Publicitat

Fòrum

Colau demana «proves documentals» del moment de la mort de la gossa «Sota»

maori16.660 4 107👍 8.709

La gossa «Sota», morta a trets per un guàrdia urbà de Barcelona, en una imatge difosa per Pacma

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una crida a la ciutadania a aportar fotos o vídeos del moment de la mort d'una gossa, Sota, per trets d'un guàrdia urbà, dimarts passat en ple carrer. Colau ho ha fet des del seu perfil de Facebook, en una llarga entrada en què demana "proves documentals" de la mort de l'animal, així com "testimonis que hagin presenciat el fet i estiguin disposats a declarar". 

"Totes les imatges que hem vist fins al moment són posteriors a l'episodi en si. Aquesta és una de les dificultats de la investigació", reflexiona l'alcaldessa, que avança que els investigadors estan "rastrejant" les càmeres properes al lloc dels fets -davant de l'hotel Ayre, a la Plaça d'Espanya-. En concret, Colau demana als veïns que aportin el seu testimoni al correu electrònic d'atenció ciutadana de l'ajuntament (atencio_ciutadana@bcn.cat), o que "directament" presentin denúncia al jutjat.
 
"Tenim la responsabilitat i ens comprometem a aclarir els fets. I a fer-ho amb total transparència", proclama Colau. No obstant això, també precisa que no pot "especular ni prejutjar en base a imatges o missatges que circulen per les xarxes".

El Pacma també demana testimonis

Colau no és la primera a demanar imatges de la mort de SotaEl partit animalista Pacma ja ho va fer tot just després dels fets, i quan es va divulgar un vídeo de l'animal agonitzant al terra, mentre diversos agents de la Guàrdia Urbana immobilitzaven al terra el seu amo. El partit va denunciar que no era certa la versió policial segons la qual la gossa havia atacat l'agent, i va afirmar, a partir de "multitud de testimonis" que l'agent va disparar sense que el gos mostres una conducta agressiva.

La mort de Sota ha comportat una forta indignació a les xarxes socials, a més de diverses protestes a Barcelona: una l'endemà dels fets, i el mateix dia que es va divulgar el vídeo, a la plaça de Sant Jaume; una altra al mateix lloc, ahir dissabte, que va aplegar unes 3.500 persones, i una tercera al lloc dels fets, ahir al vespre, que va acabar amb dures càrregues dels Mossos d'Esquadra i diversos detinguts.


https://www.naciodigital.cat/noticia/169725/colau/demana/proves/documentals/moment/mort/gossa/sota?rlc=p1&fbclid=IwAR0Y8j38yWIFUxANdyen6_UF4DfWu-cyqS1QbnAkCsno02hfQFgdBfRsF7M 

Respostes

Configuració
 • TUTTLE3.301 14 612👍 2.268
  Presos politics, refugiats, MENAS, sense sostre, el deute, el preu del lloguer, etc, etc, etc... violencia feixista i un govern d'extrema dreta a la cantonada, la represio i potser genocidi.


  I la gent es manifesta x un gos
  • __33316__125👍 31
   Sembles l'Arrimadas, com pots dir que la gent només es manifesta per un gos?
  • EmulatorQUsuari sumador64.882 15 6👍 19.990
   Per un gos víctima de brutalitat policial, concretament.
   • ArtigaireUsuari sumador7.017 9 307👍 4.559
    Exacte. I aquests policies que maten alegrement gossos són en qui se suposa que els ciutadans han de confiar...
   • TUTTLE3.301 14 612👍 2.268
    Tens un noi que va perdre un testicle per brutalitat policial, so vols indignarte... s'en diu mutilacio genital
    • EmulatorQUsuari sumador64.882 15 6👍 19.990
     És legítim indignar-se per totes dues coses (i jo hi estic). 
    • llombai5.739 8 372👍 1.402
     la policia té la mateixa sensació d'impunitat tant si mutila a un manifestant com si maltracta a un sense sostre o li mata al gos sense cap necessitat.

     Tots dos fets tenen una base comuna.
     • Defectible7.981 270👍 3
      Hi ha una part molt interessant en això que dius, i que resoldria part de les desavinences dels crítics que creuen que hi ha qui es mou més pels animals que per les persones, veient-hi un cinisme darrere.

      A veure si em sé explicar:

      Si un nen violent pega un altre nen, molta gent hi veu "coses de nens".

      però

      Si aquest nen violent és vist maltractant un animal, llavors s'encenen totes les alarmes.


      El maltractament animal és una de les evidències més grosses de trets psicopàtics en algú.

      Tot i que sabem que els humans ens trobem molts cops en situació d'indefensió, hi ha tota una sèrie de gent que sempre pressuposa el pitjor de la víctima. És per això que el factor animal pot ser important, perquè si algú ha mort a algú, hi pot haver un mòbil humà, però si algú ha mort l'animal de companyia d'algú altre, llavors estem davant d'algú simplement despietat.
      • llombai5.739 8 372👍 1.402
       tot i que crec entendre per on vas, diria que el cas del gos no ha estat una qüestió d'un psicópata gaudint de maltractar un animal.
       Mes aviat pensaria que el policia es creu que això de la moralitat no li afecta perque ell és la llei i té un arma. Probablement ni tan sols és conscient d'en quina mena de persona s'ha convertit.
       • Defectible7.981 270👍 3
        Mes aviat pensaria que el policia es creu que això de la moralitat no li afecta perque ell és la llei i té un arma. Probablement ni tan sols és conscient d'en quina mena de persona s'ha convertit.

        Precisament el que vull dir és que, a l'hora de matar, és més fàcil matar un animal sense posar-se en problemes, que no pas a una persona.

        Un psicòpata, per cert, no gaudeix necessàriament matant a un animal. Hi ha pares que maten les mascotes dels fills per fotre al fill. És la finalitat que és psicopàtica.
 • Argimont9.150 2 238👍 5.510
  En comptes de demanar proves mediques   del policia demana vídeos , son l'òstia
 • RepúblicaP2P613👍 376
  Un gos que era part d'un prograrma d'ajuda als sense llar. ACAB!
 • erianocar4.247 1 514👍 2.905
  Quants animals han viscut miserablement i han estat assassinats per tal d'alimentar la gossa?
 • Un_senyor_damunt_un_ruc2.602 2 708👍 2.094
  De l'amo de l'animal ningú se'n recorda. Un altre triomf del posmodernisme.
  • maori16.660 4 107👍 8.709
   Ningú? Que s'estigui parlant més de la gossa és cert, però sempre apareix algú que pregunta per l'amo, com el poden localitzar, etc. (té facebook).

   També cal dir que si la víctima mortal hagués estat l'home se'n parlaria igualment.
 • maori16.660 4 107👍 8.709

  PACMA entrega 230.000 firmes a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’investigui la mort de la gossa Sota  El Partit Animalista PACMA ha lliurat aquest dilluns a l’Ajuntament de Barcelona un total de 230.000 firmes perquè s’investigui “fins al final” la mort de la gossa Sota, que va morir el 18 de desembre pel tret d’un guàrdia urbà que assegura que el va atacar.

  En declaracions als periodistes, el portaveu de PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, ha considerat que és necessari que es “depurin les responsabilitats polítiques” i que hi hagi “un protocol d’actuació no letal contra els animals a Barcelona”.Segons el seu parer, davant el que ha passat per la mort de l’animal la resposta que ha d’oferir el consistori encapçalat per Ada Colau ha de ser “política” perquè “el problema de falta de protocols és polític”, i també perquè el cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, és “el responsable de que el seu cos no disposi de protocols d’entrenament i formació”.

  No obstant això, Pascual ha sostingut que “com a responsable última està l’alcaldessa Ada Colau”, qui, segons la seva opinió, “va haver de retrocedir” de les seves primeres declaracions sobre el cas “a causa de la pressió social” i a que “s’omplís la plaça Sant Jaume, fet històric, perquè mai abans s’havia vist demanant justícia per una gossa abatuda, perquè a Catalunya val tot contra els animals”. A més, ha insistit que si es demostra que per part de l’agent de la Guàrdia Urbana hi va haver un abús de poder “exigim que s’expulsi del cos als responsables”. Encara que ha destacat que la formació es mantindrà “ferma” en les seves peticions, com està obert un procediment contra l’ajuntament “anem a ser cautelosos per no afectar la causa”.

  Els fets van passar a la plaça d’Espanya de Barcelona, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va voler identificar a una persona sense llar. La Guàrdia Urbana assegura que la gossa, de nom Sota, va atacar a l’urbà ferint-lo en un braç i l’agent, que va témer per la seva vida, va disparar a l’animal. El propietari de la gossa, però, ha assegurat des d’un primer moment que l’animal no va atacar a l’agent.

  http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1528768-pacma-entrega-230-000-firmes-a-l-ajuntament-de-barcelona-perque-s-investigui-la-mort-de-la-gossa-sota.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR0nvpYR5dl5ejhTiNLBVCFHKMM5R7iuRNiELsqVAHQX9GUSYeHPTbaS0-0 

 • maori16.660 4 107👍 8.709

  Acusen de “manca de transparència” l’Ajuntament de Barcelona en el cas de la Sota  Els lletrats que formen part de la Comissió Protectora dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona han acusat de “manca de transparència” l’Ajuntament en el cas de la gossa morta a trets per un agent de la Guàrdia Urbana.

  La comissió afirma que el consistori es “nega” a incoar un expedient administratiu sancionador per practicar “de forma objectiva i sense manipulació” les proves del cas. Segons els lletrats, actuant d’aquesta manera s’obstrueixen “les garanties d’un procés legal”.

  A més, consideren que la mort de l’animal és el resultat d’una gestió municipal “nefasta” que “s’ha negat reiteradament” a escoltar les denúncies d’actuacions “arbitràries” d’alguns policies locals en casos com aquest.

  L’entitat lamenta que el consistori no hagi sabut tractar casos com el que es qüestiona, amb persones vulnerables que viuen al carrer i que troben “suport emocional” en l’animal que els acompanya. Segons la comissió, “lluny d’ajudar” aquestes persones, l’Ajuntament “va prohibir” que els gossos anessin sense lligar i “va donar instruccions” a la Guàrdia Urbana de perseguir els propietaris, “sense cap consideració per les situacions de les persones sense sostre”.

  D’altra banda, explica que l’Ajuntament ha estat requerit “en diverses ocasions” per perseguir les baralles de gossos organitzades i la venda il·legal i el maltractament de cadells, fets que “es produeixen a la ciutat amb total impunitat”.

  http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1534681-acusen-de-manca-de-transparencia-l-ajuntament-de-barcelona-en-el-cas-de-la-sota.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes&fbclid=IwAR0cF1ZfBZwbVh8MvylmxPtXbwyFPt1rJbzS-seVbHYVryv_ROuNGA3p0Cs 


Publicitat

Fòrums

 • 9.302.180 missatges
 • 221.335 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat