofitar una plataforma de major poder mediàtic (tampoc massa, certament)  i visibilitzar i promocionar  més el seu projecte que, indubtablement, és d'estricta obediència valenciana. Ell no t'ho dirà mai, però tu saps que és així.

   T'ho dic de bon rotllo.


   • Indesquerra19.316 9 78👍 6.030
    És que és molt pesat i ho saps. Tant ell com tu esteu, i en general els neoblavis, obsessionats amb ERPV, però tu almenys no embrutes el fil i fas spam, dius la teua i punt, però em vols explicar a que ve embrutar aquest fil sense més per enèssima vegada a les tantes de la nit? I sense cap explicació ni comentari? Jo ja vaig dir en un moment determinat que no intervindria al seu fil/spam (on la majoria de gent ni intervé), però que és dedique a fer-ho a la resta per buscar protagonisme no té justificació. No m'extranya que a la vida real tinga tanta conflictivitat si ja és així per ací...
  • Furs i Nació1.053 3👍 846

   Indesquerra escrigué:
   Per a que quede clar l'estafa de determinat "soberanista" que es dedica a fer spam i embrutar fils al Racó:

   Encuentro Republicano en los Madriles. El que ens ven:   El que és en realitat (on descobreixes que cutre es pot arribar a ser):   I com es sabut tots els indepes de l'estat: EH Bildu, BNG, Esquerra Republicana, CUP van anar a los madriles de cap. En fi...
   Doncs mira, gràcies a això els nacionalistes espanyols que havien van eixir corrent i nosaltres vam fer contacte amb IzCa, que si que estava.


 • Furs i Nació1.053 3👍 846
  Usuari V:" Però tu no respons: Vols un País Valencià independent o no? Independent com a estatus permanent, no com a pas previ a federar-se amb qui siga. "

  Indesquerra;"El País Valencià mai ha segut independent, sempre ha estat federat amb Catalunya i les Illes (i Aragó) sota una mateixa sobirania que tenia el rei, perquè he de voler una cosa que no hem estat mai?"

  https://www.racocatala.cat/forums/fil/204773/esquerra-fa-carrec-laplec-puig?pag=1#10070825
  • Indesquerra19.316 9 78👍 6.030
   Comprensió lectora zero.

   Jo no sóc neoblavi, per molt que et moleste. I allò que molesta als espanyols del País Valencià no és el ser neoblavi sinó el ser indepe catalanista per molt moderat i cagadubtes que sigues.

 • Kevin Durant i Lleida4.589 1 466👍 2.711
  Massa partits per a massa poca gent.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.222.827 missatges
 • 218.513 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat