Fòrum

Forum de debat per a una Catalunya mes rica

Traiterib26👍 4
Com atraure i potenciar empreses
Com aconseguir mes renda familiar mitjana

Respostes

Configuració
 • Brioix4.987 5 431👍 1.363
  Reduïr regulacions, reduïr administracions públiques, fer l'emprenedoria més fàcil, i caldria fer una reforma educativa bastant extensa...

  En el fons, tota riquesa prové de la iniciativa de cadascú. Si la gent no té iniciativa, la riquesa es perd.
 • Kevin Durant i Lleida4.589 1 466👍 2.711
  Fotre fora els castellanoparlants. La història ens ha demostrat que país castellanoparlant = país subdesenvolupat.
 • eLdeLabarretina269👍 209

  eLdeLabarretina escrigué:
  Crema la teva etiqueta ideològica!!!!

  Les etiquetes ideològiques només porten a fer grups i enfrontar-se entre els grups i a donar-se suport a-crític dintre dels grups.


  No hi ha un nivell, un número del 0 al 1000 que pugui definir amb exactitut la concepció de nivell d'intervenció ideal de l'estat a l'economia.
  Hi ha coses on hi intervé massa i coses on hi intervé massa poc.

  Si vols et puc dir que hi ha impostos i subvencions que haurien de deixar d'existir
  I altres impostos i subvencions que haurien de ser molt més alts.

  Per exemple no se li hauria de cobrar impostos als treballadors que reparen coses pel fet de reparar coses.

  El transport públic quotidià hauria de ser gratuït.
  És un impost per anar a treballar, estudiar...

  La taxa turística ha de ser més alta, i el preu del tren/bus a l'aeroport també.

  Qui contamina, qui malbarata, qui perjudica a la societat, que pagui.
  Qui no, doncs no.

  Fora els impostos als treballadors humans! Autònoms o assalariats!
  Taxem a les màquines i l'energia!
  El treball humà redistribueix la riquesa per les bones
  el treball de les màquines la concentra en els amos de les màquines.

 • alexpv2.150 2 807👍 1.215
  Primer que tot: a la merda la UE; bon dia EFTA i sinó surtcat dur. 
   
  Creació de la peceta, moneda catalana amb l’equivalència: 1p = 1€.

  Cal apropar-nos als guanyadors, això és:hem de fer negocis amb els xinesos: Catalunya, país en què els xinesos i rusos NO han de fer visat per a fer turisme o negocis per 60 dies.
  De fet faria una major apertura de les fronteres per a gent que es vol gastar els calers a Catalunya (residència d’inversió i eliminació de la residència no lucrativa, forat de pobres estrangers. I perdó pel classisme peró esta gent s’aprofiten del sistema d’immigració)

 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • Mafan956 1👍 892
  Aquest fil està repetit (https://www.racocatala.cat/forums/fil/222765/forum-debat-catalunya-lliberal?pag=1#10060595). Per favor, esborre'l, si no ens obligues a escriure dues vegades el mateix.

  Alliberar-se d'Espanya. Mentre seguim formant part d'aquest país infecte és moralment inacceptable generar recursos i tecnologia. Qualsevol èxit econòmic assolit per Catalunya servirà només per fer que el model social d'Espanya guanyi pes global envers societats democràtiques. I això és dolent, molt dolent per la societat.

  Si realment voleu contribuir a la humanitat i guanyar calers al mateix temps llavors aneu-vos a muntar les vostres empreses a altres països més lliberals i que respecten les llibertats de les persones. A Espanya és perdre el temps. O et tornes un lladre i vas a llepar el cul de l'amo o et menges els mocs. A vegades ni tornar-te un fatxe i tens res a fotre, ja que no pertanys a cap "família".

  Si intentes muntar quelcom a la Catalana el millor que et pot passar és que aconsegueixes muntar quelcom i després vingui i t'ho prenguin, per glòria del senyorito Espanyol de torn. Llavors hauràs de quedar-te en cara d'estúpid veient com aquest senyorito obté tots els redits i influència internacional mentre penses, he fet del món un lloc molt pitjor, he posat a un psicòpata al poder. Sense mi això no haguera passat i ara tothom viuria millor. Quelcom que no hagués passat si de bon principi t'haguesses muntat l'empresa en un país civilitzat.

  Muntar empreses a Espanya és fer un mal a la humanitat. Pagar impostos a Espanya és fer un mal a la humanitat. Desenvolupar tecnologia i crear patents a Espanya és un mal a la humanitat. La primera mesura condició necessària per generar una Catalunya prospera i fer l'aportació catalana a la humanitat és independitzar-se d'Espanya. Sense això millor que ni ens hi posem ho si ho fem, ho fem a un país estranger.
 • Buddha110 2👍 109
  Amb inversió pública. El mètode d'Israel fou existós. I Xina i Vietnam també fan experiments semblants.

  Ofereixes finançament a possibles startups, algunes fracassen però d'altres són exitoses. Si les empreses fracassen, ofereixes certa seguretat a l'emprenedor de que l'Estat assumirà bona part de les pèrdues. Si les empreses funcionen, l'Estat es queda la meitat del negoci. Per compensar les pèrdues de les que han fet fallida, o bé es ven la part pública de les empreses que sí funcionen, o bé la conserves com a propietat estatal per tal d'aconseguir ingressos, o bé via impostos, tot i que jo crec que l'opció recomanable és mantenir la propietat mixta.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.222.802 missatges
 • 218.513 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat