Fòrum

Mor deshidratada una nena de 7 anys detinguda després de passar la frontera dels EUA...

EstatpropiUsuari sumador167.280 11 1👍 28.634

Mor deshidratada una nena de 7 anys detinguda després de passar la frontera dels EUA

S'investiga si els agents d'immigració van actuar correctament i van donar aigua i atenció mèdica a la menor

Redacció 14/12/2018 - 10.58Actualitzat 14/12/2018 - 11.21
 

Una família amb nens intenta saltar el mur que separa Mèxic dels EUA a Tijuana (Reuters)

Una nena guatemalenca de 7 anys va morir deshidratada i per un xoc sèptic provocat per extenuació física després de travessar la frontera de Mèxic amb els Estats Units acompanyada del seu pare. La nena feia dies que no menjava ni bevia.

Segons els Estats Units, la menor i el seu pare van ser detinguts la nit del 6 de desembre per una patrulla nord-americana juntament amb un grup format per 163 migrants. Hores més tard, la nena va començar a tenir convulsions. Els serveis d'emergència van constatar que tenia febre molt alta (41 graus) i la van transportar en helicòpter fins a un hospital d'El Paso, on va arribar ja en aturada cardíaca.

L'informe mèdic de l'hospital Providence d'El Paso indica que la nena va morir per un xoc sèptic, deshidratació i febre.

S'ha obert una investigació per saber si l'actuació dels agents d'immigració va ser correcta i si van donar aigua i aliments a la nena després de ser detinguda. Els agents de la patrulla fronterera asseguren que la nena portava "diversos dies sense menjar ni beure". Però no queda clar si la nena va rebre aliments o atenció mèdica després de la detenció.

Un portaveu policial ha dit que els agents "van fer tot el possible per salvar la vida de la nena en les circumstàncies més difícils".

 

La policia de frontera denuncia que les seves instal·lacions han quedat desfasades. Diuen que es fan construir fa dècades i estan pensades per rebre homes que intentaven entrar sols als Estats Units i la realitat actual és que arriben famílies amb molts nens.

L'atenció política i mediàtica s'ha centrat en les últimes setmanes en la caravana migratòria que va sortir el 19 d'octubre d'Hondures per denunciar els abusos a què s'exposen els migrants quan intenten aconseguir el "somni americà".

Segons el govern mexicà, més de 7.200 migrants d'aquest grup han arribat fins a les ciutats frontereres de Tijuana i San Diego, a la Baixa Califòrnia. A més, les autoritats mexicanes calculen que més d'un miler d'integrants de la caravana podrien haver aconseguit entrar ja en territori dels Estats Units.

La realitat és que diàriament centenars d'immigrants intenten passar la frontera dels Estats Units pels estats de Texas, Arizona i Nou Mèxic. El nombre de migrants detinguts a la frontera sud dels EUA no para de créixer. El mes de novembre es va batre un rècord amb la detenció de 51.856 persones que intentaven travessar la frontera, la majoria famílies senceres procedents de Centreamèrica.

Respostes

Configuració
 • K.T.P474👍 504
  Que fill de puta que s'ha de ser.
  • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.683
   De veritat creus que el paio anava menjant i bebent i deixava morir sa filla? Només un malalt com tu s'ho pot plantejar això.
   • oprimit19.992 15 79👍 10.506
    Penso que segur que si el seu pare s'hagués dedicat a buscar aigua i menjar en comptes de només voler emigrar segur que la nena no estaria morta. I per cert, la notícia diu que la policia va actuar bé i que els serveis d'emergència van actuar ràpidament. Però la culpa no és de qui deixa una nena sense menjar ni beure durant dies per negligència sinó dels malvats policies i d'en Trump.
    • jomateixjo508👍 196
     Doncs no ho podrem saber. Potser el pare pensava que en un parell d'hores arribarien al "1r món" i tindrien la vida sol·lucionada o potser no, i la va fer servir com escut humà. La extrema pobresa és molt puta.
    • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.683
     la notícia diu que la policia va actuar bé i que els serveis d'emergència van actuar ràpidament.
     La notícia diu que s'investiga si els policies van actuar bé, no inventis que tots sabem llegir aquí.

     Això no vol dir que no cregui que ho fessin, vull pensar que no són tan fills de puta com per deixar morir una nena. Però acusar el pare de deixar morir sa filla de gana i set insinuant que ell no patia les mateixes carències és molt pitjor.
     • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137

      catalàamallorca escrigué:
      La notícia diu que s'investiga si els policies van actuar bé


      Doncs, és el que esta dient; La nena duia dies sense menjar ni beure. I en compte de senyalar a son pare com a principal culpable, que era qui anava amb ella, estan assenyalant als policies per veure si van actuar be.


      "Una nena guatemalenca de 7 anys va morir deshidratada i per un xoc sèptic provocat per extenuació físicadesprés de travessar la frontera de Mèxic amb els Estats Units acompanyada del seu pare. La nena feia dies que no menjava ni bevia.

      (...)
      S'ha obert una investigació per saber si l'actuació dels agents d'immigració va ser correcta i si van donar aigua i aliments a la nena després de ser detinguda. Els agents de la patrulla fronterera asseguren que la nena portava "diversos dies sense menjar ni beure". Però no queda clar si la nena va rebre aliments o atenció mèdica després de la detenció.


      O sigui; el pare permet que la seva filla quedi desnodrida durant el viatge però, i segons tv3, els culpables són la policia fronterera perquè suposadament no van donar de menjar a la nena. 
      • EstatpropiUsuari sumador167.280 11 1👍 28.634
       És clar, perquè els cops son bona gent al contrari del pare i haurien d'haver alimentat la xiqueta a la força. 
      • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
       Si el pare no li va dar de menjar ni beure, es perquè no va poder. La manca d'empatia es un tret característic dels psicópates. La manca de empatia envers colectius determinats ho és dels feixistes. 
       • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137
        No.

        Aquí no hi ha res de psicòpates, ni feixistes ni racisme, sinó de sentit comú.

        Cap pare s'enduria a la seva filla, i menys encara amb 7 anys -compte;7 anys- a un viatge tant perillós com el de caminar per un desert de 300 km per acabar creuant un pas fronterer, vigilat per tot un cos policial que no dubtarà ni dos segons en disparar a tot aquell qui intenti (canalla inclosa) traspassar-lo, i  d'una manera il·legal.

        En aquell cas, com aquest, que el pare s'endugues un dels seus fills per X motius, QUALSEVOL, de pare, faria impossibles per treure aigua de sota les pedres per alimentar-lo. MAI permetria que cap dels seus fills estigues 4 dies sense menjar ni beure, que sembla ser la causa principal de mort de la nena.

        I, posats a dir, quin poc seny tenen els pares (ell de 29 anys) que tot i conèixer que les seves condicions econòmiques són d'extrema pobresa, que fins i tot han de jugar-se la vida per trobar una de millor, tenen 4 fills.
        • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
         1) La gent fa coses que semblen absurdes quan està desesperada

         2) La estratègia de tenir mes fills com menys possibilitats de supervivència es biológicament la adequada: per això al primer món tenim un fill de mitjana i a Etiòpia crien com conills.

         Si els polis no van dar aigua i menjar a una nena de set anys que ho necessitava (de moment no ho sabem del cert) son en última instància responsables de la seva mort: imagina't que t'òsties en moto i al hospital es neguen a fer-te una transfusió perquè no els dona la gana i mores dessagnat, i jo dic: "que no haguera pujat en moto". Oi que es absurd?!
         • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137
          1- Posar la vida del propi fill en perill de mort no es fer cosses absurdes. Fer cosses absurdes es comprar-te, per exemple, un cotxe quan no tens cap necessitat de fer-ho.

          2- Aquesta estratègia biològica no representa tindre el mateix raonament que amb els humans.  Saps perfectament que si estas en els límits de la pobresa, tindre fills seria una de les pitjors opcions que et podria passar.

          Si... a Etiòpia crien com conills.. es perquè tots aquests països representen ser pobres amb una manca total de recursos sanitaris i de prevenció de natalitat (hospitals, avortaments, pastilles, preservatius...) i no per una estratègia biològica.


          broquil_is_over escrigué:
          Si els polis no van dar aigua i menjar a una nena de set anys que ho necessitava (de moment no ho sabem del cert) son en última instància responsables de la seva mort: imagina't que t'òsties en moto i al hospital es neguen a fer-te una transfusió perquè no els dona la gana i mores dessagnat, i jo dic: "que no haguera pujat en moto". Oi que es absurd?!

          Pura demagògia: En cap moment han dit que la policia ha denegat una assistència bàsica cap a la nena. Però si han confirmat que el pare no li va donar una alimentació...

          Un paio li fot tres punyalades a una persona i aquesta se'n va com pot cap al primer hospital que troba. Però, un cop arribat al centre, el metges no estan a temps per tallar l'hemorràgia, i la victima acaba morint dessagnada. ... Culpa de l'hospital?. No.

          El pare es el principal culpable: Per haver permès que la seva filla de 7 anys traspasses un desert de 300 km, sota una temperatura de 40º i sense aigua ni aliments durant 4 dies.
    • ERCbotiflers279👍 16
     Es veritat, quin cabró. Fer-li aixó a la xiqueta perque a ell li apeteix anar de excursió a la frontera dels Estats Units. En comptes de tindre-la a casa amb aigua i menjar i aire acondicionat si fa molta calor. I si té problemas economics que trobe un bon treball a Mèxic o el pais del que vinguen i ja.     Fora bromes, jo estic totalment a favor d'impedir la immigració perque si vinguessin tots a Europa destruirien el nostre estil de vida. Es una injusticia pero es el que n'hi ha, no vaig a inventarme merdes per justificar-ho. Pero al menys siguem realistes: es absolutament normal i comprensible que tracten de vindre ilegalment amb els seus fills. Jo crec que es mes noble admitir que soc egoista que justificar-ho amb merdes patètiques com "haurien de quedarse i millorar i desenvolupar el seu pais en comptes de vindre" o com el que has dit tu...
   • llevantdemallorca18.794 13 84👍 4.392
    Ets bon paio, però ja has triat bàndol i intentes tirar merda als EUA i no al revés. 
  • Defectible7.981 270👍 3
   La mare i dos germans de la nena morta es van quedar a casa. N'han tret imatges pel TN.

   Qui diu casa diu un lloc sense ni aigua corrent.
   • oprimit19.992 15 79👍 10.506
    i curiosament estan vius. Qui és responsable de posar en perill aquesta criatura és el seu pare que la va fotre a fer un viatge suïcida sense preparació ni aliments.
    • Defectible7.981 270👍 3
     Seran vius fins que la sort ho dictamini.
     • Puigdomènech10.099 13 214👍 3.128
      Això ens passa a tots.
      • Defectible7.981 270👍 3
       En mesures tremendament diferents.

       Si vius en les condicions que aquesta gent viu —tal i com he vist jo al TN— tens molt més números de pringar. N'hi ha prou que t'agafi alguna malaltia més o menys bàsica, o per la qual no estiguis vacunat, perquè se t'acabi la sort de poder viure.

       D'aquí que aquesta gent ho arrisqui tot marxant. Poc tenen a perdre-hi.
       • Puigdomènech10.099 13 214👍 3.128
        Ja. Això és cert. Però jo penso que quan tanta gent d'un mateix país viu malament el que han de fer és una revolució, canviar de govern.

        Però bé, això que dic és dins d'una visió global. No goso criticar decisions de casos particulars.

        • Defectible7.981 270👍 3
         Tanta gent què vols dir, que és la majoria del país que és miserable?

         No és així. Els que migren són els més miserables de tots, no tenen cap mena de poder per fer cap mena de revolució. Són una minoria, per això es veuen obligats a marxar, perquè allà no hi ha cap futur per a ells.

         És exactament el mateix que fa qualsevol persona d'aquí que se'n va a treballar a l'estranger perquè aquí no hi ha feina de lo seu o es paga de manera que no considera adequada. Ells volen fer qualsevol feina, els d'aquí volem fer la nostra: es busquen diferents nivells de benestar, però l'actitud és la mateixa.

         Al final el troll Trumpista és un immigrant exactament igual que aquests. Simplement diferent nivell.
        • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
         "Però jo penso que quan tanta gent d'un mateix país viu malament el que han de fer és una revolució, canviar de govern"

         Ara parles de Catalunya o de Guatemala? 
 • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.683
  EPD. Pobra nena. 
 • EmulatorQUsuari sumador64.824 15 6👍 19.915
  Sempre és trist que es mori un nen, però encara més en aquestes circumstàncies. Al cel sia. 
 • Desconfiat4.222 4 507👍 4.515
  Vergonyós que uns pares sotmetin els seus fills a aquesta mena de riscos com és entrar en un país il·legalment. 
 • Trumpista1005.490 2 391👍 5.332
  EPD la nena. 

  Els pares són uns fills de puta i unes males persones per sotmetre a la seva filla a aquests perills. Que ells es vulguin jugar la vida cometent il.legalitats és una cosa, però que posin en risc la vida de la seva filla que no té capacitat de decidir ja et demostra quin tipus de salvatges que són que creuen que es poden jugar la vida de la seva filla. Trump fa bé de protegir els EUA d’aquesta gent.
 • erianocar3.965 1 535👍 2.757
  La mare es queda a casa amb 6 fills i el pare s'emporta una filla que no devia ser la més gran.

 • Puigdomènech10.099 13 214👍 3.128
  Jo el que penso és que això no són moviments migratoris. Això són allaus migratòries, i és un tema ben distint.

  El nombre de gent que migra és un factor molt important. No estic en contra de les migracions, però quan el nombre de migrants es converteix en veritables allaus, la situació necessàriament han d'anar a pitjor si no es prenen mesures.

  Em sap greu per la xiqueta, és clar. Però no deixa de ser una víctima colateral. N'hi haurà, n'hi ha, moltes més.
 • EstatpropiUsuari sumador167.280 11 1👍 28.634

  La història de la Jakelin, la nena morta sota custòdia de la policia fronterera als EUA

  Redacció 16/12/2018 - 13.57Actualitzat 16/12/2018 - 14.51
   

   

  "La nena estava tan contenta per marxar. Saltava d'alegria perquè havia sentit que no era igual viure allà que viure aquí. Sabia que allà hi havia millor vida".

  Així explica el Domingo, el seu avi, l'emoció que va sentir la Jakelin Amei quan la seva família li va dir que acompanyaria el pare en el llarg i dur viatge de Guatemala fins als Estats Units.

   

  Però el somni americà de la Jakelin, una nena de 7 anys, va acabar de la manera més tràgica possible: va morir per un xoc sèptic provocat per la deshidratació i l'esgotament físic poques hores després de ser detinguda en passar la frontera que separa Mèxic dels EUA.

  A San Antonio de Cortez, a Guatemala, van quedar la mare i els tres germans de la Jakelin. Ara, sense esperar-ho, són objectiu de la premsa internacional. El poble s'ha omplert de càmeres de televisió que han transmès al món sencer com vivia la nena, a una petita cabana enmig de la selva sense gairebé cap altra possessió.

   

  Veure com viuen aquests nens potser ajudarà al primer món a entendre perquè milers de pares i mares s'arrisquen cada dia a agafar-los i emprendre amb ells un llarg, dur i incert camí per intentar entrar als Estats Units. Van en busca d'una nova vida, de la terra promesa. Són conscients dels riscos, però no tenen gairebé res a perdre.

  Veure els camins plens de fang de San Antonio de Cortez, els nens vestits amb roba esquinçada, molts sense escolaritzar i vivint al carrer explica perquè molts d'ells veuen com un somni possible viure als Estats Units.

   

  El trist final de la nena de Guatemala no ha fet desistir els centenars de famílies que volen entrar en territori nord-americà. Desenes de persones continuen saltant cada dia la tanca que separa Mèxic dels Estats Units.

   

  Homes, dones i nens s'arrisquen a passar per petites escletxes a la tanca, sense saber gaire què els espera a l'altra banda.

   

  Tots ells porten setmanes malvivint a Tijuana. La frontera està més que blindada i aquesta és només la primera tanca. Encara haurien de superar un mur de formigó, però abans els agafarà la policia de frontera nord-americana. El més probable és que es passin mesos en centres de detenció, a l'espera de judici.

   

  La caravana de migrants que fa un mes va començar a arribar la frontera amb Estats Units s'està dissolent. De les 6000 persones que es van acumular amb condicions penoses en centres a Tijuana, es calcula que només en queden uns 2000.

  Davant la impossibilitat d'entrar legalment, molts ho intenten d'amagat, mentre d'altres es rendeixen i tornen a Centreamèrica o es quedaran vivint a Mèxic. Un miler de persones ja haurien saltat la tanca, un miler més han acceptat un bitllet de tornada a Centreamèrica.

   

  El somni col·lectiu de la caravana s'ha acabat. Anar tots junts els va servir per creuar Mèxic, però no els serveix per entrar als Estats Units. Ara, cada migrant haurà de buscar-se la vida per la seva banda per intentar tocar amb les mans el somni americà.

   

  Mentrestant, desenes de persones s'han concentrat a la ciutat texana del Paso per denunciar la mort de la Jackeline Caal. Les ONG que defensen els drets humans reclamen més transparència per aclarir el cas d'aquesta nena que va morir deshidratada quan estava sota custòdia dels EUA:

  "Volem saber que va passar en les hores que ella estava detinguda fins que la van portar a l'hospital. I volem saber perquè la patrulla de frontera va trigar tant a fer pública la mort de la nena".
  Una història molt lacrimògena.
 • Aquest missatge ha estat esborrat
 • MLC11.270 5 187👍 8.927
  Puto Trump, a veure si el tanquen aviat a la presó pel sus crims i corrupcions.
  • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137
   Ja. I el pare, principal responsable de la mort de sa filla, el col·loquem damunt d'un pedestal que queda molt revolucionari.
  • Benfresc13.547 6 153👍 13.591
   No has llegit que la nena ja va arribar desnutrida i deshidratada?? No sé si els fronterers en tenen part de responsabilitat, qui sé del cert que segur que en té com a mínim la major part de culpa (sinó tota) és el pare.
   • MLC11.270 5 187👍 8.927
    Doncs jo al·lucino que puguis culpar al pare sense tenir ni idea de les circumstàncies concretes. Jo culpo a Trump per la persecució dels imigrants, nens inclosos, que ha practicat per guanyar vots apel·lant a les pitjors mentides. Separant famílies, amenaçant amb disparar a matar o tractant com a delinqüents als immigrants.

    Però del pare no en sabem res. El nen tenia un futur millor si es quedava? Es van perdre al desert? El van robar? Què van passar aquests 3 dies que no havia passat en les setmanes del viatge des del seu país?
    • Benfresc13.547 6 153👍 13.591
     El que sé és que els dies en què la nena tenia manca d'aliment i d'aigua era amb el pare, i era amb el pare fent una travessa pel desert on aquest l'havia arrossegat, una persona adulta i responsable d'una criatura ha de saber què es pot trobar quan pren la decisió de fer això.

     Més enllà d'això no sé gaire res, no conec les sircumstàncies concretes com tampoc les coneixes tu per poder jutjar, però a partir del que sabem, el sentit comú ens porta al pensar que probablement el pare té com a mínim la major part de responsabilitat, i els fronterers potser potser també en tenen part e, no et dic pas que no, que la nena tot i que molt fotuda va arribar viva i era la seva obligació salvar-la com fos...

     Tot lo altre que dius és discurs ideològic que vols aprofitar per colar aprofitant aquesta desgràcia.
     La meva opinió és que les desigualtats entre els diferents països del món no s'arreglen treient les fronteres o fent-les més fàcils de saltar, això no soluciona res i porta més greuges que beneficis.
     • MLC11.270 5 187👍 8.927
      Justament jo no jutjo al pare perquè desconec quines decisiones va prendre i si aquestes eren les millors o no donades les circumstàncies concretes. El que em sembla increible és dir que "el sentit comú" diu que sense tenir ni idea, la culpa és del pare.

      De la culpa del Trump, n'he parlat perquè sé les mentides que ha dit i les amenaces que ha fet.

      Els americans no tenen cap dret a negar a ningú l'entrada als EUA perquè tots els són descendents de colons arribats contra la voluntat dels seus habitants originaris. El mateix Trump és fill d'una escocesa i el seu pare era fils d'imigrants també.

      I si la nena era indígena, els seus avantpassats van ser als EUA fa milers d'anys abans que els dels Trump.
      • Benfresc13.547 6 153👍 13.591
       Per aquesta mateixa regla tampoc podem opinar sobre aquella tia que va tindre la seva criatura en el maleter del cotxe durant els dos primers anys de la seva vida, perquè ni tu ni jo tenim prou informació per a poder opinar, tampoc podem culpar a ningú sobre cap atrocitat per l'estil, o bé sí, podem culpar als serveis socials o els veïns per no haver-se'n adonat i haver fet quelcom, però la mare?? Com goses! Tu no tens prou informació per jutjar-la.

       Sobre el penúltim paràgraf hi estic d'acord, a mi en Trump em repugna i a més del que has dit hi afegeixo que considero que els EUA són uns dels principals responsables de les desigualtats entre països rics i països subdesenvolupats, són un imperi terrorista i genocida i uns dels principals responsables directes i també indirectes de que hi hagi emigracions massives d'uns països als altres. 
       I a mi se me'n fot que als EUA s'omplin de gent de fora, de fet com bé dius són un país de gent de fora , i bé, en general m'importen poc els seus problemes o el que ells consideren que són els seus problemes.

       Però saps què passa? Doncs que tu concretament i la gran major part dels que critiqueu les polítiques migratòries d'en Trump sou gent que tampoc voldrieu polítiques de fort control migratori en els nostres castigats països catalans, aquí estem agonitzant, entre l'ocupació i colonització espanyola i la pluja àcida que són milers i milers d'immigrants que arriben aquí Catalunya i arreu dels Països Catalans, aquests immigrants venen a Espanya, no en saben ni en volen saber res de nosaltres perquè no és del seu interès ni la seva incumbència , responen al projecte imperialista espanyol d'aculturització de la nostra terra amb un poti poti de cultures d'arreu que a poc a poc s'aniran integrant en l'espanyolitat, i els catalans cada cop més resudialitzats.

       Són carnaca barata per a l'empresariat , individus flotant pel globus terrestre en busca de millora econòmica i possibilitat de major consum, alguns fugen de la fam, la guerra i la misèria i la gran major part no, simplement volen millorar econòmicament , és ben normal, tant normal com que la gent es desplaci amb cotxe si s'ho pot permetre. El que no és normal ni racional ni sensat és que nosaltres defensem deixar-los vindre, com no és sensat ni racional que per exemple un govern promogui l'ús del cotxe.
       • MLC11.270 5 187👍 8.927
        La comparació no és vàlida perquè justament en el cas del maleter SI QUE SABEM que el que va fer va ser una bogeria que perjudica als nens.

        En el cas que discutim no. Milions de persones i segurament milers de nens han creuat la frontera i s'han instal·lat als EUA i ara viuen molt millor que a Guatemala. De fet, el cas és tan excepcional que ha sigut notícia perquè la discutim aquí. Fins i tot és possible que les possibilitats de sobreviure per un maia siguin superiors si intenta entrar als EUA que quedant-se on vivia.

        Tampoc em sembla bé jutjar el tema dels EUA fent la comparació amb els PPCC. És evident que el primer que farien aquesta gent si entra, és aprendre anglès.

        El cas dels PPCC és diferent perquè som una nació oprimida i conquerida. Jo no vull immigració, però penso que la única manera de frenar-la és amb un pla Marshall a Àfrica.
     • broquil_is_over2.826 3 674👍 3.410
      "La meva opinió és que les desigualtats entre els diferents països del món no s'arreglen treient les fronteres o fent-les més fàcils de saltar, això no soluciona res i porta més greuges que beneficis."

      La única part de la teva opinió que es raonable i no execrable...
 • __33238__42👍 28
  Descansi en pau.
 • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.683
  Potser als identifuakes us entra l'alèrgia si ho feu, però als qui us interessi escolteu el tall del TN on la mare explica com viuen: serà de les poques oportunitats que tindreu d'escoltar parlar en llengua maia. 


  Quan acabi de xerrar tanqueu el video però, tot just després parla l'avi en castellà amb un fort accent que gairebé no s'entèn. Endevineu perquè ho dic? No el subtitulen. En canvi cada cop que xerra un mallorquí ho fan. Puta TV3.
  • LesttattUsuari sumador38.876 12 15👍 14.137

   catalàamallorca escrigué:
   Potser als identifuakes us entra l'alèrgia si ho feu, però als qui us interessi escolteu el tall del TN on la mare explica com viuen: serà de les poques oportunitats que tindreu d'escoltar parlar en llengua maia.    I que te a veure una cosa amb l'altre? Pots tindre interes en conèixer noves llengües i a la vegada està en contra d'una immigració massiva. Vols dir que no estas arribant els límits de tota demagògia?
   catalàamallorca escrigué:
   Quan acabi de xerrar tanqueu el video però, tot just després parla l'avi en castellà amb un fort accent que gairebé no s'entèn. Endevineu perquè ho dic? No el subtitulen. En canvi cada cop que xerra un mallorquí ho fan. Puta TV3.

   Res de nou a can tv3. Tard o d'hora acabes posant-te de mala llet, amb el seu habitual hispanocentrisme o pro-immigracionisme.

Publicitat

Fòrums

 • 9.297.369 missatges
 • 221.141 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat